Акушерската пареза

• 72 898
  • 599
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте
Днес и аз реших да се поровя за АП защото ние също имаме. Сега ще ви разкажа и моята история. Родих на 1 Март бях много щастлива таткото също кръстихме я Мартина - нали се роди на баба Марта. В стаята бяхме 4 жени на едната жена детенцето беше в кувьоз, на другата не искаше да суче аз бях много горда с моето първо дете роди се много красиво бебе бяло и много хубаво не че е моето дете просто всички така казваха. като го взимах при мен си ядеше много добре аз си имах кърма и ходех много гордо по коридора с нея. Като я взимах винаги лявата и ръка беше вдигната нагоре а другата си стоеше под завивчицата.Свекърва ми ми беше разказвала че мъжа ми правел така като бебе винаги едната ръка отгоре и аз им казвах вижте точно като него е. Докато един ден не ме извикаха и ми казаха ти невиждаш ли че детето не си мърда едната ръка кога бях виждала аз новородено никога. Тогава ми казаха че има акушерска парализа тогава още не знаех какво точно значи това само виждах обездвижената ръчичка на детето ми и много плачех затова и ми спря кърмата. Преди да ни изпишат започна от  да мърда малко ръчичката. Веднага като ни изписаха я заведох на преглед в болницата на д-р Чавдаров и след 40 ден започнахме рехабилитации. Вече сме на 2 месеца и половина но аз все още не виждам резултат ходим всеки ден. Много ми е мъчно просто не знам с какво толкова сгрешихме че Господ ни наказа така. Всички приятели около нас са с малки дечица да са им живи и здрави и дано няма повече такива неща.

# 121
Привет tino_ko, моят син и до ден днешен е на рехабилитация и е с много сериозен проблем.На теб ти предстои да се пребориш за детенце и съм сигурна ,че ще успееш!Рехабилитацията е единстветото средство на тази възраст и най - важното е да вярваш , а и ти в къщи да правиш упражнения с красивата си дъщеричка.Дори и за миг не си помисляй нещо лошо ,а упорито много упорито се борете заедно с проблема.Успеха и резултатите винаги идват макар и много много бавно,зная че ти се иска всичко да се оправи изведнъж,но се въоражи с търпение и много любов към Мартина:)) Успех!

# 122
Много благодаря за хубавите думи просто ми е още много трудно да приема факта че имаме проблем когато забременях моят татко беше доста болен имам чувството че когато родих и той видя първото си внуче се съживи много а сега двамата с него ходим всеки ден на рехабилитации знамче има много по тежки случии от моя дори ги виждам всеки ден в центъра но някъкси искам моето детенце да се оправи и да му няма нищо знам че трябва да се боря и ще го направя с всички сили

# 123
Здравей tino_ko! Hug

Преди всичко трябва да си много щастлива и разбира се горда с първото си детенце! Съжелявам за това, което ти се е случило, но ти сама ще разбереш с времето, че проблемите за съжаление идват без да сме ги очаквали и наистина в началото е голям стрес, но после всичко се нарежда!
Изчети темата тук - има доста описани случаи, още толкова поне има и неописани тук...мисълта ми е...., за съжеление в днешно време дори и в 21 век, тези случаи се срещат!

Най-важното е да знаеш, че колкото и цинично сега да ти звучи това е "малия дявол" има си начин да се коригират нещата! Наистина в голям % от случаите възстановяването не е 100%, но разликата между ръчичките остава незабележима. И ако успееш да покажеш на детето си, че то не е различно от останалите и расте със самочувствие няма да имаш никакви притеснения! Дори в един миг това ще го забравиш! Разбира се вие сте в началото на пътя, а той сега ви изглежда доста дълъг!

Пожелавам ти успех и ... Горе главата! Поздрави на теб и цялото семейство   bouquet  bouquet  bouquet

П.С. Координатите на Ишпекова ли искаш, тази, която прави ЕМГ...или на лекар, който да прави рехабилитация на малката newsm78

Последна редакция: ср, 23 май 2007, 13:48 от КераЦудка

# 124
Благодаря за подкрепата и сигурно си права че това е малкия дявол може би ще трябва малко повече време за да го приема
а кординатите на доктор Ишипкова за да я заведа на това изследване

# 125
Извинявам се за закъснението, ето тел. на проф. Ишпекова в ИСУЛ...02/9432-525 - на телефона отговаря  тя!

Работи и в МЦ НИЯ, но не знам координати, намерих линк към сайта

http://www.nia-med.com/zanas_frame.htm

Пиши ни пак как е малката ръчичка!

Успех!

bouquet

# 126
Благодаря за телефона обадих се веднага и си записах час за понеделник. Стискам палци и много се надявам да излезе нещо мъничко.
Благодаря на всички и успех babydust7

# 127
И аз стискам палци  Praynig, непременно да пишеш в понеделник, когато мине изследването - те веднага ти казват резултата!

А самото изследване трае около час... това ти го казвам само, за да се настроиш.. а и бебка е много малка

# 128
Здравейте
неможах да пиша в понеделник и вчера просто не ми остана време. На изследването бебка се държа много добре много не разбрах какъв е резултата точно защото лекарката не ми обясни много много каза всичко съм написала но това което разбрах е че проболема не е много голям има малко забавяне в раменната част и в захвата на ръчичката и сега трябва да немеря лекър да ми обясни по точно

# 129
 Simple Smileние също имаме ап малката ми дъщеря е 2000г горен +среден тип успешно завърши първи клас заедно с кака си  ходим през 2  -3 месеца на физиотерапия

# 130
Здравей Виви,

Как е малката! Как се възстановява! Пиши ни повече и защо ходи с кака си на училище , аз ли не разбрах  newsm78

# 131
 Simple SmileЗдравей ,малката е 2000г а голямата е 1999.Пуснах ги заедно защото е малка разликата и защото малко или много Криси има нужда от помощ примерно да си вдигне гащите когато ходи до тоалетна иначе е много умна и в училище по нищо не отстпва на съучениците си дори от някой се справя много по добре пише с лявата ръка но това не е проблем Peace

# 132
 HugКОГАТО се роди нямаше абсалютно никакви движения от 26 ден започнахме физиотерапия при РЕНИ продължаваме да ходим защото няма начин последно правихме през март април  след няколко дни пак когато се минат 1-2-3 месеца без да сме ходили започва много да я боли лакътя

# 133
                Привет Виви!Съжалявам,че отново се увеличаваме.Дано малчуганите се въстановят и да си пишем за все нови и нови техни постижения.Прочетох,че при раждане не е имало никакви движения спомняш ли си кога се появиха и по-точно ме интересува кога се появиха движенията на пръстите.при нас там е най-големия проблем.
                Лек ден и добро настроение.  bouquet
                Ей, забравих ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ДЕЦАТА ДА РАСТАТ ЗДРАВИ,УМНИ И ЩАСТЛИВИ. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 134
Здравей,Didia възтановяването тръгна бавно по едно време дори имАше съмнения за тотална пареза ,към2 месец имаше леки движения но пръстите по рано .2 месеца идваше в къщи рехабилитаторка до ден днешен си ходим при нея-РЕНИ много си я обичаме,иначе сме били при др ИВАН ИВАНОВ вми като бебе 3 седмици там в Пловдив я работеха но по войта,съсипаха детето вярно е,че имаше ефект но детето след 2 месеца спря да реагира на войта само плачеше .Вмомента положението е,че който не знае казва,че й няма нищо.Но има ограничени движения на зад,няма почти никаква супинация при вдигнати 2 ръце си личи адски много.Също лопатката й изхвърча от всички даца с който се знаем от физиотерапията в Пазарджик нашата лопатка е най засегната.НО Е НАЙ- УМНОТО ДЕТЕ smile3501

Общи условия

Активация на акаунт