Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 281
  • 5 353
  •   2
Отговори
# 1 815
За какво превъртане и преумора при 24 часов работен ден, като масово си спят по време на нощното дежурство. А ако някой пациент има неблагоразумието да ги обезпокои по време на нощната им почивка, явно се случва това на записа.......

# 1 816
Добре де, нужно ли е някой като каже, че е не е толкова изморително да си буден 24 часа и вие веднага да скачате с "Ама ти като акушер ли си работил".
Изморително е и не може да се правят сравнения между различните професии.
А и хората са различни. Едни издържат, други не.

# 1 817
Добре де, нужно ли е някой като каже, че е не е толкова изморително да си буден 24 часа и вие веднага да скачате с "Ама ти като акушер ли си работил".
Изморително е и не може да се правят сравнения между различните професии.
А и хората са различни. Едни издържат, други не.

Ама като знаеш, че не можеш да издържиш 24 часа, няма да почваш такава работа. Като си се хванала на хорото никой не ти е виновен.

# 1 818
Да ама потока към Софиямед няма да спре. Аз смятам, ме бебето е било болни и затова е плакало толкива много. Просто не са му обърнали внимание и лекарите, а са го зарязали на произвола на акушерката. Която е трябвало да извика лекар, а не да се държи като в средните векове. 

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 01:00 от becky bloomwood

# 1 819
Това за анемията вече беше обяснено, от медицинско лице. Така, че няма нужда "някой" тука да обяснява такива неща, че съвсем ще се отплеснем.

# 1 820
1) как така детето е получило анемия от побоя??
Анемия е получило заради вътрешния кръвоизлив в следствие от побоя. Имало е и кръв в ушето, не се знае и оттам колко в изтекло. Надали му трябва на едно новродено бебе да се лиши от много кръв, за да му падне веднага хемоглобина.

# 1 821
Да ама потока към Софиямед няма да спре. Аз смятам, ме бебето е било болни и затова е плакало толкива много. Просто не са му обърнали внимание и лекарите, а са го зарязали на произвола на акушерката. Която е трябвало да извика лекар. Според мен в корена е лекарска грешка. Или нека някой ми обясни как иначе се образува анемия за няколко часа при липса на открит кръвоизлив. Бебетата, които не изплачат веднага след раждане, ги пляскат - за тези, които не знаят. Така се спасява живота им.
Не съм чула да е обичайна практика да се пляска бебе на четири дни, за да изплаче, а го е млатила, за да не плаче. Още малко ще изкараш действията на акушерката като част от медицинския стандарт. Що не пише някоя от гилдията тук, като толкова я подкрепят и била "златна жена и професионалист" - и те ли така "контактуват" се бебетата по време на тяхно дежурство? А анемия бебето е нямало, имало е признаци на анемия, понеже му е текла кръв от ушенцето /като му е счупила черепа, е ясно откъде е кръвта/. В Токуда установяват, че няма анемия, а бебето е с мозъчен оток и счупен череп.
П.П. И относно потока към София мед - аз лично няма да стъпя там, болници в София бол. Това е личният ми протест към това, което се случва там. Предполагам доста хора ще постъпят като мен.

# 1 822
Нещо в клипа изобщо показва ли, че бебето плаче? а и да плаче, колко силно плаче 4 дневно бебе, та през две стаи да ти пречи на съня?
Б С, нормалните хора не откачат ако стоят будни за по дълъг период веднъж седмично.
Разказа на Чехов, който се подмята е прекрасен сам по себе си, но няма нищо общо със случая.
При него има насилие, а в случая имаме доброволно положен труд.

# 1 823
  • София
За какво превъртане и преумора при 24 часов работен ден, като масово си спят по време на нощното дежурство. А ако някой пациент има неблагоразумието да ги обезпокои по време на нощната им почивка, явно се случва това на записа.......

Така де, нали за това говорим. И акушерката явно е спала в паузата между 2-та побоя, а вероятно и преди това. И е пребила детето, защото й е нарушило съня. И пак си повтаряйте, че 24-часовите дежурства нямали нищо общо и 36-часови дори били нормални. Някои трудови героини и по 48-часови карат.  Crazy

# 1 824
За какво превъртане и преумора при 24 часов работен ден, като масово си спят по време на нощното дежурство.
Може да спят, но не непрекъснато.
А най-тежкото е да заспиш и след 1 час да станеш, след това пак да заспиш и пак да станеш.  Crazy
Аз в такива моменти предпочитам въобще да не спя, от колкото да се изтезавам по такъв начин.
Когато човек стане след 1 час сън е не само неориентиран, ами може да стане и агресивен.

# 1 825
Аз лично в София мед никога не бих отишла, та ако ще и да е последната болница на света. И в още няколко клиники в София. Лошото е че с годините броят на лечебните заведения в които не бих отишла се увеличава.
Беки, плясват ги, но не ги разтърсват, нито ги бият с юмруци по главата, надявам се.
Иначе на мен ми се струва, понеже втори път не мога да гледам клипа, че първо акушерката му даде мляко на бебето с цел да го успокои, но то не искаше.
И аз не разбрах за анемията, как от мозъчния кръвоизлив се е появила?
НО ДОРИ И ДА ИМА ЛЕКАРСКА ГРЕШКА И БЕБЕТО ДА Е БИЛО БОЛНО, това не оневинява акушерката за побоя.

# 1 826
Аз лично в София мед никога не бих отишла, та ако ще и да е последната болница на света. И в още няколко клиники в София. Лошото е че с годините броят на лечебните заведения в които не бих отишла се увеличава.
Беки, плясват ги, но не ги разтърсват, нито ги бият с юмруци по главата, надявам се.
Иначе на мен ми се струва, понеже втори път не мога да гледам клипа, че първо акушерката му даде мляко на бебето с цел да го успокои, но то не искаше.
И аз не разбрах за анемията, как от мозъчния кръвоизлив се е появила?
НО ДОРИ И ДА ИМА ЛЕКАРСКА ГРЕШКА И БЕБЕТО ДА Е БИЛО БОЛНО, това не оневинява акушерката за побоя.

Чакай, чакай, чакай. Каква лекарска грешка, какви пет лева, какво болно бебе? Бебето се ражда напълно здраво, а проблемите, които има сега са заради побоя.

# 1 827
За какво превъртане и преумора при 24 часов работен ден, като масово си спят по време на нощното дежурство.
А най-тежкото е да заспиш и след 1 час да станеш, след това пак да заспиш и пак да станеш.  Crazy
Аз в такива моменти предпочитам въобще да не спя, от колкото да се изтезавам по такъв начин.
Когато човек стане след 1 час сън е не само неориентиран, ами може да стане и агресивен.
Ми тогава да им дават по един диазепам на бебетата, че да не събуждат персонала и да не събуждат агресията му  Shocked Не знам дали съзнаваш какви работи пишеш.....

# 1 828
Бебетата, които не изплачат веднага след раждане, ги пляскат - за тези, които не знаят. Така се спасява живота им.

това ли е правила, пляскала го е  да му спаси живота? В каква връзка го пишеш това?

Абе народа изтрещява все повече и повече, ще речеш, че пребиване на бебе почти до смърт е нещо напълно еднозначно, което няма как да се тълкува и оневинява, то тука повече адвокати от този, дето му плащат...

Значи от това са агресивни лекарите, защото така се процедира и при смени и при дежурства, и в спешното отделение. Айде стига си фантазирахте. Жената е работила при максимално леки за нейната професия условия - малко бебета, удобен лично за нея режим  на смени и почивки, съвсем нелошо за бранша заплащане.
  Даже не знам какво има да се коментира повече престъплението и, нейната е ясна..

Според мен е по-градивно обществената енергия да се насочи в разнищването на въпроса колко още като нея си позволяват да се държат грубо с бебетата и какви са им практиките на "работа".

# 1 829
В интервюто от предните страниц д-р Масларска също говори за тежка анемия и че не е открита друга причина освен тежкия кръвоизлив. Анемия се получава и от вътрешно кървене.

Общи условия

Активация на акаунт