СЕДМИ КЛАС - 62

• 42 303
  • 733
  •   1
Отговори
# 675
Малко са пишещите, но много са четящите  Mr. Green.
Аз в тази тема сигурно от първи клас не съм влизала.
Така че ще почват да се изписват бързо страниците, няма как.
И ние имаме резервен вариант, дано да не стигаме до него.

Последна редакция: вт, 12 май 2015, 11:00 от Вайда

# 676
На финала съм с подготовката. Три от децата ми имат напълно реален шанс за класиране по първо желание. Естествено това е Английската в Пловдив. Обаче....винаги има обаче ooooh! Тревожа се дали ще издържат психически. Двете момчета ми се виждат стабилни като психика, обаче момичето е пълна паника Sad А е най-подготвена от всички. Ако издържи на напрежението може да докара и до максималния брой точки на І модул, ама...и миналата година имах едно такова момиченце, което така изтрещя на изпита, че изкара едва 5.30 Confused Не знам дали ще успея да им вдъхна необходимата доза спокойствие....А и родителите яко ги пресират като гледам. Освен да ги помоля да ги оставят на спокойствие в тези последни дни.... ooooh!
Оффф, да идва края....да почивам вече.

# 677
  • София
dundi, не четеш какво пиша, да, ще се сбогува с НЕГ. И?
Пак да споделя мнение - проблема е с очакванията, не с подготовката.
Като не може НЕГ, другаде ще учи. А това, че някой е втълпил на дадено дете, че трябва да учи точно в дадено училище, вместо да му вдъхне увереност, че ще се справи във всяко училище си е... негов грях.
Абе няма смисъл от дискусията, явно мисля по коренно различен начин от повечето участници.
Дай сега да заклеймим като грешни всички, чиито деца искат НЕГ  на първо място Naughty
И ако проблема не е в подготовката, а в очакванията, то проблем няма да има, защото добрата подготовка ще даде възможност за реализацията на очакванията Peace И не винаги очакванията са насадени от родителите, а са си очаквания, надежди и желания на самите деца. Естествено, че ако не се осъществят ще има разочарование на детето и на родителя(най-вече защото страда детето). Това е нашата задача да помогнем с каквото можем на децата си да сбъднат мечтите си и да ги утешим, когато това не се получи по очаквания начин и да намерим заедно друг Peace

# 678
ra2, ето линк към указанията за работа със системата за кандидатстване от миналата година. Може да добиеш представа какво се отбелязва в заявлението за кандидатстване. Вероятно и тази година нещата няма да са много различни.
http://npmg.org/wp-content/uploads/2012/05/um.pdf

# 679

По отношение на подготовката, мотивацията и "истерясването", колкото деца и родители толкоз различни истини. Вярно е , че не трябва да пресираме децата, но и е вярно , че който се цели по нависоко по-далече стига. Wink
  Нашия случай конкретно е: Ходи 1 час седмично на литература при частен учител и е записан на едни курсове по математика 2 пъти седмично по час  и половина, каквото реши там това е, домашните пише  само от училище и последният месец работи и вкъщи допълнително с пробни изпити по математика и литература не повече от час на ден допълнително. Тъй като иска да учи едва ли не като единствено желание биология в НПМГ беше и на курс по биология там, който привърши още януари. Седмицата след матурите ще седне и преговори преди изпита по биология.
   Аз зная, че моето дете не е много аналитично и трудолюбиво, но пък е паметливо и съвестно  Mr. Greenнякак и накрая ще  се постарае. През годината устата ме заболя да говоря да се потруди повече, но той гледа на нещата по на едро и полага усилия, но не е перфекционист. Много вярвам, че ще успее, защото това му желание е негово и е още от 4-ти клас. Каквото можах направих, от тук нататък съм решила само да го успокоявам и нахъсвам Hug

# 680
ra2, ето линк към указанията за работа със системата за кандидатстване от миналата година. Може да добиеш представа какво се отбелязва в заявлението за кандидатстване. Вероятно и тази година нещата няма да са много различни.
http://npmg.org/wp-content/uploads/2012/05/um.pdf

В НПМГ не беше ли по избор - дали да подадеш чрез системата или да отидеш на място?

# 681
По избор е. Линка го дадох във връзка с питане къде и как се заявява ползването на призната оценка и явяването на изпит. Написаното дава някаква ориентация как горе-долу изглежда заявлението за кандидатстване там.
Ние подавахме през системата миналата година. Стана много бързо и лесно.

# 682
В този ред на мисли НПМГ нямат отделно класиране, нали?
Подаваш при тях документи, но при подаването на заявления ги пишеш като съответното номер желание.
Не знам дали стана ясно какво имам предвид.

# 683
 Да, Вайда участват в общото класиране с другите училища Simple Smile

# 684
  • София
Код, четеш като дявола Евангелието... Laughing Да, НПМГ е страхотно училище и да, приема  с балове като цитирания от теб. Но какво правим, ако детето просто иска да учи в езикова (тоест общообразователна гимназия с бонус език), а не иска да задълбава в конкретна наука, била тя физика, химия, математика или биология? И не става дума за непременни апетити към една единствена езикова. Предположи, че е навита дадена девойка да учи  в която и да е  от шестте езикови в София и не натиска педала непременно в посока НЕГ.  Значи пак ще й трябва минимален бал около 34 (+ - малко), съдейки по тенденциите от последните години. И тогава какво, за да се вмести в тези близо 500 момичета,  гони високите оценки. Защото иначе двете толкова прилични петици я пращат сигурно на позиция 2000, ако не и по-надолу, от която с бал около 32 ще види езикова  през крив макарон. Peace Та не е до родителски напъни само, а и до обективна необходимост от някакъв сбор, който  не да  гарантира непременно прием в една  единствена паралелка Х, но поне да даде опции за  прием в някоя от този тип..А не да стане  - исках в езикова, ама отидох по неволя в Строителния с двете петици. Не че нещо му има на последния, но неприятно е да учиш там, където не искаш, въпреки че си се справил повече от прилично. Тогава разочарованието за детето е най-голямо.

Последна редакция: вт, 12 май 2015, 15:08 от пенсионирана русалка

# 685
Току-що получих и резултата на дъщеря ми от пробния на Междучасие по математика, има пълно 6.0

# 686
"Не че нещо му има на последния, но неприятно е да учиш там, където не искаш, въпреки че си се справил повече от прилично. Тогава разочарованието за детето е най-голямо."
Е, това е проблемът. Русалката хубаво го е описала.
А поне около мен децата  имат желания и някак си ги прехвълят на родителите, а не обратно. Да не говорим, че повечето хлапета искат да учат точно определен език и всички други опции отпадат.
Моето дете иска английски и това е.

# 687
Код, четеш като дявола Евангелието... Laughing Да, НПМГ е страхотно училище и да, приема  с балове като цитирания от теб. Но какво правим, ако детето просто иска да учи в езикова (тоест общообразователна гимназия с бонус език),

Напротив... Ти делиш некоректно училищата на езикови гимназии и други...
Какво ще прави сама си отговорила с написаното в скобите. Просто заменяш думата гимназия със СОУ. Както се наложи в последно време 73 СОУ да има прякор 2 немска гимназия, така и всяко друго СОУ може да даде исканото. Да напомня ли, че скоро ученик с пълна стипендия от АК избра 18 СОУ?  
И необходимо ли е да ти търся разумни балове за общообразователна гимназия / СОУ с бонус език???
Светът може да почва, но не свършва с НЕГ АЕГ ФЕГ...

# 688
Току-що получих и резултата на дъщеря ми от пробния на Междучасие по математика, има пълно 6.0

Честито-да повтори на изпита Peace

# 689
Мерси много, но не ни е особено нужна, освен за чест и слава. Моята вече е приета в АК и продължава там.

Общи условия

Активация на акаунт