Превенция срещу въшки?

• 23 632
  • 12
  •   1
Отговори
  • Варна
Здравейте! Отдавна не бях писала във форума, но ето че ми се налага.
Проблема е следния: В класа на дъщеря  ми откриха въшки на няколко деца. Започнахме да ползваме ХЕДРИН ПРОТЕКТ И ГОУ. Месец по късно нямахме проблем с паразити. Но още 2 седмици по късно, се оказа, че цялата воня на препарата, която изтърпяхме е била напразна. Дъщеря ми се сдоби с въшки. Ползвахме Виприн лосион който уж убива въшките и гнидите. Изкарах 15 броя въшки, чистих гниди. 2-3 дни след процедурата откривах гниди, които все още пукаха, т.е живи. Една седмица по късно намазахме отново, според упътването. Този път въшките бяха непреброими. Просто УЖАС. Явно този препарат не е достатъчно ефикасен и не се справя, но за съжаление в аптеките не ни предлагат други. Решила съм да изчакам още една седмица и да я намажа пак, за да доубием добитъка  Close
Притеснението ми е обаче, че така може да се заразява до безкрайност. Трябва някакси да се предпазим от следващо заразяване.
Има ли някакъв продукт за превенция на пазара, който да е едновременно ефикасен и да не смърди така лошо както този препарат, който споменах по горе.
Благодаря ви предварително   bouquet

# 1
Добрия стар коктейл- газ, мас и оцет вече не се ли използва?
Като дете ме мажеха постоянно с тая гадост.

# 2
  • Пловдив

Действа безотказно.
След това разресваш с гребен с памук и въшките остават на памука.Гнидите вече ръчно трябва да се чистят

# 3
Цитат
Профилактика
За да не ви нападнат тези гадинки, разресвайте косата си два пъти седмично с гребен, потопен в чаша с топла вода, в която са добавени 10 капки масло от чаено дърво.
Сега го видях, но не съм го прилагала.
За моята дъщеря сме ползвали един препарат, който се нанасяше след измиване на косата и имаше мирис на портокал, беше много ефикасно. За съжаление, не помня името. Беше доста отдавна и вече не ми се е налагало.
Каквото и да ползваш, дори и да ги измориш, процедурата трябва да се прави няколко пъти в интервал от 15 дни. Целта е да се умори някоя пропусната гнида, която до 15 дни се излюпва. Самите гниди не винаги загиват. Важното е  останалите живи да не доживеят до зрялост и започнат наново да се размножават.

# 4
  • Варна
Като дете ме мажеха постоянно с тая гадост.
Най-доброто

# 5
  • София
Не знам за превенция, уж този Хедрин вършел чудеса, но явно не е така. Есента в детската градина на сина ми плъзнаха въшки. Той имаше, аз имах... Ужас! Мазахме с разнообразни аптекарски мазила, нищо не помогна. Опрях до газ, мас и оцет- всеки ден, през ден... И много ресане! С едни ситни гребенчета, които вървят с повечето препарати за въшки.
Това, което правех аз в край сметка, беше всеки ден след детска градина да реша детето върху бял чаршаф, така въшките падат и се виждат лесно. Правех го с надеждата, че и да има въшка, има шанс да я махна преди да е снесла.
И профилактично поне веднъж в седмицата добрата стара комбинация от газ, мас и оцет....
Успех с борбата!

# 6
Тия шампоани и препарати са гОла вОда  Whistling Газ + мас + оцет - нашето старо детско спасение  Mr. Green

# 7
  • гр. София
Тия шампоани и препарати са гОла вОда  Whistling Газ + мас + оцет - нашето старо детско спасение  Mr. Green

Много точно казано! Препаратите в аптеката не стават за нищо! Комбинацията от газ, мас и оцет предпазва и от повтроно заразяване за поне седмица, за това може и през седмица. Отделно, че ако се има търпението да се постои поне 3-4 часа с тази ефективна (смрад) комбинация - после няма живи гниди със сигурност Simple Smile

# 8
Масло от чаено дърво зад ушите и на няколко места по скалпа - това като профилактика.

# 9
  • Варна
Благодаря  ви за отговорите   bouquet

# 10
  • Кьолн
Сбъдваща мечти,можете ли да ми кажете от къде купувате това масло? Предварително благодаря!

# 11
Има го във всяка дрогерия - ДМ, Мюлер, Росман - за Германия става въпрос.

# 12
Защо ми се струва, че съм го мяркала в аптеките това масло?
Попитай и там.
Моя близка си поръчва преди няколко години да й го доставят в една аптека.
Сега не знам как е.

Общи условия

Активация на акаунт