Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)-7

• 135 939
  • 764
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ах,голям проблем имам със свързването с болницата аз!Искам да се опитам да запиша една консултация за другата седмица,ама не мога да се свържа!
Ташков води ли консултации в болницата? За раждането разбрах,а проследяването на бременност колко излиза?

Bubble родих миналия месец при Ташков в Надежда, с планово секцио и съм страшно доволна. Цялата бременност той ми проследи в МБАЛ Сердика. До колкото знам в Надежда само изражда и преглежда само в спешния кабинет когато е на смяна, но не води ЖК.

# 331
Здравейте! Родих моето бебче преди 2 седмици!  Heart Eyes  Наложи ми се спешно секцио и имах огромния късмет д-р Генадиева, която следеше бременноста ми да се пада на смяна! Много съм доволна от грижите на целия екип, особено на анестезиолога, който през цялото време ми държеше ръката по време на операцията и ми вдъхна огромно спокойствие. А за д-р Генадиева думите не стигат да изкажа благодарността си   bouquet
Относно престоя след това почти нищо не ми беше необходимо от вкъщи, освен бельо и козметика за баня-сапун, шампоан, превръзки...
Ръчна помпа получих от болницата, а бебчо всеки път си идваше при мен с ръкавички! Само веднъж нямаше, но след като помолих веднага му сложиха. Като единствен недостатък мога да отбележа,че при еднакви въпроси от родилките се получаваха различни отговори от сестрите! Примерно как да стимулираме кърмата или по колко минути да кърмим бебето...  Wink

Последна редакция: чт, 20 авг 2015, 17:21 от hrisi04

# 332
  • София
Здравейте бъдещи и настоящи мами, и аз взех да стягам багажа вече, че тъкмо направих пълна 38-мата седмица и не остана Crazy Та се зачудих следното: много пъти съм чела, че за бебето няма нужда нищо да се носи - там слагат памперси, имат козметика, мокри кърпи и т.н. А всъщност с какво е облечено бебето през тези 4-5 дни (преди изписването, за което знам, че аз ще си нося дрехи за нея)?

# 333
Едни много хубави комплектчета. Видях ги на дните на отворените врати. Имаха ританки и боди.

# 334
rozzzi,  успех!
А ако тръгне раждането преди 36г.с. Там ли те приемат или те пращат в Майчин дом?  Питам,  защото четох,  че в болница Вита било така.

# 335
Малка поправка само - не е с боди бебчето, а с камизолка. И наистина са много сладки  Heart Eyes Те си ги преобличат на всяко къпане следобед или ако се е опишкало бебето.

# 336
  • София
rozzzi,  успех!
А ако тръгне раждането преди 36г.с. Там ли те приемат или те пращат в Майчин дом?  Питам,  защото четох,  че в болница Вита било така.
Надежда имат договор с Педиатрията. Ако не могат да се справят неонатолозите, превозват детето в Педиатрията.

# 337
Здравейте бъдещи и настоящи мами, и аз взех да стягам багажа вече, че тъкмо направих пълна 38-мата седмица и не остана Crazy Та се зачудих следното: много пъти съм чела, че за бебето няма нужда нищо да се носи - там слагат памперси, имат козметика, мокри кърпи и т.н. А всъщност с какво е облечено бебето през тези 4-5 дни (преди изписването, за което знам, че аз ще си нося дрехи за нея)?
С дрехи от Angel Baby, спалните комплекти са от същата марка  Peace

# 338
  • София
Много благодаря за отговорите!  bouquet С една дума - да не го мисля значи  Simple Smile

Мерси, Seti Beti, и на теб!

Още нещо се сетих да питам: а музиката, която може да си носим за раждането - в сайта пише да си носим CD, а не знам защо в главата ми е останало, че Нани на една от лекциите от Уилището за родители каза, че може и флашка. Някой носил ли е флашка (предпочитам я, тъй като събира много повече от диск, а и е по-лесно за записване на музика, все пак)?

Последна редакция: чт, 20 авг 2015, 23:09 от rozzzi

# 339
rozzzi, в стаята, в която раждах, имаше едно малко евтино радио-касетофонче, което можеше да работи и с диск. Аз разбира се диск не си носих, а и много ме съмнява, че касетофончето щеше да може да чете mp3 формат. Имаше някакви дискове в болницата - детски песнички или нещо такова, така или иначе не ми допаднаха. В крайна сметка, за да не ми е съвсем тихо - слушах радио. Като започна самото раждане около 7 часа по-късно - вече ми беше все едно дали има музика и каква е тя  Close Close Close

# 340
Да ви питам, понеже се записах на ЖК и си платих основния пакет - 180лв, и в последствие видях, че е включено изследване на глюкоза - на някой правили ли са това изследване? Защото на мен още не са, а и честно казано съм чувала, че процедурата е ужасна и не ми се иска да я правя Simple Smile

И още нещо - има ли вариант втория пакет да не го плащам, а за всяко изследване да си плащам отделно?
Просто не разбирам какво толкова ще ми изследват урината 6 пъти, ще ми взимат кръв 3 пъти, че и изследване за глюкоза ще ми правят, при положение че до сега всичко ми е както трябва...? Ако някой е по-запознат дали наистина е нужно да се правят всички тези неща, да сподели Simple Smile

# 341
Магдаленка, много странно. На нас ни казаха, че тези 70лв се дължат само, ако се наложи удължен престой на бебето, а майката реши доброволно да остане като придружител вместо да идва на свиждане веднъж дневно. За бебето всеки допълнителен престой бил безплатен.  newsm78 Ааааааа, най-добре е да си публикуват финансовата информация на сайта, дано някой от управата чете.

Ами това ми дадоха като информация когато отидох да попитам...дай боже да не се налага на никой  Wink

# 342
Приказка, мисля, че става въпрос само за пускане на кръвна захар на гладно, а обременяване с глюкоза (ОГТТ) е съвсем друго изследване, което се назначава при наличие на проблем. Поне на мен не са ми го назначавали, защото кр. захар ми беше в норми.

# 343
  • София
 bouquet много благодаря за отговора, MoonSun! Жалко, че е така - то и аз не знам как ще се получи на самото раждане, ама съм с нагласата да си нося моя музика и да слушам различни неща, в зависимост от фазата, на която съм. Всъщност като се замисля, има лесно решение на този въпрос - просто ще си взема лаптопа с цялата музика и готово Simple Smile

prikazzka, подкрепям мнението на Estlar относно глюкозата - и при мен беше така, не са ми пускали обременяване с глюкоза, а само като част от показателите в ПКК. Не знам дали може да не си платиш втората част на пакета - сигурно може, само че имай предвид, че тогава ще трябва да си плащаш поотделно не само изследванията, които ти назначат, но и самите прегледи, както и тоновете накрая и не знам дали няма да излезе пак същата цената (че може и повече). 

# 344
Благодаря за отговорите Estlar, rozzziSimple Smile
За втората част и аз това се чудя, но имам още време и на следващия преглед ще поразпитам по-подробно как стоят нещата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт