Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 147
  • 5 353
  •   2
Отговори
# 2 940
Стига с това "и другите го правят"!!!  Close
To все едно някой да каже, че и другите акушерки бият децата и да пуснат Емилия на свобода. Като се оплачат хората масово от Емилия, чак тогава да я съдят и арестуват, а до тогава да и дадат златен медал от здравната каса и да и инсталират камери в къщата.  Crazy ooooh!
Чети с разбиране и следвай дискусията.
Действията на акушерката са криминални и се надявам да не са практика. Източването на здравната каса е практика, доказана и прилагана от 100% болнични заведения в страната, за което всички удобно си затварят очите. Някои нямат друг шанс да оцелеят, а говоря за провинциални болници, чието затваряне ще е в ущърб на пациентите.

# 2 941
  • при късмета
Check Please, така формулирано и определено, значи ли, че в обвинението няма да влезе, това, че го е направила по време на работа, като мед. лице?
Обвинението влиза в съда по този начин окончателно, така ли да разбирам?

# 2 942
Съдът допусна, че Емилия е искала да убие пеленачето и я остави в ареста. Решението не подлежи на обжалване.

Апелативните магистрати категорично не се съгласиха с виждането на Градския съд, че обвинението трябва да бъде преквалифицирано от опит за убийство в умишлено нанасяне на тежка телесна повреда. Начинът и обстоятелствата на извършване на деянието водят до извода за висока степен на вероятност деянието да е извършено именно с пряк умисъл за умъртвяване на новородената Никол. Нещо повече, въззивният съд отчете, че последващото бездействие на Емилия още повече говори за този пряк умисъл.

http://news.ibox.bg/news/id_1203011255

Браво на апелативните съдии!
Изключително съм доволна.

# 2 943
Емилия очевидно ще бъде съдена за умишлено убийство и най-вероятно наказанието ѝ няма да бъде редуцирано като за опит, защото липсват каквито и да е смекчаващи вината обстоятелства, напротив, има много отежняващи. И понеже Мако много пъти пита защо не е съдена като медицинско лице, ще си кажа накрая, че така и не ѝ разбрах въпроса, а го четох много пъти.

Check Please, така формулирано и определено, значи ли, че в обвинението няма да влезе, това, че го е направила по време на работа, като мед. лице?
Обвинението влиза в съда по този начин окончателно, така ли да разбирам?

Не! Още няма обвинителен акт. Изясни моля те накрая какво точно имаш предвид с това обвинение на медицинско лице.

# 2 944
  • при късмета
Чек, според мен има значение дали е мед. лице и по време на побоя е била на работа. Не е намерила и пребила бебето на улицата все пак.
Няма ли значение, че е извършено по време на работа?
В закона има ли формулирано друго престъпление от страна на лекари освен евентуално небрежност или лекарска грешка (което според мен е много разтегливо).
Ако няма, някое от тези двете не може ли да се използва?
Дано сега съм по-ясна, ако трябва пак ще поясня

# 2 945
Акушерката продължава да не се счита за виновна и моли да бъде освободена...Тая е пълен дебил.
Нямам думи... #2gunfire

# 2 946
Източването на здравната каса е практика, доказана и прилагана от 100% болнични заведения в страната, за което всички удобно си затварят очите.
Ето пак "и другите го правят"  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
НЕ Е ВЯРНО, че тази практика е доказана при 100% от болничните заведения!
И от какъв зор трябва да си затворим очите за тази дупка наречена Софиямед?

# 2 947
Съдът допусна, че Емилия е искала да убие пеленачето и я остави в ареста. Решението не подлежи на обжалване.

Апелативните магистрати категорично не се съгласиха с виждането на Градския съд, че обвинението трябва да бъде преквалифицирано от опит за убийство в умишлено нанасяне на тежка телесна повреда. Начинът и обстоятелствата на извършване на деянието водят до извода за висока степен на вероятност деянието да е извършено именно с пряк умисъл за умъртвяване на новородената Никол. Нещо повече, въззивният съд отчете, че последващото бездействие на Емилия още повече говори за този пряк умисъл.

http://news.ibox.bg/news/id_1203011255

Браво на апелативните съдии!
Изключително съм доволна.

И аз.

# 2 948
Чек, според мен има значение дали е мед. лице и по време на побоя е била на работа. Не е намерила и пребила бебето на улицата все пак.
Няма ли значение, че е извършено по време на работа?
В закона има ли формулирано друго престъпление от страна на лекари освен евентуално небрежност или лекарска грешка (което според мен е много разтегливо).
Ако няма, някое от тези двете не може ли да се използва?
Дано сега съм по-ясна, ако трябва пак ще поясня

Има значение това, че е извършила деянието по време на работа ако това питаш. Но значението е точно толкова, колкото и че го е извършила срещу малолетно лице или лице в безпомощно състояние. Всичките са отежняващи вината обстоятелства водещи по отделно до една и съща по вид и размер присъда. Писах го няколко пъти това, има го черно на бяло в НК/Убийство. Дали в обвинителния акт ще бъде записано това, за което питаш не знаем, защото още го няма. Най-вероятно ще бъде. В закона няма отделни наказания за медицински лица извършили убийства. Нито за адвокати, архитекти или учители.

Акушерката продължава да не се счита за виновна и моли да бъде освободена...Тая е пълен дебил.
Нямам думи... #2gunfire

Тази направо върви към присъда от 20-25 години.

# 2 949
Ма ко, не съм юрист, но се занимавам с доста дела и при криминалните такива няма връзка с упражняваната професия.
Делото срещу акушерката е чисто криминално - опит за убийство в случая.
Не е престъпна небрежност (нещо за което болницата евентуално може да бъде съдена, не е и грешка).
Хайде да разграничим грешките от чисто криминалните деяния някак.
Ако един лекар или сестра предпишат погрешно лекарство е "небрежност" не знам дали това е термина на български, но това не е небрежност, а опит за убийство.

# 2 950

Нямам думи... #2gunfire

Тази направо върви към присъда от 20-25 години.
Малко са и.

# 2 951
А аз си мисля, че родителите трябва да осъдят точно болницата. те нямат бизнес отношения с акушерката, а с болницата. Затова по принцип съществуват застраховките,чкакто спомена някой по-горе.

да, точно така Peace - делата по углавни престъпления като това се водят  от държавата.  родителите могат и трябва да съдят болницата, но ще им е трудно да се преборят - вижда се че болницата е със  "специален" статут.  Confused
 Но пък да обвинят болницата, че си преуморява акушерките , които от това губят връзка с "централния" и започват да трепят бебета е просто смешно. Затова на цялата дрънканица за смени и раб. време не ѝ е мястото тук.

# 2 952
  • при късмета
Чек, благодаря!
Тези термини "лекарска грешка" и "лекарска немърливост" съществуват ли НК или само в тяхната си етична комисия?
Т.е., ако някой се опита да го докаже в съда какви са му шансовете и какво трябва да се е случило?
А ако има смъртен случай причинен от лекар на какво може да разчита човек?
Интересно ми е просто
Извинявам се за поста, знам, че не е по темата и Чек да не се чувства длъжна да отговори, само ако има време и желание

# 2 953
Източването на здравната каса е практика, доказана и прилагана от 100% болнични заведения в страната, за което всички удобно си затварят очите.
Ето пак "и другите го правят"  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
НЕ Е ВЯРНО, че тази практика е доказана при 100% от болничните заведения!
И от какъв зор трябва да си затворим очите за тази дупка наречена Софиямед?

Я кажи, ти как си представяш източването на здравната каса от лечебните заведения? Едни лекари си слагат едни пари в джоба ли? Защото не става въпрос за това.  В много случаи разходите на болниците за лечението на даден пациент надхвърлят многократно полагащото се от здравната каса. За клинични пътеки чувала ли си, за печеливши пътеки, и  такива, в които болниците са губещи?

Цялата система на финансиране на болниците е сбъркана и освен, че допуска злоупотреби, почти не благоприятства и нормално да се върши работа дори от коректните и съвестни лекари.
 Отвори си тема и си пиши там по тези въпроси, щом те интересуват. Говорено е многократно.

Всичко това няма никакво касателство към случая на Емилия, който е случай на опит за умишлено убийство.

# 2 954
А аз си мисля, че родителите трябва да осъдят точно болницата. те нямат бизнес отношения с акушерката, а с болницата. Затова по принцип съществуват застраховките,чкакто спомена някой по-горе.

да, точно така Peace - делата по углавни престъпления като това се водят  от държавата.  родителите могат и трябва да съдят болницата, но ще им е трудно да се преборят - вижда се че болницата е със  "специален" статут.  Confused
 Но пък да обвинят болницата, че си преуморява акушерките , които от това губят връзка с "централния" и започват да трепят бебета е просто смешно. Затова на цялата дрънканица за смени и раб. време не ѝ е мястото тук.

Как дело за углавно престъпление срещу болница? Малко поне обмисляйте изказванията си. Наказателната отговорност е винаги и само лична, а делата за престъпления се водят така или иначе от държавата в лицето на прокуратурата. Граждански иск за обезщетения платени от болницата е съвсем отделно нещо. И все пак не сме в Америка и въпросът с обезщетенията не стои по начина, който е във филмите.

Общи условия

Активация на акаунт