Слънчицето пролетно напича, ЮЛСКА мама по покупки тича!

• 38 088
  • 701
  •   1
Отговори
# 360
Благодаря ви мами за хубавите думи:)
Както ви се оплаках по-горе в болницата малко психясваш. Всеки ден ме питаха дали усещам бебето. И сега като не съм го усещала по силно от вчера се притеснявам. Усещам го но не толкова силно и често както преди. Може да е заело и друга поза преди беше седнало и му усещах крачетата как мърдат,гъделичкаше ме.Сега по-друг начин и на друго мясно го усещам и по-рядко,та се притеснявам:(. Ще пийна една кола сега и да видим дали ще го събудя:)."
Лек ден на всички:)

# 361
  • до едно тепе
Хармония обикновено при варицелата избиват пъпките след 2 седмици, но може и до 21-вия ден. Дано не сте се заразили. За това намокряне аз бих отишла сега.  Peace
Моята мацка се раздвижва след ядене на каквото и да било. Хапна ли почва гимнастиката. Обаче много обича да ме удря в мехура седна ли да пишкам ooooh! Рядко пропуска. Преди бяха шутове, сега е с юмручета (по слабички са ударите). Иначе на баткото безпогрешно му действаше фреша от грейпфрут и портокал. Полудяваше направо Laughing
Аз съм на ЖК в четвъртък. Предполагам ще гледаме плацентата дали се е вдигнала и ще се решава дали ще ми позволят нормално раждане Confused

# 362
pospalancho звъннах на аг и му обясних за намокрянето и той каза да отивам веднага  ooooh! Отивам -стискайте палци   Praynig   Hug

# 363
Хоп, привет и от мен след кратката ни почивка.  Hug

Всичко покрай полетите и екскурзията мина чудесно с малки неудобства.
Бебка пощуряваше на излитане и на кацане, може би усеща смяната в налягането.
Първата нощ си изкарах акъла като ме събуди една режеща болка в корема, каквато до момента не бях усещала. Бяхме на място, където няма болница и спешните случаи се транспортират с хеликоптер или малък самолет до по-голям град.  Crazy И докато осмисля, че не прилича на менструална болка, не е придружена с контракции и е в горната част на корема, доста се ошашках. Така и не разбрах какво беше, ще питам док. newsm78 Сякаш кожата ми се отлепваше. Като да дръпнеш рязко и силно яка лепенка, но по-продължително и от вътрешната страна.

Леко ми оттекоха краката от многото ходене, но мисля, че ще се оправят. Явно съм задържала вода, защото съм качила 2.5 кг за 3 дни!, но от вчера вече спадат и мисля, че ще се нормализира положението.

И непоискан съвет към всички, които отиват по почивки и плажове - момичета, пазете се от слънцето! По принцип съм доста бяла и гледам все да съм с дълги крачоли и дълги ръкави, за да не ме пече, но носът ми и горната част на стъпалата между клина (до глезените) и ръба на балеринките ми, изгоряха зверски! Имам тен и по цялото лице, ръцете от китките надолу, деколтето, изобщо всички непокрити части. От едните разходки на слънчеви места. При това с дъъълги почивки за обяд, за дрямка и т.н. Никой друг от компанията нямаше подобен проблем, така че подозирам, че може би хормоните правят кожата да има по-малко съпротивителни сили. Rolling Eyes Представям си, ако се бях разхождала по потниче или къси панталони.

И аз мисля да се захващам с покупките, че от оная нощ, в която се стреснах, че бебка ще ни изненада, все ми се струва, че много съм закъсняла.

Усещането на бебо наистина е на периоди. Понякога ми се иска да хвана някое краченце през кожата, за да миряса малко Heart Eyes и да не ме рита толкова болезнено, друг път няколко поредни дни движенията са само като леки вълнички и издутини и ме плаши. Според мен зависи накъде се е завъртяло и няма място за притеснения, щом има движение, нищо, че е по-слабо. Peace

Броенето на месеците и аз го предпочитам като на Стефи. Другото е ужасно нелогично - седмият месец има три седмици, а деветият шест!? Laughing Така или иначе гинеколозите броят само седмици, другото е несериозно.

Стискам палци на всички да нямат болести, болежки и неприятни моменти. Hug Времето напредва, дами, приблизително два-три месеца и ще гушкаме бебчовците. Минахме по-дългата част!

Хармонияfingerscrossed

# 364
  • София
Аз броя месеците така ,първи ден на последния МЦ ( 03.10. 2014г при мен )
1 месец от 03. 10- до 03 11. 2014
2 месец от 03. 11- до 03 12. 2014
3 месец от 03. 12 - до 04 01.2015 тоест + 1 ден
4 месец от 04 .01 - до 05. 02. 2015 + 1 ден
5 месец от 05. 02 - до 06. 03. 2015 +1 ден
6 месец от 06. 03 - до 07. 04 2015 + 1 ден
7 месец от 07. 04 - до 08. 05 2015 +1 ден
8 месец от 08. 05 - до 09. 06 2015 +1 ден
9 месец от 09.06 - до 10. 07. 2015г - термн
Не знам дали е най-правилния ,но и по линийката ми си върви така сега на 08  май ще стана точно 31 г.с и 0 дни и пак по таблицата на  Jasmine_ се влиза в 8 месец Simple Smile,но все тая те ще си решат кога да се появят,както вече съм писала и баткото ме изненада 2 седмици по- рано затова и аз съм в една чуденка дали да не почна по- сериозно да си подготвям багажите и нещата за беб, че да ми е по-спокойно,а и чистене ме чака, още нищо не съм бутнала #Crazy

# 365
Лубомира 08......Добре дошла Wink

Shashka...пази се и жсичко ще е наред до края.Още малко остана Wink

Stefyyy...и аз като теб ги смятам.Термин 10 юли и това е датата йоято вземам за начало на всеки нов месец.Е може и да има разминаване от ден два три но ориентировъчно Wink

Harmoniq 88....успех и пиши после как е дребосъчето.!

А аз да се похваля че след двудневната паника че бебчо не мърда достатъчно...то от снощи отново лудува в корема ми.WinkПОнякога е леко болезнено но предпочитам някоя друга болежка с много ритничета отколкото да се плаша че нещо не е наред като кротува Wink

# 366
или добре дошла след крадката почивка Hug Радвам се че си си изкарала добре като изключим болката в коремчето.

Harmoniq стискам палчета

hope нещо ми се губиш. Как сте с мъника?

# 367
Здравейте мами искам да ви попитам от началото на бременността колко кг качите, защото аз съм качила само 4 и всички ми казват, че съм много слаба..

# 368
Здравейте мами искам да ви попитам от началото на бременността колко кг качите, защото аз съм качила само 4 и всички ми казват, че съм много слаба..
Това сме го обсъждали много пъти вече. Бебчето си взема каквото му е нужно и си расте,ти не го мисли. Радвай се,че няма да имаш какво да смъкваш.

Хармония пиши,че те мисля Praynig

# 369
аз се върнах от прегледа.Док гледа плацента,води и сърцето чухме.Каза ,че не е спукана плацентата и има достатъчно води в момента.Каза да ходя с превръзка и ако пак така изтече повече да ходя да ми правели изследване(капвало се разтвор,оцветявало се да видят води ли са.. нещо такова) Каза почивка,но като гледа по-голямото ми дете отстрани(той си е с мен на прегледите,няма кой да го гледа) вика -ама гледам,че няма как да стане.. Simple Smile) Та ,щом има достатъчно останали води няма да го мисля  preggo  Жалко,че не измери бебо,каза на 14.05 Последно в 25гс беше 570гр и от тогава не знам дали е навакъл с килата  Heart Eyes
благодаря на всички мами за подкрепата   bouquet

# 370
Стефи, добре сме с моя бебелан  Hug Аз нещо съм се филмирала и затова се покрих, бях решила да не ви мрънкам, но ще си споделя драмата ... От няколко дни насам корема ми е по-ниско от преди, даже доста ниско. Нядявам се, че е така защото бебока е седалищно и корема ми расте. Общо взето той е под пъпа и максимум 2 пръста над пъпа. Ръчички, крачета - всичко е под пъпа, рита ме мнооооого ниско долу. Аз се притеснявам заради шийката, защото моята е рискова и напоследък малко се беше скъсила. Много кофти така, като реално не мога да усетя има ли проблем с нея или не. С контракциите е много по-лесно, защото се усещат.

Вие къде усещате бебчетата си? Има ли друга мама със седалищно предлежание в момента?

Хармония, стискам палци това съмнително течение да не се повтаря!

# 371
  • Sofia
Хоуп, мойто бебе на последния преглед не беше седалищно, но пък беше доста ниско.  Това е заради контракциите .  Не е притеснително, защото шийката не се беше скъсила. Иначе и аз забелязвам корема си доста ниско, и се притеснявам.

# 372
Hope моето преди да се обърне го усещах мноого ниско долу.Иска да се завърти сигурно щом всичко е под пъпа  Flutter Готви се да застане в правилна позиция човечето  Praynig Успех
След като се завъртя моето си ме рита точно под реброто от ляво  Peace И с първата бременност пак така беше ,много ниско долу с паднал корем и после се завъртя и всичко нормално.

# 373
Хоупче, няма място за притеснение май. Моята бебка също не е над пъпа или може би съвсем мъничко, и то ако съм легнала. По това време първата бременност щерката беше с главица под ребрата ми, та едва дишах. И съм си записала, че се е обърнала 31 г.с. + 4 дни.
Сега мъничето все още си се върти както иска, наляво и надясно, но главичката определено е горе все още. И е малко над пъпа, хич не стига ребрата, за мое щастие. И коремчето ми изглежда различно от първия път. Тогава беше издължено и разлято нагоре, а сега стърчи напред.
Явно си е до бременност.
Чакам обръщане скоро, ама както си реши бебка. Simple Smile Казват, че понякога в последните дни чак се обръща.

# 374
hope ние нали сме за това да си казваме и радост и тревога.
Моята беба не е седалишно но от 2, 3 дни виждам, че коремчето се е смъкнало. А как ме рита в ребрата не е истина  Shocked имам чуството че е леко напречно защото все ме запъва горе леко в дясно. Малко ме тревожи че освен леко смъкването на коремчето имам и болки в корема и кръста ма гледам да не го мисля. Дано нямаш ново скъсяване и бебчо да си поседи още малко. Финала се задава и може би другия месец мамите с по ранен термин ще ни зарадват с първите бебоци. Та да остискаме още малко.

Общи условия

Активация на акаунт