Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)-7

• 135 908
  • 764
  •   1
Отговори
# 630
Mim4oo на мен не ми ги е пускала. Пускаше ми стандартните изследвания и може би защото винаги бяха идеални не ми правила други. Само ме питаше от време на време дали пия витамини за бременни и ми казваше да си ги пия.
На мен не ми се е карала никога за нищо, много разбран човек е. Не ти пречи да я питаш, а тя според състоянието ти да прецени дали е нужно да се пускат допълнително или не.
Благодаря ти guerry Ще я попитам  Wink

# 631
  • София
Ей това не й харесвам аз на Димова - че ти създава усещането, че може да ти се скара, сякаш си някое малко момиченце... Не смятам, че това е правилно в отношенията лекар-пациент. Другите неща, които не харесвам в нея, съм си ги споделяла вече, да не се повтарям.

# 632
Mim4o,

Аз не съм пациент на лекарката, но съм пациент на болницата.
С нисък хемоглобин съм, защото съм с наследствена Таласемия Минор (лека форма заболяване на кръвта, което се предава генетично, няма симптоми освен този хемоглобин(+бледост и отпадналост). Но хемоглобинът при бременните също става нисък заради назряването на плода и увеличаването на кръвта. Важно е да не се бъркат диагнозите, което се случва често, поради факта, че често лекарите НЕ проверят защо хемоглобинът е нисък чрез допълнителни изследвания.
Познавам много хора в тази ситуация.

Ниският хемоглобин при бременните понякога е в резултат на недостиг на фолиева киселина, желязо, б12 , но в други ситуации е просто наследствен индикатор за наследствена анемия както при мен.
(Тогава ситуацията НЕ трябва да се третира с инжекции или желязо) защото уврежда сърцето и черният дроб, далака.

В момента тече кампания, от хематологията в София, с която се цели всички лекари (общопрактикуващи както и АГ) да назначават допълнителни изследвания за б12, жялязо, ТЖСК, електрофореза на хемоглобина преди да се изписват препарати за лечение на нисък хемоглобин при бременни.

Така де...
Б12 инжекции най-често се изписват ако имаш нисък хемоглобин по време на бременност, според мен д-р Димова би следвало да ти изпише такива, само след като провери морфологията на еритроцитите и състоянието на желязо, б12. Аз лично си поисках от моят лекар тези изследвания, след като дискутирахме да ми се дава желязен препарат, и се оказа че хемоглобинът е нисък не заради б12 а защото имам това заболяване. Отидох на консултация с хематолог и той потвърди - следователно не пия нито б12, нито желязо, само фолиева киселина, която спомага образуването на еритроцитите.
Никой не ми се е карал, смятам че сме взели правилното решение Simple Smile

Напоследък виждам все повече хора да ги пращат за допълнителни изследвания, имайки предвид че в България хората с таласемия ген са 120 000хиляди.

Поздрави

http://ncth.bg/about/info/157-talasemia

# 633
  • София
Момичета, някакво мнение за др Кръстев - записаха ми час при него точно за термина ми - ще раждам в Надежда, но не съм се следила при никого там.

# 634
  • София
Аз се следя при Кръстев от началото, внимателен е , а и чета доста добри отзиви от него. При него обикновено доста се чака за ЖК, понеже има доста хора. Като цяло съм с добри отзиви.

# 635
  • София
Благодаря ти, да видим ще си дочакаме ли прегледа при него или ще родя до тогава  Hug

# 636
Момичета, някакво мнение за др Кръстев - записаха ми час при него точно за термина ми - ще раждам в Надежда, но не съм се следила при никого там.

Аз раждах при него. Той се случи на сняма, когато ме свалиха към родилното. Доволна съм, много ми помогна при самото раждане. След това се наложиха няколко шева, изключително внимателен. А при прегледите след раждането моят лекар ми каза, че шевовете са идеални.

# 637
Може ли някой да ми каже каква е цената на ранен скрининг?А на изследванията след него?
Благодаря Ви предварително! Hug Simple Smile

# 638
  • София
Ако става дума за РБХС+1-та ФМ -120 лв. Кои изследвания имаш предвид newsm78

# 639
Да си кажа честно/може на някой да му се стори глупаво дори/ и аз не знам какви изследвания.Разбрах само,че следващия път съм на скрининг и изследвания.Дори щеше да Ви питам да ми обясните за това Embarassed

# 640
  • София
Биохимичен скрининг най-вероятно са имали предвид. Това включва кръвни изследвания и фетална морфология. Ще гледат бебето подробно на ултразвук и ще те пратят за взимане на кръв. Прави се за да се види вероятността от генетични заболявания (синдром на Даун и др.). В Надежда струва 120 лв. Отделно може би ще ти вземат кръв и урина за рутинни изследвания, но това си е част от пакета, който може би си закупила за ЖК.

# 641
Благодаря Ви момичета bouquet

# 642

В момента тече кампания, от хематологията в София, с която се цели всички лекари (общопрактикуващи както и АГ) да назначават допълнителни изследвания за б12, жялязо, ТЖСК, електрофореза на хемоглобина преди да се изписват препарати за лечение на нисък хемоглобин при бременни.

http://ncth.bg/about/info/157-talasemia

Може ли повече подробности за тази кампания!

# 643
здравейте, момичета,
при записване за ЖК в Надежда необходимо ли е да нося някакви документи /направление  от личен лекар или някакви други/? Отделно, за издаване на болничен от клиниката, трябва ли да предоставям някакви данни от личния лекар - някъде четох за някаква амбулаторна карта...И последно да попитам, от болницата издават ли 45-дневния болничен преди раждането, ако си водил при тях ЖК?

# 644
  • София
Не, не е необходимо да носиш документи, само пари Mr. Green. За болничен попълваш една бланка с данни и оставях здравната книжка/карта/картон (не съм сигурна за наименованието). Да, издават болничен 45-дни преди термин Peace

Общи условия

Активация на акаунт