Клуб на самотния родител – да се преброим и опознаем! - ТЕМА 2

• 30 025
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз гласувах за неделя сутрин, защото някой беше споменал, че ще му е по-удобн отогава, а не в събота, но за ме е важно само да е сутринта, така че мога веднага да си преместя гласа за събота сутрин.

# 91
Светулчица тук в Шумен има места за висшисти.И не правят проблем за децата.Просто липсват квалифицирани кадри.Обаче места за хора без образование няма.Като изключим магазинерки ,барманки...Даже обявите в Jobs.bg преглеждах до скоро за една позната.Има средно,без някаква по тясна специалност,комютърна долу-горе,език -не,книжка -не...ами мнооого трудно.Та чак невъзможно.А и последните 6 г. без ден трудов стаж.А обявите хубави ,ама пусто като не умее нищо.

# 92
  • София
Значи да идвам в Шумен Simple Smile

Пандачинке, и аз бях като тебе, като ми изтече майчинството напуснах. Което беше грешка. Потърпи още малко, поне да порасне детенце и тогава сменяй. Или , ако си сигурна в мястото, давай смело. Но имай предвид, че майка с малко дете много трудно намира работа.  Колкото и да обяснявам, че уж има кой да я гледа - дядото е пенсионер... пак не мога изцяло да разчитам на него, пък и не щат. И колкото и да говоря, че за последната година, сумарно използвах 4 месеца болничен (за мен), а за детето 4 дни - няма кой да чуе. Правило - има ли малко дете - далече. Няма значение езици, квалификации, възможности, нагласа...

# 93
  • София
Станахме 4 за събота сутринта  bowuu
Ще се виждаме ли?
А другите дето са за следобяд? Какво да ги правим? Жалко е за няколко часа да се разминем !
Какво мислите за идеята да идем на този поход за рака на гърдата тези дето сме за сутринта или няма да ви е удобно с децата?
Кажете аз ще се съобразя с вас !
Ако пък искате да търсим друг ден в който могат всички?  Crazy

# 94
  • София
Кога е този поход и къде?

# 95
  • София

"на 25 април (Събота) в София! Посланиците на кампанията Койна Русева, Поли Генова и Драго Симеонов ще очакват всички вас на площад „Княз Александър I Батенберг” точно в 11.00 ч. Те, с още ред други артисти, певци и обществени личности, ще оцветят улиците на София в розово, изправяйки се заедно срещу най-коварното женско заболяване. Походът ще завърши на Паметника на Съветската армия. Там едни от най-обичаните музиканти у нас ще се качат на сцената, за да зарадват публиката с песните от саундтрака на кампанията."

# 96
Да се посмеете с моя хубостник.Сутринта обличаме носията и в градината.Там суматоха.Госпожата ми казва,че той е с друг костюм,защото е със соло изпълнение и ми дава друг.Почвам да събличам/обличам,а закъснявам за работа.А малкия се хили,закача..казвам на госпожата да му вързва пояса аз заминавам.Идва тя,а моичкия протяжно я пита -Госпожооо,ние ще ядем ли?(Ми гладна мечка хоро не играе.)На госпожата и се повръщаше от нерви.
Отишли там.Минали си реда и ще сядат на местата си.Слиза първи моя зад него останалите.И...отива и сяда до журито.Госпожата му викала,ама кой да чуе.И 3 момичета остават без столчета,защото журито е в средата на първия ред.Моя се обрща към журито и казва -Може ли да станете да минат дамите(така нарича момичетата/жените) doh.Това чува госпожата докато се опитва да прехвърли правите деца на задния ред,които е за тяхната градина,ама късно.Журито става и момите минават и сядат от другата страна на журито.
И накрая се присягал да вдига на другите градини от оценките на журито.
Човека вече толкова е претръпнал,че не му пука и от журито.

# 97
  • София
Да се посмеете с моя хубостник.Сутринта обличаме носията и в градината.Там суматоха.Госпожата ми казва,че той е с друг костюм,защото е със соло изпълнение и ми дава друг.Почвам да събличам/обличам,а закъснявам за работа.А малкия се хили,закача..казвам на госпожата да му вързва пояса аз заминавам.Идва тя,а моичкия протяжно я пита -Госпожооо,ние ще ядем ли?(Ми гладна мечка хоро не играе.)На госпожата и се повръщаше от нерви.
Отишли там.Минали си реда и ще сядат на местата си.Слиза първи моя зад него останалите.И...отива и сяда до журито.Госпожата му викала,ама кой да чуе.И 3 момичета остават без столчета,защото журито е в средата на първия ред.Моя се обрща към журито и казва -Може ли да станете да минат дамите(така нарича момичетата/жените) doh.Това чува госпожата докато се опитва да прехвърли правите деца на задния ред,които е за тяхната градина,ама късно.Журито става и момите минават и сядат от другата страна на журито.
И накрая се присягал да вдига на другите градини от оценките на журито.

Laughing Laughing Laughing кавалер Simple Smile
така се прави ами - да минат дамите !
Сладурче...

# 98
  • Шумен
Деси разсмя ме Simple Smile Нека е все такъв кавалер сина ти  Peace

Ами така е с работата, търсиш стараеш се и стане ли дума за деца ти вдигат червен картон. Докато станаха на 4 г. децата им бяха проблема, после нямаше интервю на което да не ме питат "Защо толкова години не сте работила?"  ooooh! "Те децата вече са големи, причината трябва да е друга. Каква?" и пак червен картон  Crazy На работодателите това са им проблемите, както се изразява една съседка - първо децата са малки, после си стар  Tired

# 99
Аз мога да ти кажа за 5г в моята работа колко закони се промениха,нови бланки и формуляри.Така ,че ако е за по квалифицирана работа проблема е голям,защото вместо да почнеш да работиш трябва да те обучава.За ниско квалифицирания труд предполагам не е такъв проблем ,че 5г някой е без работа.Въпреки ,че се губи тренинг.Нямам познати и приятели ,които да са стояли с години без работа въпреки децата.Лично аз се върнах на работа когато детето беше на 6м.На 1г го записах на ясла.
Както писах по преди дето търсих за една позната и то по молба на неин близък.И наистина ниската квалификация и липсата на близо 6 г. без ден работа и правят лиша услуга.Не зная как се е оставила толкова време.И как близките не са я побутвали.Може и да са -не знам.
И много зависи човек какво търси.

# 100
Светулчица, успех с намирането на работа! Ох, много е трудно с работата и малки деца... . Аз много изостанах покрай болничните за детето и развода и не ми се мисли, а гоня срокове... . Шефа днес ми каза да взема майка ми и тя да гледа детето.  Whistling
Деси, голям сладур е твоя юнак. Laughing
Аз също гласувах за събота. Ако се съберете повечко и ние ще дойдем. Само не знам дали моята девойка няма да се поизмори и да поиска да я нося. Grinning

# 101
  • На черешата
 И аз сменях работа след развода, БНД ми беше шеф.  Mr. Green Не беше никак лесно, нова работа и две малки деца, едното в градинска възраст. На каката и се наложи да порасне много бързо.

# 102
  • София
Аз сега видях къде е този поход. Миналата година беше в Южния парк, не знам защо реших, че и сега е там. Ако ходите на похода, аз няма да мога. Много ми се усложнява организацията.

Деси, направо си го харесах за зет твоя син. Малко кавалери има в БГ. Големите мъже има какво да научат от него. Евала на детето.  Hug Един 4-годишен юнак ступа моята госпожица с лопатката си на детската площадка, а баба му си чете вестника и щом чу, че му се скарах, погледна с едно око, каза му " не с лопатката " и продължи да чете. Вярвате ли ми, че онемях като я чух. Чудех се да я попитам ли щом не с лопатката, то с какво е позволено да удря децата, за да я халосам аз нея с въпросното нещо. С такъв звяр за баба, пределно ясно е какво дете ще порасте. А моята принцеса нали не е свикнала на подобно поведение, представа си няма какво се случва и само стоеше и гледаше изумена. Дори не се разплака. Гушнах я и й казах,че трябва да казва "не", когато някой я удари. А тя дори не провокира момчето - само го гледаше отстрани как си играе и ме чакаше да извадя нейната кофичка и формички за пясък. То сигурнопомисли, че ще вземе неговите и като превантивна мярка реши да я хлопне с лопатката по главата. След тази случка разказът на Деси за нейния галантен сладур  ми дойде като свеж въздух.  Grinning

# 103
Определено се изживява,като мъж.И аз все повтарям да отваря на дамите вратата ,да не се блъска,да им прави път,да им помага,да не им се сърди...и когато му отвърнат със добро на добрината много се мотивира.
Когато беше на 2г даже и по малък го научих ,че ако е любезен и не дърпа нещата на децата ,а каже "Моля дай..." ще му дават каквото поиска.Да ,ама не.По -често идваше разплакан и ме казваше ,че е казал "Моля дай само да го видя",но не са му дали.Тогава смених тактиката.Давах му играчка.И го научих да отиде при детето и да каже "Вземи моята.Може ли твоята."Това 90% имаше успех.
Но ми се е случвало млади майки да се смеят и да приемат на шега това ,че винаги казва -Благодаря.Да му дадеш нещо,да му купиш нещо...винаги благодари.Дори да е 5 пъти за 10 мин.
Като се оригне или пръцне казва -Извинете.
Може да е чалнато ,но аз много държа да е добре възпитан.И когато отсреща има такъв човек той съзнава ползата.А аз съм доволна .

# 104
  • София
Аз също държа да я науча да бъде възпитана, любезна, да казва благодаря и моля. Понякога казва благодаря, но моля още не е в речника й ( учи се да говори все още ). Днес я накарах да благодари на една баба, че й е дала играчка да си поиграе, а бабата се разсмя.  newsm78 Май повечето хора вече възприемат любезното отношение като нешно смешно и ненужно. За жалост баща й е от тези хора и ако се задържи наоколо, ще ми бъде трудно да й обяснявам защо трябва да се държи както аз я уча, а не както той показва.

Общи условия

Активация на акаунт