Отговори
# 75
Момичета ходих да видя моята приятелка с новороденото - толкова далечно във времето ми се видя, все едно преди 10 год. съм раждала  newsm78 А бебето едно малко, фино, а звуците му като на котенце. Размазах се от умиление  Heart Eyes
Мойто бебе пак не искаше зеленчуковото пюре  newsm78. Правя му любимите комбинации и не и не. Обаче може да суче нон стоп. Зъби ли са, какво ли, ама що зеленчук изхвърлям  newsm78

# 76
  • София
Mrs.Petrova, и при Никола има някаква промяна в яденето на зеленчуци. Не че ги отказва тотално, но въобще го няма предишния ентусиазъм, с който си хапваше тиква с картоф, морков с картоф (обожаваше ги). Дори не успява да си дояде цялата порция. Или е някакъв период, или вече си оформят вкусовите предпочитания. Дано да е първото, защото ако възнамерява да оказва зеленчуци, няма да се разберем.
Lunno momi4e, смених количката е силно казано, но и двете са ми в употреба, според случая, но забелязвам, че лятната не му е толкова удобна, колкото другата.
Astined, дано бързо да се оправи младежът.
ymemansi, беше писала, че си имала среща с проектобавачката - как мина? Дай идеи как я намери - от познати или чрез агенция? На час колко взема? Още някакви съвети какво да разпитам евентуалната бавачка при интервюто? Ще ми се наложи и до такава да опрем, защото днес бях до офиса и трябва официално да се върна от 1ви август, а неофициално от колкото е възможно по-скоро, та ще трябва да се доверя на жена да гледа детето.

# 77
Мерси, Пипи Simple Smile И твоят дребчо е голям сладур, а каката и дребчовците на Фиона са ми любимци отдавна Simple Smile

Фиона, успяхте ли да се приберете безпроблемно? Дано не ви е наваляло.

И за да не се обърка някой, за четвъртък пак съм на линия. Много по-приятно ми е да се разхождам в Южния, тук по центъра е фраш и е пълно с автомобили и пресечки, които гадно се минават. В парка е много по-спокойно и приятно, така че май това лято ще сме редовни там.

За зеленчуците - пробвайте вместо картофи да слагате ориз. Даже най-добре непасиран ориз, хубаво сварен. Дребното така си смени вкуса и сега не иска да погледне картофи, но ако има ориз яде на поразия.

# 78
  • София
Coming къв тоз запис  Joy Няма те цяла седмица и накрая запис  hahaha Шегувам се  Hug
Моя дзвер пак заспа в колата 3 мин. преди да стигнем, и аз пак ще вися да го чакам  Crossing Arms

В депресия съм.

Ходих пак до докторката ни да си говорим за това зачервено дупе. Както преди беше на мнение, че е от еднократните памперси, сега, след резултата от урината и откритите Е-коли, е на мнение, че подсичането е от това. Сигурно не съм споменала, че при нас подсеченото тръгна да минава, докаот го третирахме с какво ли не, включително с кортикостероид, но припламваше при някое "изтървано" наакване в памперса. Щом спряхме мазането, защото не се препоръчва повече от 7 дни, пак сме пламнали още след първото подаване на пластелинче от дупето. А ака в гърне 99% от случаите. Притесненията ми за антибиотиците и чувствителния й стомах, тя пак "успокои", че вероятно стомахът е чувствителен заради тези Е.коли.

На нефролог сме на  14 май. Някой има ли идея по ЗК преглеждат ли в Детско Здраве или там както се казваше клиниката на Ами Буе? Да пробвам там за по-ранен час. Но по каса ми трябва.

Според ЛЛ нямало смисъл да чакаме до тогава съответния лекар да мъдри, трябвало да почваме с АБ от сега, но ще изчакаме още 2-3 дни новата урина - дадохме я тази сутрин на ново място. Лечението било бавно, но славно. Антибиотик задължително по направената антибиограма и после дълго-дълго се пие лекарство всеки ден, по 1/10 част от дозата за стандартно лечение (друго лекарство или антибиотик, това не го разбрах), което можело да продължи и година.

Иначе бебочка прояде - яде си порцията попара сутрин, ей така прояде преди няколко дни малко по малко, яде по-големи порции от пюретата ми, прояде пак зеленчуци без месо, а вчера в парка изяде почти цял банан среден-към-дребен размер.

Та така. Реве ми сееееееееееееееее.  Cry

Как се хващат тези Ешерихиа коли, бре?!?

# 79
Еее Coming недей така де, депресия  Hug
В Детско здраве знам, че преглеждат и по ЗК - там ни пращаха на ортопед в началото. А тези е-коли верно откъде идват? Аз мислех, че са по-скоро чревни бактерии, а може и да е така, че нали при момичетата лесно се пренасят при акане - нали са близо там "нещата"  newsm78
Дано скоро разберете какви са и как се махат и да е здрава малката бонбонка  Hug
Пък в четвъртък ще си те чакаме в парка, да пием кафенца и да се разсееш малко  Sunglasses

# 80
Coming, и аз се чудех как се хващат. Гледала съм филм за кюфтетата в макдоналдс и епидемията в Щатите. Но при кърмаче....не казаха ли лекарите? Дано, дано, дано се оправите по най-бързия и безболезнен начин!
Дани, наваля ни яко, но тествах количката без дъждобран и удържа!
И на теб и на Пипи благодаря за хубавите думи!   Blush

# 81
  • Пловдив/София
Coming, дано се оправите бързо. Моят Бебс също имаше е.коли, но като новороден, май от преносването. Често имало заразяване от майката. Да не би и тя да е имала като новородена и понеже не са лекувани, да са се проявили сега? На Бебс му слагаха 5 дена антибиотик в болницата.

В Детско здраве всичко си е по ЗК.

Ние ходихме на нефролог при "доцентката"- една много възрастна, Арнаудова ли беше, тя е само една в Сф. Не мога да кажа дали съм доволна, нямам база за срванение, но понеже ни се налага сда ходим пак, мисля да гоня Русинов.

# 82
Четох за колите в урината, че се заинтригувах - те причинявали цистит, т.е. е нещо като инфекция. И тези в урината май не са като онези в кюфтетата, поне на мен ми звучи различно. Лекуват се с червени боровинки. Сега се сещам за моя приятелка, която много години се бореше с цистит през месец и накрая се оправи с хомеопатия, значи може и без АБ  newsm78

# 83
Mrs.Petrova , изобщо не знам, че има различни видове... аз за кюфтетата си знам само. Надявах се да е нещо друго де, защото от онези последствията бяха ужасяващи и очевидно протича различно.

# 84
Не че съм много веща, но малкото което знам за Ешерихия коли е, че са бактерии които нормално сди живеят в чревния тракт. Но има и патогенни видове, които разболяват човек. Те могат да се хванат по абсолютно всякакъв начин - не само от месото, а и от зеленчуци, плодове, вода, замърсени повърхности и т. Н. Абе общо взето няма предпазване. А когато попаднат в бъбреците причиняват цистит.На Каминг пожелавам бързо да се оттърват от тях Tired

# 85
Каминг, недей така! Малечка ще се оправи за нула време, ще видиш. Важното е, че сте установили какво се случва и ще предприемете мерски за излекуване на дребосъчката!!!!! Нищо няма да й стане на стомахчето - не даваме  Hug

# 86
Добро утро!
Изместих нощното заспиване по-късно и малкия се поотказа от 2-часовите среднощни общувания. Снощи обаче си заспа по старо му в 19.30 и в 5 сутринта се беше наспал Simple Smile Току що го приспах, та да драсна някой ред преди да съм вдигнала каката за градина.
За срещата и аз ще гледам да дойда. Може да съм там обаче по-рано. АКо е хубаво времето ще гледам да изляза към 10.00 и да не се прибирам, та може да отпраша направо натам. Къде ще се оговорим да се срещнем?
Ижинка видях се с бавачката и се разбрахме. Около 4 лв на час се пада. Аз й предложих твърда заплата и тя се съглази така да е, като ако се налага ще остава и повече. Разбрахме се за 9-18, но в последствие се сетих, че мъжа ми ще трябва да се занимава с каката сутрин и да я води на градина (аз излизам по-рано) и ще й кажа да идва в 8. Тя гледаше друго дете в квартала и я познавам от градинката, та не ми е случайна. Иначе си е мъка с избора. Предишната ми беше препоръчана също. Гледай да ти я препоръча някой иначе има много кукувици.
Каминг Колите са много упорити. Аз имам много често, но не им обръщам внимание, че не ми се разправя и с тях. При мен са от тбъбречните ми проблеми. Оправяйте се бързо.
Асти прибрахте ли се? Как изкарахте, оправи ли се Боян?
А, и за ръката да ви кажа, че съм много зле. Освен цялото натоварване, с което я тормозя в неделя спрях с нея една топка, която щеше да падне върху количката. Умрях от болка и сега съм с оток.
Ей, добре че го написах та да се сетя, че утре ще ходя да ми махат шевовете, така че няма да съм сутринта в Южния. Значи и аз може към 13-14 да се появя.
Хайдя да почвам перални, миялни.... и кафе.
Лек ден на всички  Hug

# 87
  • София
Лунно момиче давам картоф от почти самото начало.
Фиона освен масло, което въведох преди 10-ина дни давам и зехтин- екстра върджин- добавям го непосредствено преди сервиране на храната. Захранването с него започна от 1 до 7 капки и после на око Simple Smile
Моето бебе е в 37 седмица и направо ми скрива шапката- днес поставя рекорди по кратко спане- три пъти по 30 мин. Дано само и съня от 20:00 до 01:00 не се разбие, че съвсем ще я закъсаме  hahaha С яденето сме си все същата трагедия само каши, плодове и мляко.
И аз давам само обикновен картоф. Даже сега в тенджерата се мъдрят: картоф, тиква, броколи, масло. В тази връзка - давала съм само масло, че от зехтин се обрина при мазане на тялото и засега не смея. Защо го слагате след варене? Аз готвя за нея така, както бих готвила за нас - мазнината заедно с другите продукти. Нали тя е за усвояване на мастноразтворимите витамини...
Дени, дай линк откъдето четеш за седмиците и какво се очаква от децата по това време, моля.

Днес е чомпав ден... Големите деца ще ходят на двудневна екскурзия. Дотук добре, ама нямат осигурен обяд нито днес, нито утре. Трябва да им приготвя два обяда. И снощи купувам меки питки от Била, за да им направя Хот-дог. Към 10,30 се вяснах в кухнята и гледам от питките останала една. Мъж ми си седнал с боба и салатата и ги омел.  ooooh! Забравих да му кажа, че питките са само за децата, да яде от грахамовия хляб. И така.... Нямам ход толкова късно, сутринта също. Решавам, че ще им направя сандвичи с кашкавал от грахамения хляб. Да, ама ги изгорих. Станаха на въглени...  #2gunfire Тичам с колата до близката баничарница и сега ще обядват кренвиршки (почти като Хот-дог). Оф, дано няма други изцепки деня, че обикновено като тръгне сутрин....

Аз купих миналата седмица нова лятна количка. Тя ми е само за в колата, че другата е голяма и ми заема много място, пък и с големите деца на задната седалка коша трудно го побирам. Засега съм доволна. На Бертони е, не очаквам да блесне с качество, но за тази цена...

Coming 2 life, моите разсъждения за вашия случай....
Скрит текст:
може и да не са верни, но да си кажа. Щом Ешерихията е в урината, значи подсичането е логично да не е от ако, а от урината. Т.е. може би еднократните пелени и много честата им смяна, или често гърне, така че да не се задържа мокро до кожата ще решат проблема. Най-често увеличаване на някакъв бацил, който нормално се съдържа в организма се дължи на някакъв дисбаланс. Т.е. за съжаление сега като изтрепете Е.коли-то има вероятност да се развият други бацили, защото колито освобождава "терена". За да се постигне пак равновесие в организма ще трябва търпение и време. Ако оправите подсеченото и без АБ, може би ще е добре да го пропуснете. Ако не беше дала стерилна урина и нямаше подсечено дупе как щеше да разбереш, че има увеличено количество на точно този бацил, като нищо друго му няма на детето? Пожелавам новата проба от урина да е ОК и да се оправи малката. Ето, започнала е да хапва!

Чакам да кажете за утре срещата къде ще е и по кое време, че да се намерим. Може би и аз ще дойда по-рано в парка, но като не се познаваме лично няма как да ви намеря. Simple Smile А Южния ми е дива Индия, много рядко ходя там, така че е добре с повечко подробности да е мястото за среща. Лек ден!

# 88
  • по пътя
За обикновения картоф се водих от книгата на Маги Пашова, в която обясняваше, че нещо не можел бебешкия организъм добре да смели , заради голямото количество скорбяла. Честно казано, аз също съм давала , защото го има в готовите пюрета, които бях купила.
По отношение на мазнините, понеже аз самата отслабвам  Mr. Greenи чета доста за хранене, знам, че е изключително вредно мазнината да се подлага на топлинна обработка, особено кравето масло.Аз лично готвя зеленчуците на пара, защото така се запазват витамините и минералите и след това добавям краве масло. Peace
Харесала съм една количка, мисля днес да отидем да я купим, че тази дето си я взех е с толкова къси горни каишки, т.е. реално не мога да го закопчея и да му е комфортно, а ме е страх, че ще падне, особено при вдигане и носене по стълбите.

# 89
Desimira предния път се срещнахме на входа откъм Гоце Делчев, при подлеза. Там има няколко заведения, църквата, която строят и пясъчните фигури. Може пак там да се намерим всички. Иначе си разменихме телефоните - може да дадеш твоя на лични и ще се намерим  Peace
Тази нощ ставахме 4 пъти  Shocked През 2 часа, на кръгъл час. Какво беше това чудо не знам  newsm78
Обикновен картоф и аз давам, ориза не го харесва много и с нещо трябва да сгъстявам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт