СЕДМИ КЛАС - 62

• 42 363
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, препоръчайте справочник  Praynig  Мислех да си го спестя, но никъде не намирам кодовете на паралелките за тази година. То всъщност дали има разлика от предходните кампании  Thinking В сайта на РИО - София намерих качен план-приемът за 2015/16 год., но там са посочени само броя на учениците във всяка паралелка и балообразуващите оценки,  кодовете ги няма. Иска ми се да направим някаква примерна подредба, пък като излязат резултатите може да коригираме Simple Smile

# 301
2 седмици останаха до матурите, на децата им е нужно спокойствие, не наказания. Каквото са научили, научили са, нека си почиват вече, за да не се пренавият преди изпитите.

# 302
  • София
не ти трябват кодове, защото всяка година ги публикуват преди подаването на заявлението на сайта на РИО. сега най-важното е да си вземете бележките за изпитите и да се явите.

# 303
не ти трябват кодове, защото всяка година ги публикуват преди подаването на заявлението на сайта на РИО. сега най-важното е да си вземете бележките за изпитите и да се явите.

А аз си мислех, че вече са известни. Благодаря за уточнението.

# 304
Моята още няма резултат от пробния по БЕЛ от 25-ти в Междучасие, а и тя се яви от 12 часа. Явно не всички проверяващи са проверили и предали работите на децата. Нищо, да видим, така и така чакаме и резултата от пробния по БЕЛ в СМГ на 26-ти. Дали ще са близки резултатите? Според дъщеря ми пробния в СМГ е бил по-труден.

# 305
Момичета,помагайте!
Не успявам да намеря датите за първо и второ класиране,изобщо графика за провеждането на НВО -7 клас. newsm78

От този линк https://www.mon.bg/?go=page&pageId=1&subpageId=29 избираш Заповед № РД09-1363/29.08.2014 г. за определяне на график на дейностите съгласно Наредба № 11 от 28.03.2005 г. за приемане на ученици в държавни и в общински училища за учебната 2015/2016 година

# 306
Питане: дните на т.нар. "малки" матури- ЧП и пр учебни дни ли са?
Реално излиза, че за изпита по биология няма нито ден за подготовка и преговор.
Видовден съществува в църковния календар, празнува се на 15.06- много подходяща дата! LaughingЗащо обаче изразът има този смисъл, не знам. Намерих това
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B5%D0%BD

# 307
  • Варна
Да, учебни са. Три дни подред. Първата по история и география, втората по език и третата по физика, химия и биология.

# 308
  • Варна
Доколкото знам и матурите по другите предмети са от 10ч. Това какво означава - карат редовни часове до 10, след това матура и после пак редовни часове? Ами ако са втора смяна - първо матура и после редовни часове следобед и на другата сутрин пак матура и пак часове и така три дни подред? Shocked

# 309
  • София
Нашите са втора смяна, но за дните от 25-29ти май ще са първа, предполагам заради матурите Peace
В училището на дребното има подобна корекция на смените , заради НВО на 4ти клас.

Само не ми е ясно, защо след като се знае, че 4ти и 7ми клас  имат нужда от корекция в смените, не   ги променят изцяло и просто да си се падат първа смяна втория срок, за да не се налагат подобни размествания newsm78

# 310
  • Варна
Доколкото знам и матурите по другите предмети са от 10ч. Това какво означава - карат редовни часове до 10, след това матура и после пак редовни часове? Ами ако са втора смяна - първо матура и после редовни часове следобед и на другата сутрин пак матура и пак часове и така три дни подред? Shocked
Честно казано нямам никаква идея. Но имам спомен, че винаги са били учебни дни.
Ох, и при  нас не направиха една родителска среща за разясняване на всичко около тези матури.  #Cussing out
До последно сме в невидение.  Ако е за събиране на пари да подпомагаме училището обаче, се намира време за родителска среща.

Последна редакция: нд, 03 май 2015, 11:21 от don domat

# 311
  • София
това не трябва да ви притеснява. Вярно, за децата е важно да се представят добре и  по другите предмети, защото учителите могат много да се вторачат в точно тези оценки при оформяне на годишната оценка, но в не е толкова фатално. Важни са ви българският, математиката и който има да се явява на други изпити.

# 312
говорим за 26.5, 27.05 и 28.05, нали така?

# 313
Аз пък се питам, защо трябва да се скупчват всички матури, толкова ли не може да са през няколко дни, даже седмица, като се започне от началото на май?

Последна редакция: нд, 03 май 2015, 12:19 от Анонимен

# 314
  • Варна
Непоисканият съвет от мен на този етап вече е да оставите хлапетата да дишат ,да се успокоят и да повярват в себе си ,че ще успеят да покажат по най-добрия начин наученото през годината!
Те се нуждаят от това наистина и ще видите как само след месец и малко  мрънканиците ви за мързеливи деца са били неоснователни ,както мъдро рече Русалката!  Mr. Green

Желая им успех от сърце , а на вас по-малко нервички и повече вяра в децата!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт