Не, сексът е инструмент за постигане на много по-фини цели. Правилното използване на сексуалността може да ти настрои правилно съзнанието. Обратното също важи: неправилното използване може да ти изкриви възприятието и съзнанието. Сексуалността може да е лепило между двама човека и да създаде стабилна общност, но може да ги накара и да се намразят.
Знам например, че сексът с втория ми съпруг поражда много приятна енергия и взаимодействие. И хич не си отварям краката по задължение, макар че има известно планиране, за да са редовни нещата. Сексът не е несериозна и фриволна работа, човек трябва да знае като го прави, какво още прави.
И тъй като в широкия смисъл единствената енергия на човека е сексуалната, то на практика за всичко плащаме със секс, а после може да си платиш за секса с много неща, искаш или не искаш. Просто тази разменна връзка е залегнала в природата на нещата и уравнението трябва да се балансира. Така че всеки секс се плаща, а ако нещо се плаща, то се плаща със секс.
Ето един пример: имала съм периоди на академични усилия, които са поглъщали цялата ми сексуална енергия и са я превръщали в писателска креативност. Тоест плащала съм със секс на писателската муза дори.
Нямате въображение и това си е...