Токуда болница София - 20 тема

• 88 142
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
БХС е кръвен тест, а ехографското изследване е Фетална Морфология (ФМ)... ФМ май само Колева прави, принципно се прави след БХС, но меже и преди него... ехографията е оглеждане обстойно на органите и нухалната транслуценция на бебето...
аз съм ходила при доц. Томова два пъти, доволна съм  Peace и от Колева съм доволна  Peace
Ехофграфията се прави преди кръвното изследване за БХС - данни от нея (точни гестационни седмици на бебето, размер на нухалната транслуценция, наличието или не на носна кост) се попълват във формуляра, с който даваш кръв. Прегледът преди първия БХС (11-13 седмица) се води първа фетална морфология. Последващите са втора (18-20 седмица) и трета (след 32 седмица). Последната не всички я правят, защото не се вижда много - бебето е доста сгънато.
За ФМ мога от личен опит да препоръчам Марков и Томова (не са в Токуда) Peace

# 481
лейди стардъст, по принцип ФМ не се прави от аг-та. или са много малко тези, които я правят. да не говорим, че за да правиш ФМ се искат сертификати, които много малко лекари у нас имат, т.е. практически специалистите по ФМ са в пъти по-малко от АГ-тата.

# 482
лейди стардъст, по принцип ФМ не се прави от аг-та. или са много малко тези, които я правят. да не говорим, че за да правиш ФМ се искат сертификати, които много малко лекари у нас имат, т.е. практически специалистите по ФМ са в пъти по-малко от АГ-тата.
И аз така си мислех, благодаря ти. Озадачих се, че лекаря ми не ми предложи опция да изберем специалист за това изследване. В интерес на истината аз го попитах за БХС, така си мислех, че се казва. Както и да е запазих си час при д-р Янкова, от която съм с отлични впечатления.

# 483
И аз така си мислех, благодаря ти. Озадачих се, че лекаря ми не ми предложи опция да изберем специалист за това изследване. В интерес на истината аз го попитах за БХС, така си мислех, че се казва. Както и да е запазих си час при д-р Янкова, от която съм с отлични впечатления.
Колко време по-рано трябва да се обадя, ако искам да си запиша час при др Янкова?

# 484
  • в 1001-та нощ
Д-р Колева е работила това във Фемина, преди да дойде в Токуда. Проблем е по-скоро, че в Токуда няма толкова прецизна техника  Peace

Всички ФМ съм правила във Фемина при д-р Врагалева, ФЕКГ също там при съответния специалист.

# 485
Час се запазва според това кога ще си в 11-13 г.с. Днес си запазих за началото на септември, но ми предложиха и за края на август. Предполагам 3-4 седмици предварително би било добре, за твое спокойствие.

# 486
Час се запазва според това кога ще си в 11-13 г.с. Днес си запазих за началото на септември, но ми предложиха и за края на август. Предполагам 3-4 седмици предварително би било добре, за твое спокойствие.
Много благодаря.

# 487
Д-р Янкова и д-р Стратиева работят заедно. И двете са добри, но аз лично за втората бих се изказала че е повече от изключителна в уменията, знанията и професионализма си. Горещо я препоръчвам. Завършила е в Англия, къде специализира и получава диплома (не сертификат, както повечето) в областта на пренатлната диагностика. Много добри познания в генетиката.
 Много лекари, работещи в областта на неонатология и акушерство и гинекология гласуват безрезервно доверие на мнението и зключението, което тя изказва.
С първата си бременност ходих при д-р Марков, а с втората при д-р Стратиева. Имах особености във втория случай и мнението и беше много точно.

# 488
Благодаря, много полезна информацив!    bouquet

# 489
Здравейте, мамчета!

Записвам се и аз. Бременна съм в 12г.с. термин 19 февруари. Записана съм на ЖК в клиниката до нас - Св. Пантелеймон, здравно осигурена съм, но не ползвам великите предимства на ЗК, плащам си всеки път, просто лекарката, която ме следи, не работи със ЗК. Но и аз като разбрах какво включва пакета по ЗК, ми стана смешно...А колко пари им наливаме всеки месец  Close
След всичко изчетено за АГ болниците в София се спрях на раждане в Токуда...Беше голямо мислене, а тези теми за Токуда как съм ги изчела, не ме питайте  Crazy От всичко дотук разбрах, че най-спряганите имена (с добро) са три: Д-р Илиев, Д-р Димитров и Д-р Кръстанова. Като Д-р Илиев е добър избор за нормално раждане, както и Д-р Кръстанова, а Д-р Димитров - за секцио (?) Моля, поправете ме, ако греша или някой има други наблюдения. Ако всичко е наред с мед. показатели при мен, аз искам нормално раждане, но ако лекарят прецени и посъветва няма да се инатя в никакъв случай за секцио...нямам против операцията и нямам някакви определени страхове нито за нормално раждане, нито за оперативно. Въпросът е, че ми се иска да се подготвя за различните варианти...Освен това, според вас при кой лекар от тримата ще ми е най-лесно със записването на часове?

Благодаря!    bouquet

# 490
Здравейте, мамчета!

Записвам се и аз. Бременна съм в 12г.с. термин 19 февруари. Записана съм на ЖК в клиниката до нас - Св. Пантелеймон, здравно осигурена съм, но не ползвам великите предимства на ЗК, плащам си всеки път, просто лекарката, която ме следи, не работи със ЗК. Но и аз като разбрах какво включва пакета по ЗК, ми стана смешно...А колко пари им наливаме всеки месец  Close
След всичко изчетено за АГ болниците в София се спрях на раждане в Токуда...Беше голямо мислене, а тези теми за Токуда как съм ги изчела, не ме питайте  Crazy От всичко дотук разбрах, че най-спряганите имена (с добро) са три: Д-р Илиев, Д-р Димитров и Д-р Кръстанова. Като Д-р Илиев е добър избор за нормално раждане, както и Д-р Кръстанова, а Д-р Димитров - за секцио (?) Моля, поправете ме, ако греша или някой има други наблюдения. Ако всичко е наред с мед. показатели при мен, аз искам нормално раждане, но ако лекарят прецени и посъветва няма да се инатя в никакъв случай за секцио...нямам против операцията и нямам някакви определени страхове нито за нормално раждане, нито за оперативно. Въпросът е, че ми се иска да се подготвя за различните варианти...Освен това, според вас при кой лекар от тримата ще ми е най-лесно със записването на часове?

Благодаря!    bouquet
Честита бременност. Аз съм в 9 седмица и също съм се насочила към Токуда и по-специално др Илиев. Часа при него ми е за 3.09, като съм го записала преди 3 седмици. Май е доста трудно с часовете при него.

# 491
  • в 1001-та нощ
...Освен това, според вас при кой лекар от тримата ще ми е най-лесно със записването на часове?

Благодаря!    bouquet

При д-р Кръстанова, но аз бих те насочила към д-р Кирякова  Peace

# 492
  • София
Раждала съм при д-р Илиев, но бих препоръчала д-р Кирякова (обърна ми доста внимание без да съм нейнин пациент). Мои приятелки са много доволни и от д-р Корсачки. От д-р Герганова съм имам доволни приятелки с по две деца родени при нея.

# 493
при Корсачки е малко по-лесно с часовете, а неговите пациенти са доволни.
и аз съм родила 2 деца при Герганова и съм супер доволна от нея.
частно казно бих сложила Кръстанова доста по-назад в списъка, определено не в топ 3

# 494
Раждала съм при д-р Илиев, но бих препоръчала д-р Кирякова (обърна ми доста внимание без да съм нейнин пациент). Мои приятелки са много доволни и от д-р Корсачки. От д-р Герганова съм имам доволни приятелки с по две деца родени при нея.
Здравей,
Нормално ли е било раждането ти при др Илиев? Доволна ли си от него?
Аз смятам да раждам, живот и здраве, при него, но чак н 03,09 ми е първият час при него.

Общи условия

Активация на акаунт