Мама малки дрешки стяга, а ЮНСКО бебе в корема се протяга

• 37 938
  • 730
  •   1
Отговори
# 315
Честито бебенце!Да е живо и здраво и бързо да се прибират с мама в къщи да се гушкат!

# 316
  • София
shinzou, при мен точно изгарящите киселини са основна причина за повръщането, през нощта също... Както скоро писах, аз ще дебелея след като родя. Joy Embarassed Joy

# 317
аууу, маги, това да ти натрапват на някого вкуса и един тон неща...мн кофти...като искат да дойдат с теб да избирате, да предлагат пък ти да казваш дали си ок или не...ама кофти работа...

не е по темата, но аз например много мразя някой да ми подари подарък, нещо което на него би му харесало - например някой да се кефи да му подаряват сувенири и това да ти подарява на теб...вместо да ти подари нещо, по което ти си падаш...

момичета, днес направо се отчаях като гледах една приятелка, синковеца и да е жив и здрав почти на две годинки....леле ами това дете какъв характер, ама с главни букви, реве ако не е на неговата, гърчи се, то лошото че й каката й почти на 7г хич не е от послушните...горката толкова отчаяна изглеждаше...ние се опитвахме всячески да й помогнем, дори седнахме вътре в детския кът само и само малкия да ходи там да си играе с нещо, та тя да пийне една глътка вода на спокойствие...да сме живи и здрави само си казвам, всички много ме плашат все с реплики, че с 2 деца било къде къде по-трудно...ама като ви знам, че сред вас има и мами, на които бебчето ще им е трето, знам, че всичко е въпрос на организация, само да сме живи и здрави...

# 318
Пилета, моята кума е така. Все прахосъбирачки подарява, а аз мразя, МРАЗЯ. Ако не знам какво иска човекът - давам пари или ваучър, чиста работа.

# 319
  • София
Напоследък за подарък правя уникална картичка, торта от памперси или нещо такова според повода и парички - всеки сам дс прецени как да ги оползотвори - хем лично отношение, хем без излишни вещи.
По въпроса с обсебващите хлапета мисля, че вина имат и родителите. На моите в общи линии никога нищо не им е отказвано, презадоволени са, но ясно правило в къщи е, че родителите също са хора и не са длъжни да са функция на децата си и/или техните капризи. Никога не е напълно подредено у нас, понякога трудно се жонглира между техните ангажименти - тренировки, детски РД, род.срещи и др.такива, но пък винаги е забавно и винаги има време и за лично време.

Последна редакция: нд, 03 май 2015, 20:56 от magi_sveta

# 320
Т'ва с дояждането си е до човек. Аз никога не съм била пощелива. И сега не съм
С това не съм съгласна . Почти цял живот се въртя около 45-49кг-ма . Сладко почти не съм хапвала през живота си просто не съм му фен и много рядко ми се прияжда нещо  абе общо взето не съм от ящните .Обаче от както съм бременна е съвсем различно нещо  и постоянно нещо ми се яде и толкова сладко съм изяла , че чак всички ми се чудят.

# 321
 и аз не харесвам излишни вещи у дома,предпочитам нещо практично да подаря или парички да дам и да си купят каквото поискат.
за обсебващите хлапета-на една позната най-малката и дъщеря като беше по-мъничка ако не станеше на нейното не само почервеняваше от яд,тръшкаше се на земята  ритайки с ръце и крака и ревеше истерично  #Crazy #Crazy #Crazy такава гледка не бях виждала направо моята позната се червеше от срам, а аз направо бях   Shocked да прави детето така заради бон-бон май беше.моля се само моето дете така да не прави  Praynig
 сетих се за един случай на една позната малкият син бягаше с другарчетата си.беше набарал от някъде пръчки за барабани и изведнъж както си бях в гръб замахна и ме удари в ябълките( дето се намират под колената знаете какви чувствителни зони на краката са) без причина просто.и явно лапето не очакваше че ще се обърна и такъв шамар му набих без да ми пука  пред очите на майка му и баща му.майката както говореше по-телефона спря да говори чак почна да смее и му каза че много хубаво съм подредила детето  Crossing Arms  ми то си го заслужаваше не бях виновна че го глезят.иначе не бих ударила детето в никакъв случай  Naughty

# 322
шушулче и аз прахосъбирачки ги наричам тези джунджурии...да не говорим, че има хора, на които такъв подарък напомня, че не живеят в кой знае какво жилище / със стари мебели, неремонтирано и тн/ и им се иска на хората да си ремонтират/обновят...и някак нелепо стоят тия прахосъбирачки там....

много се радвам, че сте така практични в подаръците си...

шинзу, на една приятелка майка на хлапе от класа на сина й го беше приклещила да му вика /жената не е добре психически/ и моята приятелка се беше консултирала с адвокат  всъщност законът у нас е доста строг и един шамар на дете може да ти довлече много неприятности / е. детето е било все пак на хора, с които си:)/- и на мен често ми иде да издърпам ушите на разни хлапета, особено тези, които без причина си ей така агресивни и замерят другите деца или животни с камъни и като им направиш забележка и тебе не отразяват въобще....

винаги с тия инатливите хлапета съм си мислила едно - дали трябва да се пречупват или това си им е характера, и ние се опитваме свободния детски дух да вкарваме в наши си рамки на поведение....много си е сложно възпитанието на децата - докъде да го ограничаваш, за да не го задушиш пък  newsm78

# 323
Няма правилна формула, момичета. А и както и да го възпитавате все ще се намери някой, който да ви каже, че сте неспособен родител. За едни детето е глезено и невъзможно, за други - детето е прекалено строго държано. Няма угодия. Гледайте си ги, да са живи и здрави, пък кой крив, кой прав - само времето ще покаже Peace .

# 324
  • София
Личната свобода граничи със свободата на другите, не пречупвам, но показвам и обяснявам, че да удариш, скубеш, хапеш, обидиш - боли.

# 325
Днешната младеж са невъзможни  Twisted Evil ама не на тях трябва да се дърпат ушите а на родителите, най-често в тях е вината детето да се държи така, а не иначе Naughty
Пък подаръци ми е адски трудно да избирам за това няй-често просто питам от какво някой има нужда и така, е вярно няма го елемента на изненадата, ама по-добре отколкото някви ненужни неща да се чудиш и маеш кво да ги правиш

# 326
Аз бих казала , че искам да се опитам да възпитам моите деца така както са възпитали мен и ММ...т.с. да уважава ме всичко което е около нас....да сме благодарни на това което имаме....да сме малко или много егоисти за да не ни тъпчат околните и винаги да се стремим към нещо пи добро в живота! Това е моето мнение, а дали ще го постигнем само времето ще покаже...

# 327
ДА! Честито ни първо юначе в групата! Да са ни живи и здрави първите бебоци, че така да ни тръгне за цялата група! newsm32 newsm32

piletta На мен все ми се струва, че всичко си е до самите деца и нашето търпение, което проявяваме. И определено отстрани нещата изглеждат много по-лесни. Все ще се справим някак!
shinzou Това се вика детски пубертет, а всъщност е игра на инат между родител и дете.

Като филолог - се чувствам длъжна да подарявам най-често книга. Естествено се съобразявам с интересите на човека отсреща. Иначе не съм особено добра в подаръците.

Да се оплача -
Скрит текст:
Вчера си намерих едно топченце на едната мишница. Като го пипна понякога ме боли. Още съм в процес на изучаване - дали не е подкожно косъмче, което да забира или е някаква гадост. newsm78 newsm78

Последна редакция: нд, 03 май 2015, 23:36 от ~Mimko~

# 328
не знам детски пубертет ли е това дете  да удря където и да било  без значение предмета който държи.знам че е подсъдимо,ама то ми причерня чак от болка и не че съм искала нарочно да го направя,но явно съм се обърнала инстинктивно  и съм го ударила,защото се усетих по-късно(,когато детето ревна) че съм му набила шамар.явно родителите му си знаят "стоката".а по-голямото му братче не е такова на характер..единият е много възпитано и сериозно момче,а другият палав и лигав( те сега са вече по на 16-17 години).Възпитанието на двамата е било еднакво.обаче стигнах до заключението че ние хората се раждаме с характер и го развиваме чрез родители,среда на живеене,приятели.... Мимко като филолог може да каже дали е така
Мимко на мен са ми излизали такива топченца или от настинка или от бръснене със самобръсначка.ще  се разбере какво е,до тогава най-добре е да не го пипаш най-малкото за да не те боли.

# 329
Здравейте, мамита! Най-накрая смогнах да ви изчета и дори да пробвам да пиша:)

Честита бебка на Елле и момченце на другата мама;) Да сте здрави и взаимно да си се радвате ежедневно:)

Аз бях болничен от 02.04. - командировани в провинцията с малката, докато траеше освежителния ремонт, а от 20.04. съм в 45-дневен болничен и се върнахме в София. Вче още имам 2 неразопаковани кашона...В четвъртък ми сглобиха кошарат и тази седмица трябва да започна с прането и гладенето.

Миналата седмица, като бях на тонове, исках да си взема и направление за офтамолог, за да потвърди, че мога да родя нормално и този път, но тъкмо кто отивах...лекарят ми вече си тръгваше - беше последният работен ден преди празниците и явно щеше да пътува, но се ядосах на акушерките, които са ми записали час и им го казах, а техният отговор беше - "Нали сте само за тонове" Sad....

За пощаливостта - с миналата бременност имаше сам оедно нещо. което ми с прияде, но понеже не знам как да направя скрит текст - няма да изпадам в подробности. Ягодки сега хапвам и вие малко ме шашнахте, но и майка ми е яла много, докато съм била в корема й - впредвид, че съм късн оюлско бебе, но да чукам на дърво нямам алергии - освен сенна хрема...

Да ви питам за дрешките за изписване на бебоците - дъщеричката ми, която между другото миналият вторник стан на 4 гогини - късно априлско бебе беше с боди с дълъг ръкав, гащеризон с презрамки,а надолу като ританки и жилетка. Сега не мога да намеря никъде такъв гащеризон. Моля, ако някоя от вас е виждала да ми каже къде...че мн съм си го наумила, но ак оняма да купувам друго, че време не остана Simple Smile

Лека нощ на всички:)))

Общи условия

Активация на акаунт