Отговори
# 600
Добро утро! Днес се събудих в 8 часа и като видях колко е, станах паникьосана да проверя защо дребното още не е станал! Оказа се, че си спи диването по корем, така че е вярно за по-дългото спане Simple Smile За съжаление като влизах в стаята вратата изскърца и той се събуди. И май вече и аз съм на вълна чувалчета, защото откакто се върти нощем много се отвива.

Ижинка, няма ли вариант малко по-полека да започнете с детегледачката? Например тя разхожда Никола, а ти си до количката, но така, че той не те вижда. Не помня вашата количка как беше, но трябва да има позиция, в която не те вижда. И ако писне се показваш и после пак се скриваш. Или пък друго, което правя аз - като излизаме с една приятелка и тя го хваща за ръцете и започват да обикалят около мен. Изобщо да си там, но да не се занимаваш с дребното. Той да те вижда, но не през цялото време. Също предполагам, че твоето притеснение си оказва влияние - много усещат диванетата.

Вит Ц давам като изтеглям витамина от ампулата със спринцовка(без иглата, нали) и му го давам директно в устата на няколко пъти.

Аз кухня не мисля да ползвам, яде си детето или от нашите неща, или му правя за него дребна порция. И открих защо не си яде следобедната закуска! Еврика! Напоследък постните манджи му ги правя с кус кус и добавям от зеленчуковите пюрета, които ми останаха. Вчера реших да му направя вместо кус кус ориз. Изяде си всичко, макар и с малко убеждаване накрая. И 4 часа по-късно, когато трябваше да яде следобедната закуска категорично не беше гладен. И явно е от ориза. Ще проверя днес теорията, но такива проблеми не сме имали от доста време.

Топчева, вие сте напред - дребното за една ръка само се върти около оста си  hahaha трябва и за двете да го държа

Хубав ден на всички!

# 601
Пипи,  моето детенце има осем зъба, като последните два бяха долните втори. Голямо мрънкане му удари тогава. А за неспането нощем нямам думи - от няколко нощи откарва по два часа в мрънкащо състоение, буди се по много пъти и скоро го проверявах за още зъби (нямаше де). Така, че нищо не се знае с тези зъби. Много ги мъчат. 

За спането по корем  искам да кажа, моя спи само така от двумесечен. Чак сега започна да спи и по гръб. Въобще не се притеснявайте. Те си се наместват.  А за завиването нямам никакъв шанс да спи завит. Той е като шило цяла нощ и се отказах да го преследвам. Но пък вкъщи е топло.

Хубав ден момичета пожелавам.

# 602
Той си спеше много добре завит с одеалце, но сега е започнал да се разхожда из цялото легло. Мм и влизал при него рано сутринта и каза, че го намерил завит, сгънат на кравай и напреки на леглото. Аз го намерих отвит, по корем, правилно разположен и в долния край на леглото. А в неговата стая е с климатик, защото иначе е голяма жега и се поти, реве и се буди. Така че трябва да е завит. Помня, че доста мами бяха взели чувалчета, аз загледах икейските. Дали не са много дебели - дават ги за температура 16-20 градуса, а в неговата стая поддържам 22.

# 603
Добро утро   bouquet
Голямо затишие в темата - ама така, е като сме по цял по улиците. Трябва да спретнем една среща пак, поне на живо да си говорим  Laughing
Мойто момче е със сополи  Sad Обаче всичко е точно както с предишните зъби - 2 дни само температура, после сополи и кашлица от тях, една нощ неспане и после 2 зъба. Засега сме до сополите, да видим кога ще е бурната нощ  Joy
Иначе по цял ден е прав вкъщи и разхвърля  Joy Сега е някъде в кухнята и чувам как тропа нещо, но не знам какво  newsm78
Вади от чекмеджетата каквото намери, заключила съм само лекарствата. Вчера пък беше прав и подпрян с ръце на мен - аз легнала, и изведнъж се изправи като пусна и двете ръце и стоя така 3-4 секунди  Shocked Ще купувам обувки вече.
Днес съм си извикала баба, да свърша малко работа - включително и фризьор -  newsm44
А за спането - снощи като си легна в 21,30 и чааак до 5 - събудих се стресирана какво става  Joy Така ако може всяка вечер, ще съм много щастлива  Sunglasses

# 604
Нали, голяма паника бях тази сутрин, като се събудих сама без бебешки писъци Simple Smile

Аз всеки ден съм на народния театър, ела за компания Simple Smile

# 605
Danny към колко си там? Днес няма да стане, ама за утре може да се пробвам - с колата до метрото и после - с метрото - отдавна съм го планирала, трябва да го осъществя  Sunglasses А за детето билетче трябва ли?

# 606
Обикновено към 2 часа сме там, но може и по-рано да дойдем, ако се уговорим. Стоим обикновено до към 5 - 5 и нещо.

За метрото по принцип не трябва билетче за детето, аз съм си пътувала без проблеми само с билет за мен. Обаче четох някакви неща, че трябвало да се извади безплатна карта за детето, с която то да пътува и разни такива али-бали. Аз не съм вадила и ако ме питат ще се правя на заплесната и ще обяснявам какви карти, нали децата пътуват безплатно  hahaha досега не са ми искали и не съм сигурна дали важи за метрото. Пътувай смело Simple Smile

# 607
  • София
Каква е тази безплатна карта за детето? Пътувам с метрото по два пъти седмично и досега никой на касата не ми е казвал, че трябва - само моето билетче си купувам. А и не съм виждала други майки да показват такава карта на контрольори.
danny_p, чувалчетата на Икеа са дебели. Ники ползваше две такива от януари до към края на април. За летен има този, но и с него вече му е горещо, затова с нищо не го завивам.
Ще пробвам така както казваш за детегледачката - да съм около количката, но да не ме вижда през цялото време - дано да проработи Peace

# 608
  • София
И аз постоянно пътувам с детето в метрото и нямам карта. Май бяха давали нещо, че за застраховка, нали билета ни включва застраховка ако нещо стане и един вид така детето ни е без. Тя че е безплатна, безплатна е...може би само самата карта се плаща нещо, но нямам идея от къде. Трябва да се поразпита май.

Нямам идея как ще излизаме днес с малкия, че трябва да поизчистя и до магазин да ходя...имаме годишнина от сватбата с ММ (4-ри години) и кумовете ще минат след работа. И колкото и все да казвам, че няма много да се приготвям и ще е неофициално, като си видя мръсната къща и не мога просто....като е хубаво времето и излизаме по два пъти на ден съвсем зарязвам домакинството. То детето реално дори не играе вкъщи - само в кошарата. Прибираме се да обядва и да спи и пак навън.

За уокъра - това което взехме си е кола...не е само уокър. Някак си голямо разхищение ми се видя да давам за уокър само и после за кола която се забутва с крачета. Засега не може да го ползва. Като го яхне е кеф, бибитка и се радва. Но като го изправя да се държи и почва да мрънка. Не е готов още. Ако го извадя на някоя пейка е супер силен и обикаля, но с уокъра не ще. За сега ще му дам малко почивка, че като излезем с него и всички деца го налазват и почнах да се притеснявам, че ще му го счупят преди да стане готов сам да го ползва. Знаете как е....няма как да ги спреш Simple Smile сладурите налазват и хич и не питат Simple Smile

Това от мен...хайде хващам прахосмукачка....

# 609
  • Пловдив/София
Влизам набързо да споделя за обувки, че имаше такава тема наскоро: Взех му от магазин Next v Ringmall, за 16 или 18 лв (не помня). Засега съм доволна, отговарят на изискванията, които бях мернаха някъде за прохождане- равно меко стъпало и лепки, които могат да се регулират. Размер 12-18м, но са му съвсем малко големи и с тях стъпва много по-добре, отколкото с Колев, с които криви (а може и да пораства де).

И още нещо, ама не знам дали не ви казвам късно- тези големите триколки в Комсед бяха намалени за 1ви юни от 269 на 199 лв. До вчера важеше още промоцията. Те стават до 3г и има позиции на седалките и дръжката, абе всичко си имат, отдавна им бях хвърлила око. Взех му за рождения ден от името на баба му (че отсега ме тормози какво да купува) и ще си седи в кашона 2м. Мисля, че не е лоша инвестиция, ако наистина го кара 2 години (от 10 месечни ги дават). Само не знам как ще спи, че нали спи само навън в количка...Но сигурно ще се променят нещата с времето. Лилаво е и много си го харесвам, хайде да идва август  Heart Eyes

# 610
Пипи,съвсем от меките обувки на кик е Sad Тя отначало стъпваше добре,после като се деформираха и взе да се криви и сега като ги сменихме веднага пак стъпа стабилно. Simple Smile
Охх,ако знаете колко неща щях да пиша,ама недоспалия ми мозък... Снощи беше върхаааа-ако искате ми вярвайте-през 5 мин се буди Sad Ши съм първата починала от недоспиване! Grinning
Вит,Ц е пила веднъж ,но беше достатъчни малка да го пие ,при това се и облизваше. Не може ли да се даде с нещо мъничко?
И да се похваля-намерихме млякото-фризолак.Яде го с кашите и с къжичка,сега остава и от шише да започне да пие Simple Smile
Толкова от мен,с размекната суроватка... Grinning като се сетя пак !

# 611
Много благодарности за вит Ц. Дадох със спринцофка, по става. Simple Smile
Гроги съм и нямам никакви сили да пиша повече. Вече съм изперкала много. Аз май спрях да се оплаквам (а може и да не съм, ама кой да помни), че все нещо накриво при нас ама да знаете, че ми е минала някоя черна котка пътя. След болките в китката си загубих гласа, после получих остра ортикария, след тово някакво ужастно скововоне на врата, което още ме придърпва и ходя с шал посред лато. Чакам всеки момент да ми се потвърди варицела на Анди и да видим после Коко как ще я понесе. Дано поне морето не ни се прецака. Отплеснах се, лека нощ.

# 612
  • София
ymemansi, ама много ти се е събрало.... Намери някой да те отменя, че явно ти си го закъсала най-много, а жената в едно семейство е най-важно да е добре, иначе всичко се срива.  Hug

# 613
Има надежда в тоя живот! Дребното днес се събуди в 8.20! За сметка на това вчера през деня едвам заспа, днес предчувствам същите циркове Simple Smile Яде си млякото като се събуди и сега съм му дала филийка да си гризе в проходилката, препекох му я с масло и жълтък и кисело мляко. Можеше и сирене да има, ако някой се беше сетил да обезсоли. Диването обаче е един път - наказала съм кучето в ъгъла, защото иначе дребното си бута ръката с хляба в устата на кучето и то яде, да не е глупаво Simple Smile Simple Smile Simple Smile Между другото май отмина периода на предимно размазване на храна - яде си нормално детето сега.

Я кажете, как изкарвате дечурлигата навън - пълзящите пълзят ли, ходещите ходят ли и най-важното - има ли други диванета, които да ги е гнус от тревата Joy hahaha

Петрова, за народния? Някой друг? Ние ще си се завлечем така или иначе, сигурно към 2.

# 614
  • Пловдив/София
ymemansi, стискай зъби, изтъркано е, но знаеш- период е. Забелязала съм, че и хубавото, и лошото се привлича и като те започне серията, става страшно. Но рано или късно се излиза и се влиза в противоположна серия, при вас- от хубави неща Wink Гуш!

Еспресо, ще се бием за челното място по недоспиване, пък  Laughing Макар че ММ понякога ме отменя, но аз ги чувам и стабилен 8 часов сън не съм имала дори когато той спи при него. Максимум 5 часа май без будене в единични случаи. Тази нощ нали имаше буря и се буди и той през 5 минути до към 12-1, после яде малко и спа до 2 и после ММ се е оправял с него и не знам.

Вие храните ли ги нощем? По-неящните през деня (нарочно не казвам злояди) дали и колко пъти трябва да се хранят нощем на 9м? Аз нали се опитвам да прилагам хранене в просъница към 23.30-00 и после чак в 6 (или дай Боже 7 някой ден). Ама се буди и мрънка, не знам дали от глад. А като е буден яде доста по-малко...

Общи условия

Активация на акаунт