Клуб на самотния родител – да се преброим и опознаем! - ТЕМА 2

• 30 017
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Неприятна работа. И с една приятелка докато беше бременна (тя шофираше) ни се надъни един отзад и помести 5 коли и 1 бус  #Crazy #Crazy #Crazy - спряла колона на светофар !!!!!!!!!
Ние бяхме първи и имахме късмет, че не ни смаза тотално Sad
Хубаво правиш, че се движиш повече пеша - и е полезно и си спестяваш евентуални главоболия.
 Hug Hug Hug Hug

# 586
  • София
И мен не ме бива за шофьор. Не, че съм пробвала, но аз дори колело не мога да карам и съм такъв шемет, че кача ли се на шофьорското място, трябва да се обяви тревога и всичко живо да се покрие в мазета и подземни етажи за повече сигурност . Crazy

Като сте подхванали тази тема ... Ние кола нямаме ( както се досещате ). Понякога се случва брат ми да ни закара до някъде, но тове е 2-3 пъти в годината. По тази причина нямам и детска седалка. Вчера в "Комсед" видях по 20 лв седалки за килограмите на малечка, но са само седалка, без облегалка и се зачудих, защото не заема място, ще я държа някъде да ми е под ръка и да я сложим, ако някой ни вози. Някой от вас има ли повече опит с детските седалки и може ли да ме светне дали са безопасни този тип седалки, или по-добре да търся цяла, с облегалка?  newsm78

# 587
Книжка имам, но кола нямам. Ако имам възможност ще си купя кола, ще изкарам опреснителен курс и ще карам. Харесваше ми, но и си ме беше страх. Луди шофьори колкото щеш. Колата е голям разход, но и несравнимо удобство. Сега бутилката с газ като ми свърши трябва да моля приятели, щото БНД и това не иска да иде да зареди газ - ще кажеш, че не готвя на неговите деца.
Живи и здрави да са ми приятелите. Хубавото на лошите моменти е, че изпъкват хората, които те подкрепят и помагат без изобщо да са длъжни.
Имам приятели, които дават подаръци за децата ми и милеят за тях повече от собствения им баща.
Аз също винаги когато мога помагам, дори и на добри познати, понякога и на непознати.

# 588
Тези седалки се водят 15-36кг на детето.Поне 15кг трябвада има,но пак може да не е удобна.Слага се на задната седалка неукрепена в повечето случаи и с колана на колата вързваш детето.Идеята е да се повдигне детето и  колана на колата да минава през гърдичките на детето,а не през лицето или вратлето (!) на детето.Но това не винаги се получава.
Първо вземи от някой да пробваш и тогава.И ако изобщо можеш вземай на заем.
Аз лично не ги харесвам може би защото съм свикнала на големите столове с облекалките и личните колани.Но тези са практични и заемат малко място и ги ползват.

На майка един колега преди 4г загина в катастрофа ,а внучетата оцеляха,защото са били в столчета / не тези седалки ,които коментираме/.На 2 и 4г тогава.
И на една бивша колежка бебето беше непокътнато в кошницата за кола ,а тя с наранявания.

# 589
  • София
И мен не ме бива за шофьор. Не, че съм пробвала, но аз дори колело не мога да карам и съм такъв шемет, че кача ли се на шофьорското място, трябва да се обяви тревога и всичко живо да се покрие в мазета и подземни етажи за повече сигурност . Crazy

Като сте подхванали тази тема ... Ние кола нямаме ( както се досещате ). Понякога се случва брат ми да ни закара до някъде, но тове е 2-3 пъти в годината. По тази причина нямам и детска седалка. Вчера в "Комсед" видях по 20 лв седалки за килограмите на малечка, но са само седалка, без облегалка и се зачудих, защото не заема място, ще я държа някъде да ми е под ръка и да я сложим, ако някой ни вози. Някой от вас има ли повече опит с детските седалки и може ли да ме светне дали са безопасни този тип седалки, или по-добре да търся цяла, с облегалка?  newsm78

Тези седалки не се поставят с цел сигурност и безопасност а с цел завързване с колана за прикрепяне на детето  (май). Моят син има столче за кола Inglesina  и съм доволна общо взето.
Ето малко информация за видовете столчета и също седалки:
 http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=920
 http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=1415
 или http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=678
 Hug Hug Hug Hug
Дано ти свърши работа

# 590

Нашето столче е такова.На същата фирма ,но преди да се смени името и и явно собствениците.Купувано е преди около 6г.Малкия беше на 10м.Води се от 9-36кг.
Моя си беше едро бебе.На годинката тежеше 13кг.
Тези мекичките неща се махат.А горе където е главата се регулира и се издърпва нагоре.Като расте детето.
Дори и на столче да е главчката трябва да опира в седалката или подглавника на седалката.
Колана писука,като се разкопчава.Така разбираш ,че детето се е разкопчало.
Но моя малкия много го возихме.Заслужаваше си.Той 2г и нещо пътуваше по 8км сутрин и 8км вечер за да го водим на ясла.Освен другите пътувания.

# 591
Като сте подхванали тази тема ... Ние кола нямаме ( както се досещате ). Понякога се случва брат ми да ни закара до някъде, но тове е 2-3 пъти в годината. По тази причина нямам и детска седалка. Вчера в "Комсед" видях по 20 лв седалки за килограмите на малечка, но са само седалка, без облегалка и се зачудих, защото не заема място, ще я държа някъде да ми е под ръка и да я сложим, ако някой ни вози. Някой от вас има ли повече опит с детските седалки и може ли да ме светне дали са безопасни този тип седалки, или по-добре да търся цяла, с облегалка?  newsm78
ползвай я смело.  Laughing
все пак зависи от възрастта на детето , но ако е от 4г нагоре става.
не разбирам логиката колана на колата да държи столчето , а неговия колан да държи детето  newsm78
колана на колата е доста по-широк от колана на столчето. това означава ,че ще обхваща по-голяма част от тялото на детето  няма да се впие в него както това би станало с по-тесния колан на столчето.

# 592
  • София
ползвай я смело.  Laughing
все пак зависи от възрастта на детето , но ако е от 4г нагоре става.

Тц...по-мъничка е нейната - 2 годинки нали Пандичка ? Даже май са ненавършени...

# 593
Мене ,ако питате на лентичката пише 1г 9м и 6 дни.
Иначе Бонго е прав над 4г стават.

# 594
  • София
Бонго има такива столчета, които са с колана на колата...ей сега ще метна линк...много са яки....закачат се отзад с едни щипки за седалката, а колана на самата кола си върши своето предназначение....

# 595
колана на колата върши много повече полезна работа от коланчето на стола.
ако има колан на средната седалка той няма да минава през главата/шията на детето. в това е проблема на коланите.  дали ще го държи колана на стола или на колата (през корема) е все едно.

# 596
За стола който съм показала колана на колата държи стола здраво за задната седалка.Минава през спеиални места и наистина е здраво.А коланите на стола държат детето.
Моето е голямо.Но все си мисля,че стола го защитава допълнително.

# 597
стола защитава ако детето се люшка настрани. малките деца са по-неустойчиви в тази посока. но ако е на средната седалка не виждам проблем в люшкането настрани.
по-голям проблем , а и повече травми са в движение напред.  а там колана на колата е по-силен от колана на столчето.

# 598
  • София
Нещо такова беше....

# 599
а кажи ми горната (светлата) част от какво предпазва при челен удар ?

Общи условия

Активация на акаунт