Слънчицето пролетно напича, ЮЛСКА мама по покупки тича!

• 38 088
  • 701
  •   1
Отговори
# 495
... и докторката като каза че може да загубя бебето не се разплаках, а не знам призля ми, но каза, че ще ме оправят и всичко ще е наред..
Аман от лекари, които не знаят как да поднасят информацията  smile3511 Може ли да говориш такива неща на бременна жена ?!
Любомира, горе главата! Всичко ще е наред  newsm10 Убедена съм, че всички момичета от групата ти стискаме палци.
Колко ти е шийката?

# 496
Любомира едно голямо гуш  Hug и горе главата. Спокойствие и почивка са най важните неща в момента, а док. наистина е за убиване как е могъл така да ти изтърси новината не знам. Стискаме ти палци всички и до няколко дни да си по добре и да те изпишат

# 497
Любомира, до колкото можеш не се притеснявай. Всичко ще е наред... а щом си под наблюдение още по добре. Колкото се налага толкова стой, важното е, че всичко на теб и бебка  да ви е наред.  ( Какви са тези лекари не знам... не стига, че си стресирам попадайки там бременна, а и те да ти наговорят куп щуротии да побелееш.)

# 498
Любомирчеее, на тоз доктор да му шибнеш един зад врата от мен, така се губи дете в 29-39 седмица само със скъсена шийка, да му се незнае и поднасянето на информация. Стой си да те наблюдават, много лежане и системи ако е нужно, дори и да се наложи по-ранно раждане вече си в седмица, в която може да се направи всичко за да си е добре бебчето, спокойно. От друга страна ако можеш си поплачи малко, олеква и се освобождава напрежението, а така намаляват и контракциите. С теб сме! Гуш! Simple Smile  Hug

# 499
Здравейте и от мен, малко да развеселим темичката с позитивни мисли. Върти ми се из главата да си направя бременна фото сесия  Crazy. Споделих с ММ и той се изненада постави условие да не съм по гащи( newsm78 от къде ли му хрумна, защо по гащи????), но все по- често виждам такива снимки, а и все пак това се случва един, два дай Боже 3 пъти в живота на жената. Вие на какво мнение сте момичета?

# 500
  • Варна, кв. Аспарухово
Честит Рожден Ден и 8ми месец, Мишолина   bouquet

И аз се изумих как така ще губиш бебче в напреднала бременност. Дано всичко да е наред и даже да не се стига до по-ранно раждане. Спокойно лежане под наблюдение и слушай лекарите само за лекарства и какво трябва да се прави  Praynig

А аз днес прекалих с разходката и сега не мога да стана от дивана, всичко ме боли. Най-вече ме боли между краката като в оня виц дето жените отиват на командировка с кръстосани крака, а се връщат разкрачени Simple Smile

# 501
Уф хора вече не знам кого да слушам.. Приеха ме преди 2 часа и дежурната каза че съм наред и нищо ми няма щом като са ни спряли болките и контракциите.. За шийката не ми казаха само казаха била много къса, приемамете в болница защото може да загубиш бебето.. Сега казват, че нищо ми няма.. Не знам вече на кой да вярвам.. Много ви благодаря за подкрепата Simple Smile

# 502
Любомира, колко ти я измериха шийката? Да ти кажат точно, а не просто къса е. По принцип къса си е проблем наистина, около 3 см е нормално доколкото знам. Вече около и под 2 е къса и трябва лежане, ти си в късни седмици за серклаж май.

# 503
  • Пазарджик
Любомира освен да им се довериш,друго не остава.Знам ,че е гадно да си в болница ,но по-добре да си под наблюдение 2-3 дни при твоя случай.Стискай зъби и дано всичко да приключи по най-добрия начин. Heart Eyes

# 504
  • до едно тепе
Любомира стискаш кълките и лежиш в болницата. После като те изпишат лягаш и вкъщи да мътиш. Това е положението. За съжаление не са малко жените, на които се налага да лежат, за да достигнат до края на бременността. Хубавото е, че са открили скъсената шийка сега преди да имаш разкритие, че тогава става още по-трудно. А докторите изобщо няма да ги коментирам ooooh! Ще стискаме палците да минеш 36г.с и тогава бебка да се роди Hug

# 505
Любомира, стискам палци всичко да е наред и скоро да си си в  къщи. Хич не им обръщай внимание на лекарите, направо някой от тях са за разстрел!  #2gunfire Вярвам, че всичко ще е наред, почивай си и дано няма проблеми до 9ти месец.  Hug

# 506
За шийката казаха нещо от сорта на 16-17 см, а за докторите нямам какво да кажа отношение под всякаква критика, като питаш нещо никой нищо не ти казва, вчера не пуснаха мъжа ми да ме види, не съм била бебе нямало нужда да ме посещава.. Въобще не знам отношение под всякаква критика.. Пък и съм сама в стая нямам и телевизор и изперквам, добре че през деня мога да излизам когато искам..

# 507
Любомира, най вероятно са казали шийка 16-17 милиметра, това е под два сантиметра и трябва да лежиш много, че в тези седмици не може да се шие за серклаж, ние с Хоуп сме спецове, за съжаление. Въпреки неприятните условия (не знам в коя болница си) не излизай често, гледай да си повече легнала и в покой, ако може някакви книжки да ти донесат. Малко остава, налягай си парцалките и леглото. Би трябвало да са ти изписали и Утрогестан вагинално за поддръжка на шийката. Когато те пуснат - задължително за второ мнение. В София ли си? С теб сме!  Hug

# 508
Любомира, има ли контракции днес?
Danny_cat, много хубаво и вярно ти е казала. Дори контракциите да са ти спрели, то шийката е достатъчно основание, за да си на леглови режим. Ако шийката ти е вярно измерена и наистина е 17 мм - това е КЪСА ШИЙКА. (Напоследък чувам за много случаи, в които лекарите не могат да измерят вярно шийката и в последствие се оказва, че шийката е по-дълга. Самата аз съм такъв пример. Има поне още една мама в групата със същия случай. Та има светлина в тунела ... Може и на теб да не са я измерили вярно.). От няколко доктори знам, че шийката трябва да бъде поне 25 мм, за да протече спокойно бременността.
Не искам да те стряскам, но по-добре да знаеш фактите и да си предпазлива, за да не направиш глупост. Моята шийка по принцип е къса заради конизация, но не ми е правен серклаж. Когато аз бях в болница заради контракции бях постоянно на системи и ми даваха да ставам само до WC. Съветвам те да преустановиш разходките,има време и за тях - живот и здраве след около 2 месеца ще си по градинките на линия. Повярвай ми лежането страшно много помага. Аз лежа от 16 януари и не съм изперкала, даже напротив - много съм щастлива, че остана малко и вярвам, че ще си родя бебока в 9ти месец.
Желая ти успех !!!

# 509
Добро утро   bouquet
За кремчетата за зърна-ползвала съм и Гармастан и Лансинокс.Не се лъжете да си купувате Гармастана,той е с измиване-което прави сложна работата.На бебето като му замирише на сапун не иска и да суче после.Лансинокса е 6 .
Аз почвам леко-леко да събирам багажа за болницата,въпреки че не знам коя ще е,след като се отказвам от избора си -Софиямед... За съжаление чудене яко,дайте идей мами
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт