Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 269 520
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 5 010
Именно,това че официално болницата прави един график,а на практика-друг,означава,че трябва да носи отговорност.Огромно значение има стреса и то при такива смени,това че не се е чуло/че не е имало чак толкова брутални прояви,не значи,че не става и че няма да стане.Какво е направила болницата по отношение условията на труд?
 Сещам се сега за детските градини-също за проявите на насилие и небрежност.И там ли няма никакво значение,че една жена се грижи за 20 деца?

# 5 011

Сещам се сега за детските градини-също за проявите на насилие и небрежност.И там ли няма никакво значение,че една жена се грижи за 20 деца?
Грижи ли? Аз не съм видяла която и да е леля в детската да се грижи за децата.
Аз също съм под напрежение и стрес и не си избивам клиентите. И знаеш ли защо? Защото клиентите ми са големи хора и трудно бих могла да им посегна без те да ми отвърнат.
 А пеленачето няма как да отвърне и е лесна боксова круша за безнаказани мръсници.

# 5 012
  • при късмета
Добре де! Нали и колежката с която са разменили смените, в един момент и тя трябва да вземе двойна смяна? Нали часовете за седмицата/месеца са едни и същи и ако ти вземат смяна и ти почеваш повече, в един момент е обратно, трябва да работиш повече, за да може да почива този който ти е взел смяната. Защо не е изтрещяла другата акушерка? Или изобщо която и да е друга, нали не мислите, че тя се е сменяла само с една колежка?
Забравяте, че другите бебета са бити по друго време. На този изрод просто това му е маниер на работа, разберете го. А това си е чисто индивидуално, до човек е. Ако изобщо тя може да се нарече човек. Знае, че има камери и толкова спокойно си пердаши бебето, с абсолютно чувство за безнаказаност. Не ѝ е за първи път със сигурност.
Аз съм склонна да търся вина и в охранителната фирма. Там където има камери, обикновенно е наета външна, лицензирана фирма за охрана и те си отговарят и за видео наблюдението. Не вярвам на самата болница да е било задължение да следи записите, а на самата фирма. Защо те не са сигнализирали в болницата? И за случая с конкретното бебе и за предишните. Нали им се плаща за това видео наблюдение?
В този случай цялата вина си е на изродката-акушерка. Трябва да понесе цялата.
не, че и според мен административното наказание на болницата беше достатъчно. Пак казвам, според мен и болниците трябва да носят наказателна, а не административна отговорност. По закон наказанията са различни.

# 5 013
Прави сте, че не всеки при преумора би реагирал по този начин и все пак не е случайно, че има правила, които трябва да се спазват. Не е случайно, че се правят графици и тези графици не могат да бъдат променяни само защото на някой му се е приискало да спести пари от транспорт. Това се е правило системно със знанието на ръководството.
В тази болница има недостиг на персонал, а наличният е супер изнервен и груб. За лекарите ако трябва да съм честна не съм чула нищо лошо, но медицинските сестри се държат отвратително, дори и днес след шума, който се вдигна около тази болница.

# 5 014
  • при късмета
То и преумората отдавна не е причина, дори за измисления ѝ адвокат, който се опита какви ли не простотии да изтъкне като доводи. Само тук за акушерката преумората още е оправдание  ooooh!

# 5 015
То и преумората отдавна не е причина, дори за измисления ѝ адвокат, който се опита какви ли не простотии да изтъкне като доводи. Само тук за акушерката преумората още е оправдание  ooooh!
Ката малки деца сте.
Разберете, че това му е работата и му влиза в задълженията да направи всичко възможно за да бъде оправдана клиентката му.
Преумората не е оправдание, но при някои хора може да бъде предпоставка.
Проумейте, че законите не са измислени със цел да тормозят въпросната болница, а има основателни причини за тях.
Не може да си променяш графика както ти скимне на теб!

# 5 016
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не съм професионалист, разсъждавам си
тази жена не е отишла да ражда в дома на акушерката, тя е влязла в болницата и като пациент и клиент на болницата е пострадала. болницата не е оправдала доверието и очакванията и, даже напротив.
точно за това болницата трябва да плати - за страданията, за боя и последствията от него.

акушерката е била детето. тя трябва да понесе личната отговорност за побой, опит за убийство и всичко останало.

не може болницата да не носи отговорност за това, което е допуснала да стане на нейна територия, от неин служител.
и в никакъв случай лицето не може да бъде оправдано за това, което (лично) е извършило.

и за да не тръгнат пак споровете: не оправдавам акушерката, но не искам и болницата да се измъкне.
защото както вече се писа, акушерката ще бъде съдена, може би даже ще бъде осъдена  Rolling Eyes ,
а болницата е наказана административно и край.
аз не разбрах само предписания ли са дали или има глоба.
както ще ги накара да променят системата и да направят така, че да не се повтори? глобата ли? че тя сигурно е в размер на цената за раждането, която тази жена е платила.

# 5 017
Отново смесвате наказателната отговорност, която е на извършителя, с административни нарушения и т.нар. тук negligence (не знам как се нарича в БГ), но с такъв иск от страна на родителите може да се търси обезщетение от болницата. Повдигнатото обвинение е от прокуратурата за криминално деяние.

Родителите може и да са повдигнали иск за обезщетение. Такива почти винаги не са публични, а може да имат и споразумение, в който случай няма да се обяви публично.  

# 5 018
не съм професионалист, разсъждавам си
тази жена не е отишла да ражда в дома на акушерката, тя е влязла в болницата и като пациент и клиент на болницата е пострадала. болницата не е оправдала доверието и очакванията и, даже напротив.
точно за това болницата трябва да плати - за страданията, за боя и последствията от него.

акушерката е била детето. тя трябва да понесе личната отговорност за побой, опит за убийство и всичко останало.

не може болницата да не носи отговорност за това, което е допуснала да стане на нейна територия, от неин служител.
и в никакъв случай лицето не може да бъде оправдано за това, което (лично) е извършило.

и за да не тръгнат пак споровете: не оправдавам акушерката, но не искам и болницата да се измъкне.
защото както вече се писа, акушерката ще бъде съдена, може би даже ще бъде осъдена  Rolling Eyes ,
а болницата е наказана административно и край.
аз не разбрах само предписания ли са дали или има глоба.
както ще ги накара да променят системата и да направят така, че да не се повтори? глобата ли? че тя сигурно е в размер на цената за раждането, която тази жена е платила.

+1

Това е и моето мнение. Болницата е допуснала това да се случи. След като приемат жената за раждане, след като й вземат бебето да не е при нея, никаква отговорност ли не носят за него? Това са правила на болницата. Акушерката трябва и ще бъде съдена, но болницата също има вина. И смятам, че ще има по-голям ефект, ако болницата понесе отговорност и я глобят както заслужава. Има хора, осъдили общината, че са паднали на заледен тротоар, а болницата не носела била отговорност за бебетата, които взема от майките.

# 5 019
  • при късмета
Болницата получи административни наказания още в началото.
Според нашите закони болницата не може да бъде подведена под наказателна отговорност. Т.е по НК. Аз съм твърдо против това, но това е положението. Болницата получи наказание, според закона, защото според наказателния не могат да ги подведат, как не го разбрахте. Глобиха я, и какво? Глобата не е справедливо наказание в такива случаи.
За обезщетенията, да могат да имат претенции и искове пострадали.

Преумората не е оправдание, но при някои хора може да бъде предпоставка.
А ти трябва да разбереш, че въпросния бърнаут за който не спря да пишеш не е това. Ако беше щеше да е изтрещяла на момента. Това щеше да е единичен случай, случил се само и единствено в този момент. Не е бърнаут, защото тя така си работи от години. Ако беше нямаше да ги има другите случаи. Изтрещяваш и на момента правиш някакви глупост. Но тя е една, това не ти е практика. Даже ти може да схванеш разликата

# 5 020
ма ко,ти познаваш ли я жената,та твърдиш,че така си работи от години
Ясно,че иксаш да наложиш мнение,но има и други освен твоето,не по-малко логични.Това се изнесе като инфо,има кой да прецени дали изобщо е вярно.

# 5 021
ма ко,ти познаваш ли я жената,та твърдиш,че така си работи от години
Ясно,че иксаш да наложиш мнение,но има и други освен твоето,не по-малко логични.Това се изнесе като инфо,има кой да прецени дали изобщо е вярно.
Няма нужда да я познава. Доказа се, че не е единичен случай.

# 5 022
Точно това щях да напиша и аз.
Не е единичен случай.
Дано другите дечица пострадали от ръката на това недоразумение са добре.

# 5 023
  • при късмета
Не са само другите деца от същата болница. В началото даваха интервюта от Самоков, още в началото на кариерата й е действала по този начин. А е било преди двадесетина години. Там повечето деца са били ромчета и като са се оплаквал и, никой не е обръщал внимание.

# 5 024
Нейния случай е ясен. Един престъпник, който заслужава тежко наказание. Болницата си понесе административните санкции, колкото и леки да са. Би следвало, този случай да доведе до преразглеждане на административната уредба, но... не се надявам много.
Надявам се обаче, че родителите на децата ще получат адекватна компенсация за нанесените щети.

Общи условия

Активация на акаунт