Отговори
# 630
  • София
Да ви почерпя виртуално, днес Миа става на 10 месеца!

Как да махна нощното будене и хранене????
Ако някой намери решение на този проблем, лично ще го черпя ако сподели...  Joy

В тази връзка - два дни давах Дентокинд - нулев ефект. Само дето му се съобразявам да не е яла, пила и т.н. и накрая ефект нямаше нИкАкЪв!!!  #2gunfire Нощес се буди само 4-5 пъти. Трябва да се чувствам наспала се. Врътнах едни меденки рано-рано, явно съм отпочинала...  hahaha   chef Предната нощ се буди поне 20 пъти, сутринта ми идеше да се гръмна. Мазах й венците два пъти. Явно съм била много сънена, омазах се цялата с гела, идея нямам как стана. И нощното шкафче беше цялото омазано, все едно съм се била с тубичката. До венците й дали е стигнало нещо, нямам спомен.

Детска кухня... В петък лелята в аптеката, където поръчвам ДК забравила да ме запише и ми оставиха детето гладно.  #Cussing out За първи път яде на обед готово пюре. Възползвах се от ситуацията и "въведох" риба със сьомга на Хип.  Та, имаше смисъл да ме забравят, ама повече няма да им стъпя! Поръчах на друго място за понеделник от Вълшебник, дано се яде! В сряда сме на консултация и ще взема бележка за държавната кухня. Поне ще знам, че за цял месец е платено и няма опасност да ме забравят просто така!

# 631
Дъщеря ми остави 1-2 нощни будения след като направи 1 г. Мен това ме успокоява и си чакам това време Simple Smile И след 1,3г. май остана твърдо 1 будене. Ще дойдат скоро добрите времена Simple Smile

Дописвам: В четвъртък са ни първите рожденици Simple Smile Можете ли да повярвате Simple Smile

# 632
Не Simple Smile След два месеца дребното става на годинка, и още не мога да повярвам, че толкова бързо минава времето Simple Smile

Между другото и ние наваксваме с нощните будения, тази нощ се приспивахме от 3 до почти 5 Sad със сигурност не беше за ядене, предложих, не яде. И тази сутрин съответно яде малко, на обяд е ял малко...ще видим следобедната закуска дали няма да бъде ометена скорострелно. Или е период, или зъбите най-накрая избиват. Дано се приключи по-бързо.

# 633
Аз пък да ви кажа, момичета, беба вече е с 6 зъба. След последния зор, от вчера видимо има апетит. Стискайте зъби, ще мине периодът и на неспане, и на неядене.
Днес видях един хлапак на година и 3 месеца как целуна земята и като бликнаха едни кървища. .....Как ще я караме от тук насетне??? Ми мен ме е шубе да не падне, да не се удари, да не се задави....ужас. Малко кураж трябва да събера на всяка цена.

# 634
  • Пловдив/София
Аз само да се оплача от кухня "Юначе". Избрахме я, защото е единствена непасирана с АМ, а не прясно. Но не ми казаха, че се води от 1г. И въпреки това десерт с ядоги и ШОКОЛАД дори за 1г ми се стори безумен. А за 9м съвсем...не му го дадох и аз ще го ям сигурно. Иначе имаше леща, небелена, дано не го боли коремчето от нея. Днес яде добре, чак ми го хвалиха, че бяхме с приятели навън и Зайо омете 1/3 пърленка със сирене Simple Smile) След като беше ял малко супа и АМ...Днес дадох повечко вечеря и ще дам по-малко АМ„ стискайте палци това да значи повече спане. Още се чудя за ядене в просъница, вчера не дадох, че легнахме чак в 22 ч и не спа добре, днес ако яде в 20.30 мога да дам в 23ч...ама пък да не го разбуждам така...уф

# 635
  • София
Десертът в единия ден на Беборани беше малинов крем, който не дадох естествено, но го дадох на ММ и той каза, че това не се яде. Еми то с малко захар, малко сухо мляко, как да се яде! Simple Smile Иначе имаше нещо си с банани (крем някакъв) в един от дните и й го дадох. Като цяло десертите преди годинка вероятно няма да ги давам и от държавната кухня, в тях няма нищо полезно по моя преценка.

Nutty, Жорко като беше малък си изби единият преден зъб опитвайки се да захапе един бордюр. После две седмици ядеше със сламка милото. Интересното е, че зъбът висеше с 2-3 мм по-надолу от съседния и мислех, че ще го вадят, а той си се намести с времето и после нищо му нямаше. Но кураж ще си трябва, тепърва им предстои да падат и да се удрят докато се научат.

# 636
Които давате кисело мляко, с каква масленост избрахте? Педката вика 2% и малко ме озадачи, а някак си в лудницата не се сетих да я доразпитам. ...не че съм тръгнала да го давам, ама след някой и друг ден ще пробвам дали ще й хареса на бебата.....

# 637
Desimira 2 дни са малко за дентокинд, той действа с натрупване. Аз не се съобразявам много за преди и след ядене, давам сутрин едно, наобяд ако не забравя пак едно, и вечер две. Педи каза, че може до 6 на ден. А нашия зъб вече се вижда и гледам да съм подготвена. Снощи стана само веднъж в 5,30 и после в 8,30, а иначе се буди в 2, 4, 6 и в 7,30 става окончателно. От седмица давам дентокинд и едното будене го прескача.
А може и да е случайно пък, не знам...  newsm78
За киселото мляко знам, че не трябва да е нискомаслено, защото мазнините са много нужни и полезни за децата. Аз подквасвам киселото мляко сама и си е съвсем пълномаслено. Даже отгоре  става жълта коричка и винаги я давам на малкия да си я изяде  Sunglasses

# 638
  • София
desimira, честит й десети месец на Миа! Да е много здравичка! Ей, значи няма да те виждам при нас, идвайки за детска кухня - много неприятно, че така е станало с поръчката Confused Тя едната леля в аптеката е малко хахава, сигурно на нея си попаднала ooooh!

ymemansi, тези обувки на Зизу и аз ги гледам отдавна. Обаче се обърках вече - едни казват, като проходи да е с по-дебела и твърда подметка, а Зизу обратното - да е тънка, еластична, самите обувки да са от мека метерия... Иначе харесах няколко модела.

Nutty, млякото трябва да е с 3,6% масленост, това е нормалната масленост. Всичко под него е изкуствено обезмаслено.

Днес следобед ходихме до центъра, на един базар, среща с приятели, да хапнем навън - Ники се държа доста прилично, съвсем малко мрънка, предвид че много му се спеше, защото за целия ден беше спал само един час. Иначе вече редовно взе да прави будуване от по 5 часа и в последните дни спи само по веднъж на ден. Все си мисля, че му е рано за всичко това, но няма начин да го накарам да спи, ако не иска.
Иначе нощният сън става все по-зле с всеки изминал ден. Ето, за последните 2 часа се е будил поне 5 пъти. А имам ли късмета да заспя, след максимум 20 минути се буди с рев и аз отново на крака да го вземам, да го гушкам, да приспивам и така до безкрай, по безброй пъти на нощ. Към 3ч обаче вече се предавам и го мятам при на спалнята, поне като ще се будим да не ставам аз. Не знам зъби ли са, отново ли рефлуксът го мъчи нощем, но ми идва да крещя smile3514
За новата седмица съм писала три различни кухни, за различните дни - да видим коя ще се одобри, предвид, че вече няма да е особено пасирана. И десерти му писах, въпреки че са с малко захар - като не иска да яде основното или супата, поне десерта не отказва.

# 639
Ижинка, препоръките на зизу съвпадат с тези на ортопеда, при който бяхме миналата седмица - подметката да е еластична, обувчиците да са от мека материя. Даже каза, че няма нужда да са високи, така де, да обхващат глезенчето. Акцентира най-вече  да са еластични подметките. Не препоръча марки, не бил привърженик на това.
За киселото мляко и аз така съм чела и знам, та затова се озадачих. Пфффф, и без това сама си я захранвам, ще си правя каквото съм чела и смятам за правилно и това е. Аман - колкото педиатри, толкова и мнения!

# 640
  • София
desimira, честит й десети месец на Миа! Да е много здравичка! Ей, значи няма да те виждам при нас, идвайки за детска кухня - много неприятно, че така е станало с поръчката Confused Тя едната леля в аптеката е малко хахава, сигурно на нея си попаднала ooooh!
Ааа, имаме път към вас, ще се видим!  Laughing

Mrs.Petrova, уж съм наясно с натрупването на хомеопатичните, аз затова много много не ги обичам. Явно ще трябва да продължа да давам, пък ще видим.

Какво им давате на децата за перисталтиката и въобще имат ли проблеми? Миа ако не е яла сливи или круши и пропуска ден с акането, което ме притеснява. А вече давам различни плодове, не мога да давам всеки ден сливи и круши. Мислех, че черешите ще имат подобен ефект, но не!

Nutty, в сряда сме на консултация и ще питам за киселото мляко. Тя моята девойка не го харесва, но по-нататък може и да реши да го яде, трябва да съм наясно.

Последна редакция: пн, 08 юни 2015, 09:36 от desimira

# 641
  • София
И аз съм толкова объркана с тези обувки, че не знам......и за сега го пускам по чорапи и навън. То е топло и аз го изваждам на тези меките настилки дето са по площадките. Май както е тръгнало цяло лято ще си откараме така. Уж най-добре бос пък после глезена да бил стегнат, тра ла, ла.....най-добре ходи бос Simple Smile по чорапи де....не съвсем бос.
За киселото мляко и  не каза да е с ниска масленост.....аз естествено хич не се съобразявам.....ми овчето дето взех е 6% още не съм му дала де, а домашното (на Вършец има такова - домашно пише и продавачката каза, че е по различна технология и с по-друга консистенция) та то е 4%. Ми и двете са доста повече от препоръчаното. От домашното му дадох, но само два дни и т.к. подрискаването ни се засили минахме на  строга диета. Я препоръчайте пробиотик - не съм доволн от Биогая...никакъв ефект....имах 5 сашета от родилното подарък на Био баланс бебе - и от тях нямаше подобрение. Сега нищооо не давам, само диета, но не мога и така да продължавам дълго - не може само на ориз и банани - спрях маслото, намалих сиренето много....само попара, препечени филийки, ориз, моркови, и банани. Това три дни вече. Ходи по 2/3 пъти на ден. Сутрешното е що годе добре. Всъщност мен слузта ме притеснява. Не е толкова подрискан иначе. Следобед понякога просто прави огромна бомба в памперса. Не е както преди от всякъде и това вече е доста време. Като слузта се появи миналата седмица още докато уж беше на пробиотик. Може да е жегата, от зъби не знам толкова дълго може ли да е....закъснял резултат от пития антибиотик (който взимахме заедно с Био гая).....иначе вчера на площадката му измъкнахме от устата първия камък...баща  му се разсея, хем му казах да внимава дали биберона му е на устата Simple Smile като гаранция че не пъха друго и по едно време баща му вади камък от устата.  Ужас.....ма камък по-добре от друго като си помисля Simple Smile

# 642
Днес дребното става на 10 месеца Simple Smile И по случай месечинката се изправи от пълно легнало положение без дръжки, за които да се хване, съвсем сам Simple Smile

За перисталтиката не знам, дребното си ходи по веднъж на ден, а като давах череши по два пъти на ден. Отдавна не давам круши/сливи, защото ще стане съвсем епично. Пие ли достатъчно вода/течности? От ключово значение е, защото докато се слюнчеше здраво беше разстроен.

За обувките вече процедирам както с всичко останало за бебетата - не обръщам внимание на всички разнородни теории. Засега е с обувки на кик, в скоро време трябва да му взема някакви сандалки с по-големия номер. Не виждам да криви крака или нещо друго, което да е индикация за проблем. Вкъщи е бос или с чорапи. Навън също съм го пускала бос, но не ми е много комфортно по нашата мръсотия.

За киселото мляко - сигурни ли сте, че не са ви казали над 2%? Само 2 процента е твърде малко. Аз даже загледах киселите млека на тертер, които са ги докарали до 10%.

И мен много ме е страх от всичките падания, ама ще гълтаме успокоителните и с борда крачка напред Simple Smile Simple Smile

Хубав ден от нас!

# 643
  • София
danny_p, честита месечинка!
Вода Миа почти не пие, но пък я кърмя и през деня, така че откъм течности не би трябвало да има проблем. Ще се опитам да предлагам по-често вода, малко забравям.

Astined, за разстройство на големите винаги съм давала само Ентерол. Вероятно при вас проблема идва от АБ, ще му трябва време да си нормализира чревната флора.

# 644
А,момичета,коя марка кисело мляко давате?

Общи условия

Активация на акаунт