Астрология - 6 тема

• 44 008
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Дом с една планета не може да се каже, че е силен. Говорим за стелиуми.
И надявам се правим разлики между силен дом, силен знак, силен аспект  и силна планета?

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 18:18 от Greene

# 571
Да, но има карти в които всички планети са разпръснати и няма никакви стелиуми, нито по домове, нито по знаци, което ще рече ли, че в тях няма такива дисбаланси ?

# 572
В една карта може да има дисбаланси и от друго естество. Стана въпрос, че срещуположните домове/знаци се разглеждат като оси и затова темата тръгна към този вид.

# 573
В една карта може да има дисбаланси и от друго естество. Стана въпрос, че срещуположните домове/знаци се разглеждат като оси и затова темата тръгна към този вид.
Т.е. няма идеална карта и винаги има по какво да се работи Wink
Момичета, срам, но не знам как да пускам карти в темата. Отделно преди месец хванах вирус на компа и ми го преинсталираха и сега дори зета не иска да ми работи. Моят познат, който преинсталира компа толкова антивирусни е качил, че.......и явно сега липсва нещо, което не иска да тръгне Зета.

Ще напиша данните и ще ги изтрия после. Моля, някоя от вас да качи картата, като скрие датата. Благодаря. Приятелка ми е, но аз не виждам много неща, и имам нужда от помощта ви. Благодаря

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 20:46 от aniram*

# 574
Анирам, заповядай   bouquet

Скрит текст:

# 575
много благодаря  bouquet

# 576
Искате ли да ви кажа нещо за жената, или предпочитате да видите първо картата?

# 577
Ани, още една амазонка, май... Кажи каква тема основно да гледаме?

# 578
Искате ли да ви кажа нещо за жената, или предпочитате да видите първо картата?

Добре ще е да пуснеш прогресия,дирекция или .....

# 579
Грийн, какво имаш предвид под амазонка?
Не знам какво да гледате, помоли ме да и видя картата, скоро беше в нещо, като дупка. Да кажем, че в работата си има опит и знания, но неочаквано за нея допусна грешка, но това не е грешка а урок и израстване, нали така Wink
Не иска брак, не иска деца, постоянно и се лепят женени мъже. Тя не иска да има подобни връзки. Аз си я обичам, защото е точен и коректен човек и мога да си говоря с нея на духовни теми

# 580
Не иска брак, не иска деца, постоянно и се лепят женени мъже. Тя не иска да има подобни връзки.

Малко по нагоре писах за жена, която не желае брак и деца с Луна в Козирог квадрат Сатурн и Плутон, тук виждаме подобно нещо само квадратура към Сатурн липсва. Луната е доста тежко аспектирана като цяло и явно това дава такова отражение върху тази тема.

# 581
Сега разбирам, че има интерес към Лъв, който е заминал в чужбина. Неженен този път / 16.08.77/

# 582
  • в 1001-та нощ
Как се разглеждат осите? Телата, които са в близост с тях, без значение от коя страна? Или просто аспекти към осите и аспекти на господарите на домовете и телата в тях?

Виждам, че моят Марс е в трети дом, на 2 градуса от върха на 4 дом, реално е в близост до оста 4/10, но не е в 4 дом  Hug

Такива планети влияят и върху двата дома.

Относно това как всъщност трябва да се разглеждат осите при тълкуване ще цитирам Димитър Хаджийски:
"Правилното разбиране на рождената карта изисква винаги да разглеждаме в единство противоположните знаци (Овен- Везни, Телец- Скорпион, Лъв- Водолей) и противоположните домове: (1/7 дом, 2/8 дом, 3/ 9 дом и т.н.). Това е особено важно, когато срещу силен знак лежи слаб, или когато срещу силен дом лежи слаб дом. Не може да се изявим хармонично, ако имаме силен Аз, а не зачитаме своите партньори (това е оста 1-ви – 7-ми дом). Когато срещу силен знак има слаб, а срещу силен дом се намира слаб дом, рождената карта показва дисбалнси – отиване в крайности, силно проявено едно качество, за сметка на друго качество. Тук необходимостта човек да се научи да действа балансирано е силно подчертана. Никой човек не може да се изяви хармонично в света, ако действа с принуда. Никой човек не може да стане силен, ако не познава своите слабости, ако не успее да превърне своите слабости в достойнства."

Страхотно  инфо и много разбираемо  newsm51

Естествено, веднага погледнах при мен - по оста на взаимоотношенията имам "битката на Титаните"  Mr. Green  Blush => Юпитер на трон в 1 дом, срещу Плутон в 7 дом  Rolling Eyes Чрез Плутоновите връзки, вероятно трябва да сляза от облаците на земята, а Юпитер на трон ще ми е от помощ да ги понеса?  Rolling Eyes М  Rolling Eyes

Гледам и оста на кариерата и дома - 4/10 дом - там определено домът страда, заради кариерата. Имаше известно забавяне за задомяването - изобщо не бързах  Blush Но пък, от както съм семейна - много се грижа да има баланс Simple Smile

Има нещо друго при мен - не само, че на съм домошар - обичам да бъда навън, да нощувам другаде, да ходя на гости, да спя на хотел. Преди да имам семейство - с лекота пътувах много, много - служебно - никакъв проблем не ми е било.

Сега ми е приятно да има къде да се прибера, някой да ме очаква и т.н. Не ми е драма, че онзи живот приключи - изживях си го Simple Smile

Може би дирекции/прогресии ще отговорят на въпроса - защо настъпи тази промяна (без драми), както и мога да погледна за някой аспект, но е много трайно, като ситуация и затова се насочвам към дикрекции и прогресии Simple Smile

Картата, ако на някой му е любопитно да надзърне (външният кръг е наталната карта):

# 583
  • в 1001-та нощ
Днес ретроградният Меркурий и на мен ми показа рогцата си и червен картон  Mr. Green Сложиха ми скоба в центъра, заради грешно изписан номер на автомобила в СМС-а  Mr. Green

Смешно ми стана, бях толкова любезна и усмихната с момчетата, които дойдоха да освободят гумите, че 3 пъти ме питаха - да не е скрита камера. Накрая им пожелах хубав ден  Mr. Green Сигурна съм, че все още са убедени, че   newsm78 Rolling Eyes не съм била просто "клиент".

А между другото - толкова години съм шофьор и всеки ден с колата - за първи път ми се случва  Laughing

# 584
  • София
Относно темата за Луната и желанието за деца (нежаланието за брак според мен не идва по луната, може и да греша). Явно в случая с въпросните две дами е от Положението на Луната по знак и дом, не е от аспектите, мое мнение  Rolling Eyes аз съм с тежко аспектирана Луна, но на трон и в 6 дом. При мен даже желанието за деца се оказа прекалено силно и пречещо  Rolling Eyes
сега ще напиша нещо моля да ме поправите, защото предполагам че не съм права, а не обичам да тълкувам на други хора като не съм сигурна, но пък като си мълча няма как да се науча  Rolling Eyes
Мен лично ме притеснява положенито на Марс и Венера в картата. Венера е на трон по дом и знак, но милата е много слабо аспектирана, а марс управителя на Слънцето е в детримент с тежки аспекти, това добавено с многото огън според утежнява характера.
Но мен лично ми е трудно да разбера прекомерните огън и земя като комбинация, защото аз съм с много вода и въздух.

Общи условия

Активация на акаунт