Мама малки дрешки стяга, а ЮНСКО бебе в корема се протяга

• 37 938
  • 730
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Здравейте, коремчета!

Елл, страхотни новини!  Heart Eyes Hug Браво на вас с малкото мишле, стискаме палци да ви изпишат възможно най-скоро! Hug Макар че сестра ми точно това ми каза още в началото: „наслаждавай се на бременността всеки ден, че ще видиш колко бързо ще мине и накрая дори ще ти липсва" (на нея й е малко мъчно, че вероятно вече няма да бъде бременна), аз все пак си мисля, че най-хубавите мигове тепърва ти предстоят! Two Hearts  При нея също се получи така, че заради настинка, трябваше баткото да го пратят за една седмица при баба и дядо, но най-важното в крайна сметка е всички да сте живички и здравички! Знаеш ли, сега като ги гледам двамката как си играят заедно като малки котенца, как се радват един на друг Heart Eyes, как баткото му пуска музика на малчо и му танцува, показва му как се яде, и какво ли още не... да ти призная, струва ми се, че това е едно от най-големите блаженства, които човек може да изпита! Heart Eyes Много целувки за теб и за принцеска, и стискам палци баткото да се оправи бързо!

Tedi8811, последно каза, че не виждал проблем да раждам нормално, макар да беше мн странен преглед:
Скрит текст:
Още в самото начало се наложи на няколко пъти да ми капкат капки, т.к. въобще не ми се разширяваха зениците, та малко се поизнервих  Confused  После вече като ме прегледа и забеляза някаква точка в лявото оче, и се почна едно: „ чакай, чакай, да видим, каква е тази точка….аха…хмм…..дам… „и накрая „еми добре“. Питам го каква е тази точка, при което отговорът беше: „ами, ако тръгна да ти обяснявам, ще трябва да ти обясня около 14 години от практиката си“ …  ooooh!  Е, много си оригинален! Няма що! #2gunfire Казах му да ми обясни с простички думи, така че да разбера (проблем ли е, от какво се получава, до какво може да доведе, не виждам какво толкова сложно има  Thinking), и като се почна… едни ми ти термини, та пречупването на светлината, та не знам какво още, но някъде измежду обясненията имаше и очни дъна, което тотално ме изнерви  ooooh!, та го попитах само „последно, мога ли да раждам нормално или не?“, той:“ ами…да, не би трябвало да има проблем“. Тръгнах си с 300, нали го имам заключението черно на бяло (офталмолога е от същата болница, в която ще раждам). И бях забравила колко е гадно да ти разширяват зеници и нищо да не виждаш  Sad

Абе какъв е този списък?!?! Thinking Аз за болницата трябва да нося само неща за мен, за бебе нищо не искат (евентуално 2 чифта ръкавички). А за мен, освен хавлии, тоалетни принадлежности, джапанки, чорапки и нещо връхно, трябват, разбира се превръзки, еднократни гащи, документи (л.к., направление и т.н.). Нощници – от тях.

Въпреки, че май засега поприключихме с покупките,
Скрит текст:
Легълце, матраче и количка засега са капарирани, музикална въртележка за леглото, протектор за матрак, ваничка със стойка, комплект за изписване, ръкавички, чорапки, термометър за вода; бебефон; пелени; памперси (Pampers), мокри кърпички (Pampers); прах за пране (Sano Maxima), душ-гел за коса и тяло (Мустела); аспиратор за носле (Маример); спирт и пудричка за пъпче; ножичка, гребенче и четка за коса (Chicco); клечки за уши с ограничител; имам подаръци от курса: едно шише и два биберона-залъгалки (NUK) и някакви тестерчета; мокри кърпи за почистване на гърди (Chicco), абсорбиращи подплънки за гърди (Lansinoh); крем за зърна имам на Avent.

и въпреки, че мисля утре да поприготвя багажа за болницата, аз все още не искам да раждам и се надявам бебка да стои в тумбака поне до 24ти. Някоя мама беше писала за дати, които й харесват Simple Smile да ви призная, на 02.06, здраве и живот, стават точно 2 години откакто сме женени с ММ, и  май тайничко се надявам принцеска тогава да реши да излезе Embarassed. Но, разбира се, Божа работа! Когато, тогава.   Heart Eyes

DilyanaVutova, и според мен трябва да наблегнеш на меда и лимоните, но си вземи за всеки случай осцилококцинум, важното е да вземеш мерки от самото начало, че аз така здраво настинах наскоро, че ме мъчи 2 седмици  Tired И (само не се смей сега от това, което ще ти препоръчам Simple Smile, но го знам от баба (да ми е жива и здрава!)), ако имаш ракия (няма значение каква), хубаво се нажабури с нея още сега, да убие всички микроби  Simple Smile и утре пак. Стискам палци да се опазиш! Hug

При мен ужасно много ме боля таза (именно костите) през първите 3 месеца. Като показвах къде ме боли, не знам защо всички казваха „кръстът те боли значи“ Thinking, но така ме болеше, че се спускаше надолу по краката и понякога едва ходех (по-скоро куцуках).  Сега ме боли гърба, и от време на време ниско корема долу.

Еххх, сега как ми се приядоха и ягодки, и черешкиии Simple Smile мммм... (примляс и слюнкоотдел)  Embarassed

Лека и спокойна нощ на всички!

# 286
Деси  тази молитва за мен не става Simple Smile Като се почне от там , че на целия гръбнак имам само 13 китайски йероглифа   голям пример за детето  Joy   Иначе другата част е ок .

# 287
Ха и аз съм в същото състояние аз имам два на врата и половиният гръб ми е в недовършен татос....а сега след като родя следва довършване на татоса и правене на нов....такаче и при мен тази част отпада....

# 288
Пилетта не съм го пробвала на фреш прасковата,ама
Скрит текст:
можеш да си направиш айс-нектар ( слагаш в една чаша сок по желание  и слагаш топка сладолед.за мен става бижу Heart Eyes примляс и слюноотдел
иначе към прасковата като плод нямам проблем само с мъха му имам.щях да ви казвам не знам дали знаете че от малките семки на малините също предизвиквали контракции.знам че не е хубаво да се яде ананас на плод,но не знаех защо иначе сока от ананас си го пия то колко е сок от ананас от магазина само производителите си знаят  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 03 май 2015, 00:19 от shinzou

# 289
сока от магазина не го броя аз за сок Simple Smile И другият път си скрий текста  Twisted Evilсега няма кой да пращам до магазина за сладолед и нектар а така ми се допи айс нектар  Crazy отдавна не ми се е допивало нещо така

# 290
Теди скрих го  Twisted Evil ама и на мен не ми се е допивало  Crazy

Последна редакция: нд, 03 май 2015, 00:29 от shinzou

# 291
piletta, никакви странни звуци. Даже си лежах пред ТВ.
DilyanaVutova По-леки чайове.
tedi8811Според мен повечето се губятл защото се възползват от хубавото време, ходят на покупки, а други са в ремонти. newsm78 Важното е да се стискат бебетата.
The_red_panda Наистина ще е хубаво бебчето да дойде на годишнината ви. Моя термин е 08.06 - аз имам РД на 31.05, а майка ми на 03.05, а тя пък има имен ден на 30.05. Та се чудя дали ще уцелим  някой ден, в който няма празници, за да си дойде на нейн си ден. Аз съм се настроила за 22-24, но кой знае.

# 292
, много се радвам за чудесните новини!  Hug Вече мъничко се бях притеснила, че не пишеш  Wink Всичко да върви по вода от тук насетне  Praynig

За алергените
- аз сега не се въздържам от ядене на ягодки; след първото раждане, докато кърмех, много внимавах и избягвах всички храни, които правят колики или са алергени. Съответно менюто ми беше повече от ограничено... Сега, стига всичко да е наред, вероятно ще съм малко по-смела  Wink Естествено, ако видиш, че бебчо се гърчи от болка в стомахчето като мама е яла нещо, доста се замисля човек преди пак да го хапне...

За списъците за болницата - аз ще раждам във Вита и от там ми казаха, че ми трябват: последни кръвни изследвания, кръвна група, лична карта и джапанки  Laughing Това било всичко.

За разкритието - с първата бременност около 2 седмици преди да родя си ходих с 2.5 см. разкритие. Проблеми не  е имало  Wink

Хубави сънища, момичета, и дръжте болестите далече  Hug

# 293
  • Пловдив
Нищо чудно да се случи така, че все по-малко да чета и пиша. Нали и преди съм казвала, че когато съм си вкъщи не сядам често пред компютъра, а вече съм в къщи. Ще изкарам един 35 дневен болничен. 10 дни отдадох на труда и от 1 май реших да почивам вече. Предпоследния ден на работа изпаднах в страшна депресия /от моите пак/ как не съм си довършила нещата и не е времето да почивам сега и т.н. Последния ден се поуспокоих. Сега бивам горе долу, а и нали ас почивни дни и не съм сама в къщи. От време на време се вкисвам, понякога мисля и дори колко дълго ще е майчинството и колко трудно ще е да се върна после.
Ходим нагоре, надолу да пазаруваме. Посъбрахме повечето неща за първо време и за болницата. Другата седмица мога да се хвана и да ги изпера вече.

# 294
Привет на всички!!!
Как прекарахте ноща?Надявам се че всички сме на линия.....  newsm17 smile3503 smile3525
днес като станах и погледнах през прозореца ми се стори че е много приятно на вън,но като отворих прозореца един тънък ветрец....каквото и да е днес така или иначе ми е ден за чистене удома....много го мразя този ден....
Момичета нямам търпение вече за финалната среща с бебка!!!!  stork-girl newsm32 feeding baby
Само за това мисля.....

# 295
Привет и от мен Hug Чувствам се вече на финалната права и започват да ме заливат всякакви чувства и емоции Mr. Green
Бях на преглед, бебка е 2300гр., понеже ще съм планувано секцио, лекарят предложи 1.06., което беше и моята тайничка надежда. Остава да стигна до тази дата безаварийно Joy

Назначиха ми куп ходения на тонове, алерголог, консултация с анестезиолог и кардиолог. Абе общо взето няма връщане назад.  Heart Eyes Ако всичко е наред остават по-малко от месец до гушкането на моята принцеса newsm76

# 296
Здравейте мамчета....аз съм в ремонт и в друг апартамент, та наистина ми е много трудно да пиша, но ви следя редовно.

# 297
Привет мами и от мен, едно хубаво слънчице и един страхотен вятър днес...

Пухито добре си решила да си почиваш вече най накрая, ред ти е ти се полага...после живот и здраве цял живот ще работим

Кокона, направо с тия ремонти ще изкрейзаме, ама е за хубаво

Маги света ти как си?

Светлушка кога ти е термина, че ти предлагат тази дата? Всичко ще е наред, не се тревожи

Деси като дете с майка ми все в неделя чистихме и аз като станах самостоятелна си го преместих да не е в неделя чистенето, гледам да разпределя да не е всичко наведнъж поне

Катериче това за разкритието как го разбра при първото дете - в смисъл някакви болки ли имаше ?

Червената панда радвам се, че сте напреднали с покупките

Теди и шинзу, и аз купешките сокове не ги смятам за сокове, според мен плодът в тях е мистерия:) само във франция съм виждала наистина 100% плод, обаче  ги държат в свежата витрина на хладилника и са с трайност 1 ден

Момичета, вчера гледах снимки на английската принцеса, а кейт ме разби в какъв вид си тръгва от родилното, да имаше и нас някой да ни тунингова така преди да излизаме, хихих. Обикновено снимките от изписването тук жените са щастливо усмихнати....и толкова

мимко, ти днес на двора ли се припичаш

извинявам се, ако изпусна някого....

У нас ремонтите продължават с пълна пара,
Скрит текст:
написах си вчера статус във фейса колко ми е помогнала мама, свекито ми фейс няма, ама нейните роднини имат и някои от тях са ми в приятелите и хич не ми пука дори и да й кажат. тя мина преди малко, огледа ни какво правим и отиде да си готви...лично съм така раздразнена, че си намерих работа по другите стаи и накрая влязох да се къпя, за да не я слушам и да не се дразня

# 298
Да кажа и тук, понеже мамата май не влиза в отчетната. Имаме си още едно бебе. Мъж, 2880г, 48 см, роден със спешно секцио. Бебевалежът и при нас започна Simple Smile.
Пилета, ти помоли ли свекърва ти да дойде и да ти помага? Щото аз се научих непоискана помощ да не предлагам и в повечето случай тя е неоценена. Не казвам, че и при теб е така, макар че подозирам, че съм права. Аз имам 3 девера и с никого от тях не поддържаме близки отношения, не се чуваме често, дори изобщо не се чуваме, на кафета или на гости не си ходим. Не очаквам, че като съм бременна интъересът към семейството ми ще се засили, нито пък светът ще започне да се върти около мен. Прекалено големи очаквания имаш и затова се разстройваш за глупости.

# 299
  • Пловдив
Аз не се ограничавам от нищо което ми се прияде плод,зеленчук и т.н.Няма да ги изреждам защото ми е супер неприятно като някой почне да обяснява какво му се яде и как ще се натъпче с еди какво си  Close Аз съм от хората които им се прияжда нещо като пишете и затова винаги когато коментирам храна я правя в скрит текст.Всяко ограничение според е мен е по-вредно,отколкото да си хапнеш малко.
Ел радвам се,че с теб и малката всичко е наред.Още малко и ще сте си вкъщи.
Честито и на втората мама,да са здрави и много щастливи цялото семейство  family

Последна редакция: нд, 03 май 2015, 12:46 от ppippi

Общи условия

Активация на акаунт