Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 136
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 2 805
Down Under , защо сравняваш лекар с мед. сестра и санитарка?  newsm78 Shocked Rolling Eyes
На всички ни е ясно, че има професии и извънредни ситуации, при кои се налага да се работи повече от обикновено, но тук става въпрос за пестене на пари от транспорт! 36 часа е безумие!
После се чудите защо персоналът е груб и стават грешки, но като не сте лично засегнати, тогава всичко е наред и тези дежурства не са никак тежки Rolling Eyes
Аз така и не разбрах как се изпуска новородено?
A и това с подпирането на шишетата през нощта масова практика ли е или е специалитет само на тази "болница"?
Искаш да кажеш, че труда на лекаря е по-лек ли?
Те са екип и работят заедно.
Драмата на съвременната система е, че кара лекарите да стават чиновници.
И е повсеместна, а не само в България. Карах МБА с лекар анасезиолог и го питах, защо се занимава. Каза, че административните му функции с повече от професионалните.

# 2 806
Собствениците, ръководството, персоналът и техните близки със сигурност не желаят тази болница да бъде закрита, но това не е в интерес на пациентите и здравната каса!
В тази болница има много злоупотреби и давайки им още повече пари, тези злоупотреби няма да спрат!
Най-малкото, което би трябвало да се направи е да им спрат кранчето от здравната каса.
А това, че има злоупотреби и в други болници не означава, че тази трябва да бъде възнаграден, като и отпуснат още повече пари!

Смешно и нелепо е да се сравняват лекарите със сестрите и санитарите!

# 2 807
Aбе, аз такъв трол като тебе за целия си форумски живот не съм виждала  Sick
То бива, бива, ама.....

# 2 808
Браво на Никол, дано животът й поднася вече само положителни емоции!

Единственият начин да се нахранят едновременно 5-10-20 бебета според мен е този, освен ако не ги занесеш на майките.
Защо са избрали акушерката да ги храни, вместо да ги дават на майките за кърмене...не знам.

Тази имаше за гледане 4-5 бебета и доколкото видях не огладняха едновременно. Всяко яде по различно време, така че не е чак толкова невъзможно да е хранят като тя им държи шишетата. Пък и не вярвам всичките майки да са отказали кърменето. Нищо не налага този начин на хранене.

# 2 809
Тази имаше за гледане 4-5 бебета и доколкото видях не огладняха едновременно. Всяко яде по различно време, така че не е чак толкова невъзможно да е хранят като тя им държи шишетата. Пък и не вярвам всичките майки да са отказали кърменето. Нищо не налага този начин на хранене.

А кой ще спи през нощта?
Друго си е да подпреш шишето  Rolling Eyes

# 2 810
Важното е, че за малката душичка няма да има трайни последствия. Дано това да е първата и последната и среща с неподправеното зло, в чакащия я  (дано 100+ години) пълноценен живот.

Прочетох и тук и на други места призиви за хуманизъм към дявола, извършил деянието. Има зло, на което може да се противостои само с адекватно по сила срещуположно зло. Казано на езика на цивилизацията - за зверското престъпление трябва да има адекватно наказание. Точно в този случай не по юридическия (по него винаги могат да се изсмучат), а по човешкия закон НЯМА СМЕКЧАВАЩИ ВИНАТА ОБСТОЯТЕЛСТВА. Преди повече от половин век доктор Виктор Франкъл доказа в условията на лагерите на смъртта, че няма външни обстоятелства, които да провокират злото у един човек, напротив, тежките условия  пораждат (у човека!) емпатия и желание за взаимопомощ. Т.е. - не ниска заплата, не тежки смени, не житейски загуби са провокирали зверското деяние. Емилия е социопат, който не разбира и не приема вината си. Човещината следва да се проявява към човеците, не към зверовете. За Емилия това значи адекватно наказание. Аз лично вече изразих дълбоките си съмнение, че ще бъде такова (за което някои ми сложиха диагноза "мазохизъм"), но това е друга тема.
По отношение на "горките" и деца. Става въпрос за, ако не се лъжа, пълнолетни и изградени личности. Личности, които имат право на избор. Надявам се, независимо, че са отгледани от социопат, да съумеят да запазят човека у себе си. Никой не съди децата за делата на родителите, дори когато последните са изроди. За щастие, това не се предава по наследство.
.

# 2 811
  • Куциндрел
Практиката в родилните отделения е да не хранят бебетата през нощта. Последното им хранене е някъде към 1 часа и след това чак в 7 сутринта.
Но там където раждах ми казаха, че ако някое бебе не се успокоява, то те му дават да яде. Като цяло повечето бебета спят. Всяка сутрин питах акушерката, която ми носеше бебето, как е минала смяната. Та те си споделяха....

# 2 812

А кой ще спи през нощта?
Друго си е да подпреш шишето  Rolling Eyes

Е нали не спели, по 24 часа бачкали. Почти повярвах.

Ceca, при нас последно ги хранеха около 2-3 ч., явно и там тогава им е била практиката, след това като огладнееха към 4 горките ревяха до 6 ч., ама нито минута по-рано не ги даваха  Twisted Evil

# 2 813
  • при късмета
Така се радвам за прогнозите за бебето. Не съм се молила така за някое бебе до сега. Дано това е целия й лош късмет за целия й живот и от тук нататък само хубави неща да се случват на това бебенце

# 2 814
В & С едно нещо не каза за Емилия, за вината й, за това,че се радваш,че бебето е добре - само за болницата, само! Няма такъв човек просто  ooooh!

# 2 815

Има една статия "най-предвидимата трагедия" много вярна!!! Няма какво да пищим. Обществото трябва да си проме и съзнанието. Защото, ако не го направи сега, когато се случи следващия инцидент, няма да има право да пищи пак.

Сериозно ли няма да имам право да пищя? И кой ти каза, че трябва да си променям съзнанието за да очаквам да няма подобни "инциденти"? Изобщо защо пишете такива вопиющи глупости в толкова сериозна тема, ами не отидете в темата за кифлите например?
Защото не съм кифла. Точка.

# 2 816
  • Телиш/Плевен
Много ме радват добрите новини за Никол. Дано скоро я изпишат. Praynig
Вероятно е рано за окончателни прогнози, но много силно вярвам, че наистина няма да има никакви последствия за нея и ще расте здраво и щастливо дете.

# 2 817
В & С едно нещо не каза за Емилия, за вината й, за това,че се радваш,че бебето е добре - само за болницата, само! Няма такъв човек просто  ooooh!
Не е вярно това, което си написала! Това е долна лъжа!
Многократно писах за Емилия!

Според мен тези, които се захванаха за смените, нямат за цел да оневинят тая жена, а да обвинят И Болницата.
Tочно така!
За мен акушерката е виновна и трябва да бъде наказана , но и болницата също има вина.

Отново ще напиша : НЕ оправдавам акушерката и не смятам, че за едно такова деяние може да се намери оправдание. Аз също иска тя да бъде осъдена и наказана!
За бебето също бях писала, но явно модераторите са го изтрили.

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 18:29 от B & C

# 2 818
  • София
В & С едно нещо не каза за Емилия, за вината й, за това,че се радваш,че бебето е добре - само за болницата, само! Няма такъв човек просто  ooooh!

В & С е една от малкото с адекватни мнения по темата. Ако повтори за поред път, че емилия е "изрод", това няма да предотврати други подобни случаи. Забраната за 24-часови дежурства, спирането на държавното финансиране за болницата или закриването ѝ, могат в голяма степен да ги предотвратят.

# 2 819
В & С едно нещо не каза за Емилия, за вината й, за това,че се радваш,че бебето е добре - само за болницата, само! Няма такъв човек просто  ooooh!

В & С е една от малкото с адекватни мнения по темата. Ако повтори за поред път, че емилия е "изрод", това няма да предотврати други подобни случаи. Забраната за 24-часови дежурства, спирането на държавното финансиране за болницата или закриването ѝ, могат в голяма степен да ги предотвратят.

Добре де, това въртене на едно и също несъстоятелно нещо ще го направи ли по-състоятелно? Каква е връзката между 24-дежурства, спиране на държавно финансиране и т.н. със жестокостта проявена в този случай?
Ей затова всяко чудо е за три дни. Защото се намират достатъчно на брой хора с неадекватни мнения, които обаче по някаква закономерност най-бавно се измарят да си повтарят неподкрепените с нищо умозаключения. На останалите им писва и остават с обичайното чувство за безнадеждност.
Отписвам се от темата и доколкото си спомням за първи път в тема обявявам това си решение.

Общи условия

Активация на акаунт