Клуб на самотния родител – да се преброим и опознаем! - ТЕМА 2

• 29 947
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
http://www.kerian.bg/kon/kt.html

За съжаление до там метро няма. Трамвай 6 и автобус 85. Това са вариантите.

# 691
  • София
Линдичка, защо 4 такси? #Crazy Ами, ако се наложи да отсъства детето? Вие да не би на частна градина да ходите?
Държавна детска градина е, но ми събраха 4 цели такси за летните месеци + танци,защото има сборни групи, отпуски и така нататък (това обясниха). Ако се разболее и отсъства ще приспадат от есенните такси.
То беше наистина написано, но аз не видях и си заявих пълно присъствие за 4те месеца без 15 дни ваканция август и трябваше да си ги платя като поп  ooooh! ooooh! ooooh!

# 692
Аз не съм прочела да пише, че таксите трява да се платят обшо за всички летни месеци и дано не остана изненадана, защото и на мен ще ми дойде повече. Иначе ни караха да попълваме заявления за присъствие през летните месеци до септември включително. За танците доколкото разбрах при нас са ваканция, но ще видим. Simple Smile

# 693
  • София
Еми аз после поразпитах други майки и се оказва, че не е масова практика това в детските градини, но в нашата точно е !
И малко се притесних там на място като ми заявиха сумата, защото не бях изобщо подготвена (да съм чела, аз съм си виновна - можех да го оставя малко повече у дома)  ooooh!
Танците си продължават , но английския спря и чак наесен ! И слава богу, че и с таксите за английския щях да се озоря бая  #Crazy #Crazy #Crazy

Не вярвам да е така и при вас но прочети добре всички обявени и написани неща ! Аз ит тогава чета всичко Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 юни 2015, 12:55 от Линдичка

# 694
В нашата градина чувам, че също искали няколко такси наведнъж. То верно не са си малко пари това, но се радвайте, че работите и децата ви посещават детска градина.

За срещата какво се разбираме ? Този или другия уикенд ? Ако може да се вярва на дългосрочната прогноза май пак няма да е кой знае колко хубаво времето уикенда. Решавайте какво правим .

# 695
Звучи ми като безумие това с таксите. Все пак те зависят от това колко дни е ходило детето + при нас имаше една постоянна такса, която в подготвителните групи отпадна.
Такса се събира след оформен присъствен списък за месеца и парите се внасят в местната община. Как за бога ще внесат през юни платени такси за юли и август - на база на какъв документ?????????? Shocked
Когато е ходил лятото плащането си нормално от 1 до 10 число на новия месец си плащахме за предходния.

# 696
  • София
Да де за предходния..не знам как са платили изобщо, но вината си беше моя, че заявих пълно присъствие без да съм прочела кога се плащат месеците.
Кими е права, че трябва да сме доволни, че ходим на работа и децата ни ходят на детска, но понякога си идва в повече. Дано не ми се разболява детето, но и пък да се разболее случайно ще си ми гри приспадат от следващите месеци от септември нататък.

# 697
  • София
Относно срещата ... Когато и където можете, уговаряйте се. Аз, ако имам възможност, ще се присъединявам. Подобно на Линда джобът ми внезапно се изпразни. Малко ми е смешно, защото от години  7 е сред любимите ми цифри, а в последните седмици се налага през няколко дни да давам по 70 лв за разични неща и в момента съм със 7 лв в портмонето и още 17 в дебитната карта.  Joy Ще си ги кътам здраво, защото до майчинството имам още разходи. А цифрата 7 вече НЕ Я ОБИЧАМ.  Joy За десерт в средата на юли съм записала малката за една медицинска манипулация, кояо се заплаща и ме предупредиха да си приготвя ... познайте ... отново 70 лв.  Joy

# 698
  • София
Относно срещата ... Когато и където можете, уговаряйте се. Аз, ако имам възможност, ще се присъединявам. Подобно на Линда джобът ми внезапно се изпразни. Малко ми е смешно, защото от години  7 е сред любимите ми цифри, а в последните седмици се налага през няколко дни да давам по 70 лв за разични неща и в момента съм със 7 лв в портмонето и още 17 в дебитната карта.  Joy Ще си ги кътам здраво, защото до майчинството имам още разходи. А цифрата 7 вече НЕ Я ОБИЧАМ.  Joy За десерт в средата на юли съм записала малката за една медицинска манипулация, кояо се заплаща и ме предупредиха да си приготвя ... познайте ... отново 70 лв.  Joy

Аз съм родена на 7 април Пандичкееее....мен не ме ли обичааааааш  Tired Tired Tired
Дайте наистина към 5то число да се сберем...да ни е по-спокойничко  Praynig

# 699
Тези извънредни разходи и мен ме тормозят. Сега имаме около 200 лв. за зъболекар да даваме. Баща и уж се отпусна и даде 100, но може и да си ги приспадне към издръжката още не я е изпратил. Сега и , ако наистина трябва да се плащат и летните месеци за градина по 60 лв. никак не е малко.... .
Май наистина е  по добре да я отложим срещата за юли?

# 700
E, Линда овен ли си бе жена ? Азжцял живот с овни живея.

# 701
  • София

Аз съм родена на 7 април Пандичкееее....мен не ме ли обичааааааш  Tired Tired Tired
Дайте наистина към 5то число да се сберем...да ни е по-спокойничко  Praynig

Теб те обичам от пръв поглед!  Hug Сърдита съм само на 7-цата, но вероятно е временно явление и скоро пак ще ми стане любима цифра.  Mr. Green
Около 5-то число ще ми е по-спокойно и на мен.

# 702
  • София
E, Линда овен ли си бе жена ? Азжцял живот с овни живея.

оФца не овен Simple Smile момиченце все пак  Joy Joy Joy
Кой е овен от обкръжението?
Аз съм сравнително кротък и спокоен овен, ама що упорство има в мен просто не е истина...запъна ли се КРАЙ ! нещо страшно е - на моменти и аз си усещам пристъпите на инат ама какво да се правя  Peace Peace Peace

# 703

Кой е овен от обкръжението?
тоя у лево  Joy

# 704
  • София
Тези извънредни разходи и мен ме тормозят. Сега имаме около 200 лв. за зъболекар да даваме. Баща и уж се отпусна и даде 100, но може и да си ги приспадне към издръжката още не я е изпратил. Сега и , ако наистина трябва да се плащат и летните месеци за градина по 60 лв. никак не е малко.... .
Май наистина е  по добре да я отложим срещата за юли?

Да май повечето сме за юли като се опаричим  Praynig Praynig Praynig
Дано не си ги приспадне - медицински разходи по принцип се поделят - добра е инициативата за 100те лева са си точно половината, така че няма основание да си ги приспада.
На малкия таткото ми казваше, че ако поеме билета да му го водя , нямало да ми дава никакви пари за издръжка, защото пътуването му било необходимост...
То хубаво обаче детето билети не яде  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт