Астрология - 6 тема

• 45 575
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Благодаря, Лоиза!   bouquet

# 91
marbeq, на мен Сатурн ми е в съвпад с Юпитер и питах относно дълголетието, защото образуват секстил към Слънцето и ако Сатурн секстил Слънце сочи дълголетие, то какво се случва, като се добави Юпитер, който скъсява живота Simple Smile

съвпадът на Сатурн и Юпитер ми е в 4 дом (везни)

# 92
marbeq, на мен Сатурн ми е в съвпад с Юпитер и питах относно дълголетието, защото образуват секстил към Слънцето и ако Сатурн секстил Слънце сочи дълголетие, то какво се случва, като се добави Юпитер, който скъсява живота Simple Smile

съвпадът на Сатурн и Юпитер ми е в 4 дом (везни)

Не съм чела,че Юпитер в аспект към Слънцето скъсява живота.Секстила е хармоничен аспект - улеснява изявата на егото.Моля,да ми посочиш литературата,от където черпиш тази информация.Благодаря ти!

# 93
  • Sofia
Юпитер разширява и уголемява. Той задава изобилие, късмет, сила, свобода. Би трябвало да е сигнификатор за дълголетие. При напрегнат аспект с Луна или Венера, има риск от затлъстяване, диабет, високо кръвно налягане, хормонални проблеми. Това знам аз.

# 94
  • в 1001-та нощ
Юпитер съвпад с натална Луна е изключително възлов аспект и много често отбелязва периоди, в които се случват значими неща в живота на човек. Не само бременност/раждане на дете, но и брак, развод, преместване в нов дом, смяна на работа, започване/прекратяване на връзка - все неща, които водят човек към различно битие.
При теб Луна управлява 5 дом и ако планираш бременност, нищо чудно да се случи точно сега.

Тогава съм планирала да се върна на работа - след година и половина у дома - поради бременност и майчинство. Спомням си, че като гледах периода - видях още 2 значими аспекта - мисля на 7 и 9 юни, а на 9 юни - големия ми син има РД. Аз на 15 юни се писах на работа ефективно. Ще местим и офис и мисля, че ще ми трудно да се адаптирам, да се откажа от цялата любов, която получавам у дома и да се натреса в змиярника, но няма начин.

...
Алена, Юпитер е управител на асцедента ти, а асцедента показва физическото тяло, а плутон е в 8ми дом, домът на хирургията - предполагам за това така се е проявила активацията на квадратурата от транзитния плутон. За съжаление плутон поне още 2 години ще се "мандахерца" около 15-16 козирог, но това съвсем пък не означава, че ще имаш още операции и сериозни здравословни проблеми.

Трябва да се видят и прогресиите на марс, 8ми и 12ти дом.

Благодаря  Hug Сега ми предстоят точно хирургически интервенции и се надявам до 2г всичко да приключи.

Първо ще ми поломят челюстта, после ще ми присаждат кост. Явно, както vihrogonchе отбеляза за Юпитер - че разрушава и уголемява - под въздействието на транзитиращия Плутон - при мен първо ще разрушава, а после ще гради  Crazy Ох, не ми се мисли какво ме чака  Crazy Но нямам никакъв избор  Sick

Юпитер разширява и уголемява. Той задава изобилие, късмет, сила, свобода. Би трябвало да е сигнификатор за дълголетие. При напрегнат аспект с Луна или Венера, има риск от затлъстяване, диабет, високо кръвно налягане, хормонални проблеми. Това знам аз.

Съвсем така е, аз писах малко по-горе. Юпитер ще руши първо, после ще уголеми, ако така мога да се изразя, но с присаждането на костта - това се цели  Peace

А за другия аспект - много съм склонна към напълняване. Мислех си, че е от Юпитер в 1 дом, но може би този аспект Луна - Венера - втората в изгнание - допринася, наравно с Юпитер  Crazy

# 95
Барелина това го пиах картата, на която пише toi  Crazy

Еми така е,когато гледам неговата и си мисля за моята и съм объркала картите.  ooooh!
Значи аз ще му рестриктирам парите, но и аз имам Плутон и Сатурн в 8-ми дом.. Значи и той ще рестриктира моите Crossing Arms

Гледам транзитния Сатурн и той отива от 10ти към 9ти дом.. Това означава, че е ретрограден ли? Септември е в моят 9-ти дом, а декември е пак в 10-ти Rolling Eyes

Алена, как виждаш точните дати на аспектите? Пожелавам ти всичко да мине добре и този труден период остане зад гърба ти!

# 96
  • в 1001-та нощ
Има едни таблици - наричат се Ефемериди. В тях за всяко тяло пише по дати на кой градус и в кой знак ще са  Simple Smile Подредени са по векове и години. Например, ако избера 21 век и 2015г - ето как се вижда за май месец:

С червено съм подчертала за 9 май  Peace В колони са небесните тела - горе се виждат в антетката, а по редовете са дните/дати  Peace

Ако искам да знам  кога бавна планета ще е  в даден знак на опр. градус - горе долу по скоростта й - пресмятам за колко време ще стигне там и си отварям ефемеридите на очакваната година. Преглеждам и ако не е точно тогава - отварям предната или следващата година Simple Smile

Ако планетата е бърза е по-лесно Simple Smile

Ето приблизително - за колко време взимат едно кръгче  Mr. Green

Луна - 1 месец
Меркурий - 88 дни
Венера - 250 дни
Слънце - 365 дни
Марс - 2 години
Бяла Луна - 7 години
Черна Луна - 9 години
Юпитер - 12 години
Сатурн - 29 години
Северн и Южен възел - 29 години
Хирон - 50 години
Уран - 84 години
Нептун - 180 години
Плутон - 250 години
Прозерпина - 520 години  Crazy

Едно време, когато се чертаеше на ръка - ги имах в книжка, като приложение, но не знам къде е  Mr. Green

А си мислех, че има софтуер, в който да посочиш градус и знак за дадено тяло и да ти каже кога ще е там. ама явно няма такъв  Confused

# 97
Супер, не знаех за тях. Мерси  bouquet

Ето нещо от нета:
Юпитер съвпад Луна    
Открийте какво искате от света и знайте, че ще го намерите не толкова в нещата, колкото в подхода си към тях. Доброто здраве Ви носи добро настроение и усещане за благополучие. Самоуверени сте, разчитате само на себе си. Овладявате ситуациите и себе си. Периодът може да стане повратна точка - отказвате се от фалшивите ценности, започвате нов, по-богат и по-щастлив живот, градящ се върху най-съществените неща.

# 98
  • в 1001-та нощ
О, дано Simple Smile

Макар, че в живота ми не е имало по-пълноценен период от двете ми години в отпуск по майчинство  Blush Чувствала съм се жива и истинска на 1000% .... Работя от много малка, работата е била всичко за мен винаги .... по-скоро начинът, по който ме е развивала, удовлетворението то успехите и т.н.

До момента, в който не се появи първото ми дете  Crazy

От няколко дни се опитвам да реша този ребус, да намеря знаци - защо до тогава - нищо женско не ми е било интересно - нито дрехи, нито козметика, грим, шопинг - нищо. Дори бяла козметика ен ползвах - всичко в този дух ми се виждаше - плескане, мацане  ooooh! Губене на време  Crazy

С майчинството прогледнах за женските неща  Rolling Eyes даже влизам в някаква крайност  Rolling Eyes Например - приемам тази грижа, като форма на грижа и обич към самата себе си. Както се грижа за децата си и ги обичам, така и за себе си.

Мисля си, напоследък по тези въпроси и искам да се хвана за нещо. Чисто физиологично си го обяснявам с хормоните и обичта, която получавам от двете деца и ме променя, отключва някакви заспали центрове на женственост.

Обаче искам и в  картата да видя какво е задраскавало тези пориви,а  сега цъфтят, та чак избуяват  Blush

Налице са Венера в изгнание и Луна в 6 дом.

# 99
  • София
Да се включа и аз, обсъждали сте любимата ми тема за мъжете и зодиите  Mr. Green
Аз изцяло съм доказателство на теорията на Херцен. Слънцето ми има квадрати със Сатурн, Плутон и Марс, опозиция Луна. Първо гадже Козирог, страхотна връзка супер добре си допадахме и се разбирахме, адска скука - без да си говорим знаехме кой какво иска да каже след половин година прекарани заедно. Имала съм още 2 опита с кози, не са мойте хора, скучни са ми, виждам все лошите качества, които се опитвам да превъзпитам в себе си  Crazy Козирога беше последван от два Овен, там всичко хубаво на ниво интимност и секс, ама такова мерене на рога ставаше, че не се търпеше  Mr. Green Овните последвани от Лъвче, моята любима зодия, нещо в Лъвовете все ме привлича, като живителна сила са ми  Joy не знам защо така, Асц ми е или Козирог или Водолей, и при двата случая лъвското слънце е в моя 7 дом, при асцендент Водолей е ясно привличането, при Асц Козирог го отдавам на инсептесирания Лъв и стремежа ми да си набавя липсващите качества на тази зодия  Rolling Eyes имам един междинен опит с Везна ( отдавам го на стелиума ми в 8 дом и венера на Асц) много скучна работа значи, това да не знаеш какво искаш, на рогатата ми натура хич не се харесва  Mr. Green и последен безуспешен опит - Рак, значи от мен да знаете това мъжа рак не е човек, хипер чувствително, супер обидчиво, адски несигурно, подвласно на настроенията си и не може да поеме отговорност за емоциите си, може би съм разглезена от огнените зодии, които палят и бързо изгарят и забравят, ама това да ми се сърди някой с месеци без да казва защо, понеже и той не знае ми идва в повече, а забравих да добавя и непрестанните опити за емоционално манипулиране  Mr. Green и това при положение, че съм с Луна в рак  Rolling Eyes та в резюме сега чакам един страстен Скорпион  Crazy
Нашироко сте обсъдили и любимата ми тема за Близнаците  Joy майка ми е близнак, приятелки много близнаци имам и колежки, аз лично не смятам че са инатливи, за мен от всички въздушни зодии са най-податливи на влияние, много лесно си променят мнението, взависимост от хората около тях за да се впишат. Аз като човек, който си държи на своето независимо дали е в моя полза, тази черта не я приемам  Rolling Eyes
А да попитам и напрегнатите аспекти на Слънце и сатурн ли показват дълголетие? А ако сатурн е в съвпад с Плутон в 8 дом пак ли показва добро финансово положение?  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 00:11 от Lailah

# 100
Дами, знаете ли опция в astro.com (или на друго място онлайн) да се виждат и аспектите от транзитиращи или прогресиращи планети в комбинация с наталната карта?

# 101

Еми така е,когато гледам неговата и си мисля за моята и съм объркала картите.  ooooh!
Значи аз ще му рестриктирам парите, но и аз имам Плутон и Сатурн в 8-ми дом.. Значи и той ще рестриктира моите Crossing Arms

но ти нямаш опозиция към Венера

# 102
Дами, знаете ли опция в astro.com (или на друго място онлайн) да се виждат и аспектите от транзитиращи или прогресиращи планети в комбинация с наталната карта?

на екстендет чартс

падащото меню, където сега пише Natal chart

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 13:58 от Herzen

# 103
  • Sofia
Юпитер съвпад с натална Луна е изключително възлов аспект и много често отбелязва периоди, в които се случват значими неща в живота на човек. Не само бременност/раждане на дете, но и брак, развод, преместване в нов дом, смяна на работа, започване/прекратяване на връзка - все неща, които водят човек към различно битие.
При теб Луна управлява 5 дом и ако планираш бременност, нищо чудно да се случи точно сега.

Тогава съм планирала да се върна на работа - след година и половина у дома - поради бременност и майчинство. Спомням си, че като гледах периода - видях още 2 значими аспекта - мисля на 7 и 9 юни, а на 9 юни - големия ми син има РД. Аз на 15 юни се писах на работа ефективно. Ще местим и офис и мисля, че ще ми трудно да се адаптирам, да се откажа от цялата любов, която получавам у дома и да се натреса в змиярника, но няма начин.

...
Алена, Юпитер е управител на асцедента ти, а асцедента показва физическото тяло, а плутон е в 8ми дом, домът на хирургията - предполагам за това така се е проявила активацията на квадратурата от транзитния плутон. За съжаление плутон поне още 2 години ще се "мандахерца" около 15-16 козирог, но това съвсем пък не означава, че ще имаш още операции и сериозни здравословни проблеми.

Трябва да се видят и прогресиите на марс, 8ми и 12ти дом.

Благодаря  Hug Сега ми предстоят точно хирургически интервенции и се надявам до 2г всичко да приключи.

Първо ще ми поломят челюстта, после ще ми присаждат кост. Явно, както vihrogonchе отбеляза за Юпитер - че разрушава и уголемява - под въздействието на транзитиращия Плутон - при мен първо ще разрушава, а после ще гради  Crazy Ох, не ми се мисли какво ме чака  Crazy Но нямам никакъв избор  Sick

Съвсем така е, аз писах малко по-горе. Юпитер ще руши първо, после ще уголеми, ако така мога да се изразя, но с присаждането на костта - това се цели  Peace

А за другия аспект - много съм склонна към напълняване. Мислех си, че е от Юпитер в 1 дом, но може би този аспект Луна - Венера - втората в изгнание - допринася, наравно с Юпитер  Crazy

Написах, че Юпитер РАЗШИРЯВА и уголемява, а не, че РАЗРУШАВА  Peace  Hug  bowuu

# 104
на екстендет чартс
падащото меню, където сега пише Natal chart

Благодаря. Но там ги няма аспектите. Има само положението на планетите.

Общи условия

Активация на акаунт