Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 272
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 3 450
Направо ми е жал за акушерките и изобщо за персонала в родилно отделение.

Всъщност на акушерката, това е единственото задължение. То ако не се грижат за бебетата в болниците защо изобщо да съществува тази длъжност?
Глупости.
Те се грижат за бебетата и родилките, но това не значи да са обслужващ персонал. Те са хората, които помагат при раждане, показват как се кърми и вземат мерки ако има проблем.
Поне в нашата болница е така. По малко от 48 часа след секцио, двете бебета бяха при мен. Повиването, къпането го правеха акушерки или сестри, но всичко ставаше в мое присъствие, като същевременно ми се обясняваше как да го хвана, какво да пазя и т.н..

ако майката по някаква причина не може, като например, астрологът е казал, че трябва да поеме бебето в точно определен час /това, го сподели вчера по радиото една акушерка/.

# 3 451
Акушерката работи самостоятелно или съвместно и във взаимодействие с лекаря, като изпълнява отговорни задачи в различни сектори на здравеопазването, полагайки комплексни грижи за психическото, физическото и социалното здраве на населението. Извършва превантивна дейност, свързана със социално значимите заболявания.
            Акушерката самостоятелно или съвместно с лекаря полага здравно-медицински грижи за бременната жена, родилката, новороденото и гинекологично болната жена. Участва в профилактиката на гинекологичните заболявания и опазване детеродните функции на жената от най-ранна възраст. Участва при решаването на проблемите на възпроизводството  на населението, медикобиологичните и медикосоциалните въпроси на брака и семейството, както и по социално-правните проблеми на бременната, майката и детето.
            За осъществяване на тези функции акушерката трябва да ппритежава висока професионална квалификация, обща култура и високи морално-етични качества.

http://www.nursing-bg.com/zakon.html

http://www.nursing-bg.com/akusherka.html

# 3 452
Ама...ако ролята на акушерките е единствено да израждат бебета, като какви работят тези в неонатологията в обща стая с няколко бебета? Като супервайзъри ли? И какъв ако не обслужващ персонал са акушерките, че не се сещам за друго /не бих искала да ги обидя, в никакъв случай, но ги наричат здравни работници, нали?/ Защото диагностиката и лечението го правят лекарите, акушерките в послеродовия период каква роля имат? На шефове? Нещо ми се  размиха представите кой кой е в нашата здравна система....

# 3 453
Не, не е ролята единствено да изражда бебетата.

(3) При упражняване на професията си акушерката осъществява диагностика на нуждите, промотивни, профилактични, клинични и рехабилитационни здравни грижи в областта на акушерската дейност на бременни жени, гинекологично болни, родилки и новородени деца в съответствие с професионалните й компетенции, определени с наредбата по чл. 7.

# 3 454
Накъде отива нашата държава докато имаше насилие върху родилките дойде времето да се упражнява насилие и върху новородените бебета. Просто съм потресена от цялата тази истина ще дойде време бъдещите майки ще започнат да раждат във чужбина и то заради какво заради това че всички си правят там каквото си поискат. Не виждам какво и е  виновна на тази това малко беззащитно дете пред медиите излиза с оправданието че много е плакало еми тя какво очаква друго от дете на 4 дни.

# 3 455
И какъв ако не обслужващ персонал са акушерките, че не се сещам за друго /не бих искала да ги обидя, в никакъв случай, но ги наричат здравни работници, нали?/
Сигурно и частните болници ги възприемате като СПА хотели. ooooh!

# 3 456
  • София
Щом акушерката е назначена в болницата на длъжност в неонатологичното отделение или е разпределена изобщо в родилното отделение при бебетата, значи това трябва да прави и точка! Какво има да го мъдрим! Нали й го пише в длъжностната характеристика! Аз, ако искам, цял цирк мога да разиграя как не ми е добре - щом има назначена акушерка при бебетата, значи ще поеме бебето! Ако няма нужда от акушерка при бебетата, просто такава длъжност отпада в болницата или не й го пише в характеристиката.

# 3 457
Проблемите на родилките в България не са "дългият" престой в болницата!
Напълно съгласна съм с Andariel!  Peace
Не може да се сравнява Кейт с Катето от село. Англия не е пример за добро здравеопазване, а и там нещата са много по-различни. В Англия акушерките посещават родилките по домовете, а в България има недостиг на акушерки и ако родилките ги изписват бързо, то ще стане страшно.

Но да се върнем на темата: Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница
Д-р Нецов излъга по време на пресконференцията, че подчинената му Емилия е имала до сега само два пъти 24-часови дежурства, от началото на годината. След това лъсна истината, но фенките на Софиямед вече се бяха опитали да убедят обществото, че тези смени били нещо нормално и били практика в цял свят - това НЕ вярно! Даваха се примери, че един хирург не можел да си тръгне по време на операция, което е така, но акушерките, мед. сестри и санитари не извършват операции и не могат да се сравняват с хирурзите!
В тази тема една определена група от хора всячески се опитаха да оневинят Софиямед, като всеки път повтаряха, че не защитават болницата. Изказаха се притеснения, че ако се търси отговорност и от болницата, то вината на Емилия щяла да се размие. Аз гледах интервю с Нецов и той каза, че Емилия е информирала дежурният лекар, че детето не е добре. Според мен точно тази болница ще помогне на Емилия да се отърве с по-лека присъда.

# 3 458
  • София
...фенките на Софиямед...
В тази тема една определена група от хора всячески се опитаха да оневинят Софиямед, като всеки път повтаряха, че не защитават болницата.
Shocked ooooh!

# 3 459
Аз друг такъв трол не съм виждала.  Tired

# 3 460
И какъв ако не обслужващ персонал са акушерките, че не се сещам за друго /не бих искала да ги обидя, в никакъв случай, но ги наричат здравни работници, нали?/
Сигурно и частните болници ги възприемате като СПА хотели. ooooh!
Не деля болниците на частни и държавни, а на такива, в които мога да получа адекватни здравни грижи и на такива, където не мога. Като такива ги и възприемам  Wink. И сарказмът беше абсолютно излишен. Терминът "здравно обслужване" не е обиден за никой, който си гледа както трябва работата и получава добро възнаграждение срещу това.

# 3 461
  • при късмета
Щом акушерката е назначена в болницата на длъжност в неонатологичното отделение или е разпределена изобщо в родилното отделение при бебетата, значи това трябва да прави и точка! Какво има да го мъдрим! Нали й го пише в длъжностната характеристика! Аз, ако искам, цял цирк мога да разиграя как не ми е добре - щом има назначена акушерка при бебетата, значи ще поеме бебето! Ако няма нужда от акушерка при бебетата, просто такава длъжност отпада в болницата или не й го пише в характеристиката.

Точно това имах и аз предвид.
Назад вече се изясни, че акушерки има в няколко отделения. Ако няма да се грижат за бебетата в детската стая или неонатология, то тогава какво ще правят.
Тези които се грижат за родилките са отделно, те са друго отделение.

Аз питам като какви ще го раздават акушерките в детското, ако няма да имат задължение да се грижат за бебетата? За каква свършена работа ще взимат заплати? Нали искате бебетата задължително да са при майките от самото начало. Ако това стане, за какво ще са акушерките в детското?

# 3 462
Оф БС, никой не се опитва да оневини болницата. Единственото което искаме е да се съди акушерката и да се променят нещата във всички билници, а не само в тази.

# 3 463
В "болницата" е имало недостиг на персонал, но там работят не един или двама и тези хора имат семейства, приятели, роднини и те самите също ползват Интернет. Та съвсем нормално е да има хора, които да защитават болницата и да искат да им се размине.
Непрекъснато се повтаря колко малко пари получавали болниците от здравната каса и как били на загуба. Добре, щом този бизнес, защото в България здравеопазването се е превърнало в бизнес, беше толкова губещ, тогава защо му е на Тиков да става собственик на толкова много болници?

# 3 464
  • София
Оф БС, никой не се опитва да оневини болницата. Единственото което искаме е да се съди акушерката и да се променят нещата във всички билници, а не само в тази.
Аз й го написах 100 страници още назад и го подчертах, повторих, потретих. Перефразирах само в прости изречения...
Ама чети отговора, фенке на болницата и роднино на някой от там.  ooooh!
Чек,  Peace
Имам чувството, че в тази тема общувам със същества със спорен интелект.ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт