Искам да кажа ... (34)_27.04-03.05

• 37 296
  • 985
  •   1
Отговори
# 765
  • Mediterraneo
Бенидорм, провинция Аликанте сме ние. Не знам другите цени как са в сравнение с останалите части на страната. Аз сравнявам със стандарта си в Бг. И на двете места пазарувах основно в Лидл, разликата е от небето до земята. За покупателната способност ми е думата- иначе обърнати в лева цените са почти сходни.

# 766
  • In my tropical dream
Скрит текст:
Язе се включвам през тема, през две, ама иначе ви чета, когато мога Simple Smile
Днес си прекарах чудесно почивния ден с много любима приятелка, после през целия път към къщи бях усмихната, толкова драго ми беше.
За обувки си говорихте по-рано; тук има много странна тенденция - може да си облечен с колкото си искаш елегантни дрехи и шикозна дамска чанта, но това не пречи да си с мръсни гуменки. Масово ходят така. Лошото е, че и аз преоткрих комфорта на спортните обувки и също се нося доста често с такива, но поне не ги комбинирам с ефирни блузки. Особено откакто си счупих крака, токчета слагам само по поводи или просто когато ми писне да съм неглиже и ми се прииска да се облека добре. Иначе аз съм свикнала вече да я виждам тази странна комбинация и не ми прави впечатление, но свекървата като беше тук, много им се чудеше и се ядосваше, че тя се е приготвила по-официална за тук и се мъчеше с неудобните обувки (в комбинация с мазол) в името на красотата. За тази година вече знае и ще си носи удобни обувки и този път няма да прощаваме, ще я разхождаме здравата  Party Вече набелязвам места, на които не сме я водили, макар че има повече от 2 месеца. Чакам си я с нетърпение  Heart Eyes, а ако може и моето майче да се присъедини към нея, ще е просто сууупер, двете майки на гости, но още не се знае дали ще може.

Веднага му цитирам Хемингуей в такива случаи. Joy Joy

Правилно. Той е изчерпал въпроса е едно изречение.

Преди време познат беше обявил във фейсбук, че дава награда нам си кво уиски на този, който му покаже откъде идва цитатът. И макар че човекът има дооооста фб приятели, активен и популярен е там, никой от тях(нас) не успя. И аз се захванах (не че пия уиски, ама за идеята) да търся, минах по диагонал негови произведения, където подозирах, че мога да го намеря - греда. Четох му избрани цитати - пак нищо. И на английски не успях да открия подобна негова мисъл. Сега му писах да го попитам дали все пак някой не е успял. Ако не е, може да е валидна още офертата  Wink Или такова изказване няма.

Иначе и аз не мога без море. А това, тукашното... не знам дали да го броя за море. На дъното на 100км фьорд, няма вълни, не мирише на море, няма хоризонт, т.е. навсякъде виждаш брегове, островчета, абе няма я тая шир, студено....Тц, не, не минава за море.

Не е ли от Старецът и морето?
Е, това е първото, за което се сеща човек. Не, няма нищо подобно там. Сега пак се започна полемиката, бил го казал в интервю или в писмо. Ама хайде иди докажи.

Ох, цените. След повече от 3г по Скандинавията, не спирам да се възмущавам на скъпотията. Краставица на промоция - 3лв (БРОЙКАТА!), домати 10лв килото, пластмасови и безвкусни, изобщо плодове и зеленчуци са пълна отврат и скъпи, освен местните в сезон (1 месец), малко на брой и пак скъпи. Еми нямат климат хората, нито годна почва, какво да се прави.

# 767
Аз сравнявам със стандарта си в Бг. И на двете места пазарувах основно в Лидл,

В Лидл е евтино където и да е по света, но поне в тукашния е доста по-скъпо от българските Лидл, но пък качеството е същото. По Лидл стандарт не може да се мери, но и аз знам, че в Испания като цяло е евтино.

# 768
  • Пазете Гор
Тая година е лоша за марули и салати. Обикновено по това време раздавам - на желаещи, на колебаещи се и на случайно преминаващи също. Сега обаче имам 1 (една)! оцеляла от есенния посев, и е едва почти готова за бране. Всичките други - доста над хиляда - бяха изядени още в своето младенчество от охлюви, други - завлечени в тъмните влажни бродища на дъждовните червеи, а оцелелите от тая бран повяхнаха неприютени под тунелче, и така. Хартиса една - жилава или късметлия - не знам. Да взема да я оставя, че да събера от всепобеждаващото й семе? Лук има де, колкото щеш, и чесън. Да хрупаш, че да се въвониш на войнишка кухня, да се подлютиш и изпънеш артериите си в створ, тъй както трябва.

# 769
  • Бургас
Добро утро!
Всички в къщи спят, аз нахраних детето,обаче вместо да си легна пак реших да си изпия кафето на спокойствие.
Утре майка си тръгва за Пловдив. Свърши и отпуската и ще трябва да се оправям сама. Не,че не мога де,ама е добре да имаш едно рамо помощ. Ще се видим с тях чак август.
Мъжа ми и той беше в отпуска,уж. Ама за две седмици ходи до Луковит, на изложение в Сл.бряг, направи няколко дни с 8-часов работен ден. А сезона още не е започнал.

Дано времето днес е хубаво,та да разходим децата. Иначе аз излизам само с каката,понеже не иска да излиза с друг. Качваме се на рейс и обикаляме града. Голяма разходка ! Laughing

# 770
Добро утро, поспаланковци!

# 771
Добро утро!
Пих кафе, изпратих моите хора на разходка и започвам да чистя.
Тото става все по-хубав Heart Eyes
Тарталета, от сърце ви желая късмет!

# 772
Голямо затишие тази сутрин. Май повечето са забегнали нанякъде.

Чистенето го свърших вчера. Днес няма да пипам нищо. Но ме заинтригувахте с тази френска селска торта. Ако ми дойде музата може да опитам да я направя тези дни.

# 773
  • Mediterraneo
Добро утро! Тъкмо си изпих кафето. Преди това успях и да напазарувам, че трябваше да закарам Мъжа ми на работа.
Ужасна жега ще е днес. Сутринта в 9 беше 25 градуса... Ако не ме домързи, ще замъкна децата на плаж.

# 774
  • София
Отчитам се с тежък махмурлук! Много ми е зле. Поне моминското парти мина подобаващо. Ама хич не приличахме на моми де  Crazy
Цвети, ако ти се чисти още, в нас мога да дам поле за изява!

# 775
Ох, с бебо при майка ми. Отспах си.  Party

# 776

Честито!  Laughing Ау, като се сетя как се блъсках по ъглите докато беше малко втори номер. То до четири години така откара.  Twisted Evil

Цвети, мед+лимон+зехтин в равни части, пиеш, лягаш и не мърдаш.  bowuu

# 777
Адашче, не, мерси. Grinning  Така хубаво съм се размазала на дивана и си пия кафе, че никой не е в състояние да ме помръдне.
Реших, че ми се пие кола и пратих милото да купи. И още няколко неща трябва да вземе. Магазинът не е далече, а го няма вече 20 минути. Whistling

# 778
Тая година е лоша за марули и салати. Обикновено по това време раздавам - на желаещи, на колебаещи се и на случайно преминаващи също. Сега обаче имам 1 (една)! оцеляла от есенния посев, и е едва почти готова за бране. Всичките други - доста над хиляда - бяха изядени още в своето младенчество от охлюви, други - завлечени в тъмните влажни бродища на дъждовните червеи, а оцелелите от тая бран повяхнаха неприютени под тунелче, и така. Хартиса една - жилава или късметлия - не знам. Да взема да я оставя, че да събера от всепобеждаващото й семе? Лук има де, колкото щеш, и чесън. Да хрупаш, че да се въвониш на войнишка кухня, да се подлютиш и изпънеш артериите си в створ, тъй както трябва.

Интересно. Всъщност явно зависи къде си. В парника на свекър ми има поне 200 салати и 50-на марули, доволно разперили зелена одежда. Пък и вкусни на всичкото отгоре. Дори и марулите- крехки и буквално сладки. Но както и да е- тези цени са колкото образувани от лоши стечения на обстоятелствата, толкова са и спекулативно калкулирани.
Всеки наближаващ празник е индикатор за рязко увеличаване на цените на зеленчуците и плодовете. При месата и колбасите забелязвам обратното- точно в тези празнични и предпразнични дни има промоции на прясно /видимо/ и вкусно /по думите на домашните, аз съм веге/ месо. Но салата /разбирай купата с такава и с каквото душа ти иска да има в нея/ удря ценомера. За мен тъпо. Гледам вчера на един от големите столични пазари, наместо хората да си купят кило домати, кило краставици, две салати, лук, репи, чесън, мерудии и т.н., повечето държат пликче със стърчаща краставица в компанията на две-три доматчета и връзка лучец.
Правичката да си кажа, предвид, че татенцето има такива хубави зелении в парника, още хрупаме лански ябълки и домашен компир, минах пазара като бърз влак малка гара.
Човек е редно да уважава портфейла си, за да го уважава и той него.

# 779
  • София
Чек, ММ ме кара шкембе да ходим да яде. Че той е по-зле от мен е май. Но като гледам няма да му върже.
Ама сега отивам да си забъркам това чудо, да го видим.  Hug
И децата няма да прибера днес. Нека се помъчат и бабите малко, кактосе мъчим ние сега  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт