Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 090
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 2 775
Софиямед са и плащали добра заплата, държали са се коректно с нея дотолкова, че са я оставили сама да си наглася работното време според удобството си.  

Тази болница не е коректна нито с пациентите, нито със служителите, нито със здравната каса!

Най-обикновена болница, даже в някои отношения по-добра от доста други.

Явно изпитвате някакво  желание да размиете и намалите вината на акушерката пребила най-брутално бебето, което е напълно необяснимо за мен.

Здравната каса и източването и от болници и не само болници е отделна тема, която може да се разисква дълго, но няма никакво отношение в случая. Жалко, че не го разбирате, макар че вече много хора го написаха. Всъщност благодарение на упорството ви да повтаряте едно и също, толкова нереално несъответстващо на обстоятелствата, че  никой не може да се въздържи да ви опонира,   темата набъбва вече трети ден Laughing

# 2 776
Как не ви писна да си чешете устите с тия смени незнам. Казаха ви го сто пъти - нарушения ред за дежурства е едно от многото свинщини в тази болница, но не може да е причина за зверското деяние. Спрете се вече че просто е смешно, жалко и досадно.

# 2 777
  • Ænima/Albuquerque
Коментирахте ли вече, че от Токуда са казали, че Никол няма да има увреждания? Олекна ми. Сега остава онази да я затворят за дълго...

http://offnews.bg/news/%D0%97%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5_1875 … D1%8F_497626.html

# 2 778

Със здравната каса се разбра, че не е била коректна.
Но със служителите си е била. Може да не е била изрядна според закона на 100%, но в България никой не е . Но като заплати и отношение е била съвсем коректна към служителите си.

И понеже доста хора разсъждават като теб и се оправдават, че в тази държава никой не е изряден, затова и има случаи като "Гръмна цех за боеприпаси " "15 души са загинали при взрива в барутна фабрика " и т.н.

# 2 779

Със здравната каса се разбра, че не е била коректна.
Но със служителите си е била. Може да не е била изрядна според закона на 100%, но в България никой не е . Но като заплати и отношение е била съвсем коректна към служителите си.

И понеже доста хора разсъждават като теб и се оправдават, че в тази държава никой не е изряден, затова и има случаи като "Гръмна цех за боеприпаси " "15 души са загинали при взрива в барутна фабрика " и т.н.
Айде сега дай да нищим колко неизрядност води до гръмване на цех с боеприпаси.
Да ти кажа ли, че и в Германия няма 100% изрядни? Ще ли ми повярваш.... Joy

И как може да сравняваш този случай с цеха с боеприпаси не ми е ясно. Явно сте не само тъпи, но и много упорити...

# 2 780
И как може да сравняваш този случай с цеха с боеприпаси не ми е ясно. Явно сте не само тъпи, но и много упорити...

Не знам дали съм тъпа, но поне съм възпитана и не използвам подобни епитети, както и не раздавам шамари и мятам камъни!

# 2 781
Защо не си направите тема за неизрядностите в болниците/държавата/цеховете за утилизация на боеприпаси?

Тази е за бебето и за това доколко човек може да загуби човешкото в себе си.

# 2 782

Не знам дали съм тъпа, но поне съм възпитана и не използвам подобни епитети, както и не раздавам шамари и мятам камъни!
Да се чудиш по какъв точно начин да оправдаеш подобна постъпка не е според мен върха на възпитанието...

# 2 783
Къде видяхте тема в този форум, в коята да се говори само по темата? Там е работата с темите, че винаги отварят и допълнителни теми. И това колко години получил някой, който прегазил дете не е по темата,  много други неща не бяха по темата. Ако ще я карате само по темата, отдавна да бяхте приключили - Акушерка преби бебе...бебето е в лошо състояние...тая е изрод, да я пребием с камъни, да й пребием и децата...ооо показаха родителите най-сетне, знаем как се казват, как изглеждат, че и къде живеят...акушерката я съдят, ама сигурно няма да я осъдят... бебето се подобрява... вероятно няма да има последствия за бебето...
Темата явно се изчерпа, време е за ключ, защото иначе темата ще продължи да набъбва.

# 2 784
  • Пловдив

Аз пък мисля,че имаш проблем с някой от пишещите тук и с доста от постовете ти индиректно я провокираш и предизвикваш,защото явно те кефи да си разменяте любезности,но апелирам да го направиш на лични съобщения,защото не му е тук мястото! Това е мое лично мнение,ако искате продължете....... Разбира се,че имам опция

# 2 785
Как не ви писна да си чешете устите с тия смени незнам. Казаха ви го сто пъти - нарушения ред за дежурства е едно от многото свинщини в тази болница, но не може да е причина за зверското деяние.

Това не може да единствената причина, но може и да е част от причините. Всяко едно нарушение трябва да се преследва и наказва.

Коментирахте ли вече, че от Токуда са казали, че Никол няма да има увреждания? Олекна ми. Сега остава онази да я затворят за дълго...

http://offnews.bg/news/%D0%97%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5_1875 … D1%8F_497626.html

Ох, дано, дано да е вярно -явно нещата се развиват добре за сега. По принцип при такава травма на малко бебе - трудно се казва нещо на 100% -ще я следят дълго време как ще се развива! На мои познати бебето беше падало от кошчето за кола и до 3-4 годишна я следяха дали няма проблеми с развитието си!

# 2 786
Отново ще напиша : НЕ оправдавам акушерката и не смятам, че за едно такова деяние може да се намери оправдание. Аз също иска тя да бъде осъдена и наказана!

Но също така искам болницата да бъде закрита!
Това не е болница, а къща на ужасите!

# 2 787
Не видях новината за състоянието на детенцето, но ако е истина, че изследванията са добри съм направо щастлива.
36 часови дежурства са неприемливи, освен ако не го налагат обстоятелствата, както е било в Токуда - борили са се за живота на бебето и смяна на екипа би го застрашил. 24 часови такива са ок. Наредбата, която цитирах гласеше, че е допустимо дежурство след нормална смяна. След това се изисква да има нормална почивка. И да, редки са смените в които персонала не почива (не е нормален и пълноценен сън, но не е и изнемогване).
В спешните отделения е по-тежко, защото наистина не спят, ако имат тежка нощ.
Закона казва, че за седмица не можеш да работиш повече от определеното време и между циклите трябва да почиваш.
Как точно си представяте смяната на един лекар в спешното?
Идва пациент, 10 минути преди приключване, муждае се от животоспасяващи действия и лекаря го зарязва, за да попълни картона и да го предаде на другата смяна ли?

# 2 788

Но също така искам болницата да бъде закрита!
Това не е болница, а къща на ужасите!
И защо да бъде закрита? Защото е по-лоша от другите болници ли? И с какво е по-лоша от Тина Киркова, примерно...?
Затова, че там се случил този изрод на работа изобщо не значи, че болницата е виновна. Тази Емилия съвсем успешно можеше да работи и другаде.

# 2 789
Много се радвам, че засега всичко с Никол е нормално.
Дано наистина няма последици, дано.  Praynig
Но родителите ще живеят в страх отсега нататък, докато се уверят, че всичко с бебчето е наред. Не мога да си представя страховете, които изпитват.

Общи условия

Активация на акаунт