Токуда болница София - 20 тема

• 88 145
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте мами и бъдещи мами Simple Smile

Аз се следих при д-р Илиев и съм изключително доволна от него... Естествено по закона на всеобщата гадост, той ще е отпуск от 20 юни до 5 юли.... а на мен термина ми е на 1 юли. Обсъдихме нещата и ми записа час при д-р Димитров (освен ако случайно не родя преди 20ти).

Видях от темите, че има много доволни от д-р Димитов. Така че няма да ви разпитвам за него.

Имам един въпрос за нормално раждане с епидурална упойка. Вярно ли е че епидуралната упойка те държи само по време на контракциите, а самото раждане реално е без упойка. Извинявам се ако ми е глупав въпроса.

Да така е. Докато получиш пълно разкритие имаш упойка, а след това я спират за да може да усешташ напъните и да родиш иначе няма как да стане.

Бладодаря за отговора Simple Smile
В момента се чувствам ето така  #Crazy
 Rolling Eyes

# 271
Точно така allana, това е принципа. Но се случва и да родиш още преди да е изтекло действието на последната доза, защото разкритието върви по-бързо. Но не е кой знае каква драма, има лекар, който ти казва какво да правиш, кога и как. Трябва да слушаш и изпълняваш и всичко ще е ОК.

# 272
Края на 2013г родих в Токуда нормално, с епидурална упойка. По време на контракциите абсолютно нищо не усещах, дори подремвах на моменти. По някое време започнах вече да усещам напъните и си поисках да ми пуснат нова доза, но ми обясниха, че съм получила вече пълно разкритие и сега е момента да се включа активно Simple Smile Всичките ми приятелки родиха за по 10 мин с по няколко напъна и обясняваха как този момент е бил едва ли не най-леката част. При мен продължи към час, бебето се роди 3.900 и да не беше съвсем приятно, но един час зор на фона на часове болки определено си е за предпочитане Simple Smile
В последстие се поинтересувах и разбрах, че това е по-добрият вариант, ако не се усещат напъните, ще получите напътствия кога да напъвате, но се случва да не е достатъчно и се стига до по-неприятни варианти като форцепс или онзи противоречивия начин с понатискването по ребрата...
Епидуралната си е голямо облекчение..успех на всички!

# 273
Това за форцепса и въобще как ще протече раждането си е Божа работа и не зависи от епидурни упойки или каквото и да било друго, не искам да притеснявам никого, надявам се съм била полезна.

# 274
  • в 1001-та нощ
Аз, като родила 2 пъти без упойка, мога да кажа, че адските болки са при контракциите за получаване на разкритие - ама точно, като на филмите и се мъчиш и си викаш и се стягаш целия - животно си .....

След това - изгонването на бебето - зависи то неговия размер (малките не излизат по-лесно), както и от напътствията на лекаря. С първото (по-малко) - отне около час, с второто - с инструкции от лекаря и по-голямо тегло на бебето - буквално за няколко контракции.

И без упойка не мога да кажа, че реално можех да усещам какво става - толкова си изтръпнал. Но лекарят е много наясно и ти посочва, кога и как да дишаш, как да напъваш и кога и т.н. Най-лошо е да викаш, защото се изморяваш и имаш друга работа в този момент. Иска ти се да извикаш болката, да я изкараш. Сега вече не си спомням дали не трябваше да си задържа дъха тогава - то как можеш да помниш, но нали затова са лекарите. И при двете ми раждания в Токуда - изцяло са управлявали процеса, акушерките също са там, но лекарят решава какво и кога  Peace

# 275
И аз да споделя, и двете раждания са ми без упойка,болките наистина бяха до получаване на нужното разкритие,тези 5-6 часа ми,се сториха цяла вечност.Но след това ги родих буквално за 10 мин.три напъна,но слушах какво ми казват как точно се напъва.Второто ми бебе беше 4 кг.Пожелавам на всички бъдещи мами,леко раждане

# 276
Да, предполагам, че в сравнение с мъките от контракциите изгонването на плода идва вече някак облекчаващо, мобилизираш се и знаеш, че скоро всичко свършва. Но аз като проспах частта с получаване на разкритие ми се видя голям зор това едночасово напъване  Simple Smile (разбира се водех се от лекаря и акушерката по време на напъните и все пак отне доста време)
Както и да е, всъщност влязох да благодаря на Skeila за информацията за др Лазарова, имам малък проблем и имам нужда да чуя мнението й. Много съжалявам, че напусна болницата, но живот и здраве, ако забременея отново пак бих избрала Токуда за проследяване и раждане, имам симпатии към др Илиев и др Кирякова и вярвам, че ще намеря нужната подкрепа в тяхно лице. Хубава вечер

# 277
Здравейте и от мен!

А някой реално раждал ли е без избор на екип и може ли да сподели как протича, впечатления и т.н. Различно ли е отношението, има ли тенденция към насочване към секцио, тъй като смяната изтича например и т.н.? Ще съм много благодарна, ако някой сподели, защото съм в голяма дилема как да постъпя - второ раждане, първото (естествено раждане без упойки) беше при Лазарова (тъй като беше през нощта, дойде към края и отношението също не беше добро - не дойде да ме види в следващите дни...), сега нея така или иначе вече я няма и тъй като нямам конкретни впечатления от другите, а смятам, че всички са добри, клоня към опцията без избор... Но все пак ме гложди, дали няма да стане колективна безотговорност по български и отношението да е като към втора категория... Интересува ме също дали бащата може да присъства при опцията без избор на екип?

Много ви благодаря!

# 278
Здравей!
Моя приятелка ражда наскоро без избор на екип. Изобщо не са ѝ намекнали за секцио, даже упойка не е имало време да ѝ сложат, защото е било второ раждане и всичко е протекло много бързо.
Едва ли отношението е по-различно, аз не съм виждала там някой изобщо да проявява лошо отношение, но все пак мисля да съм с избор на екип.

# 279
  • в 1001-та нощ
Втория път родих без екип - ако раждането няма да настъпи до края на смяната на лекаря, при когото си постъпила - те поема следващата смяна  Peace

# 280
А някой знае ли каква марка АМ дават като добавка там?

# 281
  • София

Април 2013 г. Хип Комбиотик НА

# 282
  • на пясъка при черупките от миди

Април 2013 г. Хип Комбиотик НА

Същата продължават да дават на доносените бебета  Peace но само ако майката поиска

# 283
А знаете ли дали има опция да не се дава никакво АМ, а примерно донорска кърма?
Първото ми бебе разви много тежка алергия към краве мляко и не можеше да пие никакви адаптирани млека, дори Фризопеп. Сега не ми се иска да почваме пак с АМ още от раждането, за да избегна повтарянето на тази драма.
Дали изобщо има достъп до банки за кърма в Токуда и практикува ли се такова нещо?

# 284
Не се разрешава внасянето на донорска кърма, само и единствено от майката. След като бебето е изписано веднъж, майката преценява дали да включи донорска кърма.

Общи условия

Активация на акаунт