Мама малки дрешки стяга, а ЮНСКО бебе в корема се протяга

• 37 276
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
На мен и документите са ми готови.
Прекрасен ден беше днес,пръскахме се с малкия и мм с водни пистолети,играхме федербал и на имен ден бяхме
Честито на празнуващите!

The_red_panda да ни е честит Simple Smile наближава края Simple Smile

# 436
Toni92 Антибиотична пудра продават в аптеките . Предполагам я искат за пъпчето , така че обикновенната няма да свърши работа . в едно клипче гледах , че първо мажат пъпчето със спирт и после пудрят с антибиотична пудра .

# 437
  • София
Честит празник на всички празнуващи днес и честит двоен празник на Гаргамелка.   bouquet Бъдете здрави момичета и съвсем скоро по едно прекрасно бебче  Heart Eyes.
Днес денят беше наистина прекрасен - бяхме на пикник през целият ден, организиран за именният ден на един малък сладур. На мен обаче ми беше много топло, топло ми е и сега, и снощи ми беше също много топло и съчетано с ужасните киселини, които ми се появяват все по-често спането е мисия невъзможна. Преди малко обяснявах на ММ, че след като се роди бебето сигурно ще спя повече от сега.
От утре започвам прането на малките дрешки и нямам търпение вече за срещата с малката бебонка. Знам, че остава около месец, а той ще мине много бързо... Но въпреки това вече мисля за раждането все по - често. Следващият Вторник съм на преглед най- накрая да видим колко е пораснала девойката и да плануваме вече самото раждане.
На всички мами, които им предстои раждане следващите дни и седмици- леко и безпроблемно раждане.

# 438
Тони, за пъпчето ти искат пудричката. Явно си нямат такива неща в болницата.

Днес не мога да повярвам колко километраж навъртях Crazy Crazy , дано наистина утре да е ужасно бурно навън, за да си имам оправдание да не излизам.

Аз имам цели 55 дни до термин и ми е спокойно.

# 439
Добър вечер, красиви мами! Тъй като ми остава само седмица до влизането в 9-ти месец, а тогава всичко може да се случи започвам да си задавам някои въпроси... още не съм започнала с прането и гладенето на дрешки за бебо. Искам да попитам каква помпа за кърма сте си купили и задължително ли е според вас да се купува? Да кажа, че съм с нагласа да кърмя.

# 440
помпа ръчна на Авент имам аз не мисля , че е задължително ако се наложи можеш винаги да вземеш.
aYnaT не се заблуждавай мила последният месец най-бавно минава на вече всеки ден ми се струва цяла вечност а нямам никакви проблеми а предните 8 месеца ми минаха доста по-бързо .Поне при мен е така а и всичките ми приятелки го потвърдиха , но и той ще мине все някога Simple Smile

# 441
Момичета бебка от лявата ми страна май се измести отдясно!!!
Много отпаднала се чувствам....незнам защо ....?
Аз имам чувството че никога няма да вляза в 9тия месец....толкова далеч ми се струва. ... Cry Shocked

Последна редакция: ср, 06 май 2015, 23:19 от desyy1

# 442
tedi8811  Joy Joy Страхотен сън!  Laughing Laughing
Sonyta Аз от държавата цял живот 1 лев не съм получила - детски не съм взимала, стипендии, не - нищичко. Сега да не съм луда да им плащам за обреден дом, изследвания и смяна на документи. Ще ме прощават - едно 60-100лв мога да ги вложа за Ягодка вместо да пълня хазната. Naughty Naughty А и подписът няма да промени това дали се обичаме, уважаваме и т.н. Всяко момиче е искало да е булка, естествено, но предвид всичко изброено ще си спестя това удоволствие - поне за сега. Stop Stop
tedi_ivanovaa И аз съм се сдобила с ръчна на Авент. Но не съм наясно дали е на 100% задължително пособие. На мен ми се струва удачно средство, защото не се знае нито колко кърма ще имаш, колко ще поема бебето, а и в крайна сметка изцеждането на гърдите предотвратява  риск от инфекции по каналчетата. Поправете ме, ако съм в грешка. newsm78
The_red_panda Интересна зависимост  линеа негра- раждане. Laughing Laughing Не бях чувала такова нещо - ще видим дали има нещо вярно. bowuu
desyy1 Гъбите рецидивирали по време на бременност. Правих 2 пъти по 3 овули Канестен ( три дни поред, след седмица пак)  и и за тези 2 седмици Канестен гел външно , след още 1 седмица - Полижинакс за профилактика. И това без МБ.Та нямам сърбеж и така обилното течение. Дано до края съм така Hug Hug А на теб лесно и бързо справяне, до колкото е възможно - все пак са гъби. Praynig Praynig
Деси, и на мен все ми е се приспива. Понякога много ми се щъка, но повече ми се дреме. И след следобедната дрямка се събуждам по 40 минути - ще кажеш че съм копала. Laughing
hailie А на нас дето се въртим около 30 и някой ден - изобщо не ни е спокойно. Twisted Evil Twisted Evil

Има ли мами, които се сдобиха с екстрата "хъркане"?
Скрит текст:
Аз съм изтеглила тази бонус карта. Интересното е, че си чувствам "въздушните канали" все едно са наполовина -стеснени. Като легна (спя и на двете страни, никога по гръб) и сякаш имам нещо в носа, после пък Ягодка ме натиска и в дробовете и често сядам, дори обмислям да спя седнала. А пък не съм качила много килограми - 11-12. И най-смешното от цялата ситуация е - че спя толкова леко, че като прихъркам и се стряскам сама.  Laughing Laughing Laughing Снощи в 4 часа ММ ме посъветва да съм кажела на доки, че хъркам и не било приятно. Laughing Laughing Човекът трябва следи здравословното ми състояние и това на детето, а не причините, поради който ММ не може да спи  hahaha hahaha

# 443

tedi_ivanovaa И аз съм се сдобила с ръчна на Авент. Но не съм наясно дали е на 100% задължително пособие. На мен ми се струва удачно средство, защото не се знае нито колко кърма ще имаш, колко ще поема бебето, а и в крайна сметка изцеждането на гърдите предотвратява  риск от инфекции по каналчетата. Поправете ме, ако съм в грешка. newsm78

Да ви споделя и моя опит  с изцеждането. Миналата бременност имах коластра от 4 месец. Като родих имах страшно много кърма - давах на още 4 бебета в родилното, освен моето. hahaha
Купих си ръчна помпа на Авент и започнах преди кърмене да изцеждам,защото докато кърмех бебето от едната гърда, на другата държах голяма хавлиена кърпа, за да попивам изливащото се мляко. И така започна едно изцеждане половин час преди всяко кърмене - утрепия. Той се наяждаше, а аз изцеждах за още 2 негови хранения. Но до такава степен се изтощих от кърмене и изцеждане, че когато бебо стана на 2 месеца и половина,кърмата ми един ден внезапно спря. Confused
Така че моят съвет - ако можете да кърмите без да изцеждате - това е най-доброто. Иначе се съсипвате,изобщо не е така,както го представят това с помпите,поне мое мнение Peace

Последна редакция: чт, 07 май 2015, 09:05 от Анонимен

# 444
Моята помпа е на МАМ, предния път си бях взела МАМ и ми свърши страхотна работа.
Гергана_в, и ти като мен си си докарала хиперлактация, аз си я направих от глупост, но бързо се усетих и нормализирах нещата.

Според мен, докторите имат огромна вина за проблемите с кърменето, защото набиват в главите на всички, че "няма кърма", "нехранителна е" и т.н. простотии, на които вече разбира се не се връзвам, но и аз съм имала своите съмнение. Особено когато бебето не наддава и док решава, че кърмата е нехранителна и не му стига, трябва да пие "ей, това хубавото АМ". А се оказва, че проблемът далеч не е нехранителна кърма.
Тежко е, но трябва да си наясно какво искаш за себе си и детето си и да не изменяш на инстинктите си.

# 445
  • athina
Добро утро скъпи бременелки!!!
Не съм се включвала скоро и имам да изчета 12 страници.Надявам се всички сте добре и нямаме други подранили бебоци.
Аз успях да уредя всички документи и от 3-ти май съм в 45 дневния отпуск по майчинство.Моят малък принц е добре в 33г.с.и 6дни беше 2600гр и 45см. За мое съжаление нямам друг избор за раждане освен секцио и в момента се настройвам психически за предстоящото събитие.Аз като цяло съм добре и нямам почти никакви неразположения-бързото уморяване и леко подутите крака в края на деня са си направо бели кахъри.Надявам се от тук на татък да успявам да се включвам по-често,сега се връщам да прочета пропуснатото.
ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ВИ ЛЕК И СЛЪНЧЕВ ДЕН ИЗПЪЛНЕН С МНОГО УСМИВКИ И НИКАКВИ ТРЕВОГИ.

# 446
The red panda- моята линеа негра е до слънчевия сплит и малко по-нагоре, а още не съм родила. Аз се шегувам, че това бебе ще е мургаво и с черни очи и коса, защото линеа негра ми е по-бледа от предния път, а и доста бели коси ми се появиха. Та си мисля, че хлапето ми източва пигмента.
  Мимко относно хъркането- от бременността набъбват лигавиците (гърло, нос, носоглътка и прочее), успокой половинката, че това скоро ще мине, но пък ще дойде среднощния рев, пред което твоето хъркане ще му се струва като  " малка нощна музика" .
  Аз пък имам около 2 седмици до секциото и така ми се иска да имах повече време. нищо не ми е готово. Дори сега чакам майсторите да дойдат да монтират детското обзавеждане,  за да започвам да пера и подреждам. Иначе целият багаж е в торби и чували. Много се притеснявам, че няма да успея и като тръгна да раждам ще настане един хаос. Ама... наоплаках се. Сега ви пожелавам хубав ден.

# 447
Здравейте момичета!
Днес малкия е на екскурзия с градината до Пазарджик,дано не ги завали  Praynig
Аз също имах много кърма,редовно се изцеждах,но не съм имала мпроблеми,кърмих си две години и малко. Как може да се кърми без изцеждане  newsm78,след всяко хранене на детето изцеждах по 200 мл кърма,а той се хранеше,често и обилно,ако всичко това оставаше в мен щеше да боли.....
За гъбите.....не знам ,но ми писнаха,през месец си поставям нещо,на 27 ми беше последното лечение и пак съм с течение,но според мен всичко е хормонално и както казва моето АГ,докато не родя ще си имам течение....
Снощи хванах мм да ме епилира   Joy ,оказа се приятно да си лежиш ,а някой друг да те " скубе"  Аз буквално,вече не мога да се сгъна,нито да видя нещо под корема си....
Днес ще сменят зимни-летни дрехи и мисля от утре само да чакам появата на беба....

# 448
И аз на 2-3 пъти се стреснах от собственото си хъркане , но не винаги хъркам . Скоро и това ще мине и без това ММ хърка повече от мен , а кучето хърка  повече и от   ММ та трудно ще ги стигна Joy

# 449
sisonder 2 седмици са напълно достатъчно време да се приготвиш за бебето. Стига да не реши да излиза по-рано  Laughing Laughing Laughing
bubentseto Олеле, виж я ти наща как е изтормозила човечецът!  hahaha hahaha
tedi8811 Вечер си имате хъркащ камерен състав явно!  Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт