Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 269 167
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 300

В момента положението е такова, че те са защитени от закона, по време на работа и то с особен статут, равен на този на полицаите, депутатите и т.н.

И сега ги съдят. Въпросът е как, кои, колко, какви са наказанията, какво се случва след това. Дали има адекватен контрол и превенця след наказания.

# 301
http://smart.dir.bg/dnes/news/18935543/

И наказанието е отнемане на правата за 3 години?!?

# 302
  • при късмета
Може би не съм се изразила съвсем правилно. Имат особен статут на защита по време на работа. не знам точния юридически термин, но това го въведох скоро. Имах предвид, че както полицая е защитен от закона по време на работа, така е защитен и лекаря. Не знам дали ме разбрахте.
Точно защото наказанията за посегналия над лекар и полицай е по-високо от същото над който и да е друг, там е несправедливото. Защото лекарите убиват, а отговорност никой не им търси. Или наложените наказания са административни, абсолютно несъответстващи на престъплението

# 303
  • София
Не отворих линка, но ако иде реч за въпросната, само доживотен затвор бих й дала, поради липса на смъртно наказание. Тя от затвора няма да си практикува професията.

Това, че е удряла периодично детето е още по-зле, защото не е като да е изперкала за секунди, а съвсем съзнателно го е била, когато е плачело. Дали се е случвало и с други "непослушни" новородени.

# 304
Не отворих линка, но ако иде реч за въпросната, само доживотен затвор бих й дала, поради липса на смъртно наказание.

Това, че е удряла периодично детето е още по-зле, защото не е като да е изперкала за секунди, а съвсем съзнателно го е била, когато е плачело. Дали се е случвало и с други "непослушни" новородени.

Да Тони. За нея е и пише - Етичната комисия към Асоциацията на специалистите по здравни грижи и акушерките пък вече работи по случая в болница "София мед". Председателят на асоциацията Милка Василева каза, че имат правомощия да наложат най-тежкото наказание на Емилия Ковачева - отнемане на правото за упражняване на професията за срок от 3 години.

# 305
3 години?! О, мила родино Българио!

# 306
  • София
Да си променят спешно законите.
А в случая за тази няма никакво значение 3-те години. Тя няма да може да се покаже на улицата до края на живота си, пък камо ли да си практикува професията.

# 307

По ТВ казаха, че само към това бебе се е отнасяла така. Което ме навежда на едни други съмнения.

# 308
Чакайте малко де. Става въпрос за административно наказание, което се налага от Асоциацията на специалистите по здравни грижи и акушерките. Което няма нищо общо със съд, присъда и затвор.

Не става дума за закон, нито за наказание наложено от съд.

# 309
Наказателната й отговорност е отделно от тази, наложена от етичната комисия, но ...за това нещо - 3 години лишаване от права, боже, къде живеем?

# 310
При този глад за кадри, нищо чудно и да я назначат някъде след това...

# 311
Баси етиката  Tired

# 312
Питате дали нещо се промени, дали ще има адекватност от законов характер, а половината тук живи я ожалиха и нея и семейството и. Как да не се показвала снимката и прочие. Защо да не се показва?  newsm78 Нека престъпниците да се показват и да се знаят. Това е България. То е повече от ясно, че въпросната няма да получи необходимото наказание, та дори един ден може да продължи да си практикува. Аз ако раждам и тя ми е акушерка, няма да позволя да пипне нито мен, нито детето, знаейки какво е направила. Нека се знае кой какво върши и де го покажат, за да може народа да въздаде справедливост в държава, която не ни пази от всякакви луди. Някой ходят по улиците, други са по болниците. Да е мислила тя за семейството и дъщерите си, ние ли да ги мислим. Как преди да ожалите семейството на невинното същество, ожалихте щерките и. Ми не ми е жал, ИЗОБЩО!!!!! Нека кръста се падне върху всички. Нека болката на откачалката да е тройна ,петорна. Да страда и тя, заради отритността на щерките си, както страдат сега невинните родители. Страхотно сте ми милосърдни, но станахате прекалено много в тази държава!!! НЕКА ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ!!! Всеки да си получи заслуженото и да си носи кръста!!!!! Може да ме обявите за жестока! Не бих казала, че ми пука! Това ми е гледната точка и повярвайте, надявам се един ден ако някой достатъчно луд и с чувство за справедливост я види по улиците, да и се случи това, което аз бих и направила, ако я видех....

# 313
  • при късмета
Чакайте малко де. Става въпрос за административно наказание, което се налага от Асоциацията на специалистите по здравни грижи и акушерките. Което няма нищо общо със съд, присъда и затвор.

Не става дума за закон, нито за наказание наложено от съд.
Дай ми един пример за лекар наказан със затвор. Не условно, че скоро имаше такова наказание, което си беше чудо на чудесата, а ефективно.
Аз за такъв случай не знам. Ако наистина има, значи има и вариант чрез натиск на обществото да започне да се налага по-често, а не да стои само на хартия, както до скоро беше за убитите при катастрофи

# 314
  • Варна
Не мога да проумея какво си е мислела - че ще накара бебето да спре да реве, като го бие? И това от човек с опит.. не го разбирам. Изглежда ми притеснително това, че няколко пъти, минавайки покрай кошчето, го е "первала" с юмрук. Това  ми говори за системна практика в "успокояването" на бебетата, която няма как да се прикрие толкова време от колегите.

Съзнавам, че няма връзка с престъплението на акушерката, но използвам случая да кажа, че смятам отделянето на бебетата от майките и оставянето им да реват с часове без да се положат адекватни грижи за успокояване, за насилие над бебетата. Точно това се случва, за съжаление, докато майките спят и събират сили през нощта.

Общи условия

Активация на акаунт