Ултиматуми

• 10 284
  • 120
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia, Bulgaria
На мен описаната връзка ми звучи като класически отношения между социопат (насилник и манипулатор) и жертва. Просто като по учебник, включително до момента, в който жертвата започва да оправдава манипулатора и да търси вината в себе си. Съжалявам.
На мен пък ми звучи като отношения, които мъжът иска да задълбочи (разбираемо е след три годишна връзка), а жената иска да продължат както досега или просто не е сигурна. Той усеща колебанието и това явно го кара да се чувства несигурен в чувствата и и реагира с този така наречен ултиматум.
Както Обич синеока написа ако премахнем черния филтър аз виждам мъж, който иска семейство с авторката( както и тя потвърди), приел е нея и детето и и иска да я направи по-близка част от живота си. На авторката методите му ли не и харесват или иска да запази повече от независимоста си?

# 61
                   А някога живели ли сте например две седмици заедно,сами или съвместно с детето?Поне пробвайте ,бе хора!Може пък да ви хареса и страховете да намалеят...или пък окончателно ще разберете,че не ставате за съвместно живеене.
Живяли сме. Беше хубаво спокойно имаше бъдеще, бяхме заедно. После вече трябваше да отидем при него да живеем. беше далече за детето ми да пътува, моят апартамент беше доста по близо и с по удобен транспорт (1 брой превозно средство, а не три смени) и аз отказах. както казах и по-горе обичам този човек, но комфорта на детето ми са също много важни.
не се оправдавам с детето, т.е. моята несигурност за връзката комбинирана с горното бяха определеящи да се изнеса от наетия апартамент, а не само детето.
Въпросът е дали тази несигурност идва от това че той не ни последва тогава, прибра се в неговото си вкъщи и се виждахме с доста голяма доза неудоволствие от негова страна, което показваше с идеята аз по-бързо да отида при него и да заживеем щастливо....

Наистина не ми се пише по темата. както казах и в горния мой пост, наясно съм с проблема и той не е формулировката.

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 16:30 от Анонимен

# 62
  • София
                   А някога живели ли сте например две седмици заедно,сами или съвместно с детето?Поне пробвайте ,бе хора!Може пък да ви хареса и страховете да намалеят...или пък окончателно ще разберете,че не ставате за съвместно живеене.
Живяли сме. Беше хубаво спокойно имаше бъдеще, бяхме заедно. После вече трябваше да отидем при него да живеем. беше далече за детето ми да пътува, моят апартамент беше доста по близо и с по удобен транспорт (1 брой превозно средство, а не три смени) и аз отказах. както казах и по-горе обичам този човек, но комфорта на детето ми са също много важни.
не се оправдавам с детето, т.е. моята несигурност за връзката комбинирана с горното бяха определеящи да се изнеса от наетия апартамент, а не само детето.
Въпросът е дали тази несигурност идва от това че той не ни последва тогава, прибра се в неговото си вкъщи и се виждахме с доста голяма доза неудоволствие от негова страна, което показваше с идеята аз по-бързо да отида при него и да заживеем щастливо....

Наистина не ми се пише по темата. както казах и в горния мой пост, наясно съм с проблемът и той не е формулировката.

Мъжът, за когото говориш, е истински мъж. Сори, ама истинските мъже не се държат за полите на жените, а искат жените да се държат за шлиферите им - груба метафора, но вярна. И ако беше дошъл в апартамента ти какво? Щяхте да се гъчкате там и смяташ, че след време би преосмислила и би отишла в неговия? Съмнявам се. Wink

Мъжът е главата на семейството. Така трябва да бъде. Наречете ме старомодна, но това е моето мнение. Или по старому - мъжът е главата, жената е вратът. Wink Умната жена види ли силен и стабилен мъж, трябва да направи отстъпки, защото нещо напоследък са рядкост. Аман от метро...мамини синчета.

# 63
  • София
Ако е прекалено лично не ми отговаряй, но в кой клас е детето? Само ли пътува? Предстои ли смяна на училище скоро (напр. гимназия)?
Той какво казва по въпроса за дългото и затруднено пътуване на детето до училище?

Аз те разбирам, честно казано и мисля, че бих реагирала като теб.

# 64
  • Куциндрел
Защо да не се оправдаваш с детето? Та то е по-важно от другите неща. Ти отговаряш за детето си, грижиш се за него, защото все още то не може само да се гледа.
Решавай как е най-удобно за теб.

# 65

Наистина не ми се пише по темата. както казах и в горния мой пост, наясно съм с проблемът и той не е формулировката.

Мъжът, за когото говориш, е истински мъж. Сори, ама истинските мъже не се държат за полите на жените, а искат жените да се държат за шлиферите им - груба метафора, но вярна. И ако беше дошъл в апартамента ти какво? Щяхте да се гъчкате там и смяташ, че след време би преосмислила и би отишла в неговия? Съмнявам се. Wink

Мъжът е главата на семейството. Така трябва да бъде. Наречете ме старомодна, но това е моето мнение. Или по старому - мъжът е главата, жената е вратът. Wink Умната жена види ли силен и стабилен мъж, трябва да направи отстъпки, защото нещо напоследък са рядкост. Аман от метро...мамини синчета.

То хубаво, че е твоето мнение, ама не го цитирай като общовалидна истина, защото не е. Особено пък и "така трябва да бъде". От къде на къде "трябва"? В динамичният и непрестанно променящ се свят, в който живеем, няма "трябва", а "мога" и "адаптирам се".

И това, с отстъпките особено от страна на жената е пълна глупост. Има жени, които не се смятат за по - малко от съпрузите си. Колкото повече отстъпваш, толкова повече ти газят буквално в пространството, дори и авторката го е потвърдила. Напротив, трябва да се очертаят определени граници, под които не може повече да се отстъпва, за да си знаят и двамата докъде да се простират с "компромисите".

# 66
  • София
И това, с отстъпките особено от страна на жената е пълна глупост. Има жени, които не се смятат за по - малко от съпрузите си. Колкото повече отстъпваш, толкова повече ти газят буквално в пространството, дори и авторката го е потвърдила. Напротив, трябва да се очертаят определени граници, под които не може повече да се отстъпва, за да си знаят и двамата докъде да се простират с "компромисите".

Моето мнение за мен е постулат - поне за момента. Wink Не ти го натрапвам.

Колкото до това дали ако много те настъпват трябва да стоиш - ами можеш и да не стоиш. Затова решението трябва да се вземе от жената. Като не й харесва - да не ходи. Ама така, като гледам, се колебае...Затова й давам другата гледна точка - моята.

Сблъсъкът на силни характери не води до нищо добро - все някой трябва да направи отстъпката. И ако не искаш да демаскулизираш мъжът си, трябва да я направиш ти. Защото на силните мъже им е лесно - става и си заминава - не са много много по чувствата. Затваря вратата завинаги - както ясно е показал, че ще направи по отношение на авторката. Пък тя да си седи и да мисли колкото си ще.

# 67
перфектния мъж...никога не води гаджето на чужда територия...правило №1  Laughing 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
има дори степенувана терминология- заврян зет ...мъж под чехъл...мухльо...
термина завряна булка - историята не познава...

колкото и да бягаме от истината ...това е положението по нашите географски ширини.
Късметлийките са малко... family
Опърничавите много. Banghead
-------------------------------
Заблудените са в тежък развод.  argue

# 68

Не е до мода. За мен връзка, в която някой от двамата (който и да е) иска друго, рано или късно започва да "убива". В този случай съм на негова страна, защото логиката така ми говори, но ако нейното жилище беше по-голямо, нямаше да й кажа - върви при него да се гъчкате, защото е мъж!  Mr. Green

# 69
  • София

Не е до мода. За мен връзка, в която някой от двамата (който и да е) иска друго, рано или късно започва да "убива". В този случай съм на негова страна, защото логиката така ми говори, но ако нейното жилище беше по-голямо, нямаше да й кажа - върви при него да се гъчкате, защото е мъж!  Mr. Green

Като мислим, да мислим. Не е само до големината на жилището. Става въпрос, че нейното жилище е купено от БИВШИЯ й съпруг. А един истински мъж никога няма да отиде да живее в жилище на жена, закупено й от друг мъж. Говорим за истинските мъже, на които може да се разчита все пак. Иначе мухльовци дал Господ, затова и казвам на авторката добре да си помисли. Щото ще намери такива, дето ще й дойдат дОма, ама дали нея ще я устройва такъв мъж? Мен със сигурност не. Peace

# 70
За мен мъж, които има комплекси и страхове от предмети, имоти и подобни, и заради това е в състояние да се тръшка и подлага семейството си в по-неизгодни условия не е мъж.
Ако е, той е уверен в себе си, което му дава свободата да избере най-доброто за всички, а не нещо, което ще го кара да се чувства привидно мъж. Ако не е, няма и да бъде.
Всеки с разбиранията си Peace

# 71
  • София
За мен мъж, които има комплекси и страхове от предмети, имоти и подобни, и заради това е в състояние да се тръшка и подлага семейството си в по-неизгодни условия не е мъж.
Ако е, той е уверен в себе си, което му дава свободата да избере най-доброто за всички, а не нещо, което ще го кара да се чувства привидно мъж. Ако не е, няма и да бъде.
Всеки с разбиранията си Peace

Така е, всеки с разбиранията си. За мен мъж, който не може да ми осигури подслон, а разчита на мен за което, не е мъж и не ми трябва такъв. Лигльовци не търпя.

# 72
И в двата случая говорим за мъж, който Е осигурил подслон. Другото е мерене - ама моят е по-голям с 3 см., фръц, аз съм мъж  Simple Smile

Като оставим жилищата настрана, седне ли някой да ми обяснява, че понеже е мъж, той ще решава аз какво искам, да си хваща комплексите и да си ходи при някоя, на която ще й харесва да се доказва на неин гръб. Аз искам човек, на когото мога да разчитам, че има достатъчно разум, освен его, и когато моето предложение е по-разумно и с по-голям интерес за семейството, няма да изпитва нужда да ме стъпче и да избере по-лошото, само за да покаже кой е шефът, главата или там, каквото се води. Това по принцип, в една двойка много решения се взимат, не само за жилище...

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 18:38 от Не се сърди, човече

# 73
  • София
Човече  Peace

# 74
Моето мнение е, че щом нещо вътрешно те спира, пък каквото и да е то, не трябва да го правиш. Щом не го чувстваш, не отивай. Вътрешният глас много често ни подсказва кое е правилното.
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт