Отговори
# 615
Така, с уговорката, че всяко бебе е различно и това, което работи при нас, със сигурност няма да работи при друг, ето какво мисля за нощните яденета: максимум един път. Дребното яде към 8-8.30 и изяжда 210 мл вода + 7 лъжици ам, което е горе-долу 230 мл ам. Последните дни сутрин яде макс 120-130 мл ам сутринта между 7 и 8 часа. Вече са големи и стомахчетата им би трябвало да работят като на по-големи - тоест нощно време да преработват по-бавно храната. Когато има скок в растежа се буди между 1 и 3 през нощта, яде 100-120 мл ам и заспива. За мен има логика по-честото ядене през нощта да предразполага по-малко глад през деня. Но остава въпросът как да научим ребето да спи цяла нощ. Като беше по-малък дреб и имаше проблеми с нощния сън в леглото му го слагахме в кошницата за кола и спеше там, ако се разбуди само протягах ръка, разлюшквах кошницата и заспиваше пак. Вече са големи за такива методи, но например вариант е количката. Номера е детето да се научи да спи цялата нощ и дори да се разбуди за момент, да си заспи пак.

Ymemansi, стискам палци да се оправяте бързо!

# 616
Пипи, знаеш ли по колко яде преди лягане или кърмиш? Ако е от шише и знаеш количеството, не би трябвало да се буди от глад. Беба от месеци спи нощем с и без скоковете в растежа....НО изяжда 200 мл преди лягане, около 9 вечерта. Ако кърмиш може и да си поцоква по малко за кеф и приспиване и тогава може и от глад да се буди. А и нали кърмата се обработва от бебешкия корем по-бързо от ам. В противен случай може да се буди по навик - за гуш, люш, цокане или какъвто ви е там среднощният ритуал.

# 617
Само да кажа смяна на плана - времето е доста неприятно и няма да правим дълги разходки освен ако не грейне слънце по някое време.

# 618
  • София
Я кажете, как изкарвате дечурлигата навън - пълзящите пълзят ли, ходещите ходят ли и най-важното - има ли други диванета, които да ги е гнус от тревата Joy hahaha
Той пълзи като пехотинец и веднъж само го оставих за малко така и навън и като видях как си влачи дрехите по земята, ми стана лошо. Затова вече само сяда по земята или го държа за ръце и ''ходи''. Трева и храсти не харесваше, но напоследък се пречупи и си позволява да ги докосва.

ymemansi, ще мине и този период - нали знаеш, че най-тъмно е преди изгрева Hug

Вие храните ли ги нощем?
Не. Преди няколко месеца бях по-склонна да го храня нощем, но мисля, че вече е голям и няма нужда от нощно хранене, а ако започна да го храня така се притеснявам, че ще му стане по-скоро навик, отколкото ще е нужда. Вечер му давам 210мл със 7 лъжички мляко, като около два часа преди това е ял пак, така че приемам, че стомахчето има достатъчно съдържание, което да се обработва. Ако евентуално се събуди и изглежда като гладен, му давам вода - две глътки и не иска повече.

Е, какво е това време днес? Чудя се да мятам ли дъждобрана и да ходим навън... Днес по обяд пак имахме два часа с детегледачката - отказа да яде, рева. Само да му се скрия от погледа и изпадаше в истерия. Накрая заспа с малко мляко и жената си тръгна леко притеснена, че е такъв ревлив и отказващ да я приеме.

# 619
Ymemansi - ама верно в черна серия си влезнала  Sad И аз имам такива понякога и много се дразня, обаче се сещам винаги за един лаф на кръстниците ми - "Не стига, че гръм ме удари, ми се и нас.ах"  Joy И ги приемам по-лесно нещата  Sunglasses
За яденето нощем - яде, но според мен за успокоение - нали се кърмим. Буди се в 2 и в 4 (последните нощи само в 4 - ох, дано) и само със сукане заспива. Обаче не е някакво голямо ядене, ами си се лигави 5 мин. спейки, и накрая се дърпа и заспива  Thinking Обаче е факт, че последния месец е +500 гр. и те не са от дневното НЕядене. Което между другото в последните 4-5 дни е много ясно изразено  Grinning Зеленчуковите - тотален отказ, следобедните каши - с 300 зора половината, сутрин - всичко си изяжда, ама с песни и танци. Само кисело мляко не отказва и солети и хляб  Simple Smile И му ги давам на воля, да знам, че поне нещо има в корема.
Мисля, че видях нещо като зъб, ама не е пробил още - само чертичка бяла, горе в ляво. Айде да излиза, че ми писна да готвя и хвърлям Crossing Arms
Купих сандали на К и К - от аутлета до Метро - ми на нормалната цена са си, не на аутлетска. Само навън ще ги ползваме, вкъщи си ходи бос или по чорапи.
Навън лази, ако му сложа одеалото в тревата. Иначе не. Тревата в началото я избягваше, сега къса и яде  Joy Ходи, ако му сложа атипаските, по чорапи не съм го пускала.
Започва да задобрява в следобедното спане вкъщи - до към час и половина откарва, и като се разбуди го гушкам на спалнята и спи още час. Искам да се научи цялото да си го спи сам - дано успеем  Praynig
И последно - вчера забравих да го намажа със слънцезщитно и има текезесарски тен - на чорапи и ръкави  Joy И понеже го мажа с Бочко, си правя извод, че явно върши работа. А му нямах много доверие и мислех за морето да купя нещо по-хубаво. Сега се чудя дали да си карам с него  newsm78
Айде отивам и аз да се опъна  smile3524, то времето предразполага...

# 620
И ние спим вкъщи, тоест дребното спи, а аз гледам хотелчета на морето. Много поспаливо време Simple Smile Дано се пооправи малко, че искам да излезем след закуската. Имам да пазарувам за вечеря, а и да видим малко свят.

Аз чакам съвсем да му омалеят обувките и тогава ще взимам сандали някакви.

Ох, спирам да пиша, че шава от тракането на клавишите ooooh!

# 621
  • София
Здравейте.....аз на това "хубаво" време баш реших да ходя до факултета, че една колежка-приятелка има РД и да я уважим на почерпката. Та метрото от Младост, прикачване на Сердика и до Дж. Баучер и от там до семинарията. Доста се уморих. На отиване ми се размина дъжда, но на връщане бяхме с дъждобран. Скапана съм....

Аз също от много време на храня през нощта.....но Пипи да не се бъркаш, че това значи че спа по 8 часа. Това не е ставало от както съм родила. Имаме поне по 3 будения. Просто знам, че не са за храна. Давам вода, биберон и в най-добрия случай заспива пак веднага.....има и по-лоши случай де.....просто смятам, че е нормално. Будят си се децата и не могат да заспят самички просто. Имат нужда от успокоение - в нашия случай малко вода и биберон - ако не се успокоява го взимам при нас....това последното обикновено го отдавам на зъби.
Будим се в 6:30 сутринта....това си е константа с +/- 15 минути. Не ми пречи много т.к. и ММ става тогава за работа, та се надигаме всички по задачи.

Хайде това от мен Simple Smile Ще се размазвам с един сладолед от Лидл, че ММ е напълнил фризера.

# 622
  • Пловдив/София
Мерси много за мненията. Значи съм права да не храня през нощта, чудя се за храненето в просъница само, не ми пречи засега...Но не знам дали помага. Май обаче наистина трябва да има вечеря 1-2 часа преди вечерното мляко. Ние сме на хранене към 17.30 и после чак към 20 си пие млякото, И ако не е ял добре в 17.30 е много гладен вече в 8 и е нормално да огладнее през нощта. Освен да въведа мляко с биксвити към 7 и после към 20.30 АМ?

Някой питаше дали знам колко изяжда- да, вечер изяжда по едно шише АМ около 200 мл (180 с 6 лъжици). Понякога остават 20-30 мл, друг път изяжда всичко и му давам и малко да суче (по мои изчисления кърмата ми вечер е 30-40 мл, ама не знам де). Но денем не винаги яде добре, само десертите харесва, попара не, зеленчуци не, абе точно както е написала Петрова- само кисело мляко и хляб ако му давам, ще е песен. Ама не е хранително така...

# 623
Моето мвение за междинно хранене в 7 е не засега - ако яде в 5.30 то до 8 има 2 часа и половина, за толкова време няма как да огладнее чак толкова. Дребния яде към 4.30-5 и после чак млякото в 8-8.30. Понякога давам нещо дребно към 7, но днес например изяде две бисквити и после не искаше да си дояде млякото. Имало е случаи, в които не си яде закуската сутрин - но после като дойде време за обяд, малко по-рано, разбира се, отваря уста като пуйче Simple Smile месля си, че имат нужда от определено количество храна за денонощие и ако получават повече например нощем не ядат добре сутрин. А за киселото мляко - аз по едно време давах кисело мляко с плодове следобед, може и с бисквити ако яде. Изяждаше си всичко.

А аз да се оплача - тази вечер беше драматично приспиването, много се оригва, много порева...не обичам такива вечери Sad

# 624
  • София
Включвам ес само, за да споделя, че храненето ни е особено болна тема напоследък.

Мадамата ми следва философията "стомахът ти е колкото юмрука ти и яж, колкото...". Пюрета вече не яде. С единствен успех се ползват:
- сутрешната попара - колкото и да е тя, при условие, че е с 1 сухар...
- череши - 5-6 бр. на 1 хранене
- домати, нарязани и белени - няколко парчета на 1 хранене
- морков, тиквичка, картоф - варени, няколко парченца на едно хранене

Суче, нощем се буди и се успокоява със сукане, но и сукането й е колкото да заспи.

Иначе няма поведение на недохранена. Слиза като раче зад гърба ми от спалнята, обикаля до отсрещната страна, настоява да я вдигна, отива пак зад гърба ми, подпира се с 1 ръка на рамото ми и започва да скача като на батут по матрака, докаот е вдигнала другата си ръка с щръкнал показалец, все едно е на диско. И пак слиза и пак този кръговрат. Лази бързо, бързо, бързо, докато гледа в ръцете си и понякога се блъска в предмети...

Може ли на тази възраст при тази активност да се изхранва основно на кърма?!?!?

# 625
Каминг, тъкмо се чудех къде си. Това всичкото ядене ли е? Малко ми се струва, ама щом суче значи все пак яде.
Аз да си призная не разбирам много и това с храненето го карам малко на усещане, та за чуждите деца съвсем не мога да преценя, но има дни в които моя почти не яде защото аз не мога да му предложа храна и евентуално подавам някоя бисквита или банан или получава някое пюре в буркан. Не се коркам много, че го пускам само на карма. Ама това е рядко де, когато графика ми е много сгъстен и за него остава да го поддържам жив и здрав Simple Smile
Иначе той си яде. Започна диването изведнъж да си хапва стабилно и даже май повечко от необходимото. Едни бузки е направил и не само. Претеглих го днес - качил е подозрително много. Около 400 гр за 10-тина дни  #Crazy newsm78 Ама го заподозрях,ч е някакъв огромен ми се струва и тежи магарето му. Иначе пък сученето почти го отказва през деня. Даже и за приспиване едвам го скланям на моменти. Трябва да му е много изгладнял г*за за да се съгласи. Та сме на нощно кърмене. И то не само да се зашемети, ами си поцоква стабилно и то няколко пъти.
А колко е превъзбуден привечер да не ви разправям. Пищи, радва се, смее се много силно, удря по мен, подстача, ако е в кошарата се друса докато си тресне джуката в рамката. Simple Smile Абе луда работа.
Дано скоро се кротне, че нещо не ми харесва чак така.
Иначе го пускам да пълзи, но не по тревата че при нас много кучета и е минирано. И само стоя до него да махам буклуците, че на всеки се спира. И да ходи го държа, но по-малко.
Аз на буйките на КК още от преди не съм им фен. Така просто, без конкретна причина. Някои много масови неща ме дразнят и все си мисля, че не може да няма алтернатива. Тъпо ми е, че всички купуват от тях. Все едно за задължителни точно техните. Та тоя път бойкотирам и няма да купя. Мисля обаче да поръчам едни сандали на Зизу. Някой ако е купил и има впечатления вече ще съм много благодарна.
Хайде,че ММ ме чака да му обърна внимание  Blush
 Hug

# 626
Здравейте.Ние започнахме държавна кухня от тази седмица.Всичко яде, само вечер супата със сухар малко й се мръщи и правя кви ли не маймунджулъци да я яде.След като дам супа в 20.00ч. в 21.00давам "десерт"карма...нз колко изцоква и заспива. За сега съм доволна,но проблема е , че като задпи в 21.00ч. след три часа се буди да яде пак.Давам вода-не иска. Всяка вечер се буди през 2-3ч. и цока.Друго успокоение няма.Мислех като въведа вечеря супа със сухар,че ще спи нощес...хем го и кърмя преди лягане, но после цяла нощ се буди.
Как да махна нощното будене и хранене????

# 627
Греталинка, ти не можеш да ги махнеш, само хлапето....като е готово. Това е положението, явно си има нужда.
Момичета, вечер всички ли давате (които давате) ам повече от 200, така де, повече от 180 с 6 лъжички? Да не би пиранията да трябва да яде повече се чудя.......

# 628
  • по пътя
Вечер след супата, която яде доста вяло, с някои изключения, давам 7 лъжички мляко, понякога се налага да правя допълнително. После цяла нощ пак си се буди поне два пъти.

# 629
Аз давам колкото изяде. Преди ядеше 210+7 лъжички. Последните два дни яде около 180 мл и ми остава излишък. Направи повече мляко ако искаш, детето знае колко може да изяде.

Последните дни също е голяма драма със заспиването. Май пак е от ревливите периоди, защото като го разлюшкам в количката заспива от раз. Вчера се събуди в 11 и до 1 часа едвам го приспахме, давах храна, люшках, гушках, мазах венци....не и не. Накрая вече не спираше да реве, толкова му се спеше. Стоварих го в количката, заспа от раз, преместих го в леглото и днес пак се събуди в 8.30. Добре, че поспа повече, защото иначе въобще нямаше да оцелея. И днес пак не искаше да си спи в леглото, люшнах го в количката, сгъна се на две и заспа hahaha преместих го в леглото и няма грижи. Период ще да е, не виждам индикации за зъби.

За бебетата на кърма не мога да помогна, за съжаление. Възможно ли е да се будят по навик? Ако бащата вземе детето и го разлюшка, успокоява ли се и да заспи? Аз съм против даването на вода нощно време, така че това не бих го препоръчала.

Общи условия

Активация на акаунт