Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 209
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 2 955
  • Berlin
Акушерката продължава да не се счита за виновна и моли да бъде освободена...Тая е пълен дебил.
Нямам думи... #2gunfire

Сега да не се опитат да я изкарат временно невменяема или там, както се води... Защото burnout определено не е и добре, че спряха да го вмъкват като причина.

# 2 956
БС и Ирис, всички болници го правят, защото няма как да оцелеят иначе.
С частните е малко по-различно, защото получават приходи и извън касата.
Как мислите се управлява една болница? Замисляте ли се за всички договори, които те имат? Храната и доставката и е един договор, доставката на памук например е друг, плащат се заплати, има доставки на инструменти и консумативи, Има доставки на лекарства, а за да се свържат и покрият тези разходи има доста чиновници. И не може просто да се премахнат, няма как, макар, че ми се иска.
От сравнително скоро се занимавам със здравеопазване в частта менджмънт, преди съм работила за много други отрасли и наблюдението ми е, че по-тромава система няма.

# 2 957
А аз си мисля, че родителите трябва да осъдят точно болницата. те нямат бизнес отношения с акушерката, а с болницата. Затова по принцип съществуват застраховките,чкакто спомена някой по-горе.

да, точно така Peace - делата по углавни престъпления като това се водят  от държавата.  родителите могат и трябва да съдят болницата, но ще им е трудно да се преборят - вижда се че болницата е със  "специален" статут.  Confused
 Но пък да обвинят болницата, че си преуморява акушерките , които от това губят връзка с "централния" и започват да трепят бебета е просто смешно. Затова на цялата дрънканица за смени и раб. време не ѝ е мястото тук.

Как дело за углавно престъпление срещу болница? Малко поне обмисляйте изказванията си. Наказателната отговорност е винаги и само лична, а делата за престъпления се водят така или иначе от държавата в лицето на прокуратурата. Граждански иск за обезщетения платени от болницата е съвсем отделно нещо. И все пак не сме в Америка и въпросът с обезщетенията не стои по начина, който е във филмите.

Да, разбира се - аз имах предвид точно делото срещу Емилия и че трябва да са две отделни дела  Peace  Неясно съм го написала явно - съжалявам.
Но виждам как на някои хора им ще, да можеше и срещу болницата някак да се заведе подобно, паралелно с това срещу акушерката или някаква солидарна отговорност на служител и работодател  им се иска да има, но няма как.   Затова според мен и въпросите към теб клонят в тази посока.

# 2 958
Iris04, кой ти ги разказва тези неща? Някой шеф на болница, от министерството или..?
В България има затворени печеливши болници по необясними причини и в същото време никнат нови болници и здравната каса превежда огромни суми пари за операции и манипулации, които никога не са били извършени.

И като е по-различно при частните болници, то тогава защо същите тези болници най-много крадат?
A пък ние трябва да си затворим очите, понеже и другите го правели  Crazy ooooh! Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 13:55 от B & C

# 2 959
ЗК, пари, операции и манипулации нямат никакво отношение към темата.

# 2 960
  • Куциндрел
Но пък имат отношение към размиването й. Tired

# 2 961
Iris04, кой ти ги разказва тези неща? Някой шеф на болница, от министерството или..?
В България има затворени печеливши болници по необясними причини и в същото време никнат нови болници и здравната каса превежда огромни суми пари за операции и манипулации, които никога не са били извършени.

И като е по-различно при частните болници, то тогава защо същите тези болници най-много крадат?
A пък ние трябва да си затворим очите, понеже и другите го правели  Crazy ooooh! Rolling Eyes
Ирис, понеже ме цитира, какво в поста ми не е вярно? Не се заяждам, а наистина питам.
БС, кои са затворените печеливши болници. Би ли дала повече информация?

# 2 962
Чек,тъй като напред видях че си споменала за 20-25 години,може ли да кажеш какво е най-тежкото наказание за такова обвинение,ако сметнем разбира се ,че остане обвинението за убийство?

B & C спри се бе жена ,как не се усещате кога да спрете бе,болницата та болницата  ooooh!

# 2 963
  • при късмета
Я кажи, ти как си представяш източването на здравната каса от лечебните заведения? Едни лекари си слагат едни пари в джоба ли? Защото не става въпрос за това.  В много случаи разходите на болниците за лечението на даден пациент надхвърлят многократно полагащото се от здравната каса. За клинични пътеки чувала ли си, за печеливши пътеки, и  такива, в които болниците са губещи?

Цялата система на финансиране на болниците е сбъркана и освен, че допуска злоупотреби, почти не благоприятства и нормално да се върши работа дори от коректните и съвестни лекари.
 Отвори си тема и си пиши там по тези въпроси, щом те интересуват. Говорено е многократно.
Не си съвсем права. Ще ти кажа как става. И не само си го представям, но го знам. Влиза пациент в болница, като начало се пише диагноза, която няма общо с истинското му състояние, а пътеката по нея е по-скъпа отколкото за реалното заболяване на пациента. На него се казва точно обратното, "писали сме това и това, защото иначе парите няма да стигнат да те излекуваме от истинското ти заболяване" и някои наивници се връзват на "загрижеността" на докторите.

Надписват му се изследвания и манипулации изобщо не направени, но от касата за тях им е платено.

Пациента се води в болницата, от касата плащат за престоя (над потребителската такса), а той си е вкъщи инстуктиран точно в кой ден да се яви за изписване.

И това е само малка част от начините за източване на касата от болниците. Ето така става.
И да, доктора който се води лекуващ на такъв пациент, гордо обявява на управата на болницата колко пари е докарал и си взима съответното "възнаграждение"

И го правят всички болници

# 2 964
Чек,тъй като напред видях че си споменала за 20-25 години,може ли да кажеш какво е най-тежкото наказание за такова обвинение,ако сметнем разбира се ,че остане обвинението за убийство?

То е ясно кое е най-тежкото - доживотен без замяна. Което не може да се очаква в случая, нито даже доживотен. Поне аз така мисля.
Аз лично не се интересувам от Емилия. Не ме интересува толкова колко точно трябва да е наказанието за да се поправи, да се осъзнае, да страда достатъчно и т.н. Повече ме интересува сигналът, който ще бъде пратен към останалите Емилии. 20 години затвор (примерно) за един човешки живот не са никак малка заплаха.

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 14:07 от Анонимен

# 2 965

A пък ние трябва да си затворим очите, понеже и другите го правели  Crazy ooooh! Rolling Eyes
Ирис, понеже ме цитира, какво в поста ми не е вярно? Н

Цитирала съм  и отговарям на нейния коментар на твоето твърдение, понеже вече ме дразни с нахалното си упорство да размива нещата по темата, която обсъждаме.

С всяка твоя дума в дискусията съм напълно съгласна.

# 2 966

То е ясно кое е най-тежкото - доживотен без замяна. Което не може да се очаква в случая, нито даже доживотен. Поне аз така мисля.
Ясно,а има ли такава опция от съдът да ѝ бъде забранено да практикува ,а не само както казаха,че се отнемат правата ѝ за 3 години ?
Извинявам се,че те хванах на къс пас с въпроси  Embarassed

# 2 967

B & C спри се бе жена ,как не се усещате кога да спрете бе,болницата та болницата  ooooh!
БС има "point", но не иска да разбере, че всички болници го правят. За съжаление, държавните повече, защото иначе няма как да оцелеят.
Корупцията в системата на здравеопазването е вече практика и се подкрепя и от пациентите.
Тук (в Австралия) няма разлика в парите, които лекарите получават, било през здравна каса или през частна застраховка. На ръка никой не взима.
Отношението обаче е в пъти по-добро. Но пак казвам, отношението към зависещи хора в България е недопустимо във всички сфери.

# 2 968
Ясно,а има ли такава опция от съдът да ѝ бъде забранено да практикува ,а не само както казаха,че се отнемат правата ѝ за 3 години ?

Има разбира се. Практикуването обаче няма да ѝ е на дневен ред в близко бъдеще.

Но пак казвам, отношението към зависещи хора в България е недопустимо във всички сфери.

Точно така е. Това е някакъв постсоц синдром, но ще разводним и ние темата с него.

# 2 969
20-25 е малко по-адекватна присъда за извършеното - първоначалните  прогнози бяха за 10-15

Общи условия

Активация на акаунт