Искам да кажа ... (34)_27.04-03.05

• 37 294
  • 985
  •   1
Отговори
# 780
Чек, ММ ме кара шкембе да ходим да яде. Че той е по-зле от мен е май. Но като гледам няма да му върже.
Ама сега отивам да си забъркам това чудо, да го видим.  Hug
И децата няма да прибера днес. Нека се помъчат и бабите малко, кактосе мъчим ние сега  Laughing
Как ми се ходи на бар! Завииииждам

# 781
Но салата /разбирай купата с такава и с каквото душа ти иска да има в нея/ удря ценомера. За мен тъпо. Гледам вчера на един от големите столични пазари, наместо хората да си купят кило домати, кило краставици, две салати, лук, репи, чесън, мерудии и т.н., повечето държат пликче със стърчаща краставица в компанията на две-три доматчета и връзка лучец.

И за мен е много тъпо това надуване на цените по празниците.

# 782
  • София
Ами що не каза по-рано, да ме смениш Simple Smile Стара съм вече за такива маратони. И цялата работа объркаха едни много шотове накрая. И аз се дърпах, дърпах, ама  Mr. Green

# 783
Марули  и салати и на село има.

От час и половина  сме с децата, навън под ръмящия дъжд.

# 784
И нашите марули са си съвсем добре, има много.
Зелени салати купуваме само зимата. Знам, пълни са с нитрати.
И децата няма да прибера днес. Нека се помъчат и бабите малко, кактосе мъчим ние сега  Laughing
Laughing

# 785
Честит имен ден на моя мъж Борис и бъдещия ми мъж Борис (на Мира сина)  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 02 май 2015, 13:16 от белла дона

# 786
Отново съм забравила, че детето има имен ден, ужас.

# 787
Не знам другаде как е, но на нашия пазар марули не виждам, само къдрави салати с вид, а предполагам и с вкус, на метла. Не знам как е възможно да се измие такова салатище, за всеки случай в нищо по-малко от циментовото корито на дворната чешма.
Не купувам, изглеждат ми мърляви, гнусни и клепнали. Не знам колко струват, защото не ми се е приискало да си купя. Но ми прави впечатление, че плодовете и зеленчуците са много скъпи тази пролет. И сергиите на пазара намаляха съвсем логично. Колкото и да си ги освежават денем с пулверизатори, като всички клиенти видят, че цената е за 500 или дори за 100 гр и отминават, няма да продадат нищо. Логиката на родните продавачи (не само на зарзават) е много странна - по-скоро няма да продаде, ама и цената няма да намали.

# 788
То повечето на пазарите не са никакви производители, купуват от борсата и препродават.
Не се знае и там на какви цени им ги предлагат.
Аз минавам вечер през една от зеленчуковите борси в София и си мирише на развален зарзават.

# 789
Ама тя е намазана вече с крема и не е омекнала ли, Ая? Странно. А какъв ти е кремът?
Заквасена сметана и малко сладка течна сметана. Май сгреших, че блатовете правих по една рецепта с прясно мляко, а май не трябваше  Thinking Иначе дегустирам вече трето парче - става, но не е много мека. Или кремът е дошъл малко........ Вкусът е много добър иначе, сложих сладко от вишни и комбинацията е страхотна.

# 790
Миналата цяла седмица се прибирах след 20,30 и с малката минавахме през кварталния Кауфланд всяка вечер да напазаруваме, и ми направи впечатление една нахална бабака, която обираше всички намалени зеленчуци. Примерно лук по 19 ст, картофи по 29ст, едни тарелки с жълта, червена и зелена чушка по 50-60ст. оказа се че тая същата бабка има маса на пазара.
Ая, дори и да си ги пекла малко повече, и да са по-твърди, ще омекнат. И аз правя блатовете с прясни мляко.

# 791
белла, честито и на твоя мъж. Simple Smile

# 792
Айде, честито и на британската монархия!
Кейт е родила момиченце.

# 793
Честито на именниците!

Честит имен ден на моя мъж Борис и бъдещия ми мъж Борис (на Мира сина)  Heart Eyes
Я пак!  Joy

# 794
Какъв имен ден е днес?

Общи условия

Активация на акаунт