Отговори
# 90
Момичета,задължително ли е да се слага мазнина в пюретата,или е само,за да станат по-добре на вкус/Аз досега нищо не съм слагала,само каквото е имало в някои купени,когато съм взимала.И в тази връзка гледам,че в тях има рапичино масло-какво точно представлява?И трябва ли зехтина да се въвежда като нова храна?

А да ви кажа какво е научил Диди-взима салфетки и си бърше дупето  Joy Не знам как го е научил това при положение,че мокри кърпи ползваме само ако положението е много зле да стигнем до банята  Laughing

# 91
  • Точно където трябва
Хубаво е, че може да се срещате! Аз установявам, че ми е най-спокойно и сигурно вкъщи. Още от времето на коликите, като писнеше някъде и само исках да се добера до вкъщи и да затворя прозорците да не ни слушат. То няма и с кой толкова да излизам, всеки си е с различен режим, ние с никакъв. Simple Smile
Още отказва храна. Онази вечер/към 8/ и предложих малко морков. Не пасиран, на парченца и докато ние се храним. Да се почувства като големите. Ами хапна. По никое време. Иначе продължава да хапва трохички суха коричка, но все изтръпвам да не се задави.
Днес бяхме на ваксина, дано няма реакция.
Утре ще я водя при педи, да ми говори за захранването и да видим що не иска да яде.
Да не се окажем и ние с проблем.
От вчера си имаме 3-то постижение-цъка с уста като конче. Аз често и го правя, както и други маймунджулъци и тя се научила. И все ме гледа едно по-различно, хитро, разбиращо. Растат децата и са такива сладури!

# 92
  • София
Coming, не се предавай сега, скоро ще се оправи шикалката, сигурна съм Hug
ymemansi, мерси! Ще разпитам познати, дано някой да препоръча доверен човек, че ми е притеснително да пусна чужд човек вкъщи - не стига, че детето ми ще гледа, ами и в дома ми да се настани. А за ръката какво направиха точно по време на операцията - нещо срязаха или премахнаха? Мен сега на моменти ме пробожда, но аз още не съм имала време да отида за 2ра инжекция и на физиотерапия, та предполагам, че като намеря време и ги приложим тези неща, ще се оправя напълно.
desimira, динамично ти е започнал денят, но поне децата са нахранени Laughing

Момичета, много ми се идва на среща утре, но няма да успея, че ще се подготвяме да ходим на една погача. Приятно изкарване и дано за следваща среща да се вредя.

# 93
Ехааа досега преброих 6 бр. за среща утре, ако не съм пропуснала някой де  Party
Ще си нося одеалото за пикник, да поседнем на някоя полянка, да полазят можещите  Joy

# 94
Ехааа досега преброих 6 бр. за среща утре, ако не съм пропуснала някой де  Party
...
Аз получих писмо снощи, че вместо септември защитата ще ми е в края на май и отпадам от срещата. Ще гледам да напредна бързо с писане, че още не съм почнала даже обработката на данните.
Горките ми деца, ще си отвисят на балкона! Еххх, а тъкмо се бях наканила да започвам бавно, бавно, за да не ми се струпа всичко в края на лятото и сега ентусиазмът ми нещо се изпари.

# 95
Недей да носиш, пръскали са за кърлежи тия дни. Би трябвало да е безопасно вече, но аз бих изчакала, предполагам и другите Simple Smile

# 96
Danny ми то си ми е винаги в колата  Joy
Сега ще проверя кога са пръскали  Peace
Дописвам - на 27 са пръскали, тоест 3 дни ще са минали.

# 97
На бележката пишеше да не се ходи по тревата от 26ти до 28ми.

# 98
Дописвам от компа, за да мога да отговоря на предишните мнения.

Фиона, успех с ученето и защитата!

Ели, прочети за Захранване, водено от бебето - ЗВБ - има тема във форума и в нета много е писано. Мисля, че ще ви пасне повече като метод. А няколко мами казаха, че дават трохички хляб - защо не им давате цяло парче от коричката? Вече са големи и шансът да се задавят е много по-малък.

Фанито, за мазнината в пюретата четох, че е много полезна ето тук: https://zahranvane.wordpress.com/2010/03/18/about-fats/
Аз слагам краве масло напоследък, а преди това давах предимно готови пюрета, които имат рапично масло. Имаше един кратък междинен период, в който не слагах нищо. Напоследък му добавям по малко от нашето ядене, ако позволява, а там готвя със слънчогледово олио, но като че ли е набедено за враг напоследък и не го давам като препоръка.

За количките - аз си карам с летния кош на нашата - Хаук Малибу. Изключително съм доволна и нямам намерение да я сменям. И има възможност горните каишки да се махнат и да остане само на долните, които изненадващо добре държат.

Къминг, бързо оздравяване на малката! Ще се оправи, ешерихия коли са познати и често срещани бактерии, така че няма да е трудно да се излекува.

За срещата - може да се чакаме между 2 и 2.30 на входа от към гоце делчев.

Диването гледа хипнотизиран хороскопа на Алена Joy Joy ще ме спука от смях hahaha

# 99
  • София
Благодаря за подкрепата, момичета!

Десимира - и на теб, горещо!  Hug И за кремчето, и за рецептата, и за мнението по-горе!!!

Реално, и аз това си мислех, ако не бяхме изследвали урината заради НЕНАДДАВАНЕ!!! нямаше да знаем за тези Е.коли. Но пък подсеченото как щяхме да обясним... Нещо ЛЛ ми се мята от едно мнение на друго, та днес при една друга лекарка ще питам - ако може да ми каже ей така на добра воля мнението си. Записах час за нефролог и в Детско Здраве за 7-ми (в клиниката до Зоопарка часът ни е за 14-ти). Нещо ЛЛ напъва да почваме антибиотик, а аз искам да чуя и нефролога (който не знам дали е в неговата компетенция...)  newsm78 newsm78

Та, ако не бяхме се притеснили за ненаддаването, нямаше да знаем. Но пък тогава Шикалка не ядеше и кой знае колко и кой знае какво. Вече има апетит. Току виж наддала. Ами тогава?  newsm78

Щях да пиша, че ще идвам в Южния парк. Още се почесвам, дето се вика  newsm78 За нашата кака никой няма да каже "какво кротко дете"! Ама "не бих казала, че е на толкова години", може да си помислите - мда, не се държи като момиче на почти 7. По-скоро като палаво момче на едва 4.

# 100
Привет!
Драсвам набързо, че заспа в количката на балкона.
Coming за нефролог в Д. Здраве ти писах, вчера май, виж по-нагоре! А иначе моето мнение абсолютно покрива това на вашата ЛЛ с изкл. на бързането с АБ/ не че ще се размине, но поне да погледне антибиограмата и нефрологът/ А ТОЙ е този, който е компетентен по проблемите с пикочо- отделителната система и той лекува инфекции на бъбреците  Peace Повечето щамове Е. коли са нормален обитател на деб. черво, но има и ентеропатогенни Е. коли. А урината трябва да Е стерилна. т.е. в нея не е нормално да има Е.коли или каквито и да е бактерии. Лечението е  точно такова, каквото ви е казала ЛЛ  Peace От теб- спокойствие, хигиена и профилактика , друго няма. Аз ще ти кажа какъв пробиотик да даваш заедно с АБ - нямаш грижи   Wink
 Моята маймунка и тя отказва пак да се храни. Имаше два дни.....в които ми скъса нервите . Купих козе кисело мляко и започнах да давам по малко. Дълго време размишлявах кое е по- малкото зло- адаптирано краве или кисело козе  Crazy Тя пък "цъка" като конче отдавна, но без никой да я е учил. По- интерсно ми е, че след като хранеше плюшките, започна да им бърше муцуните със салфетка и преди 2-3 дни взела четката за коса/ аз много рядко я реша с нея/ и показвала на баба си как се реше  Mr. Green Вчера казала "зайче", но съм сигурна, че е било случайно.
Аз утре имам РД. Сигурно няма да ме разберете, но не ми допада да съм център на внимание и някак винаги ми е странен този ден  Embarassed Мислех да не празнувам, но семейството мисли друго  Thinking Ако успея да наглася "програмата" ще се домъкнем в Ю. парк, но не ме бройте "сигурна"  ooooh!

# 101
Десимира съвсем накратко е описано тук, но пък обяснява поведението поне на моето детенце.
http://www.thewonderweeks.com/, а тук е същото само че на български и има и схемичка https://xedra.wordpress.com/2011/06/28/crybaby-table/.
Относно зехтина, за да се запазят всичките му полезни съставки не трябва да се подлага на топлинна обработка.

Каминг, дано се оправите бързо и да се разминете с АБ  Hug
Фиона успех с ученето и от мен!

За храненето да се похваля -днес Миа яде супа смесена с пюре от круша- беше пълен бъркоч, но само така успях да я залъже та да хапне зеленчуци, че и месце Simple Smile
Иначе давам парченца банан и хляб и си хапва. Не разбирам, обаче, защо ако не е гладко пюрирана манджата й се гади..
Днес дадох и аз най-накрая авокадо. Не зная дали го усети покрай банана, но се изяде. Утре повече Simple Smile Обаче с АМ сме ударили на камък- не ще! Ще се започва търсене на идеалното за нейния вкус АМ, няма как!
Аз количката няма да сменям, моят мъж ме обзаведе с кола, която е достатъчно голяма да ни събере с коша Simple Smile
И въпрос: Само моето зверче ли удря бясно всички играчки в земята. Всичко до което се докопа се пробва дали и колко силно тропа щом се удря в земята?  #Crazy

# 102
И мойто зверче удря играчките в земята, и не само там - в стола за хранене, в масата, и на всяко удряне стиска очите - стряска се  Joy
Днес пък си изяде цялото пюре, при това навън в количката  #Crazy и после си посука малко за десерт  Joy Ми освен навън да го храня всеки ден  newsm78. А пюрето беше странно - сладък картоф, тиквичка и спанак с малко сирене и масло - ще си я запиша тази комбинация  hahaha

# 103
  • Пловдив/София
Дени, много благодаря за линка! Помогна ми да си обясня поведението на Бебс в последно време. По график точно излизаме от периода, а дано. Аз използвах калкулатор да изчисля, че нямах идея на колко седмици сме- на 37.
хаха, оставих баща му да го приспива днес и чувам от стаята писъци и смях, явно ще е тегаво приспиване  Laughing

Не смея да се похваля с нищо, че тъкмо го направя и се влошат нещата. Тази нощ пак спахме зле, буди се 4-5 пъти. Но открих, че горе ни пробива зъбче! Вече стават три, някак изведнъж, мисля, че и 4-тото ще е скоро. И след това да става кротък и добричък като в заглавието Simple Smile)

С дневното спане сме много зле. Леко се буди и вече ако заспи в колата и стигнем след 10 мин някъде, после няма заспиване. От няколко дена нямаме дълго спане, все по 10-20 мин. В количка мноого бавно и трудно заспива също. Май в раницата е най-бързо, но от шум се буди пак леко...Днес е станал в 6, спа 30 мин сутринта, 20 по обяд и 2 пъти по 40 следобед (много съм горда, че след буденето успях да го приспя за още 40). Общо 2 часа дневен сън при 9 нощен с 4 будения е твърде малко Sad

Но пък днес се занимава сам пак както преди по 10-15 минути, даже отново игра с играчките (от 3 седмици ги игнорира и иска само да ходи). Рано ли е за ринговете, хич не се сеща да нанизва, нито да слага чашки и кубчета едно в друго. Но обожава да играем на "дай" и "вземи", всичко подава и се смее, много е сладко.

За утре не съм сигурна и аз, че пътуваме и не знам докъде ще съм с пазара и багажа. Имам 3 страници списъци и пак ще забравя нещо...С пораснало бебе е вече съвсем лудница  Crazy Друго си беше като беше на 2-3 месеца- нося си само гърдите и малко дрешки. Сега буркани, купички, лъжици,шишета, бисквити, солети, плодове иии още хиляда неща. Отнема ни около 40 мин да излезем до парка (ако ще имаме заместено хранене, не в кварталния). Значи за няколко дена път ще ни отнеме около ден товарене в колата Simple Smile)

# 104
Момичета аз възнамерявам да дойда, дано не ми мине котка пътя. Не съм сигурна дали знам кой е входа от към Г. Делчев, но си мисля за един Simple Smile Ще се навъртам там и моля ако ме забележите да ми свирнете. Количката ми е червено Муци, а аз съм с дълга тъмна коса Simple Smile С Дани П сме се виждали, та това може да помогне Simple Smile
Ижинка за ръката - да си призная не знам какво точно ми направиха. Доктора каза, че било много стегнато, аз усещах как дърпат яко нещо, може да са ми разширили някак каналччето, в което е сухожилието. Утре ще го питам ако не забравя Simple Smile
Да се похваля Simple Smile Малкия мисля от днес да го броя официално пролазил Simple Smile Задвижи равномерно ръцете и краката най-накрая, малко недодялано, но пък много уверено. На спалнята и после в неговото легло. Мисля, че ако го пусна на пода ще се ошлайфа за нула време.... за това ще задържа за сега та да си почистя хубаво и да прибера всички малки играчки, фиби, ластици, стотинки...... разхвърляни от кака му. Как ще го опазя от всичкото дребни елементи хич  и не ми го побира ума.
Лека вечер, отивам да чета приказки.

Общи условия

Активация на акаунт