Астрология - 6 тема

• 44 013
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • в 1001-та нощ
СлънцеЛуна Hug благодаря  Не съм раглеждала домовета така никога Blush , както и мястото на телата в тях  Blush
Greene, a другата ос - IC/MC има ли си име?
1- 7 дом - оста на взаимоотношенията
2 - 8 дом - оста на желанието
3 - 9 дом - оста на ума
4-10 дом - домовете на кариерата и дома
5-11 дом - творчеството и социалния живот
6-12 дом - служене на другите,кармата

Много благодаря Simple Smile

Как се разглеждат осите? Телата, които са в близост с тях, без значение от коя страна? Или просто аспекти към осите и аспекти на господарите на домовете и телата в тях?

Виждам, че моят Марс е в трети дом, на 2 градуса от върха на 4 дом, реално е в близост до оста 4/10, но не е в 4 дом  Hug

Или пък - Меркурий е в края на 10 дом, на по-малко от градус преди върха на 11 дом  Thinking

# 556
И още от статистически изследвания във връзка с планети под/над хоризонта и славата, публичността на човек: http://astrogalaxy.info/planets-rising/. "Класическото правило намира потвърждение само в случаите, когато намираме повече от 7 планети струпани в едната хемисфера."
Всичките ми планети са разположени в 7-11 дом.
Ако стана публична личност ще го пиша в темата  Grinning

Елч и от мен мерси за Гоклен  Hug

# 557
Дай, един автограф преди това Wink.

А. Вотей е постнала този линк във фейса, на руски е, дано всеки си открие по нещо полезно:

http://www.astro-academia.com/nasa-zizn/interviy/video

# 558
По-добре като стана известна направо снимки с автографи да давам Laughing

Сигурно е супер сайтът, но жалко, че е само на руски Sad

Предаването "А вы в это верите?" ми заприлича на "Въпрос на гледна точка" по Тв7.

# 559
Как се разглеждат осите? Телата, които са в близост с тях, без значение от коя страна? Или просто аспекти към осите и аспекти на господарите на домовете и телата в тях?

Виждам, че моят Марс е в трети дом, на 2 градуса от върха на 4 дом, реално е в близост до оста 4/10, но не е в 4 дом  Hug

Такива планети влияят и върху двата дома.

Относно това как всъщност трябва да се разглеждат осите при тълкуване ще цитирам Димитър Хаджийски:
"Правилното разбиране на рождената карта изисква винаги да разглеждаме в единство противоположните знаци (Овен- Везни, Телец- Скорпион, Лъв- Водолей) и противоположните домове: (1/7 дом, 2/8 дом, 3/ 9 дом и т.н.). Това е особено важно, когато срещу силен знак лежи слаб, или когато срещу силен дом лежи слаб дом. Не може да се изявим хармонично, ако имаме силен Аз, а не зачитаме своите партньори (това е оста 1-ви – 7-ми дом). Когато срещу силен знак има слаб, а срещу силен дом се намира слаб дом, рождената карта показва дисбалнси – отиване в крайности, силно проявено едно качество, за сметка на друго качество. Тук необходимостта човек да се научи да действа балансирано е силно подчертана. Никой човек не може да се изяви хармонично в света, ако действа с принуда. Никой човек не може да стане силен, ако не познава своите слабости, ако не успее да превърне своите слабости в достойнства."

# 560
Greene, ако можеш би ли дала пример за силни и слаби противоположни домове ?

# 561
Примерно силен ще е дом или знак, в който има стелиум от планети.
Противоположният дом/знак ще е слаб.
Балерина даде пример със своята позната с козирожкото Слънце в първи, което „изгаря” връзките в 7-и дом. Там има и други предпоставки все пак.
Друг пример за подобно положение - най-великата оперна певица за всички времена с блестяща кариера и драматичен личен живот Мария Калас и повече за нея тук.

# 562
Може ли да помоля да погледнете картата на приятелка, може да видите повече неща от колкото аз със сигурност? датата
Аз имам силен 10 дом, но сама се отказах от кариера, имах избор и го направих. Имам Сатурн в 7 , Плутон 9 дом, Нептун 12 дом, Луна и Юпитер 3 дом и всичко останало в 10 дом. Съмнявам се, че някога ще стана известна, не си падам по подобни неща

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 13:10 от aniram*

# 563
В интернет навсякъде пише, че Мария Калас е родена на 2ри, а не 3ти декември.....

# 564
Проверих има сайтове и с 2-ри и с 3-ти, но часът така или иначе остава непроменен. Самата тя го казва    Later he states: “...Luis Ortet writes, October 2000, "According to the French astrologer Andre Barbault, when Callas asked to have her horoscope made at "Astroflash" in Paris, she stated that she had been born at 6 AM, quoted from "Astralites des Femmes Ilustres," Editions du Rocher, 1998, pp 316.

Така, че и при двата варианта е със стелиум в първи дом.

# 565
Неслучайно питам, защото онзи ден четох, че положителните аспекти между Марс и Сатурн в синастрията дават сексуална вярност. Явно има някакъв резон и в натала.

Имам тук една карта, на жена, която със сигурност е изневерявала, има квадрат между Марс и Сатурн, но тя има и Венера и Луна във Водолей, та идилията е пълна.

И аз имам една позната, която е "пожар" в това отношение. В известен период от живота си е била и компаньонка. Правят ми впечатление в нейната карта Слънце съвпад Уран във везни, стрелешка Венера в критичен градус съвпад с Нептун и секстили с Юпитер и Плутон, Луна в риби. Няма аспект Марс/Сатурн. За съжаление не знам час на раждане, за да се види къде попадат.

Greene, как без да знаеш точен час на раждане знаеш разположението на планетите и връзките, които образуват ( стелиуми, съвпади ) ?  newsm78

# 566
Наистина ли ми задаваш подобен въпрос  Shocked ?

Пусни си карта с днешна дата - 31.5.2015 г.
Всички планети ще образуват едни и същи аспекти помежду си и в 0,01 часа, и в 23,59часа.
Изключение правят аспектите на Луната, която е най-бързата планета и за този интервал от време ще се премести от 6 градуса в скорпион до 18 градуса в същия знак. Друго всичко си остава същото - пак ще видиш стелиум в близнаци от Слънце/Марс/Меркурий и в квадрат с Нептун и секстил с Юпитер и т.н за останалите планети. Ще правят изключение единствено аспектите на Луната.
Всичко това дава определена информация за това как ще се изявяват тези планети. За да се разбере къде, т.е. в кой дом, ще трябва да е ясен и часът на раждане за да се отчете асцендентът и да се "завъртят" останалите домове от хороскопа.

# 567
Какво ще кажете за Юпитер и Уран в първи дом, в съвпад в Стрелец?
Марс на върха на 6 дом, в първите градуси на телец?
Това картата на приятелката, за която питах.
Какви биха били показателите за човек, който не иска съзнателно деца и семейство? Жена
Съвпад на Сатурн и Плутон единия е на края на 11 дом, другия в началото на 12 дом

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 17:28 от aniram*

# 568
Ще кажа, че е свободолюбива личност, определено радващата се на слава, която идва отникъде, но за съжаление е доста безразсъден човек, от който могат да се очакват странни реакции. Разбира се, ако аспектите са точни (полуорбис от 3 градуса).

# 569
Примерно силен ще е дом или знак, в който има стелиум от планети.
Противоположният дом/знак ще е слаб.
Балерина даде пример със своята позната с козирожкото Слънце в първи, което „изгаря” връзките в 7-и дом. Там има и други предпоставки все пак.
Друг пример за подобно положение - най-великата оперна певица за всички времена с блестяща кариера и драматичен личен живот Мария Калас и повече за нея тук.

Мерси Greene, това обяснява доста неща. А според теб, ако в един дом има само една планета, а в противоположния няма никакви, но управителят е добре поставен, то кой ще е по-силния дом или ще се с изравнени сили ?

aniram* ще ни улесниш много ако пуснеш направо карта. Трудно е да се каже, защо човек може да не иска да има деца и семейство, виждала съм такъв човек със стелиум в 5-ти дом и Луна в Козирог квадрат Сатурн и Плутон.

Общи условия

Активация на акаунт