Токуда болница София - 20 тема

• 88 144
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
  • Калифорния
Съветвам те да се запишеш в най-близката ти поликлиника и от там без никакъв проблем,напълно безплатно ще си взимаш за по месец болничен.

Това не е съвсем сигурно, при положение, че бременността е без усложнения. С предната бременност така си взимах от местната поликлиника, но в замяна на това лекарката по ЖК всеки месец ме викаше в частния й кабинет да се изръся с по едни 70лв. за преглед на ехограф.
Както казах, болничния по време на бременност не "се полага" и съответно лекарите, които го издават намират начин да си поискат някаква сума в замяна.  Peace
Освен това всички болници изискват 3 дена да лежиш, за да издадат такъв "фиктивен" болничен. В Токуда просто лежането си се плаща, независимо защо лежиш и лежиш ли наистина.

# 226
...Съветвам те да се запишеш в най-близката ти поликлиника и от там без никакъв проблем,напълно безплатно ще си взимаш за по месец болничен.
Освен това изобщо не всяка поликлиника има ЛКК по ЗК, което да издава болнични. Плаща се за частните ЛКК-та, като всяко си има тарифа.
И да не говорим, че болничен не ни се "полага". Това, че сме бременни, не ни прави болни  Peace

Извинявам се за оффтопика.

# 227
  • София
Някой раждал секцио, ще разкаже ли как протича? Какво ти правят преди това? Какво се случва по време на секциото? Колко време те държат в реанимация? Кога ти дават вода, храна? Кога те вдигат? Кога дават бебето и т.н.?  bouquet

# 228
Приемат те в деня преди плановото секцио. Сутринта ти правят прегледи и няколко кръвни изследвания. Настаняват те в стаята. Не трябва да ядеш нищо 24 часа преди операцията.
На другия ден те вдигат сутринта, правят ти клизма и те водят в операционната. Поставят ти упойката и интересното започва. Анестезиологът си говори с теб, за да следи колко си адекватна и какви са ти реакциите, за да  може да реагира, ако нещо стане. Неусетно минава половин час и бебето проплква. Показват ти го за малко и го носят за мерене и теглене, а теб те шият. След още половин час си готова и с леглото, на което си, те качват на асансьора и директно в стаята. В Токуда не се стои в реанимация, веднага те водят в стаята. Упойката започва малко по малко да отпуска и вече усещаш контракциите от свиващата се матка, но не са болезнени. След няколко часа стават болезнени и една акушерка, която те е обиколила сто пъти да те пита искаш ли обезболяващо, а ти си казвала не, вече е доволна, че може да ти го даде. То е под формата на свещичка, но не усещаш поставянето, защото упойката все още не те е отпуснала напълно. Слагат ти и абокат със система, защото още поне 24 часа няма да ядеш нищо.
Има различни практики за раздвижване, мен ме вдигнаха вечерта, около 12 часа след операцията, станах си, обиколих стаята и се върнах, никакъв проблем. На другата сутрин си ставах най-нормално. Едва тогава носят бебето. Даже ти дават да го вземаш на ръце.
Не се огладнява и ожаднява изобщо благодарение на системата. Чак на втория ден вече ти носят нещо за ядене, но е специално съобразено с операцията и не трябва да се яде друго.
Нататък е лесно Simple Smile
Няма от какво да се притесняваш!

# 229
  • София
  bouquet Благодаря ти много за подробното обяснение!

# 230
  • София
Мен ме интересува дали има лекари, които биха се съгласили да направят секциото максимално близо до термина или да изчакат до последно?
По принцип знам, че го правят 7 - 10 дни по рано, но все пак ми е интересно.
Тъй като лично аз ако забременея отново бих искала детето само да си избере датата, а не аз да му я избирам. hahaha hahaha

# 231
  • София
Зависи коя е причината за секциото. Peace Питах и аз този въпрос. При мен е заради седалищно бебе и не е препоръчително.

# 232
  • София
По принцип при мен предното секцио беше по медицински причини и не е препоръчително да раждам нормално. Та и при втора бременност пак ще е секцио и затова ми е интересно. Явно ще трябва да се допитам като му дойде времето(като забременея) и директно да си говоря с доктора, който избера.

# 233
  • София
allana, не знам кога си раждала секцио в Токуда, но нещата не стоят точно както си ги описала, поне при последното мое такова (октомври 2012). За предишното (2009) няма да разказвам, защото беше по спешност в 8ми месец,но третото си дете успях да родя с планово секцио и бях по-спокойна Simple Smile
Но мисълта ми беше, че няма такова нещо като 24 ч. преди операцията да не се яде. Храната се спира вечерта преди секциото , т.е. около 12 ч. (ако са няколко планирани за деня могат да станат и малко повече часовете).
Приемът става предния ден, но не рано а след 11 ч. - има няколко изследвания (кръвни, тонове,  консултация с анестезиолог), но може да се излиза в този ден от отделението и да се разхожда човек. Тъй като няма обяд зачислен, може да се хапне на 9ия етаж, има вечеря тя е към 17:30-18, така че после до 21 работи кафето и може нещо леко от там също да се вземе. Анестезиолозите казват какво е походящо до колко часа. Вода мисля можеше и до 22 ч.
Относно самата операция, бебето го вадят (пу-пу всичко да е наред) доста по-бързичко от 30 мин. от началото на операцията. Показват ти го, приближават ти го да го цункаш, ако искаш. Ръцете са ти заети, така че не можеш да го погалиш. След като те върнат в стаята пускат таткото да се видите. На майката до мен им доведоха и бебчето и се погушкаха малко. Моето ми го дадоха след като останах сама, но буквално си беше час-два след раждането - още не те е пуснала напълно упойката, не можеш да ставаш, но можеш вече да гушкаш Simple Smile. Сложиха ми я на гърдите и ни оставиха. След около 30 мин ми я взеха. После до вечерта ми я носиха още веднъж. Това вече според мен си зависи от състоянието на майката и бебето и конкретната договорка със сестрите от неонатологията. Но определено подкрепят ранното закърмване и контакта на майка и бебе все повече според мен. Също така са и за по-ранно раздвижване. Още на 10-12 час те насърчават за малко кръгче в стаята. На следващата сутрин вече махат и катетъра, така че си става задължително ставане, ходене до WC и сериозно тръмбоване по коридорите. Simple Smile

# 234
  • София
Раждах със спешно секцио Април 2013 г. Родих през ноща.
Малката ми я донесоха веднага след като излезнах от упойката (наложи се пълна упойка). Дадоха ми я за 30 мин. да поседи и да я погушкам. После ми я донесоха сутринта след визитацията и всички необходими изследвания, които и бяха направили. И седеше при мен през целия ден само я взимаха за тоалет. Насърчават много кърменето и доста добре обясняват и идват да ти покажат и да видят как се справяш.
Родих в 1:27 ч. през ноща, вдигнаха ме за раздвижване в 15:30 ч. следобяд същият ден. Определено мнооого ми помогна това бързо раздвижване за да не се залежа.
Иначе секциото ми е било точно 15 мин. И много лесно и без проблем излезнах от пълната упойка, а след това ме обезболяваха с епидуралната, която бях заявила още при приемането. И болките от тези контракции след раждането бяха цвете.  hahaha hahaha Сравнение с това, което изпитах през ражднето.

# 235
Да ви питам, ако имате опит  Peace
Исках да раждам при Бойко Димитров, опитах се да си запазя час при него, но се оказа, че първият свободен за него час се пада в моя 37-ма седмица Shocked. Записах си час при Корсачки, за да не губя време, но момичето на рецепцията ми предложи да се обадя в понеделник, когато преглежда Димитров, директно в кабинета и да се уговоря направо с него кога по-рано може да ме види.
Целия предиобед в понеденик изкарах на телефона и не можах да се свържа грам - или свободно и никой не вдига, или заето.  ooooh!
Чудя се, според вас има ли смисъл сега в понеделник направо да се вдигна и да ида да висна пред кабинета, евентуално да се срещна директно с лекаря (ако изобщо има шанс).  Thinking newsm78
Другия ми вариант е да изчакам до 12,06 за часа си при Корсачки и да се откажа от Димитров. Thinking

# 236
  • София
Да ви питам, ако имате опит  Peace
Исках да раждам при Бойко Димитров, опитах се да си запазя час при него, но се оказа, че първият свободен за него час се пада в моя 37-ма седмица Shocked. Записах си час при Корсачки, за да не губя време, но момичето на рецепцията ми предложи да се обадя в понеделник, когато преглежда Димитров, директно в кабинета и да се уговоря направо с него кога по-рано може да ме види.
Целия предиобед в понеденик изкарах на телефона и не можах да се свържа грам - или свободно и никой не вдига, или заето.  ooooh!
Чудя се, според вас има ли смисъл сега в понеделник направо да се вдигна и да ида да висна пред кабинета, евентуално да се срещна директно с лекаря (ако изобщо има шанс).  Thinking newsm78
Другия ми вариант е да изчакам до 12,06 за часа си при Корсачки и да се откажа от Димитров. Thinking

Ами най добре отиди и чакай пред кабинета. Със сигурност няма да те върне. Като излезе да вика следващият за преглед го попитай дали може да ти отдели няколко минути и така.
Аз бях при Илиев (април 2013), но в последствие се преместих при д-р Димитров и успя да ме вмести в графика си и да родя при него.

# 237
  • Sydney
д-р Корсачки е супер, изобщо няма да съжаляваш ако родиш при него... тук също могат да ти го потвърдят... аз "попаднах" при него съвсем случайно, два дни преди да родя спешно - доволна съм много и за самото секцио и след това... дори д-р Димитров веднъж като ме пита защо не съм родила при Колева и обясних ситуацията каза, че д-р Корсачки е изключителен специалист и съм попаданала при правилният човек  Peace

за протичането на секциото е мн индивидуално - плановото приемат предния ден, среща с анестезиолог, храна до 22.00, вода до 00.00... сутринта подготвят и когато е реда правят операцията... вдигането е индивидуално, даването на бебето също... за спешно - вече зависи от самата ситуация - мен ме подготвяха от 6.00 сутринта, бебето го извадиха в 9 и нещо, трудно ми намериха упойка заради алегрия, после си ме шиха стабилно 2 часа и към 11 и нещо бях в стаята... раздвижихаме вечерта по мое желание към 20-21 часа, бебето ми го дадоха след 5 дни (беше в Интензивен сектор)  Peace

# 238
  • София
Още един глас ЗА д-р Корсачки!  Heart Eyes
Родих на 15.05. при него и съм много доволна от всичко - от отношението му към мен като човек и като специалист! Препоръчвам го с две ръце  Peace

# 239
А как е с операциите, че няма да раждам по "класическия" начин?

Общи условия

Активация на акаунт