Отговори
# 645
Преди давах Лакрима, сега давам Боженци, защото това ядем вкъщи. В общи линии все повече дребното яде това, което ядем и ние.

Я дайте морските предложения за заглавие на нова тема, защото малко ни остава. Напоследък бавно изписваме темите, но да не оставяме за последния момент. Ето едно измъчено от мен, не ме бива с римите много:

На плажа мама се пече, августинче пясъка яде!

Последна редакция: пн, 08 юни 2015, 11:30 от danny_p

# 646
  • Точно където трябва
Плискат сините вълни, Августинче на дупе не седи!
Народа блажено плажува, Августинче годинка празнува!

Нещо ме е ударило на рими. Иначе няма с какво да се похваля. Носа продължава да тече, беба продължава да не яде и така.

# 647
Стана време за море, Августинче не ще да яде

# 648
  • София
Ааа, имаме път към вас, ще се видим!  Laughing
Вече знам Sunglasses Видях ви днес, като пресичахте на светофара Crazy
За перисталтиката нищо не давам, разчитам на АМ, което е с пробиотик и на разнообразието на храни, които яде. Иначе и аз от Биогая не съм доволна и не бих препоръчала.

...Даже каза, че няма нужда да са високи, така де, да обхващат глезенчето. Акцентира най-вече  да са еластични подметките...
Хм, това е интересно и е логично всъщност, защото ако ходенето на босо е най-полезно, то тогава няма какво да поддържа глезена. Значи ще ги помисля още повече тези Зизу.

danny_p, честит да му е десетият месец!

Тази нощ не знам как оцелях. Това дете като се събуди в 3ч и реши, че се е наспало - започна да бърка в очите на баща си, мен да ме скубе, говореше, въртеше се. По едно време му дадох шишето с вода да се занимава и май така заспа.
Днес яде кухня Българче - храната беше на такива парчета, като аз да ги ям, но какво ли се изненадвам като е за 10 месеца до 3 години newsm78 И десертът е с прясно мляко Naughty

# 649
  • Пловдив/София
Ето предложения и от мен:

Иде първото море за АВГУСТОВСКОТО дете!

Ето лятото дойде, хайде, августинче, на море!

# 650
Elliee, много ми допадна плажуването и празнуването. Прекрасни идеи всъщност, всичките, изобщо няма да си правя брейнсторминг за още Simple Smile
Сигурна съм, че каза 2%, може да ми се смеете, но аз я записвам, защото говори с 300 в секунда и после я слушам внимателно беба докато спи. Както и да е, няма да е 2%, това е ясно, исках само да чуя и вас. Много изчетох за захранването и никак не ми се връзва тази препоръка. Иначе е добра, доволна съм от нея, незнам това откъде го измисли. Тази седмица започвам жълтък, май съм последна от темата с него. Беба както ядеше вчера, така днес пак захапа долната устна....Може ли още зъби да идат? Пфффф, няма ли поне малко почивка да видим. То колики ли не беше, рефлукс ли, зъби ли.....амаха!
Къминг ми се губи. Не разбрах какво стана с урината....дано да е излязла ок. И Фиона....бива бива учене Simple Smile
Хайде лека ви вечер, утре пак!

# 651
Nutty,  не сте последни със жълтъка.  И аз не съм го въвела още,  както и КМ и сиренето и безброй други неща:)  Не виждам да му липсват,  де. Все още нямаме закуска и вечеря,  а е изцяло на АМ. Има 4 хранения на ден по около 200-230 гр (съответно мл)  и всичко си изяжда с удоволствие. Само водата ме притеснява,  че със зор изпива няколко глътки за цял ден,  а си е жега вече.  За неядящите деца е важно между храненията да няма леки похапвания от бисквити,  солети и др. подобни,  защото това ги засища и съотвеъно нямат апетит за основните хранения.  От друга страна вече знаят,  че има по-вкусни храни от зеленчуците и си ги очакват.
Хайде лека нощ от мен и дано да успеете да поспите

# 652
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте!
Обувки купих на Бефадо - 100 % памук и дишаща подметка и тн. екстри за прохождащите крачета. Все още , а и за напред ще поощрявам Пух да ходи бос- засега обувките са по - скоро аксесоар Simple Smile.
От три месечна възраст Пух спря нощното хранене. Хранене в просъница - последно през петия месец, в книгата която ползвам пише да се спре до 8 - 9 месец. При нас има пренасищане и мисля, че това помага за спокойната нощ - 16 закуска, 18 - 19 вечеря, 20.30 АМ. Засега давам сутрин и вечер по 210 мл. АМ.
Проблем с перисталтиката имахме на 3- 4 месец, увеличих водата и упражненията и проблема се разреши. Сега и кукото помага, но съвет за пробиотик не мога да дам.
Лятно чувалче - фен съм на aden + anais, но ако не ми беше подарък не знам дали щях да дам близо 50 $ за него Simple Smile, но пък е чудесно както и пелените им.
Пух отказва единия дневен сън - не ми харесва, но какво да се прави децата пораснаха Simple Smile.
Става вече в 7.30, което промени и режима на хранене и сега е в малко по нормални часове.
Приятна вечер на всички пожелавам !

# 653
  • София
Ааа, имаме път към вас, ще се видим!  Laughing
Вече знам Sunglasses Видях ви днес, като пресичахте на светофара Crazy
Ама ти викай в такива случаи, че каквата съм си завеяна....

Вчера нали взех "Вълшебник" - хареса ми на вкус, безсолно е. Миа го яде. Обедното както винаги с молби към края, но почти цяло бурканче си изяде. Пък и така въведох телешкото...  Embarassed От днес ще поръчвам в едно друго магазинче, че там където поръчах не държат храната в хладилник, а аз смятам да я взимам към 12 и направо вкъщи за хранене. Май може и да се разделя менюто и мисля да взимам без десерт. Днес ще питам.
ижинка, то в повечето кухни е със сухо мляко. Аз честно казано предпочитам прясно мляко пред сухото, то все пак за да стане сухо е обработвано. Вълшебника бил с АМ, ама какво ли е.... Пък и от вчера ме глозга, с АМ готви ли се? Че десерта беше АМ с ориз, значи АМ е варено....  newsm78

Заглавие не мога да предложа, не съм поетична душа. Тези, които сте предложили са супер, което и да сложите си пасва.  Hug

# 654
И аз като desimira малко съм в чуденка за АМ в кухнята. Не, че сме минали на кухня и не пием АМ, но нали казват, че издържа малко след приготвянето...

Имахме успех с юфката  Joy ще ни стане любимата закуска, а и е супер бързо. Въведох рибата и телешкото миналата седмица. Днес новото ще ни е юфка и леща  Laughing

# 655
Пипи,определено сме първенци!Ще получим тиквени медали за недоспиване Grinning .Мисля да й забраня дискотеките,че поне като стане тийнеджърка да спа Grinning.
АЗ тотално се убедих,че е зъби и емоции. Вчера спа 4 часа и половина през деня и преди лягане й дадох малко панадол и я мазах с дентинокс и се събуди чак в 3 и после заядене в 5. Няма да споневам,че еди ия ден ака 6! пъти,а вчера -5 Sadи няма да ви казвам какво се случи с дупето й! Sad
За кухнята се моля да я одобри.Днес ще ядем за първи път ..За да не се терзая за млеката й взех за алергични меню. Там няма и риба и телешко,който смятам да въведа към годинката. Само свонско,което ще пропускам.И мисля към десертите просто да добавям по 30 мл от АМ. Ще видим обаче сметките ми дали ще излязат. Радвам се че и менюто е правено от нашето гастро. и няма такива неща като ягоди и малино Simple Smile.
Като стана за РД въпрос-нашия ев края на другия месец и нямам идея какво ще правим. Досега само ремонти и бебата ми бяха в главата,а сега май отказвам да повярвам колко бързо растат и избягвам темата Sad

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 11:15 от Espresso

# 656
  • София
Ама ти викай в такива случаи, че каквата съм си завеяна....
Все от далече ви виждам и нито да извикам, нито да ви догоня.
За АМ - според мен не готвят с него, а добавят след като термично са обработили храната. Поне за мен това е логичният вариант, защото АМ не се обработва. А аз предпочитам АМ, защото за момента е по-щадящо, нали прясното натоварва повече стомахчето.

niksity, юфката и при астралния близнак на Алекс добре се котира Peace

Предните три дни Никола спа по веднъж през деня, по два часа, и му беше единствения сън за деня. Днес нещо обърка работата и заспа по-рано и спа само час, значи към 19-20ч пак ще иска да спи и за кога точно - не знам, като в 21ч ще трябва да си ляга.
А каква нощ имахме - не искам да си спомням. Не съм спала - цяла нощ той плака, пуфтя, мрънка, въртя се, пълзя насън. Ако ще е така и занапред - казах на баща му да му търси нова майка, аз мисля да си подам молбата за напускане no

# 657
Идвам да се оплаквам- това с обедното неядене достига своята кулминация  Shocked Вече и навън не иска да яде. Досега поне се разсейваше от всичко наоколо и изяждаше по 150 гр., днес няма и 50. Даже и кисело мляко не иска  Thinking Малко сука като се прибрахме и заспа. Не знам вече какво да го правя  Crossing Arms На предните зъби не беше чак така...
И едно мрънкане по цял ден,вкъщи само ме преследва и се катери по крачолите ми. Навън се разглежда от новото си возило и мълчи - много му харесва в нея и старата ще бъде архивирана тези дни Laughing И така, сновем по улиците цял ден, само следобед за спане вкъщи.
Утре си извикахме баба - да се правя красива за море Joy и да пооправим малко багажи, че в четвъртък заминаваме за Велинград и оттам в неделя - здравей море  Party
В тази връзка ето още предложения:
Стяга бански за море Августовското дете
Августинче буйки слага, през градинки вече бяга

# 658
Пфффф, ама с тези кухни.....не мога да попадна на интересно меню, а имам чувството, че всичко прерових. Да не говорим, че току изскочи нещо невъведено, я боб, я свинско, и това пусто мляко, дето не е ясно какво е. Не стига, ами попаднах на някаква тема в БГ Мама, където всички ДК са оплюти по един или друг начин. То намирали вътре косми, телове, баси ужаса. На дв апъти чувам добри отзиви за държавната, от две различни мами. Там пък егаси хамалогията, то бележки, то картони, то купони, то заверки на купони, то буркани, капачки, все едно ще записвам бебата на туристически тур в някой АЕЦ, а не на ДК......Хич не ми е ясно как ще я караме  Confused

# 659
Аз въобще няма да ползвам детска кухня. Яде си от нашите манджи когато може, а когато не може, тоест постните дни, му забърквам нещо зеленчуково и е готов. Не ми е хамалогия голяма, а и още имам зеленчукови пюрета, които пробутвам с кус-кус Simple Smile

Днес бяхме на консултация и дребното има двойка по наддаване Simple Smile 150 гр и половин сантиметър, който не е много сигурен Simple Smile но не са се притеснили, сестрата каза, че хабял храната Simple Smile

И кофти частта - от месеци пишлето снои залепнало в едната част и днес го отвориха цялото. Горкото дете го боли, като пишка Sad много ми е тегаво, но предпочитам така, отколкото след години да помни процедури. Да му мине по-бързо и това е. Иначе мажем с гентамицин . Помня, че на още някой младеж му го бяха правили, може ли да ми припомните с какво се мажехте и за колко време мина.

Общи условия

Активация на акаунт