Урологичен преглед при жени

• 11 045
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, не исках да пускам тема, но не можах да намеря подобна информация в интернет...
Заради често уриниране, допълнено с гинекологични проблеми смятам да отида на профилактичен преглед при уролог за пръв път в живота си (ходя си и на гинеколог паралелно, но искам по-обстойно да се погрижа са себе си този път). Нямам идея как протича прегледа при жените, така че някой би ли ми обяснил? Притеснявам се, че часът, който си записах съвпада с края на цикъла ми и не знам дали да отменям или не пречи ако само ще си говорим и ще ми назначава изследвания... newsm78

# 1
Здравей! Най-вероятно ще те понатисне по корема и в кръста, ще те види на ехограф. Друго не вярвам да има. Ще те разпита обстойно за оплакванията и така. Спокойно!

# 2
По повод честото уриниране пускала ли си стерилна урина за посявка, тоест изключена ли е диагнозата за налична бактерия, цистит?
Препоръчително е да отидеш на уролог в чист ден и да не си в цикъл, урина се пуска също тогава.

# 3
desinkata_85, нищо никога не съм предприемала. Възприела съм го като естествен процес, но като че ли напоследък зачести- нямам някакви болки, парене и т.н и съотв. не съм се тревожила по въпроса. Но просто в момента имам малко здравословни проблеми и подозирам, че такъв преглед ще ми бъде полезен. Докторът преглежда сравнително рядко, пуснах си и отпуска за този ден, ама сега се опасявам МЦ да не оплеска всичко...не искам да отлагам ако прегледът не го изисква- изследванията, предполагам, мога и след това да ги пусна....?

# 4
За самия преглед не мисля, че ще има проблем. Peace

Общи условия

Активация на акаунт