Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 113
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 2 925
Няма как да минат без обезщетение според мен, всичко по реда си.

Но когато хората системно са преуморени и недоспали, вероятността да допуснат грешка или да превъртят нараства и затова не бива да се допуска!

Да, но според мен те си спят и преумората в този случай поне няма никаква връзка. Както и майка й казва тя току що се е върнала от отпуск. Няма натрупване на дежурства. Просто не й се е занимавало с бебетата. Тя и сама си го казва при първия разпит, после адвокатът я е научил какво да говори.

iskambebche  Peace

# 2 926
Не се сърди, човече,те си спят, но не винаги, а и не може да се сравнява спането в къщи със спането в болницата. В болницата дори и да спиш е за кратко и под стрес - ще дойде ли някой, ще стане ли нещо, а и трябва винаги да си готов да станеш. Понякога персоналът използва болничните легла, но не винаги е възможно и има хора, които спят по столовете, върху маси и за мен това не е спане, а мъчение.

# 2 927
Така е. Но намирам за нормално да имат от време на време 24-часови дежурства и след това 2 дни почивка.
Не е ли така и в другите страни?
През гугъл попаднах на инфо за Испания и още няколко страни беше, но е от преди няколко години, не знам как е сега, но тогава си пишеха тези, които са заминали там, че си имат такива смени.
Явно не е чак толкова недопустимо за конкретната професия.

# 2 928
Цитат
Горното разбира се, ако случаят не е манипулиран, тъй като има напълно реална вероятност това да е така и ние просто да сме едни канарчета дето си дрънкат ей така.
Това го отхвърлиха категорично, макар, че си е съвсем логично.

Щом това ви се вижда логично, значи притежавате някаква много странна логика, непонятна за другите хора.
Кое е странно?  newsm78

Ами на мен ми е странно как точно би се изразила манипулацията? Това на клипа да не е акушерката, а друга? Клипа да е монтаж? Или възможно най - абсурдното, което прочетох, че на акушерката й е платено за да пребие бебето? А може би от Софиямед са си направили реклама, като са я накарали да го пребие? Нали според анестезиолога на болницата, това било реклама. Sick.

# 2 929
Ако имаха нормално отношение досега да са предложили обезщетение на родителите, да са предложили да поемат лечението на детето, не да ми казват, чее нормално да се изтърват бебета и че тва е супер реклама....
Това е точно така. Тая болница нямаше нормална реакция по случая.

Болницата носи отговорност за безопасността на пациентите си и би следвало да си понесе последствията. Надявам се родителите да предявят граждански иск и да получат обезщетение.
Болницата между другото само би спечелила от предлагане на обезщетение, защото няма да има дело и шум.
Б С, не ти ли омръзна с тези смени, наистина? Има наредба, кочто урежда полагането на дежурства. Не е кой знае какво да си на смяна 24 часа, ако това се случва на нормални интервали и има необходимата почивка между тях. Не изтощение в работата и я е довело до подобно престъпление.
Ако това ти е тезата за затваряне на болницата, то тогава трчбва да затворят абсолютно всички болници и то не само в България.
Ако се докаже, че болницата тегли пари от здравната каса, договорът и с нея трябва да се прекрати (макар, че и това е валидно за 100% от болниците).
Прецеденти, като този би следвало да водят до промяна, дали ще са камери, психологическа помощ и превенция за работещите или законодателни промени ще покаже един адекватен анализ на ситуацията.
НСЧ, На всякъде по света медицинските работници, пожарникарите, полицаите и парамедиците работят така. Не можеш да имаш две дежурства на определено време. Ако караш 24 часа и се прибереш на сутринта, няма как да застъпиш отново след 12 или 24 часа.

# 2 930
А знаеш ли разни санитари и болногледачи колко души са убили? Не са ги били, а са ги убили съвсем умишлено и целенасочено.
24 часа дежурство разбирам, но само ако това наистина се налага и е неизбежно -  става тежка катастрофа с много пострадали например с влак. Тогава е разбираемо. Случаят с тези 5 бебета не е такъв и транспортните разходи не са оправдание! Тези ограничения за работното време не са случайни и има причина за тях. Преди да се вземе решение, трябва да се помисли и да се вземат под внимание плюсовете и минусите.

# 2 931
  • София
От тая болница са изключително нагли и цялото им поведение говори, че грам не им пука за станалото и не го приемат като някаква драма, ами докато се държат така и служителите им ще се вихрят безнаказано. Искам наказание и за акушерката и за болницата. Толкова ли е лошо и защо трябва да избирам или или. Ако имаха нормално отношение досега да са предложили обезщетение на родителите, да са предложили да поемат лечението на детето, не да ми казват, чее нормално да се изтърват бебета и че тва е супер реклама....
Всичко,което описвате е така,но няма и да се промени,каквато държавата,такива и болниците.Хората работещи там са от нашето общество от всеки един български град.Както човека убил детенцето с джипа си казал на баща му:Ми сори,кво да направя,така и това го има в здравеопазването,във цялата сфера на услугите.
https://www.youtube.com/watch?v=z7hHrM5RVKE
Ето едно клипче,което показва,как тук например,никой не си е свършил работата.
Другото клипче,което гледах наскоро е,как във три произволно избрани града намират работници,които работят без трудови договори.
Не е възможно в тази действителност,лекарите и медицинските работници да са усмихнати и болницата да е един друг свят.
А КОНКРЕТНО ДО АКУШЕРКАТА,НАПРАВИЛА ТОВА С БЕБЕТО,АКО Е РАЗУМНА,ЩЕ СЕ ОБЕСИ САМА.

# 2 932
Ако се докаже, че болницата тегли пари от здравната каса, договорът и с нея трябва да се прекрати (макар, че и това е валидно за 100% от болниците).
Специално за тази болница е доказано. И болницата не тегли пари, а източва касата, като пише фалшиви епикризи и твърди, че е оперирала хора, които въобще не са оперирани.
Между тегля пари и крада пари има голяма разлика!
В случая има документна измама и кражба на пари от касата

# 2 933
Цитат
Гледах изказването на д-р Дренски от Токуда.Очите му блестяха и беше искрено доволен, че вероятно Никол няма да има сериозни здравословни и интелектуални проблеми.Слава Богу! Дано това да е единственото препятствие в живота. Здраве и щастие и желая!
Praynig  Hug

Е, да - то се бореше да диша,  докато тук се разискваха смените на акушерките.  Confused

Скрит текст:
Знаете досадните рекламки по сайтовете, на които можеш да забраниш да се показват, но трябва после да избереш опция - та има една за по-плътни устни -  в новините за Никол я отбелязвам като неуместна.  Rolling Eyes  

Много съм "за"  да осъдят и болницата, та големият баровец да се бръкне, но ...  няма начин според мен да се свържат двете - углавното престъпления на акушерката и нарушенията в болницата. Който успее да докаже причинно-следствена връзка (а то няма такава) между двете ще е най-великия юрист за мен. Адвокатът на Емилия е решил да става известен и си ги мели същите (точно като тук) врели-некипели за смените и раб.време, но то е за пред медиите и нищо от това няма да успее да докаже в съда. Емоциите са едно, законите друго и това при положение, че се спазват, а имайте предвид и колко е корумпирана системата ...  Confused
Дайте да съдим болницата... Добреее - няма грижи. Кое да е  - съучастие, престъпно нехайство, подбудителство, престъпление по служба? Thinking  Как да се обоснове обвинението -  направете  си труд и го погледнете този НК, щото досега само се плюнчите ...  алинеи, параграфи и членове - хайде потърсете и намерете подходящия  Rolling Eyes  
Ама започнала била проверка - е, може и да ги глобят след проверката за липсващи бумаги - некоректно попълнени графици за извънреден труд, та може и да платят 2-3 хил. лева  глоба и толкова... Смешна работа - щото трябва да платят много повече.  
Много трудно и тежко  дело ще бъде това срещу болницата, ако родителите заведат такова  Peace

А аз си мисля, че родителите трябва да осъдят точно болницата. те нямат бизнес отношения с акушерката, а с болницата. Затова по принцип съществуват застраховките,чкакто спомена някой по-горе.

# 2 934
 Hug

Не исках да пиша,много се разстроих.Но като видях снимката на родителите и се оказа,че познавам бащата.Много добър човек!И сега искам да изразя пълно съгласие с  B & C , iskambebche,becky bloomwood 193стр.  и още няколко потребителки Peace

Да,акушерката постъпи повече от нечовешки,но и тези над нея...нямам думи. #2gunfireАрогантни,нагли и цинични!!!

Телесно детенцето ще се оправи,надявам се и се моля! PraynigНо психиката му,нищо не се забравя,съществуват спомени от преди раждането.На подсъзнателно ниво не знаем какви увреждания има,какво ще остане и бележи живота на малкото невинно детенце. Sad

Бъди здрава и силна Никол,дано Господ ти дари забрава за тази ужасна нощ! Heart Eyes

# 2 935
  • при късмета
 Ще си жертва на лекарска грешка и ще ги защитаваш
Нали не говориш за всички. Как да тълкувам казаното от теб? Май не аз съм тази, която не чете, не съм аз жертава, а в семейството ми има жертава.
Квалификациите от сорта на мишка и ненормално ги подминавам...
За мен е едно и също дали ще става дума за мен или за някой от семейството ми.
Ти щом си способна да защитаваш докторите, гледайки последици от действията ми в/у твой близък и да стоиш безучастно, добре. Но не го обявявай за нормално

# 2 936
Специално за тази болница е доказано. И болницата не тегли пари, а източва касата, като пише фалшиви епикризи и твърди, че е оперирала хора, които въобще не са оперирани.
Между тегля пари и крада пари има голяма разлика!
В случая има документна измама и кражба на пари от касата
Под "тегли" имах предвид "източва". Поне още 10 болници, доказано го правят, а останалите по принцип.
Докато масово не се докладват от пациенти тези случаи няма шанс да се спре. Аз разбирам и обезвереността на хората, но някак си си мисля, че докато не осъзнаем, че държавата сме ние няма как да се променят нещата.
Ако едно оплакване може да се потули и пренебрегне, стотици оплаквания, надали.
Отношението към пациентите в България е масово безумно, но не само към пациентите, а и към всички потребители на каквито и да е услуги.
Повечето от обслужващия персонал мрази работата си и клиентите си (под обслужващ имам предвид всички предлагащи услуги от чистачи до адвокати и лекари).
Сигурна съм, че и много от пишещите са в тази сфера и хич не са мили и добри с клиентите си.

# 2 937
Стига с това "и другите го правят"!!!  Close
To все едно някой да каже, че и другите акушерки бият децата и да пуснат Емилия на свобода. Като се оплачат хората масово от Емилия, чак тогава да я съдят и арестуват, а до тогава да и дадат златен медал от здравната каса и да и инсталират камери в къщата.  Crazy ooooh!

# 2 938

Докато масово не се докладват от пациенти тези случаи няма шанс да се спре. Аз разбирам и обезвереността на хората, но някак си си мисля, че докато не осъзнаем, че държавата сме ние няма как да се променят нещата.
Ако едно оплакване може да се потули и пренебрегне, стотици оплаквания, надали.
Отношението към пациентите в България е масово безумно, но не само към пациентите, а и към всички потребители на каквито и да е услуги.
Повечето от обслужващия персонал мрази работата си и клиентите си (под обслужващ имам предвид всички предлагащи услуги от чистачи до адвокати и лекари).
Сигурна съм, че и много от пишещите са в тази сфера и хич не са мили и добри с клиентите си.
Така е. Права си, но за съжаление нямаме развито гражданско общество.Повечето хора са си навели главата, плащат си къде легално, къде под масата за да им вървят нещата и го приемат за нормално.

# 2 939
Съдът допусна, че Емилия е искала да убие пеленачето и я остави в ареста. Решението не подлежи на обжалване.

Апелативните магистрати категорично не се съгласиха с виждането на Градския съд, че обвинението трябва да бъде преквалифицирано от опит за убийство в умишлено нанасяне на тежка телесна повреда. Начинът и обстоятелствата на извършване на деянието водят до извода за висока степен на вероятност деянието да е извършено именно с пряк умисъл за умъртвяване на новородената Никол. Нещо повече, въззивният съд отчете, че последващото бездействие на Емилия още повече говори за този пряк умисъл.

http://news.ibox.bg/news/id_1203011255

Браво на апелативните съдии!

Общи условия

Активация на акаунт