Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 335
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 1 740
Тази почивка в Гърция голям лукс я изкарахте  Crazy
Почивка в Гърция през март. И колко е била тази почивка 1 седмица, 2, месец?
И като си бил на почивка в Гърция дай да работиш не по 24 часа, а по 48, защото вече си си починал  ooooh!

# 1 741
И като си бил на почивка в Гърция дай да работиш не по 24 часа, а по 48, защото вече си си починал  ooooh!
Щом тя си е избрала да работи по 24 часа никой не й е виновен, освен това е имала по 3 дни почивка между смените, т.е. не е била хич преуморена, а почивката се изтъква защото адвоката й опитва да втълпи на хората, че тя е бедна и нещастна...

# 1 742
Една седмица са били в Гърция, тя и една от дъщерите и. Хайде сега ти ми кажи колко хора с тежко финансово положение, живеещи с минимални доходи ходят в Гърция за една седмица? Колко хора с доход от 270 лева месечно си купуват апартамент, дори гарсониера в София?

# 1 743
Ами значи починала си е, би трябвало да има тренинг с 24-часовите дежурства, щом не е било прецедент така, както е имала тренинг и с "пошляпването".

# 1 744
Аз пък от няколко дни друго се питам ... и КТ прегледах, ама не намерих отговор ... или аз не мога да открия ...

Как да реагира работодател, ако забележи, че нещо се "случва" с негов служител, но не е констатирал нередност в изпълнението на служебните му задължения? Принципно питам ... Работодател си; виждаш, че твой служител "изпушва"; уморен, изтерзан изглежда ..., но не можеш да направиш ... де да знам ... Ако допуска грешки - искаш писмено обяснение ... 2-3-6 ... после действаш..., но нямаш право да до пращаш на лекар, на психолог, на ... Просто си мисля, че има нещо сбъркано и в законите ни ... Ако работодател иска от служител удостоверение през година примерно от лекар и психиатър, че е здрав ..., то това ще се вземе за посегателство върху лични живот и ще последват доста проверки за работодателя ... Как е регламентирано се питам действието на работодател, който вижда, че негов служител има някакъв психологически проблем? И се питам принципно, а не за конкретния случай ...

По принцип работодателя има механизми за въздействие. За това са ЧР отделите, макар че те като че ли не си вършат задълженията. Всеки пряк ръководител има за задължение да наблюдава не само работата на служителите си, но и емоционалното им състояние. Често, липсата на представяне е в следствие на личен проблем и тогава работодателя трябва да реагира адекватно. може да проведе разговор със служителя, за да изясни проблема и да предприеме мерки. Много фирми имат сключени договори с "психолози" - слагам го в кавички, защото не всички са психолоза, а по-скоро оказват помощ.
До преди 8 години това не беше задължително в държавната администрация, а за сега нямам наблюдение.
Почти съм сигурна, че в Европа имат Employees Assisstance programs, както и тук, които предоставят определен брой часове терапия безплатно на служителите и членовете на семействата им.
Ако поведението на служителя застрашава здравето на други се сезират съответните органи и служителя се отстранява временно.

# 1 745
Пазарджишки бизнесмен с ... бизнес. Няколко малки болници из Пловдивско, търговия с лекарства и кой знае още какво.

Направо се шокирах, че той е собственикът.  ooooh! Той ли е наистина на СОфия Мед. Той е собственик и на този хотел http://www.booking.com/hotel/bg/grand-hebar.bg.html За този човек нищо хубаво не съм чула, имах приятелка, която работеше в хотела му, отвратително отношение към подчинените, като с роби. От въпросния Тиков, и от синът му също.

А онази твар сестрата изобщо няма да я коментирам, само доживотен затвор за нея.
Настръхвам като чуя нещо за нея, още повече някой да я оневинява, видиш ли била преуморена. Няма такава простотия.

Задължително болницата трябва да бъде разследвана също.

# 1 746
Е стига де, като ти е трудно, в тая голяма болница, а и по принцип, можеше да иде някъде на бюро- има и административна работа за мед. персонал, и то доста.

Peace Подкрепям.

Това с 24 часовите смени и голямата умора са пълни глупости. Вие да не мислите, че не спят по време на дежурство? Ами спят си съвсем спокойно. В редки случаи им се налага работата да е динамична и да будуват.

Нека не забравяме, че тя не е лекар и от нея се очаква да обгижва едни бебенца. Какъв стрес, какво прегряване, какви глупости?  Лекарите по цял свят също полагат 24 часови дежурства. И са лекари за бога - вземат решения, вършат важни манипулации, налага се да спасяват животи. И пак повтарям - вие  да сте чули медиците да се оплакват от работното си време? АДВОКАТА на изродката се оплаква с цел да я защитава! Така, че хайде да не търсим проблем там дето го няма.

# 1 747

Наистина е редно да се чете, а и да се търси информация, а не само да се пляскаме по челата. Медицинските работници съвсем регламентирано карат 24 часови дежурства, в които имат възможност и да спят. След това почиват повече от 24 яаса, за да се възстановят.
Не е експлоатация, а нормално уреден работен цикъл.
Ако тя в почивните дни работи на друго място, не е проблем на работодателя, особено ако той не е уведомен, защото повечето трудови договори изискват съгласие на работодателя за започване на допълнителна работа.
Никой не твърди, че почивката е лукс, но твърдим, че ниското заплащане не обяснява постъпката.

# 1 748
  • София
http://kozzila.com/tragedia/

За съжаление.

# 1 749
  • София
Ти знаеш ли как реве 4 дневно бебе? То мяука като коте и то защото или е гладно или мокро. 4 дневните бебета по правило спят през по-голямата част от двнонощието. А ако е видимо неспокойно, то трябва да има причина, за да  Та Линка, който си дала е абсолютно не по темата.

Аз мисля, че тя даде линка като пример. Дали не е възможно Момчил да реве така, защото му се е случило нещо подобно като е бил новородено?

Еми да доуточни. А не влиза, пуска само линк и си заминава.

# 1 750
  • София
До известна степен съм наясно с причините за постъпката на акушерката - работила съм в подобна институция в началото на професионалния си път....Бях в т.нар. Домове "Майка и дете", където се настаняват деца от 0 до 6 г. възраст. Деянието на тази жена не е в следствие на синдрома на професионалното изпепеляване, а си е чисто и просто РУТИНА....Познавам и съм писала още преди няколко години за този синдром тук във форума - при него агресията не е водещ симптом, а ступора, бездействието, безразличието към дейността....РУТИНАТА, в съчетание с други фрустриращи причини, особености на психиката  и знанието, че "и други го правят, виждала съм го и преди", са в основата на антихуманната постъпка на акушерката.

Eто това е единственото смислено обяснение на поведението на акушерката.

# 1 751
Вие не разбрахте ли, че маса лекари, акушерки и мед сестри напуснаха България. Напуснаха я заради смешното заплащане, лошите условия и неуважението.
Продължавайте да броите на хората парите и да им гледате къщите и с наведена глава се съгласявайте да работите по 24 часа (понеже това било нормално), крийте си доходите, недей те да плащате данъци и осигуровки и после не се чудете защо здравеопазването ни е в такова състояние и персоналът в болниците е толкова груб и некомпетентен. Сега вместо да отидете пред министерство на здравеопазването и болницата, отидете пред съда и я убийте с камъни. Днес е тази, утре ще е друга, но не се притеснявайте, един ден и вие ще придобиете рутина.

# 1 752
А ти B C, не разбра ли, че 100 000 хора и извън тази професия напускат България по същите причини и са прави. Заплащането е ниско и води до корупция, но не води до садизъм.

# 1 753
И когато един месец учителите стачкуваха, защо днес, почти седем години по-късно, работя с 30 деца за чисти 415 лева?

# 1 754
А ти B C, не разбра ли, че 100 000 хора и извън тази професия напускат България по същите причини и са прави. Заплащането е ниско и води до корупция, но не води до садизъм.
Така е.
Напускат страната не само заради по-доброто заплащане, а заради по-добрата реализация, отношението навън към тях и знанията, които ще придобият.
И Касита е права.
Смешни пари за толкова труд, особено с малките дечица, не всеки би могъл да я работи тази работа.

Общи условия

Активация на акаунт