Какъв уред за мелене на ядки?

• 19 949
  • 33
  •   1
Отговори
Моля, препоръчайте ми с какъв уред бих могла да меля ядки до сравнително фино състояние! Нещо малко и не скъпо дали има? От къде мога да го купя?
Предварително благодаря за вниманието!

И за да не пускам друга тема и да не се чудя къде да задам въпроса си, ако някой знае от къде мога да купя чай матча? Благодаря!

# 1
Моля, препоръчайте ми с какъв уред бих могла да меля ядки до сравнително фино състояние!

С чопър. Имам също и един ръчен уред, останал от баба ми. Мели много хубаво, но с чопъра става по-бързо.  Simple Smile

Виждала съм да се продават подобни и сега, но май са пластмасови и не знам дали мелят добре.

# 2
Да, Како Сийке, у майка ми има такова пластмасово, като деца сме го пробвали, но то с ядките започваше да остъргва и пластмасата, та в смлените ядки се появяваха и стружки от пластмасата  Crazy  През 80-те - толкова!  Laughing
Ще погледна какво е чопъра, мерси!

# 3
имам такова нещо от магазин за 1 лв.
върши прилична работа, но ядките не са съвсем ситно смлени

видях нещо сходно тук

за съввем ситно смилане ползвам една подобна кафемелачка, която сигурно е на моята възраст  Laughing

# 4
  • UK
Кафемелачка ползвам и аз за ядки и всякакви зърна, стават на брашно.

# 5
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...

И за да не пускам друга тема и да не се чудя къде да задам въпроса си, ако някой знае от къде мога да купя чай матча? Благодаря!

http://droga.bg/index.php?main_page=product_info&products_id=138

http://www.balevbiomarket.com/bio-chai-matcha.html

# 6
Да, за кафемелачка се сетих, обаче нямаме никаква. Освен да се огледам ако излизат по- изгодно от чопъра.

st. Dobri, мерси за матчата! Но идеята ми е някой магазин, в който мога да отида на място. До сега никъде не съм намирала. А цените им твърде разнородни за едно и също количество  Thinking  Вярно, че първия е в по- луксозна опаковка, но чак толкова?!

# 7
  • Варна
"Дрога" имат няколко магазина във Варна. За Био Маркет Балев сигурно знаеш.
Питай ги по телефона дали наистина имат наличност, за да не се разхождаш напразно.

Аз меля с чопър. Става относително фино. Имах кафемелачка и я изгорих като се опитвах да меля ядки.
Ако сега трябва да купя уред мелещ ядки бих си взела блендер. В някои рецепти има ядково масло, ядково мляко, а чопърът не го може.

# 8
Понеже не съм много запозната и сега на някои уреди пише 'резачка', не мога да се ориентирам това чопър ли е, блендер ли е? Например това?

https://www.technomarket.bg/products/09127328/bosch-mmr-08r2

А, май блендер е това, което отгоре е с едно като кана.

Видях адресите на магазините, благодаря!

# 9
Аз имам и блендер (това, което е като кана, защото и чопърът е вид блендер), но в него не мога да меля ядки и други сухи продукти. Трябва да се налее и някаква течност, за да работи добре.  Thinking

# 10
Аз искам сухи ядки да меля и вероятно не в голямо количество. Аз пък се замислих, че каната е доста голяма и дали ще хване една шепичка ядки, евентуално  Thinking

За чайовете - разбрах защо е голямата разлика в цената. Единия чай (по- евтиния), реално не е матча, а е сенча с 2% добавка на матча. Доста подвеждащо. Ама другия колко е скъъп.... Но пък същата опаковка в други онлайн магазини е даже с 50% по- скъпа... Simple Smile да не се оплаквам от 40лв тогава...

# 11
В кухненски робот също става.

# 12
Аз искам сухи ядки да меля и вероятно не в голямо количество.

Вземи си чопър тогава. В хипермаркетите често пускат на промоция за по 20-30 лв. Хубавото е, че освен за ядки, ще можеш да го ползваш и за много други неща - пастети, пюрета и какво ли още не.

# 13
чопъра е добен и за смилане на лук,морков,чесън

# 14
А това нещо наречено 'резачка' всъщност чопър ли е? Объркват ме наименованията. Ако питам консултант на място лесно може да ме подвете, като си нямам хабер.

Общи условия

Активация на акаунт