Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 084
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 2 865
  • при късмета
Banshee, аз затова питах още преди 2 дни, дали само аз забелязвам, че съдят акушерката като частно лице, а не в качеството й на мед. лице по време на работа.
Точно на това наблегнах, че не само докторите, а и целите болници според НК не можеш да ги съдиш и наказанията предвидени за тях са само административни, но не и наказателни.
Лично мен това най-много ме дразни. Докторите имат специална защита по време на работа, но никой не защитава пациентите реципрочно и равноправно. Закона всъщност не ги защитава.

Трябва според мен и болници и доктори и всякакъв мед. персонал да носят наказателна отговорност. Трябва, но го няма в закона, а и да го има е само на хартия, защото осъден още няма.

Ако съществуваше такова наказание даже бърнаутнатите щяха да се спрат преди да извършат някоя глупост и нямаше да претендират да са толкова луди, колкото се опитват да ги оправдаят, ъъъ така де, изкарат

# 2 866
За пореден път казвам, че не защитавам акушерката, но не разбирам и масовото пренебрежение на бърнаут синдрома. Само който не го е минал, не може да разбере. Когато бавно изпадах в него, масово ми се казваше, че се преструвам, че не съм издръжлива и не знам си какво. И един ден просто не можех да стана. Пардон. Станах, олюлях се и директно паднах. И се почна ходене по лекари от врата на врата. Усъмниха се в множествена склероза. Понеже не може да е бърнаут. И после в болницата, в която лекуват и бебето, написаха в амбулаторния лист точно бърнаут. Прегаряне от системно претоварване. Всички пак ме заклеймиха. Напуснах. И понеже фирмата беше едно прекрасно място, колегите, които ми казаха, че съм лигла, също прегоряха. Единия един ден превключи и направи да не ви казвам какво. Така че просто при различни обстоятелства хората превключват по различен начин.

Което не е оправдание.

Конкретно при акушерката не мисля, че е бърнаут. Според мен е фактор извън работата, който смесен с подобни методи на работа, но в по-лека форма, води до това, което видяхме, или са й платили достатъчно, че да извърши такова нещо. Възможно е да има и монтаж, на едно място много се усъмних като го гледах, но за това вече си има експерти.

При всички положения не е зле една част от коментиращите да са малко по-умерени, защото първо 1) промяната в света започва от нас самите и с агресия, та дори и с идеята за абсолютното ни право (то и садистите са убедени в правотата си) и 2) в идеята си да се изтъкнат колко са прави, обиждат редица хора, а солидарността трябва да бъде системно качество, а не избирателно.

# 2 867
Бебенцето ще е добре. ЯМРто й показва, че няма да има сериозни последствия.
Сигурно сте го споделили, но все пак. Слава Богу!

Няма да има сериозно, но ще има последствия. Уви.

# 2 868
  • при късмета
Добре де becky bloomwood , сама казваш, че не мислиш, че този синдром е причина за действията на акушерката и все него дъвчеш. Хем твърдиш, че си минала през него и при теб, както и в случая който посочи Шу777, агресия не е имало, а по-скоро обратното, апатия и предаване, и пак не спираш. Ами трудно е да те разбере човек, защото сама си противоречиш. А за колегата ти който не искаш да кажеш какво е направил също не можеш да си сигурна, че е страдал от същия синдром

Защо?  Sad Навсякъде днес пише, че резултатите от ЯМР показват, че няма да има трайни последици. Аз с такова убеждение останах и така се зарадвах

# 2 869
Болницата е позволила на акушерките, сестрите и санитарките да работят по 24 - 36 часа без прекъсване - това не е в интерес на пациентите, а е заплаха за тях.
Болницата е позволила на акушерките да подпират шишетата и по този начин са поставили бебетата в рискова ситуация.
Болницата трябваше публично да се извини на семейството и вместо докторът да обяснява, че се случвало бебета да бъдат изпуснати, трябваше да каже, че болницата ще поеме всички разходи по сегашното и бъдещо лечение на бебето. Трябваше да си подаде оставката и да обяви, че затварят отделението най-малко докато приключи проверката, а и инсталират новите камери, чрез който майките ще могат да виждат децата си. Това обаче не се случи, защото тези хора са нагли и безочливи и нямат никакъв морал и достойнство!
И още нещо - здравната каса няма да загуби абсолютно нищо от прекратяването на договора с тази "болница" в която кой знае колко несъществуващи операции са "направени"

# 2 870
Няма да има трайни или няма да има сериозно? Защото и двете, особено второто говорят за проблеми, макар да не са фатални. Ужасно просто. Здраво бебе, докарано до прогнози.

# 2 871
  • при късмета
Аз някъде прочетох "трайни", но по новините как точно го казаха не помня.
  Ужасно просто. Здраво бебе, докарано до прогнози.
Ето това е най-лошото в цялата ситуация

# 2 872

Тук прочетох, че няма да има увреждания. Не е конкретизирано трайни или не: http://www.lentata.com/page_7129.html

# 2 873
B & C човек трябва да знае кога да спре  Rolling Eyes

# 2 874
B & C човек трябва да знае кога да спре  Rolling Eyes
Искрено се надявам да затворят БОЛНИЦАТА за да млъкне доволна... Tired
Радвам се за бебчето,последици дано да няма,нека да е чудо и да порасне здраво и усмихнато детенцето. Дано и медиите да не се ровят,за това кои са близките,  да няма сочене с пръст-Ей това е семейството с пребитото бебе и т.н. Чакаме присъдата!  Thinking

# 2 875
Искрено желая на това малко момиченце да няма никакви увреждания.

# 2 876
За пореден път казвам, че не защитавам акушерката, но не разбирам и масовото пренебрежение на бърнаут синдрома...

Никой не го пренебрегва. Но си има специалисти, които са компетентни да кажат дали при нея е това. Явно не е, не й търсете оправдания. Все едно е първата, била пациент.

Болницата могат да я съдят за административни нарушения, според мен, но няма как да носи отговорност за действията на някой си.

# 2 877
Отказвам се и аз от тая тема. Емилия та Емилия хубаво де садист е . Аз ли пуснах тоя садист до бебета, вие ли , болницата ли. Не е нормално, съжалявам, да ми разправят ,че се случвало да изпускат бебета, ама кво пък толкова и на никой не му прави впечатление. Ок и после точно коя алинея ще свържа с престъплението не мога, не съм юрист, но не е нужно да бъдат свързани. Ей сега ако има обществен натиск и се разровят съм сигурна, че ще намеря достатъчно основания за сериозни санкции, напълно НЕ свързани с Емилията. Ако искате да кажете, че в тая болница всичко е изрядно от до и проверяващите няма за какво да се хванат, ако искат, просто не ви вярвам. В нито една болница в България не е така сигурна съм... Може да се използва случая да се внесат промени, които ще са от полза за всички, които биха попречели на бъдещи идиоти така лесно да си правят каквото си искат, но не дайте да я линчуваме тая и да се надяваме, че няма някъде другаде втора или че не им е практика...

# 2 878
  • В две мънички очи...
Сега по Нова казаха че "мозъкът се възстановява добре и бързо". Дано бебенцето се оправи без последствия и родителите да успеят да превъзмогнат ужаса.
Процесът ще е много ключов, защото е ще бъде показател за българската съдебна система.
А от днес е започнала и инспекцията на труда.....

# 2 879
ма ко, Не си противореча в нищо. В първия си пост в темата казах, че е нужна социална промяна. Тази социална промяна се свежда и до това да се вземат всички фактори, които могат до доведат до подобни инциденти предвид, за да има рамка на превенция, а не единствено реактивни рестрикции пост-фактум. Да, можем да си дрънкаме добезкрай като папагали колко жестоко трябва да бъде наказана акушерката, но как печели обществото от един климат, който си остава същия. Следващият инцидент, със следващия изперкал, е зад ъгъла. Когато дискутирате колко нямат значение смените и онова измислено според вас нещо burnout, реших да питам колко от вас са минали през burnout. Не просто чули или предположили, а наистина ПРЕМИНАЛИ. Защото ако не сте, не ви го пожелавам. Ще си промените мнението за Burnout тотално и ще разберете до какви сериозни последствия върху обществото може да доведе това, не само върху конкретния индивид. Тези последствия са непредвидими и зависят единствено и само от психиката на този, който се изправя пред предизвикателството. Дадох примера, тъй като в едни и същи обстоятелства и климат, реакциите бяха коренно различни. Същото важи и за агресията. От пристрастие към себе си, мислим, че агресията ни към този, който не е съгласен с нас, е оправдана. Можем да го наречем всякак, да го неглижираме и обидим, само защото не е на нашето мнение. Веднъж допуснем ли обаче агресия, сме тръгнали по склона надолу. И от безобидна, тя при най-неочаквани външни фактори, изригва в нещо неподозирано. Да, днес поставяме на място този, който не е съгласен с нас. Утре пребиваме бебето, което не иска да спре да плаче.

Изказах се също така, че отношението на акушерката - отношение на грубост като вече широкоустановена професионална норма, която поради някакви дразнители и подбуди преминава границите на "допустима" и става "недопустима" - пълзи много системно и все по-всеобхватно из цялото лекарско съсловие. И ако ние говорим за това като изолиран инцидент, само защото в момента това е инцидента, който е придобил публично значение, ние неглижираме цялостния проблем на все по-дълбоко потъващата в блатото хипократова клетва, която всеки медицински служител полага.

В България ние обичаме да прилагаме двойни стандарти, да прибягваме до саморазправа и да наказваме конкретни хора избирателно. Може би е време да започнем да променяме нормите, ценностите и всичко това, което ще ни предостави по-здравословен климат, а не климат, в който хорската психика е винаги на ръба. Защото, ако не смятате, че хорската психика има значение и ние сме просто роботи, които се програмират да издържат на всичко, бъркате. В желанието си да изтъкнете колко виновна е акушерката, неглижирате важни общественозначими проблеми. Печелите краткосрочно, но губите дългосрочно.

Затова подчертавам - не я оправдавам и защитавам. Но каквото се е случило, се е случило. Назад нищо не може да се върне. Но можем да я накажем и забравим до следващия случай или да използваме възможността да се опитаме да започнем поне да препрограмираме сбърканата реалност, в която се намираме.

Горното разбира се, ако случаят не е манипулиран, тъй като има напълно реална вероятност това да е така и ние просто да сме едни канарчета дето си дрънкат ей така.

Общи условия

Активация на акаунт