КАНАДскА пролетно-лятна тема 58

• 98 180
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Имам един въпрос най-вече към Ванкувърки  Simple Smile. Трябва ли да си вземам дебели фанели, зимни ботуши и т.н. за предстоящия зимен сезон? Кацаме септември. И другото, което исках да питам е- на каква възраст децата започват 1ви клас? Четох някъде, че е на 5 и 1/2.

# 91
Аз като казвам, че учат само  език имам предвид, че учат и математика и английски и другите науки (малко биология, география и т.н.), но всичко това в много лесно поднесен начин за децата. Няма никакво напрежение. Няма нищо общо с това, което е в БГ.  Аз си спомням как стоях над главата на сина ми  и пишехме домашно след домашно (предполагам и ти си така сега), а тук когато дойдохме го записаха направо в 6-и клас. В БГ завърши четвърти. Пети клас никога не е бил Simple Smile. Но толкова му беше лесно, че понякога и скучно, защото имай предвид, че тук дори и в 5- клас, все още повтарят събиране и изваждане на трицифрени числа. Просто е много улеснено и няма стрес. Новите неща ги учат много улеснено, достъпно.
Като цяло до 8-клас е много улеснено, гимназиалното образование вече е по-трудно и натоварено. Не се тревожи за нищо, ще и е лесно, интересно и забавно в у-ще.  Децата свикват много бързо, ще си намери и приятелчета.

# 92
.....В кой клас би трябвало да я запишем на 9 г., и как стои въпроса с обучението на англ., тя учи в момента всеки ден, но не бих казала, че нивото й е добро. Деца като нея в началото само англ. ли учат или всички предмети? По цял ден ли са на училище или само до обяд? Моля за малко инфо въобще за училищната система, особено ако има специфика за Торонто.
.....

В Онтарио детето ще бъде в нормален общ клас и ще му се назначат допълнителни часове по английски език ESL (English as a second language) в рамките на учебния ден. Примерно по време на музика или на физическо. Отива при учителя по ЕСЛ и учи английски не като английски сам по себе си, а учи по материала, който се преподава по различните предмети. Такива специални ЕСЛ часове може да са му необходими 1,2, 3 години.

Няма значение на колко навършени години е детето на първия учебен ден, а в коя календарна година е родено, за да бъде записано в определен клас.

Учебният ден е от 9 до 3. Wink

# 93
  • София
Благодаря!   bouquet

# 94
Здравейте,
има ли по-евтин начин за изпращане на пратки/колетчета /до 1 кг/ от Монреал до България от Canada Post?

# 95
  • Vaudreuil Canada
Покана за пикник през лятото

Къде - Voyageur Provincial Park - http://www.ontarioparks.com/park/voyageur
Кога - 21 юни 2015, ако времето не е подходящо седмица по-късно на 28 юни 2015.
Има условия за палене на барбекю, така че си предвидете предпочитаните храни и напитки.
ВНИМАНИЕ - Входът е платен!!!

Промяна в датата за пикника

Тъй като от нощес дават да започне да вали и да продължи и утре, че и още няколко дни, пикника остава за другата неделя 28 юни на същото място по същото време.

Мили не съм открила по-евтин начин - единствено ако някой пътуващ се навие да го занесе до там и да го пусне с бг пощи до адреса.

# 96
Здравейте, момичета! Това лято( 12.07-18.07) мислим да си направим тур от Торонто до Отава, Квебек сити, Монреал и до Монт Тремблант. Все още не сме уточнили никакви детайли и затова бих била много благодарна на всякакви идеи за интересни места и събития по това време. Ще пътуваме с дъщеря ни, която е на 7 години.

# 97
  • Лавал-Пловдив
Виж първа страница там има много информация за интересни места в района, събирана от мама миа.

# 98
Kaka_dora, благодаря! Ще разгледам информацията. Не бях обърнала внимание, че вече има публикувани връзки.

# 99
  • Vaudreuil Canada
Покана за пикник през лятото

Къде - Voyageur Provincial Park - http://www.ontarioparks.com/park/voyageur
Кога - 21 юни 2015, ако времето не е подходящо седмица по-късно на 28 юни 2015.
Има условия за палене на барбекю, така че си предвидете предпочитаните храни и напитки.
ВНИМАНИЕ - Входът е платен!!!

Промяна в датата за пикника

Тъй като от нощес дават да започне да вали и да продължи и утре, че и още няколко дни, пикника остава за другата неделя 28 юни на същото място по същото време.

Нова промяна в датата за пикника

За съжаление и за тази неделя прогнозата е за дъжд, така че ще отменим пикника. Аз следващата седмица съм ангажирана и не мога да поема организация - ще сменя датата на 12-ти юли, ако има желаещи за тогава, пък дано и времето да се държи възпитано Simple Smile

# 100
  • Лавал-Пловдив
Писна ми от това време - всяка неделя валежи. Да беше през седмицата ми то - в неделя все. Бяхме готови за къмпинг, даже половината багаж е в колата и се отказахме в последния момент. Сега пак дремане на верандата  ooooh!

# 101
  • Под кленовите дървета
И на мен ми писна яко! Заради променливото време олепихме вирус и като усложнение пневмония. #2gunfire Искам юли и август да са топли и да стават да се понапече детето, че ако не събере малко слънце, зимата ще е ад Sad

# 102
При нас пък е жега .И миналото лято и сега.

32 градуса, задух , има и бриз ,но слънцето 360 дни в годината ярко грее .Много е светло и ясно винаги.
Е ,имахме една градушка и две леки летни бури надвечер последните 2 седмици ,но всичко беше за 10ина минути и пак ярко слънце и никакви облаци почти.

Мъжът ми пренася пясък за преди бетона няколко дни поред и така е изгорял .Аз не се показвам навън ,само в мазето на хладно стоя и под някоя сянка в градината  #Crazy

А какви комари и пчели са плъзнали ,не е за разказване.  ooooh!

Последна редакция: нд, 28 юни 2015, 04:22 от Анонимен

# 103
  • Canada
Ние добре, че си купихме климатик тая година, че не се живее иначе. На последен етаж сме и като се напече покрива, вкъщи настава ужас.

# 104
И в Едмънтън е жега . Днес е 31 утре ще е 33 . Ходим да се мокрим , има спрей паркове наоколо и ги редуваме вечер. Бая топло ми се видя днес , от възрастта ли е незнам , но ако не се разхладим вечер , не мога да спя от жега.

Общи условия

Активация на акаунт