Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)-7

• 135 920
  • 764
  •   1
Отговори
# 615
момичета, записах се ЖК при д-р Белкин и се чудя кой пакет да избера - има ли смисъл от разширения, някой ползвал ли го е? newsm78

# 616
Мисля,някой по нагоре беше писал ,че няма нужда от разширения.Ако има нещо което тревожи доки той назначава допълнителни изследвания/което излиза по евтино/-а може и да не се наложи

# 617
  • София
И аз подкрепям това мнение - няма нужда от разширения пакет. Даже на мен самият лекар от ЖК ми каза така.

# 618
Аз. Какво те интересува? Постъпваш когато имаш контранкции и те преглеждат в приемен, питат те как искаш да протече раждането и те качват в залите. Тях можеш да ги видиш на дните на отворените врати. За всяко нещо те питат, бащата може да бъде с теб. Следят тонове и разкритие. Аз минах пълна програма - започнах с ходене и танци и исках да издържа без успойки и окситоцин, но прокървих и се наложи да спукат околоплодните води, за да проверят дали всичко е наред с бебето (тук не ме питаха, казаха, че се налага, все пак ми дадоха време за реакция, ама какво да кажа, като наистина се налагаше). Трябваше да лежа, за да следят тоновете, та без възможност да се движа си поисках епидурална, с епидуралната дойде и окситоцина, обясниха ми защо се налага и така. Никаква болка след това, спокойно си дочаках пълното разкритие, напъни и раждане. Първи контакт, питаха за пъпната връв дали съм ок да я прекъснат, имах разкъсвания та докато ме шиеха предпочетох да е с тях и бащата да го мерят. След като шиенето приключи три часа бяхме само аз,бебето и бащата, като го пуснаха да ми донесе храна. Опити за кърмене, мина акушерка да види дали поставям бебето правилно.

Може ли да споделиш повече за поставянето на упойката?

# 619
и аз искам да попитам към кой лекар да се насоча, предпочитам да е мъж, благодаря предварително! bouquet

аз съм при д-р Любомир Христов - много съм доволна Simple Smile
Попадала съм при Белкин и там при други лекари по време на спешни прегледи - нямаш грижи , за сега всички са били адекватни.

# 620
Не знам какво дс кажа за упойката, зад гърба ми стана всичко. Simple Smile не усетих поставянето и свалянето, нямах усложнения, само пробождане при усукване следващите два дни, но го считам за нормално. При по-различни обстоятелства от моите разрешават да се движиш с упойка

# 621
Някоя мама (наскоро родила там) и нямаща брак с таткото, може ли да ми даде инфо за припознаването и евентуално примерна бланка, която можем да си подготвим от сега? Намерих няколко, но не знам дали имат някакви по-специфични изисквания, хич не съм наясно с процедурите... Благодаря предварително!  Hug

# 622
Някоя мама (наскоро родила там) и нямаща брак с таткото, може ли да ми даде инфо за припознаването и евентуално примерна бланка, която можем да си подготвим от сега? Намерих няколко, но не знам дали имат някакви по-специфични изисквания, хич не съм наясно с процедурите... Благодаря предварително!  Hug

Когато родиш, мъжът ти отива при нотариус, той изготвя документа. Носи ти го на свждане, а ти го предаваш на жената, която се занимава с документите по акта за раждане. Сега незнам как е, преди две години и половина, тази жена ходеше по стаите при родилките. Когато попълних документите се обади предполагам в есграона, от там и продиктуваха веднага егенетата на момчетата ми.

# 623
Не се е променила процедурата. И в момента е така, както е описала Fellindra.
Нотариусите имат типови бланки, а може направо да си избереш една от интернет и да я попълните предварително. Мъжът ми направи така и отиде само при нотариуса да я завери.

# 624
И това беше обсъждано на дълго и широко само няколко страници по-рано.

# 625
здравейте, момичета,
следващата сряда съм на ЖК за първи преглед. Как стои въпросът с издаване на болничния? Могат ли да го издадат веднага от следващия ден? Дотогава ще гледам да скалъпя положението с болнични от личния лекар, но ме интересува има ли проблем с издаването на болничен от болницата, чака ли се за него, кой се занимава с издаването на болничните. Питам, понеже знам каква е лудница за записване на часове, чакане за прегледи и се чудя дали не е същото за издаването на болнични  newsm78

# 626
  • София
Попълваш бланка с данни, която оставяш на акушерката, а готовият болничен взимаш от информация. Моят беше от 04.01. и съответно не беше готов тогава,а няколко дни по-късно. Не мисля,че ще имаш проблеми, попитай акушерката от ЖК-тя ще ти обясни всичко Peace

# 627

mishoto, благодаря много! Simple Smile

# 628
Здравейте Simple Smile Имам въпрос към дамите,който са следели бремеността си при др Димова - та,спомняте ли си дали ви е пускала витамин B12 и витамин Д,какво и е мнението за тях? Чувала съм,че са доста важни след 20гс и се следят и при нужда се бият инжекции витамин B12.
Незнам да я подсетя ли на следващата ЖК,да не ми се скара.... newsm78

# 629
  • София
Mim4oo на мен не ми ги е пускала. Пускаше ми стандартните изследвания и може би защото винаги бяха идеални не ми правила други. Само ме питаше от време на време дали пия витамини за бременни и ми казваше да си ги пия.
На мен не ми се е карала никога за нищо, много разбран човек е. Не ти пречи да я питаш, а тя според състоянието ти да прецени дали е нужно да се пускат допълнително или не.

Общи условия

Активация на акаунт