Къде в чужбина за 3-4 дни?

• 6 256
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте,
не намерих тема за кратки пътувания в чужбина - Къде може да отидем за 3/4 дни? Какви забележителности можем да разгледаме? и т.н
Последните 6 години заради детето не съм излизала извън България, но смятам да наваксам.
Ще се радвам в тази тема да споделите идеи за кратки пътувания, без значение с кола или самолет- маршрут, забележителности, хотели, храна и всичко, за което се сетите.
Предполагам, че темата освен за мен, ще е полезна и за много други хора  Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 07:22 от Редактор*

# 1
За 3-4 дни с кола подходяща е Гърция, островите (Корфу, Тасос...). Също така много, много си заслужава Хърватия и Черна гора (Плитвичките езера, Дубровник, Будва, Котор). Достатъчно близка дестинация е и Будапеща, както и два дни в Букурещ + Синая например.

Със самолет става Болоня, Милано + Комо, включително и Рим може да се види за толкова време. Барселона също.

# 2
Ако ще пътуваш със самолет, на практика цяла Европа ти е на една ръка разстояние. Peace Като за начало, аз бих ти препоръчала нещо класическо - Лондон, Париж - разбира се, ако вече не си била там. И двата града са магически за мен.

# 3
  • София
Аз веднага се сещам за Прага, ако не си ходила. Влюбена съм в този град  txtloves

# 4
Може Рим,Венеция!То това,че е за 3-4 дни,някъде близко Турция,Гърция нещо такова! Simple Smile Метеора,Тасос,Кападокия,Истанбул и т.н.

# 5
Аз бих добавила Виена, Барселона - за повечето споменати до тук градове има цели теми с много подробна информация за хотели, заведения и забележителности. Опциите са много, добре е да споделиш някакъв бюджет, така ще може по-конкретно да се отговори кои дестинации ще станат  Peace

# 6
  • София
Както вече са ти препоръчали - всяка дестинация в Европа е перфектното място за weekend break за 3-4 дни. Честно казано на нас например повече дни на подобно място ни омръзва. (В Брюксел или Виена, максимум издържам до 2 дни)

За  3-4 дни ние ходим до Париж, Лондон, Рим, Амстердам, Мюнхен, Мадрид, Барселона, Будапеща, Прага, Атина....

Най-добре си набележете желани дати и погледнете за тогава, кои са най-изгодните полети и дестинацията сама ще се определи!

# 7
Човек има ли пари,навсякъде може да отиде,и навсякъде ще му хареса!Затова където си решите! Simple Smile

# 8
  • София
Точно тези дни си мислех, дали да не отидем до Босна и Херцеговина за майските празници. Гледах снимки от Сараево и Мостар, харесаха ми много. София - Сараево е 600 км, не е много.

Друго, което ме привлича, е Суботица, в Сърбия. До него е и Палич, има красив парк, езеро, и изобщо е приятно местенце. Километрите са същите, но се стига по-бързо заради магистралата. А от там може да се прескочи и в съседна Унгария, до Сегед или Печ, не са далече.

http://travel.rozali.com/po-sveta/mostar-skritata-krasota-na-bos … -hercegovina.html
http://www.nasamnatam.com/slideshow/Subotica-1399-2604.html

# 9
Благодаря на всички за отговорите!

# 10
Истанбул.

# 11
  • Пловдив
Туроператорите предлагат много пакети за четиридневни пътувания - от четвъртък след обяд (вечерта) до неделя. Има възможност до Истанбул, Будапеща с Виена, Прага, Букурещ, Дубровник, Солун с Метеора, Кавала и Тасос, Италия - Венеция, Верона, Милано - на тази последната ходих преди две седмици.

# 12
Милано е град, за който 3-4 дни са предостатъчни. Дори може да се отскочи за един ден с влак до Верона или ако се пътува с уизеър до летището в Бергамо, може едната нощувка да е в Бергамо и да се разгледа и това чудесно градче! (изпитано е, стана много добре, нямаше излишна умора или скука!)

# 13
И аз бих препоръчала да погледнете сайтовете с намаления, където има наистина богат избор на екскурзии. Ние заминаваме сега за майските празници в Дубровник, Будва и Котор. Наскоро бяхме в Будапеща за 3 дни и беше прекрасно. Heart Eyes Иначе съм организирала самостоятелни пътувания и до Милано и Рим (2 отделни) с wizzair и също беше добре.
Милано наистина  е малък град и два дни на нас ни бяха абсолютно достатъчни. После посетихме Бергамо и се влюбих! Там ми се стори много по-прекрасно. С фунирулярето, романтичния стар град, малките калдъръмени улички...  Heart Eyes
Стига да ви се занимава сами да организирате всичко. Истанбул, както бяха предложили по-горе е също добър вариант на сравнително доста близко разстояние. Пожелавам ви прекрасни преживявания, на който и вариант да се спрете bouquet

# 14
@steraki ,  Захир ,    bouquet  bouquet  bouquet
Сайтовете наистина предлагат голямо разнообразие, но от доста години не ги ползвам.
Предпочитам сама да организирам пътуванията, без значение с автомобил или самолет.
Разглеждаме доста повече неща, не сме притиснати от график, избираме по-хубави и по-удобни хотели и т.н Въобще има си доста предимства индивидуалното пътуване.
Просто досега пътуванията са били съчетавани с някаква работа и не ми се е налагало да мисля посока, просто търся какво максимално може да се види там, където отиваме, а ако са били почивки, са били за повече дни.
Сега обмислях пътуване в Гърция за около 10 дни с разглеждане на макс забележителности, но понеже в последния момент се объркаха нещата от към време- дните станаха 3/4 и съответно трябва доооста да променям предварителния маршрут, така, че чак реших да сменя дестинацията. Затова и публикувах темата тук. Може би трябваше да доуточня, че ме интересуват дестинации и маршрути БЕЗ европейските столици, за които  всичко е по-лесно организационно, а и наистина си има и отделни теми.
Може да се поогледам за Милано, Верона, Бергамо щом толкова ги хвалите, благодаря  Simple Smile
Италия и на мен ми е слабост, но в тези градове не съм била Simple Smile
Пожелавам на всички приятни и интересни пътувания  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт