Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 281
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 60
Няма нужда от истерия. Подобни трагедии не се случват само тук, а навсякъде по света. За съжаление. Миналата година в САЩ имаше случай на сексуално малтретиране на 2 месечно бебе, от мъж работещ като сестра в педиатрията.

Пак миналата година, само че в Англия, нашумя случаят с малтретирани възрастни хора с деменция, от сестрите, които ги обслужват. Дърпане, удари, вербални обиди..бяха ги заснели с камери.

Има и проведени изследвания върху този феномен - защо медицински работници, най-вече сестри упражняват насилие върху пациентите си. Отговорите са комплексни.

Дано се оправи мъничето. И дано родителите получат истинско правосъдие. И все пак, да се надъхваме как видиш ли, само в клета майка България се случват подобни гадости, е меко казано, неприемливо.
Не съм казала нищо подобно,навсякъде се случва,само с малката разлика че било в Америка,Англия или където и да било хората за тези деяния се наказват много бързо и сурово.А тука сега ще минат 2 години до присъдата и накрая ще кажат че ще има затвор за примерно 5 години.В някой щати на Америка съдят за 5 мин.

# 61
Интересно,
Нова телевизия. Кой друг, разбира се.
Ами прегледайте й заглавията от програмата.

Второ, най-важното:
Ако бебето ви беше пострадало, щяхте ЛИЧНО да сипете в интернет-пространствот, т.е. тук , обиди закани.
Такава майка не се появи.

Е?

Аз ЛИЧНО не бих се подвизавала по медии, не бих говорила, не бих се обяснявала.
Особено ако някои по-мъдър от мен, по-компетентен и по-властимащ ме е посъветвал да го направя.

# 62
  • В Космоса
Трагедия!

Чудя се е ли възможно наистина от напрежение, ей така, изведнъж да изтрещи човек? Sad

# 63
Брутално и ужасно за родителите.
Силно се надявам детето да няма трайни последици от това.
И дано правосъдието този път си е на мястото и си свърши работата.

# 64
Трагедия!

Чудя се е ли възможно наистина от напрежение, ей така, изведнъж да изтрещи човек? Sad

Сигурно може...Предварително искам да кажа, че в никакъв случай не искам да оправдавам постъпката на акушерката, но се сетих за един разказ на Чехов "Спи и се". Не го намерих в мрежата и не мога да пусна линк, но става въпрос за едно момиче, което е слугинче и се грижи за бебето на господарите. Скапват го от работа, не му дават нито да спи, нито да яде и то накрая така превъртя от умора и недоспиване, че удуши бебето. Разказът е майсторски и потресаващ. Но някак си ми се иска това да остане възможно само в литературата, а не да се случва на живо.

# 65
  • Другата България
Напълно е възможно.
Аз вече казах, гледам има несъгласни, но моите наблюдения са такива - народът наистина изтрещява и това не е добре. Зачестяват самоубийства, грабежи, изнасилвания, кражби...за съжаление и убийства и не всичко се показва по новините. И слава Богу. Praynig
Дали този случай е такъв или не - не се наемам да правя квалификации и да съдя никого. Случилото се е потресаващо не само защото малтретирането е било върху дете.

# 66
Никога няма да мога да се поставя на мястото на родителите, за тях това е истинска трагедия. Дано бебчето се оправи и да е много, много здраво оттук насетне. И дано имат сили да преживеят този ужас.

Акушерката със сигурност има някакъв психичен проблем или сериозен, моментен изблик на гняв. Не я оправдава, просто човек, който е с всичкия си, никога не би направил подобно нещо с бебе. Това е жестокост в крайна форма. А лешоядството, което ще демонстрират медиите винаги е било гнусно. Едва ли сега ще е по-различно.

Съгласна съм, че народът ни масово изтрещява - около нас има само негативизъм, от медиите, от близките, от обществото. Мизерия, убийства, глад, лошотия, злоба. Няма как да не сме свидетели на подобни неща, а моето лично мнение е, че това всеобщо освирепяване (говоря за масата, разбира се, че далеч не всички хора са такива!) ще ни деградира крайно.

# 67
Не са показали само Нова случая, а и БТВ. Пък и има ли значение коя телевизия е?

Относно дългите смени - имам познат, работи в Пирогов и не особено рядко кара смени ни по 24, а по 36 часа, така че е нормално.

Господи...
Опитвам се да го отхвърля, че се е случило.

# 68
  • София
Аз ако бях на мястото на майката, нямаше да пиша никъде, щях да съм с близките си, които д аме утешат и подкрепят. А не да пиша по форуми.
Не знам дали сравнението е уместно, но преди месеци, когато Зл.Димитрова си загуби бебето и писа излияния тук и там, всички скочиха за какво пише, защо толкова споделя и кому е нужно.
Та някой щеше да скочи какво прави тук и пише, а не седи при бебето.
Всеки си преодолява нещата, както може. На мен въобще няма да ми се пише в такъв момент.

# 69
  • София
Софиямед жестото експлоатира всички свои служители. Има хирурзи , които трябва а правят по 15 операци на ден. Работи се по няколко дни без почивка, дават се 24-36 часови дежурства. Въпрос на време беше някой да изтрещи. И са на 100 метра от ГИТ.

Дано малкото бебче се оправи и всички успеят да превъзмогнат този ужас! Praynig

# 70
  • В Космоса
Трагедия!

Сигурно може...

Това се чудя. Дали ако си психически здрав, уж, щото това не е съвсем сигурно, кой колко му е набрала психиката, може така изведнъж, без предшестващи изблици на агресия да се случи... До каква степен сме изнервени и къде е границата да изтрещим в един момент? Плашещо е!

# 71
  • при късмета
Това е поредното безумие. Ужасна история! Да родиш здраво и право бебе и в болница, където се очаква да се грижат за него да годокарат до състояние с опасност за живота. Не ми стигат възпитаните изрази да го определя.
Дано бързо се възстанови бебето и да няма сериозни последствия!  Praynig И за родителите ми е много мъчно. Как се преживява това?

И да, има значение, че е частна болница. Скоро в една от лекарските теми, се твърдеше, че лошото отношение, непрофесионалните изцепки и бездарниците са само в държавните болници. Там отношението и компетентността били други. И още има хора които напълно си вярват, че като си плащат получават нещо различно. Ето колко са други и колко е различно.

# 72
Софиямед жестото експлоатира всички свои служители. Има хирурзи , които трябва а правят по 15 операци на ден. Работи се по няколко дни без почивка, дават се 24-36 часови дежурства. Въпрос на време беше някой да изтрещи. И са на 100 метра от ГИТ.

Дано малкото бебче се оправи и всички успеят да превъзмогнат този ужас! Praynig
Няма да говоря за болницата, то е ясно, че закони не хващат парите, поне не и в БГ!!! Само ще кажа, че когато си под голямо напрежение, експлоатиран си и не ти издържат нервите-молба за напускане и си търсиш място, което е по силите ти, а не пребиваш бебета до смърт!!!!

# 73
Софиямед жестото експлоатира всички свои служители.

О, там редовната практика са 24-часовите дежурства.

# 74
Аз ако бях на мястото на майката, нямаше да пиша никъде, щях да съм с близките си, които д аме утешат и подкрепят. А не да пиша по форуми.
Не знам дали сравнението е уместно, но преди месеци, когато Зл.Димитрова си загуби бебето и писа излияния тук и там, всички скочиха за какво пише, защо толкова споделя и кому е нужно.
Та някой щеше да скочи какво прави тук и пише, а не седи при бебето.
Всеки си преодолява нещата, както може. На мен въобще няма да ми се пише в такъв момент.

Има интровертни хора, има екстроверти.

Общи условия

Активация на акаунт