Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 069
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 2 790
Down Under , защо сравняваш лекар с мед. сестра и санитарка?  newsm78 Shocked Rolling Eyes
На всички ни е ясно, че има професии и извънредни ситуации, при кои се налага да се работи повече от обикновено, но тук става въпрос за пестене на пари от транспорт! 36 часа е безумие!
После се чудите защо персоналът е груб и стават грешки, но като не сте лично засегнати, тогава всичко е наред и тези дежурства не са никак тежки Rolling Eyes
Аз така и не разбрах как се изпуска новородено?
A и това с подпирането на шишетата през нощта масова практика ли е или е специалитет само на тази "болница"?

# 2 791

После се чудите защо персоналът е груб и стават грешки, но като не сте лично засегнати, тогава всичко е наред и тези дежурства не са никак тежки Rolling Eyes

Да-чудим се виж колко странно нали? Искаме човек, приел доброволно една работа срещу добро заплащане и добри условия на труд да я върши.
колко странно....наистина... Tired

# 2 792
Точно така, Гери, това е изолиран случай, който не зависи от никоя болница, луди или жестоки хора могат да попаднат винаги и навсякъде.
Що се отнася до болницата, има я от три години и за тези три години е погълнала толкова средства, колкото никоя друга, праща бебетата в килера, уж има две акушерки на смяна, че и двама неонатолози, но само Емилия се разхожда нощно време, няма капацитет и база, която да поеме тежките случаи... Къде са тези средства? Може да не е съвсем по темата, ама засяга много хора, защото много хора плащат здравни осигуровки и още повече хора се разболяват. Първосигналната реакция при такива "инциденти" е обществото да се концентрира само и единствено върху този проблем, но дали е правилната реакция не е много сигурно. Освен да се изрази ужас и възмущение от действията на акушерката и да се молим бебето да расте здраво и щастливо, а тя да бъде подобаващо осъдена и наказана (което вече всички направихме преди 150 страници), какво друго мога да се каже, което да е по темата?
Темата:
Аз съм меко казано без думи! Акушерка е пребила и душила четиридневно бебе в неонатологичното отделение на голяма столична частна болница.

Ето линк към новината

Уви, това се оказва истина. Заснета е от камерата в отделението. Акушерката си е признала.

И след новина като тази си мисля, чудя се всъщност, истина ли ще се окаже всичко онова, което си споделяме ние, майките за насилието над нас, съмнения за насилие над децата ни ...
Аз все не съм вярвавала. Все съм се надявах, че пациентите преиначават, че да си медицинко лице, те прави повече от обикновен човек. Наивница.

# 2 793

A и това с подпирането на шишетата през нощта масова практика ли е или е специалитет само на тази "болница"?

Болницата ли подпира шишетата?

# 2 794
Down Under , защо сравняваш лекар с мед. сестра и санитарка?  newsm78 Shocked Rolling Eyes
На всички ни е ясно, че има професии и извънредни ситуации, при кои се налага да се работи повече от обикновено, но тук става въпрос за пестене на пари от транспорт! 36 часа е безумие!
Искаш да кажеш, че на лекарите им е по-лесно ли?
Казвам само, че 24 яасови смени са допустими и от законова гледна точка. Обосновах се с наредбата.
Искам да кажа и, че закриването на болницата ще ущети държавата и занакоплатците и е по-добре да ги накарат да работят. Искам да кажа, че това е криминален случай, за който не е виновна системата.
Искам да кажа, че подобни неща могат да се предотвратят, но не е лесно. Искам да кажа, че насилие над безпомоощни има навсякъде по света, за съжаление.
Ти Б§С какво искаш да кажеш с постовете си за закриване на болницата?
Дали останалите не правят същото и ако го правят дали ако ги закрием всички, ще спечелим. Къде да се лекуват хората. Не е ли по-разумно да ги поправим?
За съжаление подпирането е масова практика, макар че не виждам какво го налага при 5 бебета. При 30 и при две акушерки е разбираемо.

# 2 795
  • София
Down Under , защо сравняваш лекар с мед. сестра и санитарка?  newsm78 Shocked Rolling Eyes

Изпуска се от отегчение и безхаберие.
И за мене е абсурдно да се сравнява лекар хирург, примерно, с мед. сестра или санитарка.
За хирург не е безумие да оперира 36 часа, чувала съм за такива операции, но за мед. сестра да дава дежурство е. Интересно е, че почти всички подобни случаи на жестокости и убийства на пациенти се извършват не е от лекари, а от по-нисш медицински персонал.

# 2 796
Болницата ли подпира шишетата?
Служител на тази "болница" и не го прави тайно!
Това се е знаело и нищо чудно да продължават да го правят.  Rolling Eyes

http://play.novatv.bg/programi/chasut-na-milen-tsvetkov

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 16:57 от B & C

# 2 797
  • Куциндрел
И какво като ги подпират тез шишета? Това го правят и майките с бебетата. Ти шише за новородени бебета виждала ли си? А знаеш ли, че доста новородени бебета сучат легнали до майките си?

Аз от акушерките се научих някои тънкости на хранене с шише. Wink

# 2 798
От днес искам и да знам колко струва средно пациент в тазиболница на ЗК. Това ли е най-голямата и най-натоварената болница в С-я,  че да получава такива пари от ЗК

# 2 799
Единственият начин да се нахранят едновременно 5-10-20 бебета според мен е този, освен ако не ги занесеш на майките.
Защо са избрали акушерката да ги храни, вместо да ги дават на майките за кърмене...не знам.

# 2 800
  • София
Единственият начин да се нахранят едновременно 5-10-20 бебета според мен е този, освен ако не ги занесеш на майките.
Защо са избрали акушерката да ги храни, вместо да ги дават на майките за кърмене...не знам.

Те не им държат шишетата подпрени, за да ги нахранят, а за да мълчат.

# 2 801
Аз от акушерките се научих някои тънкости на хранене с шише. Wink

И какви са тези тънкости, на които си се научила?  newsm78

И какво като ги подпират тез шишета? Това го правят и майките с бебетата.

Наистина ли така правят майките?
Aз също съм майка и представи си също съм виждала шише, но такова подпиране до сега не бях виждала.

# 2 802
Down under, как точно една покровителствaна свише частна болница, междувпрочем радваща ще са най-щедрите държавни субсидии тогава, когато такива за останалите болници се режат, би ощетила данъкоплатеца? Извинявай, но това е изключително нелепо и простовато изказване..... Капацитетът на частните болници е достатъчен, няма нужда да се дотира частна болница. Ако бяха добри в това, което правят, щяха да се самоиздържат. Печели болницата, губят пациентите.

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/04/26/2520449_nai-predvidimata_tragediia/

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 21:35 от becky bloomwood

# 2 803

Има една статия "най-предвидимата трагедия" много вярна!!! Няма какво да пищим. Обществото трябва да си проме и съзнанието. Защото, ако не го направи сега, когато се случи следващия инцидент, няма да има право да пищи пак.

Сериозно ли няма да имам право да пищя? И кой ти каза, че трябва да си променям съзнанието за да очаквам да няма подобни "инциденти"? Изобщо защо пишете такива вопиющи глупости в толкова сериозна тема, ами не отидете в темата за кифлите например?

# 2 804
Как обществото да си промени съзнанието? Обяснете ми моля? Вчера във ФБ една непозната ме захапа, че за случая с Никол и аз съм имала вина, дълго мислих после и не можах да си я намеря, ако може някой да ми помогне?

Общи условия

Активация на акаунт