Искам да кажа ... (34)_27.04-03.05

• 37 450
  • 985
  •   1
Отговори
# 240
Искам да кажа , че тази сутрин видях един мъж/предполагам баща / да вози 5-6 год.  дете на предната седалка без колан .  Мъжът също беше без колан . И не шофираше някъде из тесни улички или между блоково пространство , а  на централна улица с поне 50 км./ч. и мина през едно от най - възловите  кръгови с чести катастрофи.
След поредната драма на пътя  с прегазено дете, която се случи преди няколко дни  , подобна безотговорност  искрено ме ядосва .Кога българите ще разберем , че правилата са затова , да се спазват .

Когато почнат да ги глобяват. Ама наистина да ги глобяват, не да се раздават актове и те да потъват в нищото. И аз не обичам да слагам колан. Дете никога не съм возила на предна седалка, камо ли без колан, но аз не обичам да слагам. Първата глоба тук която ми сложиха беше 25 евро, аз се подсмихнах и продължих без колан, обаче миналата седмица ми пляснаха 100 евро. Искам, не искам, ще слагам вече. Имам осем дни да платя, после ще ми спрат сумата от заплата или сметка и то бързо. Втората глоба ми я сложи Local Guardian. Те не са полицаи, а доброволци, които патрулират из кварталите. Имат правомощия да глобяват и не само.

# 241
Аз съм била кръстница 2 пъти, на много близки деца. Ами като сложиш пълен комплект дрехи, обувки, хубава хавлия, то си отива 200 лева. Отделно кръстче, защото в някои църкви е задължително. И нещо за детето - играчка, книжка и си става сериозна сума, която мисля, че е повече от достатъчна.

# 242
Стискам палци за интервютата  Hug

Звезден прах, страхотна къдравелка. Пу-пу
Бела, Тото е невероятно изписано бебе. Да ти е жив и здрав.

Аз не гледам капките. Гледах Game of thrones.

# 243

Когато почнат да ги глобяват. Ама наистина да ги глобяват, ..........
Това е правилният начин със сигурност.

# 244
Това с децата, на предни седалки без колани ми е отвратително и ужасно.
Всеки път като видя подобно нещо (или малко дете в краката на майка си) и ми става зле. Веднага си представям удар и как хвърчи през предното стъкло.
За това глобите трябва да са на място и по 200лв., като се бръкнеш 2-3пъти, не колан ще слагаш...ами и по два.

Мър, този комплект много ми харесва. От опита ми до сега обаче (с 2деца) съм установила, че нищо с приборите си се хранят, нито със специалните им купички, чинийки и т.н. Поне моите.
Два пъти също съм правила такъв подарък, но отзивите са същите.
Иначе детето ще прави 1г.

Sunny29, точно така си е....без дрешка не се минава, независимо дали ще решат да му я облекат на самото кръщене или са си взели нещо друго. Детето обаче това не го вълнува, те си предпочитат играчка.
Хубавото този път е, че поне ще е в града, а няма да ходим на 150км. като предния път. Simple Smile

# 245
Сесили, аз съм за стандартния подарък - кръстче и нова дрешка, като в никакъв случай не е задължително кръстчето да е златно, на големия ми син например, е дървено. На мен лично ми е много неудобно да задължавам хората финансово и двата пъти съм предупредждавала да не взимат скъпи неща и никакви допълнителни подаръци.
Бърдс, потресаващо видео наистина, но аз не вярвам, че агенцията за закрила на детето ще направи нещо за това момче и ще го интегрира в обществото. Даже смятам точно обратното, че децата, попднали в системата стават бъдещите престъпници, даже и да не са имали данни преди това.

# 246
Това щях да кажа и аз за комплектите за хранене. Абсолютно ми е все едно дали комплекта струва 100 лева или 15, все не се ползва. Виж, вилиците и лъжиците си ползва.
Иначе аз уговарях дрехите с родителите, бях ги изпрала и изгладила, така че се ползваха. Обувките си купиха самите родители, защото там вече е по-специфично.

# 247
  • ту тук, ту там
Sesylle, разбирам че питаш за играчка, която да е добавка към основния подарък, да е достатъчно ефектна, за да зарадва самото дете, и да не е прекалено скъпа! Ако е така, предлагам плюшен Тигър на Дисни, средната височина, около 40 см! Струва около 20 лв и децата се влюбват в него! Синът ми го получи около годинката и до днес го обожава! Заедно с Прасчо са му "приятелите"! Не всяко дете се заиграеа с плюшени играчки обаче, ти си прецени! Аз съм подарявала на близки деца, винаги са им се радвали много!
Успех в избора!

# 248
Янечек, аз доколкото знам от поп, кръстчето по канон си е сребърно. Това със златните явно после е навлязло като мода и така е останало.

За дрешките много се чудя дали да са бели. Защото реално са неизползваеми за дете в такъв цвят. В момента тъкмо прегледах наличностите (винаги купувам ако изникне нещо изгодно, намаление и т.н.) и имам 1светло синя риза...и 1комплект с панталонки и блузка много красиви. Ще може да си ги носи през оставащото лято и двете неща. (към ризата вече ще добавя панталонки).

# 249
Призлява ми от плюшени играчки. Домъкнахме насам два грамадни чувала с такива, защото иначе нали отрочето нямаше изобщо да тръгне.  Crazy Наскоро ги хвърлих в килера след като окончателно се установи, че не й пука за тях.

# 250
  • ту тук, ту там
Е, да, но твоето отроче май е около 10-годишно, а моето е все още на 4! А кръщелничето на Мирама е на годинка!
Макар че, както казах, знам, че не всяко дете си играе с тях!

Идеята ми хрумна след този пост:  Peace
....без дрешка не се минава, независимо дали ще решат да му я облекат на самото кръщене или са си взели нещо друго. Детето обаче това не го вълнува, те си предпочитат играчка.

# 251
Сесили, аз само една от дрешките, избрах да е бяла. Синът ми също беше само с бяла риза. Изцяло бели дрехи са напълно неизползваеми.

# 252
Бърдс, потресаващо видео наистина, но аз не вярвам, че агенцията за закрила на детето ще направи нещо за това момче и ще го интегрира в обществото. Даже смятам точно обратното, че децата, попднали в системата стават бъдещите престъпници, даже и да не са имали данни преди това.

Може родителите на момчето да не са наясно за какво става въпрос. Може да е жертва на някакво насилие. Има много възможни сценарии.
Идеята ми е, че на такъв вид поведение трябва да се дава отпор, и да има обществена и институционална реакция на НЕПРИЕМАНЕ - явно и категорично. Като го поразходят малко из дебрите на системата, поне ще се постресне малко и ще посвие перки, а няма да се изживява като големия медиен герой за пример.  
Знам, че няма как да изтребим простотията, но трябва да си знае мястото - у дома, сред сродни, а не интернет-звезда с десетки хиляди лайкове.
Аз лично докладвам и сигнализирам за всяко нередно съдържание, на което попадна - и във фейсбук, и в ютуб, и из новинарските сайтове пиша за обратна връзка... Интернет-пространството е една ужасна тоалетна, но от всички нас зависи от време на време да пускаме водата.

Пиша си, просто... и си се ядосвам, въпреки че все си обещавам да не го правя...

# 253
За дете около и над година, аз много харесвам тази книжка: http://hermesbooks.com/moite-prijateli-zhivotnite.html. Купих я за сина ми, когато беше на тази възраст и до сега много ѝ се радва, за приятелски деца също съм я купувала, отново много добри отзиви. Има една друга от същата серия, само че се казва Светът около нас и тя е за малко по-големи деца, макар че синът ми я получи на година и половина и тя много му харесва.

# 254
  • ту тук, ту там
Да, имаме ги и двете и до днес се забавлява с тях синът ми! Обаче аз съм малко негативно настроена срещу такива "измодени" книжки със звуци, стикери и разни други ефекти - предпочитам класическа книжка с текст и картинки само!

Общи условия

Активация на акаунт