Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 077
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 2 910
Скрит текст:
Не си противореча в нищо. В първия си пост в темата казах, че е нужна социална промяна. Тази социална промяна се свежда и до това да се вземат всички фактори, които могат до доведат до подобни инциденти предвид, за да има рамка на превенция, а не единствено реактивни рестрикции пост-фактум. Да, можем да си дрънкаме добезкрай като папагали колко жестоко трябва да бъде наказана акушерката, но как печели обществото от един климат, който си остава същия. Следващият инцидент, със следващия изперкал, е зад ъгъла. Когато дискутирате колко нямат значение смените и онова измислено според вас нещо burnout, реших да питам колко от вас са минали през burnout. Не просто чули или предположили, а наистина ПРЕМИНАЛИ. Защото ако не сте, не ви го пожелавам. Ще си промените мнението за Burnout тотално и ще разберете до какви сериозни последствия върху обществото може да доведе това, не само върху конкретния индивид. Тези последствия са непредвидими и зависят единствено и само от психиката на този, който се изправя пред предизвикателството. Дадох примера, тъй като в едни и същи обстоятелства и климат, реакциите бяха коренно различни. Същото важи и за агресията. От пристрастие към себе си, мислим, че агресията ни към този, който не е съгласен с нас, е оправдана. Можем да го наречем всякак, да го неглижираме и обидим, само защото не е на нашето мнение. Веднъж допуснем ли обаче агресия, сме тръгнали по склона надолу. И от безобидна, тя при най-неочаквани външни фактори, изригва в нещо неподозирано. Да, днес поставяме на място този, който не е съгласен с нас. Утре пребиваме бебето, което не иска да спре да плаче.

Изказах се също така, че отношението на акушерката - отношение на грубост като вече широкоустановена професионална норма, която поради някакви дразнители и подбуди преминава границите на "допустима" и става "недопустима" - пълзи много системно и все по-всеобхватно из цялото лекарско съсловие. И ако ние говорим за това като изолиран инцидент, само защото в момента това е инцидента, който е придобил публично значение, ние неглижираме цялостния проблем на все по-дълбоко потъващата в блатото хипократова клетва, която всеки медицински служител полага.

В България ние обичаме да прилагаме двойни стандарти, да прибягваме до саморазправа и да наказваме конкретни хора избирателно. Може би е време да започнем да променяме нормите, ценностите и всичко това, което ще ни предостави по-здравословен климат, а не климат, в който хорската психика е винаги на ръба. Защото, ако не смятате, че хорската психика има значение и ние сме просто роботи, които се програмират да издържат на всичко, бъркате. В желанието си да изтъкнете колко виновна е акушерката, неглижирате важни общественозначими проблеми. Печелите краткосрочно, но губите дългосрочно.

Затова подчертавам - не я оправдавам и защитавам. Но каквото се е случило, се е случило. Назад нищо не може да се върне. Но можем да я накажем и забравим до следващия случай или да използваме възможността да се опитаме да започнем поне да препрограмираме сбърканата реалност, в която се намираме.
Скрит текст:
Много добре казано, но никой не иска да мисли в тази посока и за тези неща. Приема се като защита на деянието. Още по лошото е, че доста от описаните неща се приемат за нормални.

Цитат
Горното разбира се, ако случаят не е манипулиран, тъй като има напълно реална вероятност това да е така и ние просто да сме едни канарчета дето си дрънкат ей така.
Това го отхвърлиха категорично, макар, че си е съвсем логично.

# 2 911
Акушерката Ковачева: Моля да бъда пусната, наистина не съм виновна
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4740867

Всеки момент Апелативният съд ще се произнесе по мярката.

# 2 912

Цитат
Горното разбира се, ако случаят не е манипулиран, тъй като има напълно реална вероятност това да е така и ние просто да сме едни канарчета дето си дрънкат ей така.

Щом това ви се вижда логично, значи притежавате някаква много странна логика, непонятна за другите хора.

Ако това е вярно, тази си е абсолютен психопат. За такива и затвора им е малко.... Tired

Има такива изверги и мястото им не е сред другите хора.

# 2 913
Пускането на втория клип ми се струва излишно. Какво повече може да ни покаже? За първия съм убедена, че трябваше да бъде публикуван, но този вече ми идва в повече.

# 2 914
  О, трябваше, трябваше.

Макар че някои тук и това не ги спира.

# 2 915
Четохте ли това, сутринта започнах да го гледам този господин, но ме ядоса и смених канала. Добре, че не съм го догледала. Да си нагъл, колко да си нагъл? Тези хора грам съвест нямат.
http://clubz.bg/19142-nechuvana_naglost_bitoto_bebe_bilo_strahot … klama_za_sofiqmed

# 2 916
Чух го по Нова. Не само водещите, и аз онемях.

# 2 917
Е нищо, де. Ако някой е смятал, че случаят  бебето е изолиран случай на липса на емпатия, морал и скруполи, ето, сега виждаме, че не е така.

# 2 918
  Ами какво чудно има - явно не у всички хора гледката на пребивано бебе буди ужас от извършителя, а поражда някакви странни полети на мисълта.

И в темата не липсват илюстрации на този ментален подход.

# 2 919
Цитат

Щом това ви се вижда логично, значи притежавате някаква много странна логика, непонятна за другите хора.
Кое е странно?  newsm78

# 2 920
Aз второ видео не съм виждала.
Видях едно, което е от 1:48 до 2:53.
Удряла го е многократно през това време, като е имало една почивка, през която тя изчезва на някъде.
Луда работа.....могла е да извика някой колега/колежка като е видяла, че не се справя и я избива на агресия....на майката също е могла да го остави /нали е трябвало да ги изпишат на следващия ден /  Rolling Eyes
Ужасна история, ужасна болница с ужасен персонал! Наглостта им е безгранична!

# 2 921
Пускането на втория клип ми се струва излишно. Какво повече може да ни покаже? За първия съм убедена, че трябваше да бъде публикуван, но този вече ми идва в повече.

Въобще не знаех, че има съкратен вариант. Още първия път като го намерих беше пълния - с двата боя през 1 час. Не е пуснат сега, явно просто не всеки е видял пълния запис, а някакъв отрязък.

Абе татко винаги ми е казал.."Който,каквото и да ти говори,знай,че става дума за пари!"

Абсолютна случайност е. Въобще не вярвам, че толкова тежък побой се случва всеки ден.
Надявам се органите, от които зависи да отделят двете неща и да ги разгледат независимо, за да не се намали присъдата на акушерката.

Снощи писах в темата за камерите в училищата и пуснах търсачката да видя настроенията по другите страни. Божичко, на какво попаднах... детегледачка бие 2 годишно. Направо го смля, риташе го в главата и тялото, стъпваше в/у него с цялата си тежест!!! Сега какво ще кажете - че е преуморена от това, че седеше и гледаше телевизия? Че се грижи едновременно за 5 бебета и е изпушила? Че родителите трябва да бъдат съдени, понеже те са я наели? Или не са й обяснили как трябва да го гледа?
Такива ужасии се случват, просто защото тези хора са насилници. И защото като им попречи детето да спят, да гледат телевизия или да си говорят по телефона, бият. Да си съдят болницата за нейните нарушения, така и трябва, но да не се смесват двете неща.

# 2 922
Аз не държа да се смесват и аз не искам да и намалят присъдата. Искам просто да се разровят достатъчно и в болницата, за да и държи влага и на нея и да се опита да си контролира по- строго служителите на работното място. Сори ама шефа ми влиза периодично и изненадващо по стаите уж да дава задачи, но и да ни нагледа какво правим предполагам. От тая болница са изключително нагли и цялото им поведение говори, че грам не им пука за станалото и не го приемат като някаква драма, ами докато се държат така и служителите им ще се вихрят безнаказано. Искам наказание и за акушерката и за болницата. Толкова ли е лошо и защо трябва да избирам или или. Ако имаха нормално отношение досега да са предложили обезщетение на родителите, да са предложили да поемат лечението на детето, не да ми казват, чее нормално да се изтърват бебета и че тва е супер реклама....

# 2 923
Нито заплатата, нито смените, нито броя на бебетата е оправдание! Да, виновна е!
Но когато хората системно са преуморени и недоспали, вероятността да допуснат грешка или да превъртят нараства и затова не бива да се допуска!
Емилия е ВИНОВНА, но това, че тя е виновна не означава, че сестри, санитари и акушерки трябва да продължат да работят по 24-36 часа! И персоналът задължително трябва да се преглежда от специалист!

# 2 924
  • София - Рим и обратно
Ако имаха нормално отношение досега да са предложили обезщетение на родителите, да са предложили да поемат лечението на детето, не да ми казват, чее нормално да се изтърват бебета и че тва е супер реклама....
Това е точно така. Тая болница нямаше нормална реакция по случая.

Общи условия

Активация на акаунт